Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ο Μινωικός πολιτισμός ήταν μπροστά από την εποχή του;


  • Ο Μινωικός πολιτισμός ήταν μπροστά από την εποχή του;
  • Μικρή αναφορά για το Ακρωτήρι της Θήρας
  • Νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο μινωικός πολιτισμός είναι πιο παλιός


Στις τοιχογραφίες προκαλεί εντύπωση μια σειρά από σπείρες διακοσμημένες με κουκκίδες, διαμέτρου περίπου 32 εκατοστών. Όπως απέδειξαν οι ο κ. Παπαοδυσσεύς και οι συνεργάτες του, οι σπείρες είναι σχεδόν τέλειες σπείρες του Αρχιμήδη, με αποκλίσεις από την μαθηματική φόρμουλα που δεν ξεπερνούν το ένα τρίτο του χιλιοστού.

Κι όμως πέταξαν... ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος. Δείτε πως.

Φωτογραφία: Πεταξαν ο Δαιδαλος και Ικαρος λενε ξενοι  επιστημονες :
 Ο Δαίδαλος, όπως γνωρίζουμε από τον μύθο, έκανε φτερά φτερά απο  «κερί». Παλι λεμε παραμυθια λενε οι προγονοι μαςλεγοντας οτι μεαυτα πεταξαν Αλλα ρωσοι επιστημονες μετην βοηθεια και του Άγγλου αρχαιολόγου John Coles, καθησαν και μελητησαν τον μυθο του Δαιδαλου και Ικαρου.Απορω οι δικοι μας επιστημονες τι κανουν ; Μονο καταληψεις; Ξερετε τι ειπαν οι ρωσοι ; Οτι πραγματι πεταξαν .Τα λενε καθηγηται αεροναυπιγικης .Διαβαστε το σκεπτικο τους .Συμφωνα με την περιγραφη και παιρνοντας  το βαρος του μεσου ελληνα της τοτε εποχης κατεληξαν στο συμπερασμα οτι το βαρος των φτερων πρεπει να ηταν 63 κιλα κερι. Με 63 κιλα ειναι αδυνατο να πεταξουν .Υπαρχουν βεβαια τα ανοδικα ρευματα εκει στα βουνα της Κρητης που τα χρησιμοποιουν τα  μεγαλα πουλια (γυπες κλπ) αλλα το βαρος των φτερων ειναι πολυ μικρο. Ψαξανε ομως οι ρωσοι και βρηκανε οτι οι ασπιδες των αρχαιων ελληνων ειχαν και ενα στρωμα απο ξυσμενο δερμα κατσικας βουτιγμενο σε λιωμενο κερι .Αυτο εδινε πολυ μεγαλη αντοχη την ασπιδα απο τα χτυπηματα των εχθρων .Αυτο θα το ηξερε ο Δαιδαλος .Θα πηρε λοιπον δερμα απο τα κατσικια που υπαρχουν αφνονα στην Κρητη, τα επεξεργαστικε ,τα βουτιξε σε λιωμενο κερι και εφτιαξε τα φτερα με παχος περιπου 0,1 ± 0,2 mm Τωρα τα βαρος των φτερων απο 63 κιλα ζυγιζαν  1,5 κιλο.Το βαρος του Δαιδαλου και και των φτερων, το υπολογιζουν 50-60 κιλα πραγμα που ανετα μπορει  να πεταξει. Τα μεγαλα ορνια εχουν μεγαλυτερο βαρος .Εδω ζητησαν την γνωμη του  ορνιθολόγου  Κ. Pennikuik που ειναι ειδικος στο πεταγμα του γύπα. Ηθελε ο Δαιδαλος  οπως τα ορνια μερος για απογειωση 100 μετρων περιπου και πρεπει να βρισκονται ψηλα στο βουνο γιατι εκει υπαρχουν ανοδικα ρευματα .Αν τρομάξεις τους γύπες, κατα την  απογειωση, πέφτουν στο έδαφος.Για να απογειωθει το  το πουλί πεταει ευθεία προς τα εμπρός και στη συνέχεια γυρίζει απότομα στο πλάι και ταυτόχρονα αρχίζει να ανηφορίζει. Εκει πεταει κανοντας μεγαλους κυκλους .Αυτο το κανει για να αποθηκευσει θερμο αερα κατω απο τα φτερα .Οταν "γεμιζουν "απο κατω τα φτερα με θερμο αερα, ακολουθει την διευθυνση του ανεμου .Αυτα μελετησε και ο Δαιδαλος .Το οτι επεσε ο Ικαρος πραγματι η αιτια ηταν γιατι ανεβηκε πιο ψηλα, αλλα δεν ελιωσαν τα φτερα, αλλα βαρεναν απο την υγρασια των συνεφων.Ειδατε οι ξενοι καθονται και μελετουν τους προγονους μας.Οι δικοι μας τι κανουν; Πεταξαν ο Δαιδαλος και Ικαρος λενε ξενοι επιστημονες :

Ο Δαίδαλος, όπως γνωρίζουμε από τον μύθο, έκανε φτερά φτερά απο «κερί». 


Παλι λεμε παραμυθια λενε οι προγονοι μας λεγοντας οτι μεαυτα πεταξαν 

λλα ρωσοι επιστημονες με την βοηθεια και του Άγγλου αρχαιολόγου John Coles, καθησαν και μελητησαν τον μυθο του Δαιδαλου και Ικαρου. Απορω οι δικοι μας επιστημονες τι κανουν ; Μονο καταληψεις; 

Η Τρανή δικαίωση του Άρη Πουλιανού που πέρασε απαρατήρητη !


Επιστολή του αδελφού Γ.Γάκη

Ο Καθηγητής κ. Αρης Πουλιανός , μέλος τού Μόνιμου Διεθνούς Ινστιτούτου Ανθρωπολογικών καί Εθνολογικών Επιστημών τής UNESCO , δικαιώνεται γιά μία ακόμη φορά από τήν διεθνή επιστημονική κοινότητα.
Θεμελίωσε μέ ακλόνητα επιστημονικά στοιχεία :
- ΤΗΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.
- ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
- ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Επίσης ,
- ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΩΛΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΦΡΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΥ.
- ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΤΑ ΜΩΡΟΦΙΛΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΙΝΔΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΕΘΝΙΑΣ.

Το ελληνικό πνεύμα δεν δανείζεται, προσφέρεται

Του Ν. Λυγερόυ


Όταν θέλεις να κάνεις μια έκθεση που αναδεικνύει το ανθρώπινο σώμα μέσω της ελληνικής τέχνης, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς δεν είναι να δανειστείς άλλα γλυπτά από την πατρίδα στην οποία δεν αποδέχεσαι να επιστρέψεις αυτά που έχεις αρπάξει μ’ ένα βάρβαρο τρόπο, αλλά αν με αυτόν τον τρόπο ακολουθείς το πρέπον και το ελληνικό φως. Διότι τα γλυπτά, και όχι τα μάρμαρα, δεν είναι μόνο εκθέματα, είναι κομμάτια του Ελληνισμού που ανήκουν στην Ανθρωπότητα και γι’ αυτό το λόγο μάλιστα ο Αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης εντάχθηκε το 1987 στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Η διαχρονική στρατηγική της εκκλησίας"(Βίντεο)



Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα:
 "Η διαχρονική στρατηγική της εκκλησίας".
 Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, Λιτόχωρο.
 29/06/2014

Ματέο Ρέντζι: Αντί να σκεφτόμαστε τον Αριστοτέλη μιλάμε για την κρίση!


«Αν η Ευρώπη έβγαζε ένα selfie θα έδειχνε την εικόνα της κούρασης και σε ορισμένες περιπτώσεις της ανησυχίας», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός - Αν είναι να ενοποιήσουμε τις ευρωπαϊκές γραφειοκρατίες, τότε η Ιταλία θα ξεπεράσει τους πάντες είπε αυτοσαρκαζόμενος ο Ρέντζι

«Αν η Ευρώπη έβγαζε ένα selfie θα έδειχνε την εικόνα της κούρασης και σε ορισμένες περιπτώσεις της ανησυχίας. Επίσης θα βλέπαμε το πρόσωπο της ανίας. Είναι κατανοητό». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της ιταλικής προεδρίας ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

ΤΡΙΠΛΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Απόφαση-ράπισμα κατά EE-ΗΠΑ από Βουλγαρία, Σερβία και Ουγγαρία για τον South Stream

Ηχηρό ράπισμα στις Βρυξέλλες από την Βουλγαρία, την Ουγγαρία και την Σερβία για τον South Stream: Οι τρεις χώρες, σε συνάντηση που είχαν στο Βελιγράδι απορρίπτουν τις αιτιάσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας και συνήψαν τριπλή συμμαχία προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ο South Stream.

Σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Βουλγαρίας και Σερβίας, που είναι οι δύο πρώτες χώρες που θα βρεί στο δρόμο του ο South Stream περνώντας από την ρωσική ΑΟΖ στον Εύξεινο Πόντο (δεν έχει ανάγκη μετά την ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία να περάσει από την τουρκική ΑΟΖ), Ίβιτσα Ντάτσιτς και Κρίστιαν Βιγκένιν μετά από συνάντησή του και σχετικές συνομιλίες στο Βελιγράδι διακήρυξαν ότι "το έργο του South Stream είναι ζωτικής σημασίας για τη Σερβία και τη Βουλγαρία και θα κάνουν αυτό που πρέπει προς το συμφέρον των λαών τους".

Κριμαία: Οι Ρώσοι χαλάνε τα McDonald's και ανοίγουν τα RusBurger

Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας μέχρι και στο μπιφτέκι. Τα αμερικανικά McDonald's αποφάσισαν τον περασμένο Απρίλιο να κλείσουν προσωρινά τα καταστήματά τους στην χερσόνησο της Κριμαίας, μετά την ένωσή της με τη Ρωσία.

Το προσωρινό έγινε μόνιμο. Οι Ρώσοι ετοιμάζονται τώρα να κατεβάσουν τις ταμπέλες και να ανοίξουν τα δικά τους ρωσικά φαστφούντ RusBurger στην Σεβαστούπολη. Εργάτες μετακινούν ήδη τα αμερικανικά σύμβολα και τα αντικαθιστούν με τα ρωσικά.

Απίστευτο! Εκτυπωτής 3D μετατρέπει τα μπουκάλια της Coca-Cola σε ότι μπορείτε να φανταστείτε (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αντιγραφείς στο Star Trek δεν μπορούν μόνο να παράγουν οτιδήποτε τρόφιμα ή προϊόντα, που οι μακρινοί μας απόγονοι θέλουν, είναι επίσης και σε θέση να τα παράγουν και από την μετατροπή κάθε είδους αποβλήτων.


Είναι το απόλυτο σενάριο της ανακύκλωσης και ο νέος Ekocycle Cube 3D εκτυπωτής ελπίζει να το μιμηθεί χρησιμοποιώντας ένα νέο νήμα που εν μέρει είναι από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

Ισλαμιστές απαγάγουν εξισλαμίζουν και "παντρεύονται" Χριστιανές στο Χαλέπι

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ μαρτυρίες !

Των Δ. Πορφύρη / Π. Σταφυλά

Σφαγές χριστιανών σε Μοσούλη, απαγωγές και εξισλαμισμοί γυναικών σε Χαλέπι και Qaracoch (Ιράκ). Μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων για τα νέα δράματα των χριστιανών της Ανατολής και καταγγελίες των συγγενών των...
θυμάτων του Χαλιφάτου...

Aπίστευτη παραγγελία Γερμανών τουριστών σε ταβέρνα της Ικαρίας:Μισή μερίδα μπριάμ, 1 ψωμί & 1/4 κρασί!(Βίντεο)


logariasmos-tavernas-germanwn

“Είστε τυχεροί που ζείτε στον ίδιο πλανήτη με τους Έλληνες…κακόμοιροι ε κακόμοιροι”, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο τραγουδιστής Ματθαίος Γιαννούλης…


Όπως βλέπετε στον λογαριασμό τους οι Γερμανοί τουρίστες παρήγγειλαν…. μισή μερίδα μπριάμ!!!!!


Ναι καλά διαβάσατε…. Παρήγγειλαν μισή μερίδα μπριάμ!


Δείτε το σχετικό βίντεο:

Οριακά κέρδη για το ΧΑΚ


Λευκωσία: Με οριακά κέρδη έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στο ίδιο σημείο που έκλεισε και την πρώτη μέρα του μήνα στις 117,97 μονάδες και να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,08% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρία.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στις €170.686.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 55,90 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 1,08%.

Σε χαμηλό ημέρας και με απογοητευτικό τζίρο ο Γενικός Δείκτης

Της Έφης Γκικοπούλου 
Aπό το capital.gr

Πολύ υποτονική η σημερινή συνεδρίαση με τον τζίρο να υποχωρεί περαιτέρω δεδομένης και της αργίας της 4ης Ιουλίου στην Αμερική όπου εξαιρουμένων των προσυμφωνημένων συναλλαγών ο καθαρός τζίρος δεν ξεπέρασε τα 46 εκατ. ευρώ.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Γενικός Δείκτης περιόρισε κάπως τις ισχυρές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, κερδίζοντας 2,80%, αλλά λόγω περιορισμένου συναλλακτικού ενδιαφέροντος δεν μας... έπεισε. Πρωταγωνιστής της εβδομάδας πέρα από τον κλάδο των τραπεζών που αποκόμισαν κέρδη 4,19% ήταν και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών μετά την προαιρετική δημόσια πρόταση εξαγοράς της NOVA που ανήκει στην Forthnet από τον ΟΤΕ, με τον Οργανισμό να κερδίζει 4,73%. Η Forthnet κέρδισε 24,41%.