Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ...ΚΑΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟ ΕΚΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ...

Εκατοντάδες αναφορές έλαβε την περασμένη Πέμπτη η Αμερικανική κοινότητα παρατήρησης μετεωριτών για ένα μεγάλο φλεγόμενο αντικείμενο στον ουρανό των μεσοδυτικών ΗΠΑ.

Κάμερα ασφαλείας, μάλιστα, που βρίσκεται στην περιοχή

North Liberty στα σύνορα Αϊόβα-Μινεσότα, φέρεται να κατέγραψε το φλεγόμενο αντικείμενο.

ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΞΕΠΕΜΨΕ SOS - ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ Μ.O.D

Ένα άρθρο της εφημερίδας "Worldnews" που αναδημοσιεύθηκε σε πολλά μπλογκ, ιστοσελίδες, συζητήθηκε σε φόρουμ, ακούστηκε ακόμα και σαν είδηση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Με λίγα λόγια γενικός παροξυσμός..Πρόκειται για ένα απο τα απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Βρετανίας M.O.D. (πολλά είχαν διέρευσει στην δημοσιότητα μέσω των wikileaks) στο οποίο αναφέρεται πως στις 15 Σεπτεμβρίου του 1998 η ΝΑΣΑ έλαβε κάποιο σήμα και ύστερα απο αρκετούς μήνες κατάφεραν και το αποκωδικοποίησαν..



Όλοι έκπληκτοι διαπιστώσαν πως ήταν εξωγήινο μήνυμα έκλησης βοήθειας!

Manfred Max Neef - "Σε καμία περίπτωση ένα οικονομικό συμφέρον δεν μπορεί να είναι πιο ψηλά από το σεβασμό για την Ζωή" (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τον βραβευμένο με το Χιλιανό οικονομολόγο Manfred Max-Neef.
- Αν διδάσκατε σε νέους οικονομολόγους, ποιες αρχές θα τους διδάσκατε;
- Οι αρχές θα βασίζοντας σε 5 αξιώματα και μια θεμελιώδη αρχή
1. Η οικονομία υπάρχει για να υπηρετεί τους ανθρώπους και όχι οι άνθρωποι να υπηρετούν την οικονομία.

2. Η ανάπτυξη έχει να κάνει με τους ανθρώπους και όχι με τα αντικείμενα
3. Η μεγέθυνση των κερδών δεν είναι ταυτόσημη με την ανάπτυξη και η ανάπτυξη δεν προαπαιτεί τη μεγέθυνση των κερδών

Πορτογαλία, απεργία των σκουπιδιάρηδων, ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!! Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Πορτογαλία, συνεχίζεται η απεργία των σκουπιδιάρηδων, συνεχίζουν κι οι πολίτες να....
αφήνουν τα σκουπίδια τους έξω απ τις τράπεζες!!!!!!!!!
ΠΗΓΗ    oparlapipas

«50 αυτοκίνητα που άλλαξαν τον κόσμο... και ένα που θα μπορούσε να έχει αλλάξει την Ελλάδα»(Βίντεο)


PONY NAMCO: ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ 24 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ

Η τέταρτη γενιά του θρυλικού PONY ετοιμάζεται με μυστικότητα στη Θεσσαλονίκη
NAMCO ΑΕ και το νέο PONY 4
Οι αδερφοί Κοντογούρη είχαν θέσει εξαρχής στόχο την παραγωγή ενός ελληνικού αυτοκινήτου με κεντρικό άξονα την εθνική παραγωγή, την κλασική απλότητα και τη λιτή εμφάνιση.
Το 1956, ίδρυσαν στη Θεσσαλονίκη την ΦΑΡΚΟ ΑΕ με συμμέτοχο την τότε μεσουρανούσα αυτοκινητοβιομηχανία Chrysler S.A. των Η.Π.Α.

Αμερικανοί έψαχναν για τεχνολογία "Vimana" στο Αφγανιστάν

Τι προκάλεσε τη ξαφνική βιασύνη των πιο ισχυρών ηγετών του δυτικού κόσμου να πάνε στο Αφγανιστάν,και η έκθεση συνεχίζει: ήταν για να δούνε άμεσα την ανακάλυψη που έγινε από Αμερικανούς στρατιωτικούς επιστήμονες που περιγράφεται ως " Vimana " και ότι έχει ήδη προκαλέσει την "εξαφάνιση" τουλάχιστον 8 Αμερικανών στρατιωτών που προσπάθησαν να το αφαιρέσουν από το σπήλαιο το οποίο βρίσκεται κρυμμένο, με εκτίμηση για τα τελευταία 5.000 χρόνια.

(Δημοσιεύθηκε: 12 Φεβρουαρίου του 2011)

ΣΥΝΟΡΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ Φρίκη: Παίζουν ποδόσφαιρο με κεφάλια ανθρώπων (Βίντεο)





Προσοχή! Πολύ σκληρές εικόνες !
Μην δείτε το βίντεο αν δεν αντέχετε!

Το φρικιαστικό αυτό βίντεο σύμφωνα με την περιγραφή έχει γυριστεί στην περιοχή των Αφγανο-πακιστανικών συνόρων και δείχνει μαχητές ταλιμπαν οι οποίοι παίζουν ποδόσφαιρο με κεφάλια αποκεφαλισμένων αντιπάλων τους.
Όπως σημειώνεται πάντως οι άνδρες που εμφανίζονται στο βίντεο μιλούν τη διάλεκτο Παστούν η οποία συναντάται όχι τόσο στο Αφγανιστάν όσο στο Πακιστάν έτσι είναι πολύ πιθανό το βίντεο να έχει γυριστεί από την πακιστανική πλευρά των συνόρων.

Τεράστιες μεταλλικές σφαίρες στον ISS και την Ανταρκτική(Βίντεο)

Το STS-122 (Space Transportation System= διαστημικό σύστημα μεταφορών) ήταν ο κωδικός για την 24η αποστολή διαστημικού λεωφορείου της NASA που είχε προγραμματιστεί για την 6η Δεκεμβρίου 2007 για την παράδοση της ευρωπαϊκής μονάδας Columbus στον διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS) και την επαναφορά του αστροναύτη Daniel Tani της αποστολής Expedition 16 στη Γη.

Λόγω βλάβης των αισθητήρων ECO, η έναρξη αναβλήθηκε ως τις 9 Δεκεμβρίου, αλλά και τότε οι αισθητήρες παρουσίασαν το ίδιο πρόβλημα, και η εκτόξευση έγινε μετά από εντατικές εργασίες επισκευής στις 7 Φεβρουαρίου 2008.
Εκείνη ακριβώς την ημέρα, οι αστροναύτες αντιλήφθηκαν ένα παράξενο σφαιρικό αντικείμενο να βρίσκεται κοντά στο σταθμό.

Πώς σας παρακολουθούν από την οθόνη του υπολογιστή σας – Η μέθοδος λέγεται ratting – Διαβάστε για να προφυλαχθείτε...


Στη μεγαλύτερη μάστιγα του Ίντερνετ εξελίσσεται η διαδικτυακή παρακολούθηση ή αλλιώς ratting.

Πρόκειται για την δυνατότητα που έχουν επιτήδειοι και κακόβουλοι χρήστες, μέσω «ειδικών εργαλείων», να αποκτούν πρόσβαση ακόμη και έλεγχο σε ένα συγκεκριμένο σύστημα που βρίσκεται online! Τα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας ratter είναι πολλά...Από το πείραγμα της οθόνης και των αρχείων και την εγγραφή βίντεο από την κάμερα του υπολογιστή. Ο κύριος στόχος τους είναι οι γυναίκες νεαρής ηλικίας, χωρίς αυτό να αποκλείει και τους άνδρες γιατί προσφέρουν πιο «πικάντικο» υλικό.

Κλίμα «εμφύλιας σύρραξης» στην Άγκυρα - κλήτευση του γιού του Ερντογάν

Ραγδαία επιδείνωση του πολιτικού κλίματος στην Τουρκία λόγω του σκανδάλου διαφθοράς, που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Δικαστική κλήτευση στον υιό του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιλάλ Ερντογάν. Παραιτήσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.
Χθες, στην Άγκυρα συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Του Νίκου Στέλγια

Για κλίμα «εμφύλιας σύρραξης», το οποίο θυμίζει άλλες εποχές κάνουν λόγο οι τουρκικές πηγές της kathimerini.com.cy, οι οποίες παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην τουρκική πρωτεύουσα. Οι πηγές της «Κ» επισημάνουν ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες, το πολιτικό κλίμα στην γειτονική χώρα έχει γνωρίσει ραγδαία αλλαγή και επιδείνωση.

Εκατομμύρια Τούρκοι θα πλημμυρίσουν την Ελλάδα με την κατάργηση της βίζας

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
 
Η προσεχής απελευθέρωση της διακίνησης των Τούρκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή η κατάργηση στης βίζας, θα σηματοδοτήσει την «ιστορική έφοδο» εκατομμυρίων Τούρκων στην ελληνική επικράτεια καθώς το ογκώδες πλεονάζον ανθρώπινο δυναμικό που συσσωρεύεται στην δυτική Τουρκία, σύμφωνα με τα τελευταία άκρως ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία, αναζητά απεγνωσμένα ζωτικό χώρο. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα επίσημα τουρκικά στατιστικά στοιχεία οι περιοχές των ακτών του τουρκικού Αιγαίου παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μια εκρηκτική πληθυσμιακή αύξηση η οποία ήδη έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τα εκατομμύρια Τούρκων δίπλα στα ελληνικά νησιά.

Τι συμβαίνει με την ΑΟΖ ; Η σιωπή της κυβέρνησης -αλλά και της αντιπολίτευσης- ... και η «τρίτη λύση»

Η σιωπή της κυβέρνησης -αλλά και της αντιπολίτευσης- για το θέμα της ΑΟΖ και η «τρίτη λύση» που δίνει στην κυβέρνηση το άλλοθι, σε περίπτωση αποτυχίας

Δεν είναι περίεργο, που το όλο ζήτημα με την ΑΟΖ έχει πάψει να γίνεται θέμα στα δελτία ειδήσεων,
ούτε στα τελευταία θέματα, λίγο πριν από τον καιρό; Πριν από μερικούς μήνες όμως ήταν όχι μόνον πρώτο θέμα, αλλά και αποκλειστικό σε μονοθεματικό δελτίο. Δεν είναι επίσης, περίεργο που δεν προστίθεται μαζί με τις άλλες ενέσεις αισιοδοξίας με τις οποίες μας τροφοδοτεί η κυβέρνηση;

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ



Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ… ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ

ΜΕΓΑΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟ GOOGLE EARTH… ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΑΖ…!!! ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ…;;;

Σύμφωνα με το google earth, πάντα, πίσω απο το νοσοκομείο Παπανικολάου στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονλικης υπάρχει μια έκταση η οποία ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και δεξιά της φωτογραφίας είναι το παλιό λατομείο, λίγο πιο πέρα είναι το μεγάλο λατομείο που δουλεύει ακόμα και σήμερα..

Πάτρα: Πανικός στη VESO MARE- Οι επίδοξοι ληστές κρατούσαν καλάσνικοφ και σκόρπισαν τον τρόμο- Αναζητούσαν χρηματαποστολή των Jumbo

20.00 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους που άρχισαν να φωνάζουν έντρομοι με αποτέλεσμα αυτοί να επιβιβαστούν  σε αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφήσει σε μικρή απόσταση από τη Veso mare και να εξαφανιστούν.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στόχος ήταν το πολυκατάστημα Jumbo το οποίο αυτές τις ημέρες έχει μεγάλη κίνηση και πολλές εισπράξεις.

19. 46 Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν πριν από λίγο στον προαύλιο χώρο της Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων στην  Πάτρα με πρωταγωνιστές  δύο άνδρες που φορούσαν  κουκούλες  full face , κρατούσαν καλάζνικοφ και περιφέρονταν με αποτέλεσμα να σπείρουν τον τρόμο και τον πανικό στους πολίτες.

Χάος στο Νότιο Σουδάν: Χιλιάδες σφαγιασμένα σώματα σε βίντεο ρεπορτάζ για γερά στομάχια

Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι έχασαν βάναυσα τη ζωή τους τις τελευταίες 13 ημέρες κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων στο Νότιο Σουδάν, ενώ πάνω από 80.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν δια της βίας τα σπίτια τους.
Στις 26 Δεκεμρίου, μία μόλις μέρα μετά τα Χριστούγεννα, τα Ηνωμένα Έθνη παραδέχτηκαν ότι δεν εκτίμησαν σωστά τις εξελίξεις, μην καταφέρνοντας να προβλέψουν την έκταση των ξεσπασμάτων βίας.

Το πιο κοντινό νησί στον... παράδεισο -Μια γαλαζοπράσινη λιμνοθάλασσα το περιβάλλει σαν «κολιέ» (εικόνες)

To αποκαλούν το πιο κοντινό στον παράδεισο νησί. Ο λόγος για το Isle of Pines στη Νέα Καληδονία, με τα κρυστάλλινα νερά, τα τροπικά παρθένα δάση και τη μαγευτική λιμνοθάλασσα που το περιβάλλει.
Το Isle of Pines που ανακαλύφθηκε μόλις το 1774 φιλοξενεί στα νερά που το περιβάλλουν μερικά από τα πιο ασυνήθιστα ψάρια του πλανήτη και πάμπολλα είδη κοραλλιών κάτι το οποίο το καθιστά ως τον ονειρικό προορισμό κάθε δύτη.
Το νησί, σύμφωνα με το Perierga.gr, περιβάλλεται από μια λιμνοθάλσσα η οποία έχει σχηματιστεί περιμετρικά του νησιού ανάμεσα στις ακτές του και έναν πολύχρομο ύφαλλο, αποτέλεσμα ηφαστειακών εκρήξεων.

Ο Θάνος Τζήμερος κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου του -«Λόγω ηλιθιότητας του οικονομικού επιτελείου», εξήγησε

Ανάμεσα στους χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν καθώς τελειώνει η χρονιά να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους και ο πρώην πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» Θάνος Τζήμερος ο οποίος κατέγραψε... καρέ καρέ τη διαδικασία, μέσω Facebook και Τwitter.
Οπως εξήγησε με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τζήμερος κατέθεσε τις πινακίδες του ενός από τα δύο αυτοκίνητα που διαθέτει καθώς όπως σημειώνει δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει «1320 ευρώ τέλη κυκλοφορίας συν ασφάλεια, συν τεκμήριο, συν φόρο... πολυτελούς διαβίωσης και ό,τι άλλο σκαρφιστείς Στούρνε μου».

Επιμένουν στη χρήση του Ήλιου της Βεργίνας τα Σκόπια

Εμμένουν τα Σκόπια στη χρήση του Ήλιου της Βεργίνας. Καταψηφίστηκε η πρόταση απαγόρευσης του συμβόλου.
Καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο βουλευτής και αρχηγός του μικρού αντιπολιτευόμενου "Φιλελεύθερου Κόμματος" (LP) Ίβον Βελίτσκοβσκι, για την απαγόρευση της χρήσης του συμβόλου του Ήλιου της Βεργίνας στην ΠΓΔΜ.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε μόνο ο κ. Βελίτσκοφσκι, ενώ μεταξύ αυτών που το καταψήφισαν ήταν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ. Οι βουλευτές του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι ψήφισαν «παρών».

«Λιώνει» η Ελλάδα στις εφορίες-Κλειδάριθμοι, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας, πληρωμές δόσεων "γονάτισαν" τον κόσμο

Σκηνές χάους σε εφορίες και τράπεζες, λόγω της άρνησης του υπουργείου Οικονομικών να ανακοινώσει παράταση στις προθεσμίες που λήγουν αύριο, τελευταία εργάσιμη του έτους.Σκηνές χάους επικράτησαν σε εφορίες και τράπεζες, λόγω της άρνησης του υπουργείου Οικονομικών να ανακοινώσει  παράταση στις προθεσμίες που λήγουν αύριο, τελευταία εργάσιμη του έτους.  Εκατοντάδες πολίτες παράτησαν σπίτια και δουλειές για να τρέχουν στις δημόσιες υπηρεσίες για να προλάβουν να πληρώσουν φόρους και χαράτσια, ή και για να καταθέσουν πινακίδες ώστε να γλιτώσουν τα τέλη του 2014. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες που κάνουν χρήση του Τaxisnet εδώ και πολλά χρόνια, ταλαιπωρούνταν ασκόπως για να παραλάβουν απλά …κλειδάριθμο.

Συνελήφθη σύμβουλος γερμανικής εταιρείας για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Στα χέρια της Αστυνομίας ο Δ.Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της Krauss-Maffei Wegmann - Κι άλλα εντάλματα έχουν εκδώσει οι δικαστικές αρχές για αγορά γερμανικών όπλων επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα, του αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών την περίοδο 1996-2002.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) την περίοδο 2000. Ο κ. Παπαχρήστου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνελήφθη στο σπίτι του. Επίσης σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν εκδοθεί εντάλματα και για άλλους εμπλεκομένους και αναμένεται απλώς η σύλληψη των ατόμων.

Βρέθηκε σφαίρα στο δωμάτιο της κόρης του Γερμανού πρέσβη!

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο - Τέσσερις οι δράστες, πάνω από 60 οι πυροβολισμοί - Η Αντιτρομοκρατική συνδέει το χτύπημα με την επίθεση στο γραφείο Σαμαρά στη Συγγρού - Φρουρός: Πυροβόλησαν χωρίς να με στοχεύσουν - Και η 17Ν είχε χτυπήσει το ίδιο σημείο.Στο δωμάτιο της κόρης του Γερμανού πρέσβη βρέθηκε μια από τις σφαίρες από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στην κατοικία του Βόλφγκανκ Ντόλτ στο Χαλάνδρι, τα ξημερώματα.

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο Μ. Λιάπης

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο Μ. Λιάπης
Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μ. Λιάπης.
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών εξαγοράσιμης προς πενήντα ευρώ την ημέρα και πρόστιμο 3000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στον Μιχάλη Λιάπη.
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι με αναστολή, ενώ ο πρώην υπουργός δεν ήταν παρών στο δικαστήριο.

Σε τροχιά για την καλύτερη επίδοση από τη δεκαετία του ΄90

Dow16.479,561,15 0,01%  



  Nasdaq4.156,59-10,59 -0,25%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Κοντά στη γραμμή εκκίνησης παραμένουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την προτελευταία συνεδρίαση του 2013, κρατώντας την αγορά σε τροχιά για την καλύτερη ετήσια επίδοση από τα τέλη της δεκαετίας του ΄90. Τα μάκρο από τη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ δεν μετέβαλαν σημαντικά την εικόνα στο ταμπλό.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 13,10 μονάδες (0,08%) και βρίσκεται στις 16.491,50 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 6,40 μονάδων (-0,16%) φτάνοντας τις 4.150,10 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 0,70 μονάδων (-0,04%) και βρίσκεται στις 1.840,60 μονάδες.

Την Παρασκευή οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές σε αρνητικό έδαφος, σε μια συνεδρίαση χαμηλού τζίρου εν μέσω εορταστικής περιόδου.

Οι μετοχές ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν τη χρονιά με σημαντική άνοδο, ωστόσο οι επενδυτές είναι νευρικοί σχετικά με το τι θα φέρει το νέο έτος μετά και το ράλι του 2013. Ο όγκος συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει ισχνός αυτή την εβδομάδα.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή άνοδο σημείωσε το Νοέμβριο ο αριθμός των Αμερικανών που υπέγραψαν συμβόλαιο για την αγορά μεταχειρισμένης κατοικίας, όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. 

Σε ετήσιες ζημιές για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οδεύει το ΧΑΚ-Άνοδος 1,88%

Το ΧΑΚ κατέγραψε το 2010 ετήσιες ζημιές της τάξης του 33%, το 2011 εντυπωσιακές απώλειες 72% και το 2012 μεγάλη πτώση 61%. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τη Δευτέρα στις 103,07 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο της τάξης του 0,16%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών εκτινάχθηκε στις 274.419 ευρώ, λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τη μετοχή των Τσιμεντοποιίων Βασιλικού, η οποία έκλεισε με άνοδο της τάξης του 1,88%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 51,08 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση σε ποσοστό 0,20%. Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,10%, της Παράλληλης Αγοράς 0,50%, της Εναλλακτικής 0,31% και των Επενδυτικών 0,28%.

Μικρές απώλειες με αυξημένο τζίρο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Μια «ανάσα» από το χαμηλό ημέρας έκλεισε τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση με τζίρο 139 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή ήταν η τελευταία πλήρους διάρκειας συνεδρίαση του έτους, καθώς η αυριανή θα είναι συνεδρίαση ημιαργίας και οι συναλλαγές θα ολοκληρωθούν στις 15:20.

Αν και ο ΓΔ αποπειράθηκε αρχικά να δώσει συνέχεια στην άνοδο, μετά την έντονα ανοδική αντίδραση της Παρασκευής, κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και πιέσεις στα τράπεζες και στην πλειονότητα των blue-chips οδήγησαν τελικά σε αρνητικό κλείσιμο.

Ο Όλυμπος σε 10 λεπτά!(Βίντεο)


Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους εσάς που κάνατε τον κόπο να δείτε το βίντεο. Κι ένα μεγαλύτερο στους αφανείς "ήρωες" που με το θάρρος και την τόλμη σας μου χαρίσατε εντυπωσιακά πλάνα και απίστευτα έντονες στιγμές!  Με συντροφεύσατε στις αναβάσεις μου και με πείσατε να συνεχίσω γιατί άξιζε τον κόπο! Εγώ μια κάμερα και τον τρίποδα μου κουβαλούσα ενώ εσείς ήσασταν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές.

Οι γεωπολιτικές διαστάσεις της ΑΟΖ και του Ζεόλιθου

Του Ν. Λυγερού

Λόγω έλλειψης γνώσεων και τεχνικών στους τομείς της ΑΟΖ και του ζεόλιθου, οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι γραφικές λεπτομέρειες της πατρίδας μας και ότι η ουσία είναι η οικονομική κρίση. Μόνο που από τότε που το λένε τίποτα δεν έχει αλλάξει και οι ίδιοι περιμένουν ακόμα το φως χωρίς να αντιληφθούν ότι έχουμε δύο φάρους στους οποίους μόνο μερικοί άνθρωποι έχουν δώσει σημασία. Κι όμως η ελληνική ΑΟΖ και ο ελληνικός ζεόλιθος έχουν εν δυνάμει γεωπολιτικές διαστάσεις όχι μόνο για τα νησιά και τη Θράκη, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα με επιπτώσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαχρονικός μονομάχος

Του Ν.Λυγερού

Κανείς πια δεν ήξερε τι σημαίνει μονομάχος γιατί δεν υπήρχαν πια τα κονταροχτυπήματα των προηγουμένων αιώνων και δεν φαινόταν καμία πανοπλία. Όμως το πνεύμα είχε παραμείνει. Όλοι είχαν συνηθίσει να βλέπουν σε παλιά βιβλία με μία πανέμορφη εικονογράφηση. Αλλά ποιος πρόσεχε τις λεπτομέρειες; Σχεδόν κανένας εκτός από τους σκακιστές. Στις εικόνες ο νικητής ήταν ακόμα πάνω στον ίππο του κι ο ηττημένος είχε πέσει, ενώ δεν είχε περάσει το κεντρικό σημείο. Οι εικόνες δεν ήταν για μονομάχους αλλά για αγωνιστές που δεν είχαν πιάσει ποτέ στα χέρια τους ένα ξίφος. Έτσι και τώρα αυτοί που παίζουν δεν ξέρουν τι σημαίνει ο θάνατος. Διότι κανείς από τους ειδικούς δεν τον είχε ξεπεράσει. Η μάχη δεν ήταν ποτέ τελική πάντα υπήρχε η συνέχεια και το μονοπάτι πάνω στη διακλάδωση. Το πρόβλημα ήταν ο Χρόνος αλλά και η λύση.

Στο ψυγείο και πάλι η Κύπρος - Νέα χιονόπτωση στο Τρόοδος


Λευκωσία: Στην Κύπρο επέστρεψε ο χειμώνας, μετά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών. Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει από χθες το απόγευμα τη χώρα, δίνοντας ικανοποιητικές βροχές, κυρίως στα ορεινά, θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη, οπότε θα αρχίσει σταδιακά να απομακρύνεται.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, και η πτώση της θερμοκρασίας.

Προβλήματα στους δρόμους

Βαριά χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή του Τροόδους, ενώ σε μερικές περιοχές σημειώθηκε κατά δειαστήματα βροχόπτωση και χαλαζόπτωση.

DW: Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια Ερντογάν

"Το γόητρο του τ. πρωθυπουργού έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα", υποστηρίζει η Λάλε Ακγκύν από το SPD. "Υποτίμησε τη δύναμη του Γκιουλέν". Σφίγγει ο κλοιός και για το γιό του, που είναι ανάμεσα στους υπόπτους.
Η ΕΕ και η Γερμανία παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία με μεγάλη ανησυχία υπενθυμίζοντας παράλληλα τη σημασία να παραμείνει η χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά και να μην διολισθήσει σε μια διαδικασία σταδιακής «ισλαμοποίησης» της κοινωνίας, μεταδίδει η Deutsche Welle.
«Νόμιζε ότι θα γίνει άτρωτος»
Η Λάλε Ακγκύν, τουρκικής καταγωγής βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, υποστηρίζει ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε τόσο αποδυναμωμένος όσο αυτήν την περίοδο. «Νόμιζε ότι θα μπορούσε να αυξήσει περισσότερο τη δύναμή του και να γίνει άτρωτος, αλλά μετά από τις συγκρούσεις στο πάρκο Γκεζί και τις αποκαλύψεις για εκτεταμένη διαφθορά το γόητρό του έχει πληγεί ανεπανόρθωτα». Η γερμανίδα βουλευτής υποστηρίζει ότι η «δυσωδία» από τα σκάνδαλα έχει αγγίξει και τον ίδιο τον τούρκο πρωθυπουργό.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τομπούλογλου(Βίντεο)

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, μετά την πολύωρη απολογία του.

Οι περιοριστικοί όροι είναι: 150.000 ευρώ χρηματική εγγύηση, δύο φορές εμφάνιση τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Επιβεβαιώθηκε απλά η αρχική μου δήλωση ότι πιστεύω στον Θεό και στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Χάρης Τομπούλογλου, εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ όσους επιφυλάχθηκαν και δεν με καταδίκασαν τηλεοπτικά».

Προκαλεί πάλι η Bild: Μπορούν οι Έλληνες να τα καταφέρουν με την Προεδρία;

Αναρωτιέται πως θα γίνει πρότυπο «η πιο υπερχρεωμένη χώρα της ΕΕ, για πολλά χρόνια ανίκανη για μεταρρυθμίσεις» - Προειδοποιεί για επεισόδια κατά τη διάρκεια των συνόδων των υπουργών Οικονομικών.Νέο προκλητικό άρθρο για την κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητά της να διαχειριστεί την επικείμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύει σήμερα, Κυριακή, η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Θα τα καταφέρουν πραγματικά οι Έλληνες;» είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου με τον συντάκτη του να αναρωτιέται στις πρώτες σειρές:

Αγωνία για τη ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ-Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ επιβεβαίωσε ότι η κάτασταση της υγείας του είναι κρίσιμη - Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ έχει υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία - Πλήθος κόσμου συρρέει έξω από το νοσοκομείο - Τραυματίστηκε στο κεφάλι κάνοντας σκι.
Ώρες αγωνίας για τον Μάικλ Σουμάχερ αναμένεται να είναι οι επόμενες καθώς όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης η κατάσταση της υγείας του πολλάκις πρωταθλητή της Formula 1 έχει επιδεινωθεί και πλέον αντιμετωπίζει έως και κίνδυνο για τη ζωή του.

Παγιδευμένοι στους πάγους της Ανταρκτικής-74 ναυτικοί και επιστήμονες βρίσκονται στο πλοίο(Βίντεο)

Συνεχίζεται το θρίλερ του απεγκλωβισμού ρωσικού ερευνητικού πλοίου Akademik Shokalskiy που κόλλησε στους πάγους τα Χριστούγεννα – Σε εξέλιξη νέα επιχείρηση του παγοθραυστικού Aurora Australis.
Συνεχίζεται για έκτη ημέρα το θρίλερ με το παγιδευμένο στους πάγους της Ανταρκτικής ρωσικού ερευνητικού πλοίου Akademik Shokalskiy και τις προσπάθειες διασωστικών ομάδων από την Αυστραλία, τη Γαλλία και την Κίνα να το απεγκλωβίσουν.

Πανικός στη μισή διαπλοκή της χώρας

• Τρέμουν μήπως σπάσει το κύκλωμα Λιακουνάκου • Ποιους «καίει» η απολογία-ποταμός του Αντώνη Κάντα• 2 δισ. μίζες για αγορές όπλων 20 δισ. ευρώ σε 25 χρόνια.
■ Μαύρη Πρωτοχρονιά από το Μανχάταν έως την Κουρσεβέλ κάνουν Ελληνες κροίσοι μετά  την  αποκάλυψη του μεγαλύτερου κυκλώματος διαφθοράς όλων των εποχών
■ «Οπλάδες», μεγαλο­προμηθευτές του Δημοσίου, υπουργοί, πολιτικοί, αξιωματικοί, νομικοί, εκδότες-μεσάζοντες και μεγαλοδημοσιογράφοι στο στόχαστρο του ανακριτή
■  Λιακουνάκος, Δαφέρμος, Μπαρτζώκας, Κομνόπουλος στους 10 εμπόρους όπλων και αντιπροσώπους ξένων εταιρειών που κατονομάζει.

Ρωσία: «Μαύρη χήρα» σκόρπισε τον τρόμο με βόμβα 10 κιλών-Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης στο Βόλγκογκραντ

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν δύο - Μια 26χρονη από το Νταγκεστάν ταυτοποιήθηκε ως η γυναίκα που σκόρπισε το θάνατο - Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες - Συναγερμός στη Μόσχα, αυξημένα μέτρα ασφαλείας επέβαλε ο Πούτιν - Φοβούνται χτύπημα στους Ολυμπιακούς του Σότσι.Το ενδεχόμενο οι δράστες της φονικής επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βόλγκογκραντ στη νότια Ρωσία να ήταν δύο, ένας άνδρας και μια γυναίκα εξετάζει πλεόν η ρωσική αστυνομία.