Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Βρέθηκε σφαίρα στο δωμάτιο της κόρης του Γερμανού πρέσβη!

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο - Τέσσερις οι δράστες, πάνω από 60 οι πυροβολισμοί - Η Αντιτρομοκρατική συνδέει το χτύπημα με την επίθεση στο γραφείο Σαμαρά στη Συγγρού - Φρουρός: Πυροβόλησαν χωρίς να με στοχεύσουν - Και η 17Ν είχε χτυπήσει το ίδιο σημείο.Στο δωμάτιο της κόρης του Γερμανού πρέσβη βρέθηκε μια από τις σφαίρες από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στην κατοικία του Βόλφγκανκ Ντόλτ στο Χαλάνδρι, τα ξημερώματα.


Όπως προέκυψε από τις έρευνες τις Αντιτρομοκρατικής, για την ένοπλη επίθεση χρησιμοποιήθηκαν δύο Καλάσνικοφ, από καθένα από τα δύο όπλα ερρίφθησαν 30 φυσίγγια, ενώ έπειτα από τις εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές υπόπτων από την περιοχή του Χαλανδρίου για την ένοπλη επίθεση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, τα οποία προσέγγισαν την οικία του Γερμανού πρέσβη, περνώντας μέσα απο την πυλωτή πολυκατοικίας επι της οδού Χίου και βγήκαν ακριβώς απέναντι απο το σπίτι, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Απο το σημείο αυτό, «γάζωσαν» την κατοικία, χωρίς να πυροβολήσουν τον αστυνομικό φρουρό, που ήταν μέσα στο φυλάκιο, έξω απο το σπίτι και είδε όλη την σκηνή, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

Όλες οι σφαίρες χτύπησαν το σπίτι του πρέσβη στον τοίχο και στην εξωτερική είσοδο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ή σοβαρές ζημιές. Οι δράστες μετά την επίθεση διέφυγαν πιθανόν με μοτοσικλέτες, προς την οδό Αποστολοπούλου.



Ο αστυνομικός δήλωσε ότι δεν αντέδρασε, γιατί απέναντι είναι κατοικίες και υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμούς πολιτών. Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν από την οδό Χίου, προς την οδό Αποστολοπούλου, πιθανότατα με μοτοσικλέτες.

Η αστυνομία εξετάζει επίσης δύο αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην περιοχή του Χαλανδρίου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανάλυση του οπτικού υλικού από τις κάμερες στην οδό Αντιστάσεως. Ως σημαντική αξιολογείται και η κατάθεση του φρουρού, καθώς είναι ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας.

Από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης προέκυψε ότι τα δύο καλάσνικοφ ήταν «καθαρά», δεν είχαν χρησιμοποιηθεί  δηλαδή σε άλλη τρομοκρατική επίθεση στο παρελθόν. Το εύρημα αυτό έβαλε τέλος στα σενάρια ότι η σημερινή επίθεση στο Χαλάνδρι ίσως να συνδέεται με την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2013, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου οι δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά του κτιρίου. Την επίθεση με σφαίρες στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού είχε αναάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ
για το περιστατικό. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη, τόσο του ιδίου και της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως στην υπόθεση θα «χυθεί» φως και οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο κ. Σαμαράς τόνισε, επίσης, στην κυρία Μέρκελ ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους. 

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Γερμανό πρέσβη, αφού ενημερώθηκε αμέσως μετά την επίθεση από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, που επίσης τηλεφώνησε στον κ. Ντολτ.

Και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά, σήμερα, νωρίς το πρωί, με τον πρέσβη ενώ στο σημείο της επίθεσης βρίσκεται από το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας.

Όπως ανέφερε στον κ. Ντολντ, ο κ. Βενιζέλος η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την απόλυτη καταδίκη της σημερινής άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες σύντομα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η περιοχή.



Στόχος και της 17Ν

Η οικία του γερμανού πρέσβη είχε αποτελέσει στόχο και της 17Ν. Την Κυριακή 16 Μαΐου 1999, στις 22.55, εκτοξεύθηκε μια ρουκέτα κατά της οικίας του γερμανού πρέσβη (τότε ήταν ο Καρλ Χάινς Κούνα) στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Η ρουκέτα καρφώθηκε στη στέγη του διώροφου σπιτιού και ήταν η πρώτη φορά που η 17Ν άφησε πίσω της ίχνη: μια καφέ τραγιάσκα και 10 κηλίδες αίματος (στο μπροστινό μέρος του κλεμμένου αυτοκινήτου και στο πίσω κάθισμα). Σταγονίδια αίματος εντοπίστηκαν και σε απόσταση τριών μέτρων από το σημείο εκτόξευσης της ρουκέτας.

Η πυροδότηση έγινε με αυτοπρόσωπη παρουσία μελών της οργάνωσης. Η επίθεση έγινε από τον προαύλιο χώρο τής απέναντι πολυκατοικίας της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 63.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου