Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ο αρχαιοελληνικός μύθος του Έλληνα, γενάρχη των Ελλήνων

Ο Έλληνας στην αρχαία Ελληνική μυθολογία, ήταν ο γενάρχης των Ελλήνων, γιος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, σύζυγος της νύμφης Ορσηίδας και εγγονός του Προμηθέα.

Παιδιά του ήταν ο Αίολος, ο Δώρος και ο Ξούθος, στους οποίους διένειμε την περιοχή κάτω από τον Όλυμπο: τη Θεσσαλία την έδωσε στον Αίολο (γενάρχη των Αιολέων), τη Στερεά Ελλάδα στο Δώρο (γενάρχη των Δωριέων) και την Πελοπόννησο στο Ξούθο (πατέρα των γεναρχών των Ιώνων και των Αχαιών).

Κάτι «μυστήριο» κρύβεται πίσω από τα τείχη της Πυραμίδας - Τι αποκάλυψαν οι θερμικές κάμερες (Φωτό)

Κάτι «μυστήριο» που κρύβεται πίσω από τα τείχη της Πυραμίδας της Γκίζας, ηλικίας 4,5 χιλιάδων ετών, αποκάλυψαν οι θερμικές κάμερες.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια «εντυπωσιακή ανωμαλία» πίσω από τον τοίχο που, όπως δήλωσε ο Mehdi Tayoubi, ιδρυτής του Ινστιτούτου Διατήρησης της Κληρονομιάς και Καινοτομίας που εδρεύει στο Παρίσι, «βρίσκεται ακριβώς στο επίπεδο του εδάφους».

Όχι στη βαρβαρότητα!(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Δεν είναι μόνο επικίνδυνες οι δηλώσεις που αρνούνται τη γενοκτονία των Ποντίων αλλά είναι και παράνομες, διότι η Ελλάδα έχει ψηφίσει την ποινικοποίηση της άρνησης των αναγνωρισμένων γενοκτονιών. Κι επειδή είναι επικίνδυνη απαγορεύει τη βαρβαρότητα. Αυτό έδειξε και το συλλαλητήριο των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόκειται ο Ελληνισμός του Πόντου να αποδεκτεί ότι ο ίδιος ο Υπουργός είναι αρνητής της γενοκτονίας. Δεν πρόκειται ν’ αφήσει την κυβέρνηση να μην πάρει θέση πάνω σε αυτό το ζήτημα. Γιατί δεν πιστεύει ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο. Και ήδη μερικοί παίρνουν θέση κι αντιστέκονται στην προπαγάνδα της βαρβαρότητας, η οποία με το πρόσχημα της άποψης, θέλει να σβήσει τη μνήμη μας.

Υψώθηκε η σημαία των 150 τ.μ. στο Λιμάνι της Χίου (Εικόνες & Βίντεο)

Με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και την απόδοση τιμών πραγματοποιήθηκε και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας που το 2014 δώρισε η Μητρόπολη Χίου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνολικής επιφάνειας 150 τ.μ..

Με τη χρήση ειδικού γερανού και τη βοήθεια στελεχών της 96 ΑΔΤΕ Χίου η γαλανόλευκη ξεδιπλώθηκε σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε πέρυσι από τη Μητρόπολη και συνεχίστηκε φέτος από την Περιφερειακή Ενότητα του νησιού στο πλαίσιο του εορτασμού των 103ων Ελευθέριων της Χίου από τον Οθωμανικό ζυγό στις 11/11/1912, που φέτος θα εορταστούν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. .

Συγκλονιστικό! Aδερφές από τη Συρία κολύμπησαν 3 ώρες για να φτάσουν στη Λέσβο


Ανήκουν και οι δύο στην εθνική ομάδα κολύμβησης της Συρίας. Έφυγαν από τη χώρα τους για μια καλύτερη ζωή, κολύμπησαν επί τρεις ώρες στο Αιγαίο, σώζοντας τη ζωή 20 ακόμη προσφύγων και σήμερα βρίσκονται στο Βερολίνο κυνηγώντας το όνειρό του

Adtech Ad
Οι ιστορίες των προσφύγων στα νερά του Αιγαίου είναι χιλιάδες και πολλές από αυτές δεν έχουν ευτυχισμένο τέλος. Στην περίπτωση των αδερφών Μαρντίνι από τη Συρία βέβαια, έπειτα από μήνες ταλαιπωρίας και ώρες πάλης με τα κύματα, η ζωή φαίνεται να δείχνει το χαμογελαστό της πρόσωπο.

Ικανοποίηση Λευκωσίας για την Έκθεση της Κομισιόν για Τουρκία - «Καταγράφει ξεκάθαρα τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Άγκυρας»

Λευκωσία: Ικανοποίηση εκφράζει η κυβέρνηση για την Έκθεση Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία που υπογραμμίζει την υποχρέωση της Άγκυρας να συμβάλει ενεργά στην εν εξελίξει διαδικασία, τονίζοντας ότι ο ρόλος της είναι κρίσιμος. «Ως εκ τούτου, αναμένουμε οι κατά καιρούς τουρκικές δηλώσεις να μετουσιωθούν σε πράξη», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη αντίδραση της Λευκωσίας με τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «θα μελετήσει σε βάθος το περιεχόμενο της Έκθεσης και θα τοποθετηθεί αναλυτικά στα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ».

Κομισιόν: Καμία πρόοδος της Τουρκίας στις σχέσεις με Κ.Δ. - Κρίσιμη η συμβολή της Άγκυρας στο Κυπριακό

Λευκωσία: Κρίσιμης σημασίας θεωρεί η Κομισιόν την δέσμευση και συμβολή της Τουρκίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, όπως αναφέρεται στην έκθεση προόδου της ΕΕ για την Τουρκία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.
Στην έκθεση σημειώνεται πως η Τουρκία υποστήριξε την επανέναρξη των συνομιλιών για διευθέτηση στην Κύπρο, το Μάιο, και εξέφρασε την υποστήριξή της στις προσπάθειες του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ και η συνεχιζόμενη δέσμευση και συμβολή της, κατά συγκεκριμένους τρόπους, σε αυτή τη συνολική διευθέτηση παραμένει κρίσιμης σημασίας.

Να αποκλειστεί από τους Oλυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κινδυνεύει η Ρωσία - Αλλά και όλες τις διοργανώσεις στίβου

Η κυβέρνηση της Ρωσίας χρηματοδοτούσε ευθέως και επέβλεπε τα ιδρύματα που φέρονται να έχουν καταστρέψει δείγματα ντοπαρισμένων αθλητών
Με αποκλεισμό από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις στίβου κινδυνεύει η Ρωσία μετά την αποκάλυψη του μέγα σκανδάλου ντόπινγκ από την Παγκόσμια Οργάνωση Ελέγχου Ντόπινγκ (WADA) που φθάνει μέχρι την... αυλή του Κρεμλίνου.

Η έκθεση της WADA , την οποία παρουσίασε ο πρώην πρόεδρός της και επικεφαλής της σχετικής επιτροπής, Ντικ Πάουντ, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, αποτελεί κόλαφο για τον ρωσικό αθλητισμό. Ο Πάουντ έκανε λόγο για σκάνδαλο ντόπινγκ, με εμπλοκή της ρωσικής κυβέρνησης, καλώντας την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) να επιβάλει τις δέουσες κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το... χαλούμι παίρνει την «ιστορική ρεβάνς» της Κύπρου από την Βρετανία - Θέλουν να έχουν και αυτοί δικαίωμα στην ονομασία του τυριού

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, οι πιο έντονες διαμαρτυρίες για την αναγνώριση του χαλουμιού ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) από την ΕΕ δεν προέρχεται από μια γειτονική χώρα, αλλά από την μακρινή Βρετανία και τους παραγωγούς του... εγγλέζικου halloumi cheese 
Το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Telegraph δίνει από τον... τίτλο τον πολεμικό χαρακτήρα που έχει δώσει το χαλούμι στις γαστρονομικές σχέσεις ανάμεσα στην Κύπρο και την Βρετανία. «Κάτω τα χέρια από το χαλούμι μας» είναι ο τίτλος της αγγλικής εφημερίδας, η οποία στο ρεπορτάζ που έχει κάνει εκφράζει την έντονη αντίθεση των Βρετανών παραγωγών «χαλουμιού» ενάντια στην απόφαση της ΕΕ να ανακηρύξει το Κυπριακό χαλούμι ως προστατευόμενο προϊόν με ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Κάτι που σημαίνει ότι μόνο το κυπριακό χαλούμι είναι το αυθεντικό, και αυτό που δικαιούται να φέρει την συγκεκριμένη ονομασία σε όλο τον κόσμο.