Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ετοιμάζονται να σβήσουν σχεδόν δύο αιώνες ιστορίας

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 1828 ιδρύθηκαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Στα χρόνια της τουρκοκρατίας στην Ελλάδα, δεν υπήρχε κάποια τακτική ταχυδρομική υπηρεσία. Η πρώτη εγκαθίδρυση ταχυδρομικού συστήματος ξεκινά με το διάταγμα «περί συστάσεως τακτικής ταχυδρομικής συγκοινωνίας» ιδρύοντας το «Γενικόν Ταχυδρομείον »,που υπεγράφη στις 24 του Σεπτέμβρη του 1828 στον Πόρο από τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Στην Αθήνα ο ταχυδρόμος ερχόμενος από το Ναύπλιο, την τότε πρωτεύουσα, «ανήρχετο επί βαρελίου, αναγιγνώσκων εις επήκοον των συγκεντρωμένων κατοίκων τας επί των επιστολών διευθύνσεις.

Εν περιπτώσει καθ ην δεν εμφανίζοντο οι αποδέκται, αι επιστολαί εκαίοντο επιτόπου.» Η γεωγραφική ιδιομορφία και ποικιλία της χώρας, και η παντελής έλλειψη συγκοινωνιακής υποδομής κάνει το ταχυδρομικό έργο ιδιαίτερα δύσκολο.

Πως να φέρεσαι στο «θύμα» ως Πολιτικός Θύτης/δήμιός του...

Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

- Παρ’ ότι είσαι έτοιμος να λάβεις ένα μέτρο που θα στείλει τον συνταξιούχο ή τον άνεργο στον τάφο θα πρέπει να βγείς και να του πείς ότι «δεν πρέπει να περικόψουμε άλλο τις αποδοχές των αδύναμων τάξεων».
- Μα είναι ψέματα.
- Δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Συνέντευξη Ν.Λυγερού



Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στη ραδιοφωνική εκπομπή της Λ. Κεσίδου
"Άκου, Ρώτα, Μάθε"
ΕΡΤ-3 102FM
25/09/2012

Σμπώκος και Γκούντρουν κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Πέντε νέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων, η πρώην σύζυγος του Άκη και ο πρώην Γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, καλούνται σε απολογία για το ''ξέπλυμα''
Η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του, πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σμπώκος, περιλαμβάνονται στα πέντε πρόσωπα που πλέον είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του ''μαύρου πολιτικού χρήματος''.
Ο ανακριτής της υπόθεσης απέστειλε την Τρίτη κλήσεις σε απολογία στους πέντε νέους κατηγορούμενους, αλλά και στους 16 ήδη κατηγορούμενους στην δικογραφία για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.

ΕΔΕ για τις αγχόνες σε υπουργείο Οικονομικών και Βουλή

Διατάχθηκε ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για τον αστυνομικό ο οποίος "κρεμάστηκε" στις πρόσφατες κινητοποιήσεις έξω από το υπ. Οικονομικών αλλά και τη Βουλή.
Καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για τη διεξαγωγή ΕΔΕ εις βάρος του αστυνομικού ο οποίος κρεμάστηκε συμβολικά έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα και έξω από τη Βουλή.
Η καταγγελία των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ κάνει λόγο για “παραλογισμό”.
Στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί αναφέρουν:

Παναγιωτακόπουλος: Συνεργός στο έγκλημα το ΠΑΣΟΚ

Οξύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος. Υποστηρίζει ότι η επιλογή του είναι προσβλητική για την ιστορία του.
Την "πλήρη" διαφωνία του με τα μέτρα "που προτείνονται από τους κυβερνητικούς εταίρους", αλλά και "με τη στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να αποδέχεται τον ρόλο του συνεργού στο έγκλημα που ετοιμάζεται", εξέφρασε με δήλωσή του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο όλη η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν αρκετοί κλάδοι εργαζομένων.

-ΓΣΕΒΕΕ: Κλείνουν αύριο μέχρι τις 3 μ.μ. επιχειρήσεις και κατάστημα

Δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, εργαζόμενοι στα Ταμεία, προσωπικό δήμων και περιφερειών, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, τραπεζικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Και η Ρουμανία στρέφει μετά τη Σερβία το βλέμμα της στην Μόσχα


Και η Ρουμανία στρέφει μετά τη Σερβία το βλέμμα της στην Μόσχα

Η μία μετά την άλλη οι χώρες των Βαλκανίων ανακαλύπτουν πως ο «Βασιλεύς» (Ε.Ε) «πέθανε» και σπεύδουν να πουν … «Ζήτω ο Βασιλεύς» (Ρωσία)!
Μετά την Σερβία που εγκατέλειψε πλήρως την στροφή προς την Ε.Ε, ανακήρυξε αυτόνομο τραπεζικό σύστημα και όχι συνδεδεμένο με την ΕΚΤ και επαναπροσδιόρισε τις σχέσεις της με την Μόσχα και η Ρουμανία, θύμα των μνημονίων του ΔΝΤ και εκείνη, σπεύδει να βρει «παρηγοριά» και ασφάλεια στην Ρωσία. Δια στόματος του ίδιου του Ρουμάνου πρωθυπουργού, ανακοινώθηκε την επιθυμία επαναπροσέγγισης με τη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς για τα κεφάλαια που αναζητά η Ρουμανία για την οικονομική της ανάπτυξη, τα οποία δεν βρήκαν ποτέ τον δρόμο τους από τις Βρυξέλες για να καταλήξουν στο Βουκουρέστι.

Suddeutsche Zeitung: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλα δύο χρόνια και 30 δισ. ευρώ!»

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 30 δισεκατομμύρια ευρώ και άλλα δύο χρόνια για να ορθοποδήσει», αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung. Μάλιστα αφήνει «ανοιχτό» και το εάν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση του πακέτου στήριξης.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πήγες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζει πως είναι αμφίβολο εάν η Ελλάδα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές το 2020, ενώ οι δανειακές ανάγκες της θα ανέλθουν σε 30 δισεκατομμύρια.

Στη φυλακή για την υπόλοιπη ζωή τους οι δολοφόνοι του Μ. Καντάρη-Πήγαν να τους λιντσάρουν

Να λιντσάρουν τους Αφγανούς δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη επιχείρησαν κάτοικοι της περιοχής της Γ' Σεπτεμβρίου, που υπήρξαν γείτονες του άτυχου άνδρα.

Η παρέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα, την ώρα που, συγγενείς του αδικοχαμένου Μανώλη ξεσποούσαν κατά των δύο Αφγανών, αποκαλώντας τους «φονιάδες».

Αυτή ήταν και η τελευταία (;) πράξη του δράματος, καθώς οι δύο Αφγανοί κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας, καταδικάστηκαν σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη ο καθένας από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Guardian: «Το ΔΝΤ θέλει να αποτύχουν τα μέτρα»!

Σκοπιμότητες πίσω από το «μπλοκάρισμα» της συμφωνίας για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ καταλογίζει στο ΔΝΤ η βρετανική εφημερίδα The Guardian, υποστηρίζοντας ότι το Ταμείο επιδιώκει να αποτύχουν τα μέτρα, ώστε η Ελλάδα να οδηγηθεί σε νέο «κούρεμα».

«Στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς οι υποψίες μεταξύ των μελών της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά ότι το ΔΝΤ σκοπίμως μπλοκάρει την συμφωνία για τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ που είναι απαραίτητα για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση» γράφει ο Guardian.

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτωτικές τάσεις επικρατούν και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ανάλογες με την πτώση στους τραπεζικούς τίτλους. Ο Γενικός Δείκτης (στις 13:01) υποχωρούσε στις 108,37 μονάδες καταγράφοντας σημαντικές ζημιές σε ποσοστό 2,28%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 42,83 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 2,21%.

Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 327.142,51 ευρώ. Πτωτικά κινούνται οι περισσότεροι από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες. Απώλειες παρουσιάζουν η Κύρια Αγορά με 2,31%, η Παράλληλη με 1.97%, η Εναλλακτική με 0,55%, οι Τράπεζες με 2,44% και οι Επενδυτικές με 0,85%.

ΧΑ: Τα κέρδη στις τράπεζες δεν αντιστάθμισαν τις πιέσεις στον ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Μετά από διακυμάνσεις, με «συγκρατημένο» όγκο και τζίρο συναλλαγών και κινούμενος πτωτικά σε όλη σχεδόν τη διάρκεια των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. έκλεισε την Τρίτη με μικρές απώλειες, παρά τα κέρδη άνω του 3% του τραπεζικού δείκτη.

Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρέθηκαν οι μετοχές των Eurobank και ΕΤΕ, με την πρώτη να ολοκληρώνει μάλιστα στο υψηλό ημέρας. Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των Jumbo, Βιοχάλκο, Alpha Bank (επίσης στο υψηλό ημέρας) και Μυτιληναίος. Στον αντίποδα, επηρεάζοντας και το τελικό πρόσημο του ΓΔ, βρέθηκαν οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΤΕ.