Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ(ΒΙΝΤΕΟ)

Πόντος:Πολιτισμός και γενοκτονία

1. Εισαγωγή

    Η ιστορία του Ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου, ξεκινά από το μύθο, από τότε που ο Φρίξος και η Έλλη ταξίδεψαν πάνω στο Χρυσόμαλλο Δέρας για να αποφύγουν τη θυσία τους από τους θεούς του Ολύμπου. Ακολούθησε ο θάνατος της Έλλης και ο Φρίξος με την άφιξή του στην Κολχίδα ανέθεσε τη φύλαξη του πολύτιμου Δέρατος στο βασιλιά Αιήτη. Η Αργοναυτική εκστρατεία, με τον Ιάσονα και πλήρωμα απ' όλες τις ελληνικές πόλεις, αποτέλεσε την προσπάθεια για την κτήση του Χρυσόμαλλου Δέρατος και την απόπειρα για εποικισμό της περιοχής, που αρχίζει αμέσως μετά τον Τρωικό πόλεμο, το 1100 π.Χ.

1.050.000 ΘΥΜΑΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΥΤΟΠΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ
 
Πριν αναφερθούμε στα γεγονότα που αφορούν το ελληνικό στοιχείο του Πόντου, θα έπρεπε πρώτα να γνωρίσουμε τον πολύπαθο αυτό τόπο και εν συντομία την ιστορία του μέχρι την περίοδο που άρχισε το ξεκλήρισμα και ο εκτοπισμός.
    1) Ο Πόντος: Είναι επαρχία της Μικράς Ασίας στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας. Βόρεια βρέχεται από τον Εύξεινο Πόντο, ανατολικά συνορεύει με την Κολχίδα, δυτικά με την Παφλαγονία και νότια με την Καππαδοκία.

Ο Τραπεζούντος Χρύσανθος και τα πάθη των Ποντίων

xrusanthos-620x525Του Ιωάννη Σιδηρά

Επέτειος μνημοσύνης των 353.000 σφαγιασθέντων και μαρτυρικώς τελειωθέντων Ελλήνων Ποντίων.

Ο εκ Κομοτηνής καταγόμενος αγωνιστής Μητροπολίτης Τραπεζούντος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος (Φιλιππίδης), ο οποίος δικαίως και προσφυώς ονομάστηκε από τον ποντιακό ελληνισμό ως ο “Άγιος των Ποντίων”, “δια χειρί” διασώζει στις “Βιογραφικές Αναμνήσεις” του τα πάθη των Ποντίων, όταν οι τσέτες του τουρκικού κομιτάτου εφάρμοζαν το σχέδιο της “εθνοκαθάρσεως” και γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού:«Απαγορεύεται η βαρβαρότητα»(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού 
στην ημερίδα για την Ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας με θέμα 
«Απαγορεύεται η βαρβαρότητα». 
Αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (Ακαδημίας 20). 
Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ράγισαν καρδιές στον τελευταίο αποχαιρετισμό για την Άννα Πολλάτου

Εκατοντάδες πολιτών είπαν το τελευταίο αντίο στην Ολυμπιονίκη - Παρούσες οι συναθλήτριες της που μετέφεραν τα μετάλλια της αδερφικής τους φίλης.
Ράγισαν καρδιές το απόγευμα της Δευτέρας στην Κεφαλονιά καθώς εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι, συναθλητές, συνάδελφοι και απλοί πολίτες αποχαιρέτησαν την Άννα Πολλάτου, την 31χρονη Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή μετά από τροχαίο στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου.

Πωλητήριο - Στο σφυρί και η Ελαφόνησος

Πωλητήριο - Στο σφυρί και η Ελαφόνησος
Ξεπουλάνε και την Ελαφόνησο, ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά μπήκε στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ως δημόσια προς πώληση περιουσία - Η ελληνική γη θυσιάζεται στο βωμό της ανάπτυξης!
Ύμνοι έχουν γραφτεί για την «Καραϊβική» της Μεσογείου από ξένα δημοσιεύματα κι όμως κάποιοι Έλληνες δεν σέβονται τις ομορφιές της ελληνικής γης και βγάζουν αυτόν τον τροπικό παράδεισο στο σφυρί.
Σε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκονται οι κάτοικοι και οι φορείς της Ελαφονήσου εξαιτίας του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών που θέλει να βγάλει στο σφυρί ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδος, την παραλία του Σίμου και του Σαρακίνικου.

Ετοιμάζουν πρόκληση στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Ετοιμάζουν πρόκληση στο Αιγαίο οι Τούρκοι
 Θα στείλουν ερευνητικό σκάφος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Συναγερμός στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών - Έντονες διπλωματικές ενέργειες για να αποσοβηθεί οιαδήποτε κρίση.
Έτοιμοι να προχωρήσουν σε ευθεία αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας των νησιών είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι, αφού για αύριο έχουν προγραμματίσει να στείλουν ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο το οποίο θα διενεργήσει έρευνες πάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή η περιοχή των ερευνών θα εκτείνεται δυτικά της Σαμοθράκης και βορειοδυτικά της Λήμνου, δηλαδή πέρα από τον 25ο παράλληλο.

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς (πότε;) καλύτερα…

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς (πότε;) καλύτερα…
Ο λαός δεν επέτρεψε σε κανέναν να πανηγυρίσει, έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις από κάλπη και… καναπέ και καραδοκεί για την «διεθνή» αντεπίθεση!
«Περίεργα» χαρακτηρίζονται από πολλούς τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή, όμως κανένας δεν είναι σε θέση –πραγματικά- να ερμηνεύσει ποιο θα είναι το τελικό μήνυμα αυτής της διπλής εκλογικής αναμέτρησης, που υπό προϋποθέσεις μπορεί ακόμα και να μετατραπεί σε τριπλή…
Το τέλος της πρώτης εκλογικής, βραδιάς απαγορεύει τις μεγαλοστομίες και τις προβλέψεις για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ενώ και στα κομματικά επιτελεία κρατούν χαμηλούς τόνους, γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να τους εκθέσει.

Γυναίκες στα όπλα – Εντυπωσιακές παρουσίες στις παγκόσμιες ένοπλες δυνάμεις

Δείτε ένα εντυπωσιακό φωτορεπορτάζ  από γυναίκες στα όπλα σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Εκτός από τις διαφορετικές στρατιωτικές ενδυμασίες  των γυναικών όπως βρίσκονται σε διάφορες υπηρεσίες μπορείτε να διαλέξετε και τις πλέον γοητευτικές. H φωτό στην αρχή του θέματος είναι από Κινέζες του επίλεκτου ειδικού σώματος του Στρατού.

Στη Ρωσία θα τιμωρείται η παραγωγή μεταλλαγμένων ως τρομοκρατία

Ένα Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο ρωσικό κοινοβούλιο επιδιώκει να επιβάλει τιμωρία μέχρι ποινική δίωξη στους παραγωγούς των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που είναι επιβλαβείς για την υγεία ή το περιβάλλον.
Το νομοσχέδιο που υποβλήθηκε την Τετάρτη τροποποιεί το νόμο της Ρωσίας που ρυθμίζει τα ΓΤΟ και κάποιους άλλους νόμους και προβλέπει την πειθαρχική δίωξη των ατόμων και των επιχειρήσεων, οι οποίες παράγουν ή διανέμουν επιβλαβή προϊόντα βιοτεχνολογίας και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίοι αποτυγχάνουν να τους ελέγχουν σωστά.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΝ–Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ 7 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

1) Εντάσσουμε αυτό το κράτος, σε ένα διεθνή οργανισμό” (π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση). ”Κατασκευάζουμε” ένα “νέο” νόμισμα (π.χ. ευρώ) με το οποίο ανταλλάσσουμε ΟΛΑ τα υπάρχοντα εθνικά νομίσματα ενός κράτους.
2) Στη συνέχεια – αφού αυτό το νόμισμα είναι “διεθνές” το… εξάγουμε ΜΑΖΙΚΑ από το κράτος αυτό (μέσω τραπεζικού συστήματος, off-shore εταιριών κλπ.) .
Έτσι δημιουργείται (τεχνητό) ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στο κράτος αυτό…

3) Το… ΕΛΛΕΙΜΜΑ δημιουργεί την ανάγκη ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.

Η προφητεία του Μακαριστού Χριστόδουλου!

Ο Χριστόδουλος εν έτει 1984, ως μητροπολίτης Δημητριάδος, είχε αρθρογραφήσει στις εφημερίδες της εποχής, προβλέποντας τα δεινά που έρχονται. Το άρθρο με τίτλο "Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ" έκανε λόγο για διχασμό των Ελλήνων, λόγω του κομματισμού που διάβρωνε όλη την ελληνική κοινωνία. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον τορπιλισμό της εθνικής ομοψυχίας και - 30 χρόνια πριν- έλεγε πως όταν έρθουν τα χειρότερα κάποιοι που έχουν ευθύνες θα "νίπτουν τας χείρας τους". 

Τρία αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα έπεσαν στην Κίνα (Βίντεο)


Τρία αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα έπεσαν στην Κίνα (βίντεο)
«Τρία αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα προσγειώθηκαν στην Κίνα στην περιοχή Γιαν και Μπαϊκάν» μετέδωσαν οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις της χώρας.

Στις 16 Μαΐου το μεσημέρι οι κάτοικοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ άκουσαν έντονο θόρυβο και παρατήρησαν μία μπάλα φωτιάς να πέφτει.

 Τα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα που φαίνονται στο βίντεο τα εξετάζουν οι αρχές της Κίνας.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall

Dow16.482,97-8,34 -0,05%  



  Nasdaq4.090,5921,30 0,52%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα υποδέχονται τη νέα εβδομάδα οι μετοχικές αγορές των ΗΠΑ, με τις εταιρικές εξελίξεις να πρωταγωνιστούν σε μια πτωχή από μακροοικονομικές ανακοινώσεις συνεδρίαση.

Συγκρατημένη η επενδυτική διάθεση, με την απόρριψη από την AstraZeneca της βελτιωμένης προσφοράς της Pfizer να «βαραίνει» το κλίμα, ενώ τα «βλέμματα» στρέφονται στις ομιλίες αξιωματούχων της Fed αργότερα κατά την ημέρα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 20,770 μονάδες (0,13%) και βρίσκεται στις 16470,54 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 7,63 μονάδων (0,19%) φτάνοντας τις 4098,22 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,76 μονάδων (0,04%) και βρίσκεται στις 1878,62 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 12 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Pfizer καθώς διαπραγματεύεται στα 29,609 δολάρια με άνοδο 0,489 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,68%. Ακολουθούν η Goldman Sachs με κέρδη 0,54% στα 157,27 και η UnitedHealth Group Incorporated στα 77,02 δολάρια με άνοδο 0,48%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η AT & T (-1,52%), η μετοχή των McDonalds (-1,13%) και η Caterpillar (-0,96%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Με απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει ποσοστιαία πτώση 0,09% και να κλείνει στις 107,15 μονάδες.Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 0,70% κλείνοντας στις 53,53 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στις €126.424,84.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με ζημιές έκλεισαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,14%, της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 1,31% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 2,08%.
Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,16%, ενώ χωρίς μεταβολή παρέμειναν τα Ξενοδοχεία.

Ανατροπή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Της Εφης Γκικοπούλου 
Aπό το capital.gr

Ο αρχικός ενθουσιασμός της αγοράς περιορίστηκε λίγο πριν τις 15.00 με τους πωλητές να παίρνουν πάλι τα ηνία ενόψει αναδιαρθρώσεων σε δείκτες όπως FTSE All World και MSCI καθώς αύριο αναμένεται η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των καινούριων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας.

Την όλη εικόνα ήρθαν να επιβαρύνουν οι εξελίξεις γύρω από τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας όπου επενδυτής ή επενδυτές βρέθηκαν να έχουν πουλήσει ανοιχτά εκατομμύρια μετοχές της Τράπεζας και κινδύνευαν αν μην μπορούν να κλείσουν την θέση τους ενόψει της αυριανής έναρξης διαπραγμάτευσης των 1,13 δισ. νέων μετοχών της Τράπεζας.
Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας, ξεκίνησε με ενθουσιασμό για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής όπου κατέδειξε την πιθανή διατήρηση της ήδη υπάρχουσας κατάστασης.