Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall

Dow16.482,97-8,34 -0,05%  



  Nasdaq4.090,5921,30 0,52%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα υποδέχονται τη νέα εβδομάδα οι μετοχικές αγορές των ΗΠΑ, με τις εταιρικές εξελίξεις να πρωταγωνιστούν σε μια πτωχή από μακροοικονομικές ανακοινώσεις συνεδρίαση.

Συγκρατημένη η επενδυτική διάθεση, με την απόρριψη από την AstraZeneca της βελτιωμένης προσφοράς της Pfizer να «βαραίνει» το κλίμα, ενώ τα «βλέμματα» στρέφονται στις ομιλίες αξιωματούχων της Fed αργότερα κατά την ημέρα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 20,770 μονάδες (0,13%) και βρίσκεται στις 16470,54 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 7,63 μονάδων (0,19%) φτάνοντας τις 4098,22 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,76 μονάδων (0,04%) και βρίσκεται στις 1878,62 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 12 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Pfizer καθώς διαπραγματεύεται στα 29,609 δολάρια με άνοδο 0,489 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,68%. Ακολουθούν η Goldman Sachs με κέρδη 0,54% στα 157,27 και η UnitedHealth Group Incorporated στα 77,02 δολάρια με άνοδο 0,48%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η AT & T (-1,52%), η μετοχή των McDonalds (-1,13%) και η Caterpillar (-0,96%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.
Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, οι μετοχές της AT&T υποχωρούν κατά 2,5%, μετά από τη συμφωνία του γίγαντα τηλεπικοινωνιών για την εξαγορά του παρόχου δορυφορικής τηλεόρασης DirecTV, με μετρητά και μετοχές συνολικής αξίας 67,1 δισ. δολ.  Ανοδικά κινείται η μετοχή της DirecTV.

Αντίθετα, οι μετοχές της εισηγμένης στις ΗΠΑ AsrtaZeneca, υποχωρούν κατά 10%, μετά την απόφαση της να απορρίψει την βελτιωμένη – και τελική – προσφορά της Pfizer για εξαγορά προς 55 λίρες ανά μετοχή, αναφέροντας πως υποτιμά την αξία της. Την ίδια στιγμή οι μετοχές της Pfizer κερδίζουν 1,8% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Tα βλέμματα στρέφονται και στην Campbell Soup η οποία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κερδών και πωλήσεων για το τρίτο τρίμηνο χρήσης, ωστόσο η εταιρεία εμφανίστηκε επιφυλακτική για τη συνέχεια, με τις μετοχές της να υποχωρούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά 6,9%.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές αναμένεται να παρακολουθήσουν με προσοχή την εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, George W. Bush στο ινστιτούτο του στο Dallas, αναζητώντας για οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της νομισματικής πολιτικής. Η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα με την ομιλία του προέδρου της Dallas Fed, Richard Fisher, ο οποίος υποστηρίζει τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Federal Reserve. 

Στο πάνελ της εκδήλωσης θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της San Francisco Fed, John Williams ο οποίος σε αντίθεση με τον Fisher, δεν διαθέτει φέτος δικαίωμα ψήφου ως μέλος της Fed, ωστόσο οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή την τοποθέτησή του, καθώς θεωρείται σύμμαχος της επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο πρώην διοικητής της Fed, Ben Bernanke.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου