Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΑΙΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (2Κ)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 15'

Άγρυπνος φρουρός και σήμα κατατεθέν της Αμφίπολης,ο λέοντας καθιστός στα πίσω πόδια του,στέκει περήφανος και επιβλητικός ,ατενίζοντας ίσια πάνω απ'τα θολά νερά του Στρυμόνα προς την αρχαία πόλη.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Έφτιαξε βιβλιοθήκη για όλη τη γειτονιά μέσα σε δέντρο που σάπιζε - Η εκπληκτική μεταμόρφωση(Βίντεο - Φωτο)

Έφτιαξε βιβλιοθήκη για όλη τη γειτονιά μέσα σε δέντρο που σάπιζε.Η εκπληκτική μεταμόρφωση.Υπάρχουν άνθρωποι που από το τίποτα μπορούν να φτιάξουν τα πάντα.Παλιότερα ονομάζονταν μάγοι. Σήμερα τους λέμε καλλιτέχνες και τους οφείλουμε πολλά.
Μία από αυτούς -τους καλλιτέχνες- είναι και η Sharalee Armitage Howard από το Αϊντάχο των Η.Π.Α. η οποία έχει γίνει viral στο διαδίκτυο για έναν πολύ καλό λόγο. Δημιούργησε μια απίθανη βιβλιοθήκη σε δέντρο 110 ετών που σάπιζε έξω από το σπίτι της.

Η Κίνα σαρώνει την σκοτεινή πλευρά της Σελήνης - Δείτε Φωτό

Η κινεζική άκατος Chang'e-4 και το ρόβερ της Yutu 2 τράβηξαν το ένα φωτογραφίες του άλλου πάνω στη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης, όπου βρίσκονται από τις 3 Ιανουαρίου.
Η Κινεζική Διαστημική Υπηρεσία ανακοίνωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι τόσο η άκατος όσο και το μικρό ρόβερ βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δουλεύουν ομαλά.
Το ρόβερ μόλις «ξύπνησε» μετά από μια περίοδο αναμονής και σύντομα θα αρχίσει τις εξερευνήσεις με τα όργανά του.

Γερμανίδα σε Μέρκελ: Ντρέπομαι για την πατρίδα μου για αυτό που βλέπω στην Ελλάδα

"Κυρία Μέρκελ ελάτε στα ελληνικά νησιά να δείτε από κοντά τις συνθήκες που ζουν άνθρωποι που βρίσκονται υπό τη φροντίδα της ΕΕ" - Προσωπική επιστολή Γερμανίδας νοσηλεύτριας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από τη Λέσβο στην Άνγκελα Μέρκελ
Προσωπική επιστολή στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή την επίσκεψή της στην Ελλάδα, στέλνει γερμανίδα νοσηλεύτρια που εργάζεται στη Λέσβο με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Με έναν ιδιαίτερα συναισθηματικό λόγο η Κόρντουλα Χέφνερ, ιατρική συντονίστρια στη Λέσβο, περιγράφει τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν χιλιάδες πρόσφυγες στη Μόρια.

Η Κύπρος προτείνει την Ντόρα Μπακογιάννη για γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης - ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ Η ΕΚΛΟΓΗ

Την Ντόρα Μπακογιάννη προτείνει η Δημοκρατία της Κύπρου για τη θέση του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Είναι η πρώτη φορά που διαφορετική χώρα προτείνει υποψήφιο γενικό γραμματέα από άλλη χώρα. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που προσωπικότητα από την Ελλάδα θα διεκδικήσει τη θέση του γ.γ. ενός τόσο σημαντικού οργανισμού, το δεύτερο σε δύναμη και απήχηση μετά τον ΟΗΕ.
Η πρόταση αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί μια αναγνώριση της διαδρομής της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία θα έχει απέναντί της τέσσερις ακόμα υποψηφίους.

Ο Καναδάς έδωσε άσυλο στη 18χρονη από τη Σ. Αραβία που το έσκασε από την οικογένειά της (Βίντεο)

Η 18χρονη από τη Σαουδική Αραβία που είχε διαφύγει στην Ταϊλάνδη υποστηρίζοντας ότι συγγενείς της την κακοποιούσαν και απειλούσαν να τη σκοτώσουν έλαβε άσυλο από τον Καναδά, όπως έγινε γνωστό από τον επικεφαλής της ταϊλανδικής υπηρεσίας μετανάστευσης

Η Ράφαχ Μοχάμεντ αλ Κουνούν θα επιβιβαστεί απόψε σε μια πτήση της αεροπορικής εταιρείας Korean Air για να μεταβεί από την Μπανγκόκ στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Από εκεί θα πάρει άλλο αεροπλάνο που θα τη μεταφέρει στον Καναδά, όπως εξήγησε ο Σουρατσάτε Χακπάρκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πέρασε η ψηφοφορία στα Σκόπια, έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών στην Ελλάδα

Δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις στην ελληνική Βουλή μετά τα 81 «ναι» που πήρε ο Ζάεφ για την αλλαγή του Συντάγματος.

Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε πριν από λίγο με οριακή πλειοψηφία την τροποποίηση του Συντάγματος για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Σύμφωνα με το Reuters, 81 από τους 120 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της αλλαγής του Συντάγματος, ενώ η κυβέρνηση χρειαζόταν τουλάχιστον 80 βουλευτές.

Η κυβερνητική προπαγάνδα καταρρέει σιγά σιγά - Το τέλος της ψεύτικης ελπίδας

Η κυβερνητική προπαγάνδα καταρρέει σιγά σιγά
Του Ν. Λυγερού


Μπορεί να μας έλεγε η κυβερνητική προπαγάνδα από την αρχή ότι θα περάσει με ευκολία τις θέσεις για το Σκοπιανό και στη συνέχεια το Προσύμφωνο των Πρεσπών, έτσι ώστε να πείσει τους πιο αγαθούς ότι θα ξεπεράσει όλες τις αντιπαλότητες, ακόμα και αν αυτές προέρχονταν από τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Αλλά τώρα σιγά σιγά εμφανίζονται όλο και περισσότερα εμπόδια στον ελληνικό χώρο και ιδιαίτερα στον πολιτικό. Διότι είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που

Το αλβανικό στοιχείο εντός Σκοπίων - Η ευχαρίστηση της Exxon Mobil δεν κρύβεται

Το αλβανικό στοιχείο εντός Σκοπίων
Του Ν. Λυγερού


Όσο και να θέλουν να το κρύψουν στα Σκόπια, το αλβανικό στοιχείο είναι προβληματικό για τις τροπολογίες του συντάγματος, διότι θέλει να τις εκμεταλλευτεί έτσι ώστε να πετύχει να κλειδώσει μερικά άρθρα για μειονοτικό όφελος. Έτσι διεκδικεί να είναι πολυεθνικό το κράτος των Σκοπίων και να μην καταγράφεται ότι πρόκειται μόνο για μακεδονικό έθνος. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια διάσπαση του μετώπου που αξιοποιεί με διαφορετικό τρόπο την ύπαρξη του