Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Αλέξανδρος ο Μέγας (356 π.Χ. – 323 π.Χ.)

Μακεδόνας στρατηλάτης, από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας.

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β' και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου.

Από τον πατέρα του ο Αλέξανδρος κληρονόμησε την οξεία αντίληψη, τις οργανωτικές ικανότητες και την ταχύτητα ενεργειών. Και από τη μητέρα του τη φιλοδοξία, την υπερηφάνεια και την ισχυρή θέληση.

Η Σπιναλόγκα στο δρόμο για την Unesco - Διεκδικεί την ένταξή της στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς

Με νότες και χρώματα, από ένα ξεχωριστό μουσικό έργο που «γέννησε» ο πόνος αλλά και η θέληση για ζωή, «πλημμύρισε», το βράδυ της Τετάρτης, το νησάκι της Σπιναλόγκας.

Ένας εμβληματικός τόπος που, επί σειρά ετών, αποτέλεσε σύμβολο του πόνου, της απομόνωσης και του μαρτυρίου, άνοιξε τις πύλες του, καθώς στο νησί που είχε φωταγωγηθεί παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το μουσικό έργο «Απόκοπος ή Σπιναλόγκα» του Νίκου Ξυδάκη, σε ποίηση Διονύση Καψάλη πλαισιωμένο από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Μέσα από το μουσικό έργο που παρουσιάστηκε «ξαναγεννήθηκαν» ιστορίες, περιστατικά και εικόνες εγκλείστων στο μικρό νησί.

Το Nissi Beach στις κορυφαίες παραλίες του κόσμου

Το CNN Travel ανέδειξε το Nissi Beach στην Αγία Νάπα ως μία από τις κορυφαίες του κόσμου.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «το CNN Travel αναδεικνύει κάθε εβδομάδα τις κορυφαίες παραλίες σε  παγκόσμιο επίπεδο. Για το μήνα Iούλιο το Nissi Beach συμπεριλαμβάνεται στις κορυφαίες επιλογές του CNN Travel και αποτελεί την πρόταση του για μία από τις εβδομάδες του μήνα».

Βουλγαρία: 220 χιλιάδες άτομα ζητούν δημοψήφισμα για το ευρώ!

«Ευρώ; Όχι ευχαριστώ», γράφει στα φανελάκια του βουλγαρικού κινήματος
Σόφια.
 
Κλίμα κατά της ένταξης στην Ευρωζώνη έχει αναπτυχθεί στη Βουλγαρία καθώς 221. 122 άτομα μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει αίτημα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την εισαγωγή του ευρώ ως επισήμου νομίσματος στη χώρα.
Η προθεσμία για τη συλλογή υπογραφών λήγει στις  23 Ιουλίου, ενώ οι υπογραφές έχουν υπερβεί τον αριθμό που απαιτούνται  για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

ΚΑΙΡΟΣ:Στα ύψη η θερμοκρασία Κυριακή και Δευτέρα

Ξεκινά ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού με το θερμόμετρο να φτάνει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά οι ποιες περιοχές που ο υδράργυρος θα χτυπήσει "κόκκινο". Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων, στο 90% η πληρότητα των πλοίων.

Τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού περιμένουμε αύριο, Κυριακή, και τη Δευτέρα, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τοπικά τους 40 βαθμούς.

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Τρένο παρέσυρε τρεις ανθρώπους μέσα σε μισή ώρα - Νεκροί οι δύο

Διπλή τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη – Δύο άτομα σκοτώθηκαν όταν παρασύρθηκαν από τρένο – Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά η ίδια αμαξοστοιχία παρέσυρε και τρίτο άτομο, το οποίο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή
Τα δύο περιστατικά, τα οποία συνέβησαν με διαφορά μόνο μισής ώρας, σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (20/07/2018).
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο, παρέσυρε και σκότωσε στο ύψος της Άνθειας, δύο άτομα, πιθανότητα μετανάστες.