Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ;

ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TOY  Ο ΦΕΥΓΑΤΟΣ

Βαρουφάκης: "Η κατρακύλα με έκανε διάσημο - Εξίσου άχρηστοι στις προβλέψεις οικονομολόγοι & σεισμολόγοι"!

Ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του, τονίζει ότι έγινε διάσημος εξ' αιτίας της οικονομικής Κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα.
"Είναι δυστυχές ότι έγινα διάσημος λέγοντας δυσάρεστα πράγματα. Η αναγνωρισιμότητά μου είναι συνδεδεμένη ιστορικά με μια κατρακύλα", δηλώνει ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.
Σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Ε", της Ελευθεροτυπίας, αναφέρει ότι συνδέθηκε "με την κατρακύλα της Ελλάδας ενώ αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ποιότητά μου ούτε με τις δικές μου επιτυχίες ή αποτυχίες στον επιστημονικό τομέα".
Ο Γ. Βαρουφάκης, επανέλαβε κάτι που είχε πει πριν από 1,5 χρόνο, όταν τον κάλεσαν να κάνει μια εκπομπή στο BBC:

Γιατί οφείλουμε να διδάσκουμε τα Αρχαία Ελληνικά στα παιδιά μας

Του Ι.Θ. Κακριδή από το gr.news.yahoo.com

Γιατί αλήθεια διδάσκουμε τα αρχαία ελληνικά στα παιδιά που θέλουμε να μορφώσουμε, σε τόσο πολλές ώρες μάλιστα; Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που μας υποχρεώνουν να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επικοινωνήσουν όσο γίνεται περισσότερο με τον αρχαίο κόσμο.
Πρώτα απ’ όλα, γιατί είμαστε κι εμείς Έλληνες. Από τον καιρό του Ομήρου ως σήμερα έχουν περάσει κάπου δυο χιλιάδες εφτακόσια χρόνια. Στους αιώνες που κύλησαν οι Έλληνες βρεθήκαμε συχνά στο  απόγειο τηςδόξας, άλλοτε πάλι στα χείλια μιας καταστροφής ανεπανόρθωτης∙ νικήσαμε και νικηθήκαμε αμέτρητες φορές∙ δοκιμάσαμε επιδρομές και σκλαβιές∙ αλλάξαμε θρησκεία∙ στους τελευταίους αιώνες η τεχνική επιστήμη μετασχημάτισε βασικά τη μορφή της ζωής μας∙ και όμως κρατηθήκαμε Έλληνες, με την ίδια γλώσσα‐φυσικά εξελιγμένη‐, με τα ίδια ιδανικά, τον ίδιο σε πολλά χαραχτήρα και με ένα πλήθος στοιχεία του πολιτισμού κληρονομημένα από τα προχριστιανικά χρόνια.

Νέα δεδομένα στο κοίτασμα Αφροδίτη

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Καθώς ξέρουμε το κοίτασμα Αφροδίτη βρίσκεται ακριβώς πάνω στη γραμμή οριοθέτησης της ΑΟΖ της Κύπρου και του Ισραήλ. Λόγω της συμφωνίας λοιπόν, υπάρχει πλαίσιο συνεκμετάλλευσης 50% - 50%, όπου και να βρίσκεται η γεώτρηση πάνω στο κοίτασμα Αφροδίτη. Η πρώτη γεώτρηση που έγινε από την αμερικάνικη εταιρεία Noble τον Δεκέμβριο του 2011 απέδειξε ότι βρίσκεται μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου. Και τώρα περιμένουμε τη δεύτερη γεώτρηση της ίδιας εταιρείας το πρώτο τρίμηνο του 2013. Στο ενδιάμεσο όμως έχουμε νέα αποτελέσματα από την εταιρεία AGR, η οποία έκανε μία δεύτερη γεώτρηση στο Κοίτασμα Αφροδίτη στο σημείο Α2 που βρίσκεται στην ΑΟΖ του Ισραήλ.

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Συλληψη με την αυτοφωρη διαδικασια σε Βουλευτες που θα ψηφισουν την ΠΝΠ (ΦΕΚ 240/2012)

ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 14.01.2013 – AITHΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν στις 14.01.2013 την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας υπογράφοντας το: «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης»(ΦΕΚ 240/2012), διαπράττουν το ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

“ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδα;” Τα διλήμματα ενός ραγιά.

Του Νίκου Καραβαζάκη

Τελευταία, καθώς επιταχύνονται οι διεργασίες για την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ εντείνονται και οι πολεμικές εναντίον της, στην εσωτερική πολιτική σκηνή μας.  Οι άξονες άρνησης, ακύρωσης, υποβάθμισης, καθυστέρησης, αναβολής κλπ της ελληνικής ΑΟΖ από συμπολίτες μας είναι ουσιαστικά δυο:
  1. θα αντιδράσει η Τουρκία με επιπτώσεις στην ειρήνη μεταξύ των χωρών μας
  2. θα οικειοποιηθούν τα όποια υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα και τα αποθέματά μας οι ξένοι δανειστές μας.
Σε ότι αφορά σε αυτά τα ερωτήματα-προσχήματα, απάντηση έχουμε δώσει

Συνελήφθη αστυνομικός που «παρακολουθούσε» τον Πάνο Καμμένο

Αστυνομικός που υπηρετεί στην Ασφάλεια ήταν ο άγνωστος άνδρας που παρακολουθούσε τον Πάνο Καμμένο και ανακρίνεται αυτή την ώρα από στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Ο αστυνομικός συνελήφθη το πρωί μετά από τηλεφώνημα των ανδρών της προσωπικής ασφάλειας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που αντιλήφθηκαν  έναν ύποπτο να παρακολουθεί το αυτοκίνητο του Πάνου Καμμένου

Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «ο άγνωστος οδηγούσε μοτοσυκλέτα χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας και παρακολουθούσε το αυτοκίνητό μου από τη στιγμή που έφυγα από το σπίτι μου κατευθυνόμενος προς τη Βουλή».

Βενιζέλος: «O ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την βία και από την άλλη κάνει επίδειξη νοικοκυροσύνης»

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από την Βουλή καταγγέλλοντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι από την μια «φλερτάρει με την βία»  και από την άλλη επιχειρεί «πολιτικό ρεσάλτο κάνοντας επίδειξη νοικοκυροσύνης».

Απάντηση στις νέες βολές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης ΛΑφαζάνης  που είπε πως «αν ο κ. Βενιζέλος αναζητεί στο ΣΥΡΙΖΑ φλερτ με την βία χτύπα λάθος πόρτα και φοβούμαι ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με την φωτιά και την Δημοκρατία. Δεν υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που δικαιολόγησε στο παρελθόν, σήμερα και στο μέλλον πράξεις αθλιότητας με σφαίρες και γκαζάκια».

«Κύμα βίας» και από την Εφορία

Να... εξευμενίσει την εσωτερική κοινή γνώμη αλλά και τους ξένους δανειστές που αντιδρούν στην μονοσήμαντη επιβάρυνση των πλέον ασθενών οικονομικών ομάδων, επιχειρεί η κυβέρνηση, φέρνοντας σήμερα για ψήφιση με διαδικασίες κατεπείγοντος το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Με ένα απίστευτο «μπρος-πίσω», αντί να επικυρώνει την ισχύ των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που επέβαλε η κυβέρνηση το τελευταίο τρίμηνο, το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών έρχεται ως ανεξάρτητος νόμος που... «ξήλωνει» ακόμα και διατάξεις που προέβλεπαν οι Πράξεις εκείνες. Έτσι, ενώ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 31ης Δεκεμβρίου 2012 κατήργησε τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, το Πολυνομοσχέδιο προβλέπει την επαναφορά του, με στόχο να εισπραχθούν έσοδα 110 εκατ. από «έχοντες και κατέχοντες» αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, σκάφη, πισίνες κλπ.

Τσίπρας: Ο κ. Σόιμπλε δεν θα μου αλλάξει γνώμη!

«Πάμε για να διαφωνήσουμε», είχε πει στενός συνεργάτης του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κληθείς να εξηγήσει τι θα συζητήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η πρόβλεψη αυτή φαίνεται πως βγήκε αληθινή, αφού ο κ.Σόιμπλε είπε στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός του προγράμματος λιτότητας, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «η λιτότητα έχει αποτύχει απ' την ίδια τη ζωή».

Τρομοκρατική ενέργεια οι πυροβολισμοί στο γραφείο Σαμαρά, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιά και στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η νέα επίθεση αγνώστων, αυτή τη φορά στα γραφεία της ΝΔ και το ίδιο το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την συμπαράστασή του στον Αντώνη Σαμαρά καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση στο γραφείο του κ. Σαμαρά.

Πρόκληση: Το «μνημόσυνο» της Ελλάδας σε σκοπιανό καρναβάλι

Πρόκληση: Το «μνημόσυνο» της Ελλάδας σε σκοπιανό καρναβάλι
Αφού πέρυσι κήδεψαν την Ελλάδα, οι Σκοπιανοί στο καρναβάλι του Βέτσανι επανέλαβαν φέτος την προκλητική παρέλαση με το φέρετρο που -διπλωμένο με την ελληνική σημαία- αναπαριστούσε τη χώρα μας.
Η Ελλάδα αναφερόταν στην «ταφόπλακα» ως «Yunanistan» και «Hell ass». Η χρονολογία «θανάτου», κάτω από το εθνόσημο, ήταν το 2011, ενώ στο κάτω μέρος «δωρεά της ΕΕ».
Γύρω από το φέρετρο φαίνονται να «χτυπιούνται» κάποιοι καρναβαλιστές, ντυμένοι με γελοίες περούκες ή φορώντας στολές σαν των εγκληματιών- ρατσιστών της Κου Κλουξ Κλαν.

«Αδιανόητο να μου καταλογίζονται ευθύνες που ανήκουν σε άλλους...»

«Αδιανόητο να μου καταλογίζονται ευθύνες που ανήκουν σε άλλους...»
Επίθεση στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τον τρόπο που χειρίστηκε την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» εξαπολύει εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.
Στο υπόμνημα παροχής συμπληρωματικών εξηγήσεων που κατέθεσε σήμερα -δια της συνηγόρου του- στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη Και Σπύρο Μουζακίτη ο κ. Καπελέρης ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε του παραδόθηκε ολόκληρη η λίστα των μεγαλοκαταθετών, ουδέποτε έλαβε εντολή για πλήρη έλεγχο, ενώ χαρακτηρίζει «αδιανόητο» να του καταλογίζονται ευθύνες που ανήκουν σε άλλους. Συνεπώς «ευθύνες "εξ αντανακλάσεως" δεν υπάρχουν ούτε αναγνωρίζονται από το νόμο», τονίζει ο κ. Καπέλέρης.

Αποκάλυψη – βόμβα: Η ευθεία απειλή του πρέσβη στον Έλληνα υπουργό

Αποκάλυψη – βόμβα: Η ευθεία απειλή του πρέσβη στον Έλληνα υπουργό
"Εάν υπογράψεις, πέφτετε". Αυτό ήταν το μήνυμα προς την κυβέρνηση Καραμανλή τον Απρίλη του 2008. 
Πολλά έχουν ακουστεί για την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και τα υπόγεια νήματα που κίνησαν ξένες δυνάμεις για να ανακόψουν την πολιτική των αγωγών.
Μία απόφαση Εθνικής σημασίας που θα καθιστούσε την Ελλάδα πανίσχυρο ενεργειακό κόμβο, με ότι αυτό συνεπάγεται στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι.
Μέχρι σήμερα, έχουν ακουστεί πολλά, με επίκεντρο τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη που όπως φημολογείται, επέσυρε δυσφορία και απειλές προς την Ελληνική κυβέρνηση με απόγειο το περιβόητο "σχέδιο Πυθία".

«Οσμή» τρομοκρατίας στην επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ

«Οσμή» τρομοκρατίας στην επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ
    «Γάζωσαν» το κτίριο από απόσταση 100 μέτρων! Που εστιάζονται οι έρευνες και ποιοι εικάζεται ότι κρύβονται πίσω από την επίθεση Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την επίθεση με καλάσνικοφ που σημειώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340.
    Από τα πυρά των δραστών μία σφαίρα «καρφώθηκε» στο γραφείο του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, ενώ μία ακόμα σφαίρα βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου.
    Επίσης συνολικά 9 κάλυκες βρέθηκαν σε νησίδα στον παράδρομο ο της Λ. Συγγρού στον αριθμό 348.

    Wall Street Journal:Φορολογική παράνοια στην Ελλάδα

    Η Wall Street Journal τονίζει πως ''η Ελλάδα πρέπει να βγει από την παγίδα της τρόικας και πως η οικονομία δεν θα γίνει ανταγωνιστική τιμωρώντας τους φορολογούμενους''.
    ''Φύλλο και φτερό'' κάνει η Wall Street Journal το νέο φορολογικό νομοσχέδιο βάζοντας ως τίτλο στο άρθρο της ''ελληνική φορολογική παράνοια''.
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα ''η Ελλάδα επέβαλε μία ακόμη μεγάλη αύξηση της φορολογίας για να καθησυχάσει τους διεθνείς πιστωτές.Όμως η επιμονή των πιστωτών για ακόμη υψηλότερους φόρους δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες να πάρουν τα χρήματά τους πίσω αφού η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται εδώ και πέντε έτη.

    Ο ΓΑΠ έλυσε το πρόβλημα της ανεργίας...

    Το άρθρο είναι ακατάλληλο για νευρικούς και καρδιοπαθείς...
    ΓΑΠ: Να δώσουμε κουπόνια στους ανέργους και να τους αφήσουμε να σπουδάσουν οπουδήποτε θέλουν...
    Τι είχατε κάνει σχετικά με την οικονομική κρίση ως πρωθυπουργός;
    Κάναμε πολλές μεταρρυθμίσεις. Οι άνθρωποι που προσδοκούσαν από την εξουσία, το χρήμα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ήταν τόσο χαρούμενοι.
    Τότε φυσικά θα έπρεπε να μειώσω τις συντάξεις και τους μισθούς για το μέσο πολίτη.

    Απομακρύνει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός

    Λονδίνο: Η Βρετανία «δεν θα κατέρρεε» μεν εάν έφευγε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα δημοψήφισμα του τύπου «εντός ή εκτός» θα ήταν λανθασμένη επιλογή στην παρούσα φάση, αναφέρει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε συνέντευξή του ενώ η πολεμική στο Λονδίνο για την ΕΕ κορυφώνεται. Η βρετανική κυβέρνηση, είπε, θα επιδιώξει επανακαθορισμό των σχέσεων της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε τα παραπάνω μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να «σκιαγραφήσει» πώς φαντάζεται τη θέση της Βρετανίας στην ΕΕ.

    Πτωτικά κινείται το ΧΑΚ

    Λευκωσία: Με πτώση εισέρχεται το Χρηματιστήριο στην κρίσιμη εβδομάδα για την κυπριακή οικονομία.

    Ενώ στο τέλος βδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου για τις κεφαλαιακές ανάγκες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και κυρίως στην Λαϊκή Τράπεζα, οδηγούν τον Γενικό Δείκτη σε απώλειες 1,51%, αφού μέχρι τις 13:02 τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 113,96 μονάδες.

    "Πιάνει" τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

    Στο «στόχαστρο» βάζει ξανά το επίπεδο των 1.000 μονάδων ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μετά την ήπια διόρθωση της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ότι από τις 18 Δεκεμβρίου 2012 ο ΓΔ «μετράει» μόλις δύο πτωτικές συνεδριάσεις και αθροιστικά κέρδη 16,90% στο διάστημα αυτό.

    Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύεται τη Δευτέρα το μεγαλύτερο μέρος του FTSE25, από τη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζουν τα ποσοστιαία κέρδη των Intralot, Frigoglass, και Motor Oil.