Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η Μάχη της Αράχωβας

Η εξέλιξη των γεγονότων

Μετά την επανάσταση του '21, οι Έλληνες είχαν κατορθώσει όχι μόνο να κατακτήσουν εδάφη στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και να αποκτήσουν τον έλεγχο θαλάσσιων προσβάσεων και πολλών νησιών του Αιγαίου. Η περιοχή αυτή τότε ήταν υπό την επιρροή του Ιμπραήμ Πασά. Ο Ιμπραήμ Πασάς μετά από την Ναυμαχία της Σφακτηρίας συνέχισε την επιδρομή του με δυο κατευθύνσεις:
  • πρώτον, μέσα στον Κορινθιακό κόλπο εναντίον της Άμφισσας στην Φωκίδα που κατέλαβε στις 4 Μαΐου, και το Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανία που πολιορκήθηκε από τις 15 ως τις 24 Απριλίου 1826 και έπεσε με ακόλουθο οι Τούρκοι να σφάξουν τα γυναικόπαιδα.
  • δεύτερον, στην ενδοχώρα της Πελοποννήσου εναντίον της Τρίπολης στην Αρκαδία που έπεσε στις 10 Ιουνίου, και τον Πύργο που έπεσε στις 9 Νοεμβρίου. Εκτός από τις καταστροφές και σφαγές, τμήματα του πληθυσμού πιάστηκαν αιχμάλωτοι και πουλήθηκαν σκλάβοι στην Αίγυπτο.

"Μεγάλη καταστροφή στο CERN την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου!"

Σύμφωνα με έναν πληροφοριοδότη του CERN, ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC), είχε μια μεγάλη πυρηνική καταστροφή, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, αλλά οι επιστήμονες κατάφεραν να την περιορίσουν και να σταματήσουν την διαρροή αναφορών στα μέσα ενημέρωσης μέσα στον παροξυσμό των επιθέσεων στο Παρίσι.


Σύμφωνα με τα πάρα κάτω βίντεο συνέβη ένα σοβαρό ατύχημα σε όλα τα συστήματα του επιταχυντή και που οδήγησε σε ένα πολύ μεγάλο και πολύ φωτεινό UFO να αιωρείται πάνω από τις εγκαταστάσεις του CERN.

Απαράδεκτες δηλώσεις Μέρκελ υπέρ Τουρκίας! Τι "παίζεται" με το Αιγαίο

Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι όταν μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία, κυριαρχούν οι διακινητές των προσφύγων και τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ανθρώπων, δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι το θέμα του αριθμού των προσφύγων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η φύλαξη των συνόρων, ειδικά όταν πρόκειται για θαλάσσια σύνορα, είναι πολύ δύσκολη χωρίς τη συνεργασία με τον εταίρο στην άλλη πλευρά της όχθης. Και η Τουρκία έχει δίκιο όταν λέει ότι φιλοξενεί δύο εκατομμύρια πρόσφυγες και ότι έχει λάβει ως τώρα μόνο λίγη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε η κ. Μέρκελ μιλώντας πριν από λίγο σε συνέδριο των Γερμανών Εργοδοτών.

Απαράδεκτη κατάρριψη του SU-24 - Ύπουλο χτύπημα

Του Ν. Λυγερού

Για να ξεκαθαρίσουμε το όλο πλαίσιο και να μην κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες αρκεί να αναρωτηθούμε το εξής. Αν την πορεία του SU-24 την είχε ακολουθήσει όχι ένα ρωσικό αεροσκάφος, αλλά ένα αμερικάνικο F16 ή ένα γαλλικό Rafale, θα είχε γίνει η κατάρριψη. Η επίσημη εκδοχή του τουρκικού καθεστώτος θα ήταν βέβαια ότι θα είχε γίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα λόγω των κανόνων εμπλοκής για την παραβίαση του εναέριου χώρου. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Total: «Ζωηρό ενδιαφέρον» για την Κυπριακή ΑΟΖ - Κυβέρνηση: Ο ενεργειακός μας σχεδιασμός συνεχίζεται και ενισχύεται

Λευκωσία: Ζωηρό ενδιαφέρον για την κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε η Total, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι αντιπροσωπεία της εταιρείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός της Λευκωσίας συνεχίζεται και ενισχύεται, ενώ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Επικεφαλής των Ερευνητικών Δραστηριοτήτων της Total, με τον τελευταίο να μην προβαίνει σε δηλώσεις κατά την αποχώρησή του από το Προεδρικό.

Στα πρόθυρα του χάους η ΝΔ - Παραιτήσεις Μεϊμαράκη, Παπαμιμίκου

Από την προεδρία της ΚΕΦΕ παραιτήθηκε ο γραμματέας του κόμματος - Παραμένει υποψήφιος πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης - Υπό αμφισβήτηση ο ορισμός Πλακιωτάκη ως μεταβατικού προέδρου
Με χάος και διάλυση απειλείται η Νέα Δημοκρατία, παρά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την παράδοση της μεταβατικής προεδρίας στον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Και αυτό, καθώς από πολλές πλευρές αμφισβητείται η νομιμότητα της ανάληψης καθηκόντων προσωρινού προέδρου από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Εικόνες καταστροφής από την έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ - Στις κάμερες ασφαλείας αναζητούν τις εικόνες των υπόπτων(Βίντεο-Φωτο)

Από το protothema

Τεράστιες καταστροφές στα παρακείμενα κτήρια - Έσπασαν τζάμια μέχρι και στον τέταρτο όροφο της κυπριακής πρεσβείας - Η αντιτρομοκρατική δεν περίμενε το χτύπημα - Άγνωστο το υλικό που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες
Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την οδό Ξενοφώντος όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΕΒ μετά την έκρηξη της βόμβας τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ρ.Καντίροφ: "Η Τουρκία θα μετανιώσει για ότι έκανε"

Θέση για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στην Τουρκία πήρε ο ηγέτης των Τσετσένων, δίνοντας μία ιδιαίτερα δυσοίωνη υπόσχεση.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι η Τουρκία θα μετανιώνει για καιρό αυτό που έκανε», έγραψε

 ο Ραμζάν Καντίροφ στο λογαριασμό του στο Instagram.

Σ.Λαβρόφ: "Ρωσικός τουρισμός τέλος για την Τουρκία"!

Την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη ακύρωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό F-16 όπως ήδη έχει γράψει το pronews.gr αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού σε μία δήλωσή του που προτρέπει τους Ρώσους τουρίστες να επισκέπτονται πλέον την Τουρκία:

«Ελήφθη η απόφαση για την ακύρωση της συνάντησης του Ρώσου και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Λαβρόφ σε δημοσιογράφους.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Πούτιν: “Ήταν πισώπλατη μαχαιριά, θα υπάρξουν ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (Βίντεο)

Δείτε το βίντεο! Οργισμένος ο Β.Πούτιν σε δηλώσεις του τόνισε ότι… το “μαχητικό μας καταρρίφθηκε από α/α πύραυλο από τουρκικό F-16 και πρόσθεσε: «Δε μπορώ να βρω άλλη λέξη από αυτό που συνέβη σήμερα, ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά».

To μαχητικό μας κατερρίφθη 4 χλμ από τα τουρκικά σύνορα, μέσα στο έδαφος της Συρίας.

Επιπλέον στοχοποίησε πλήρως την Τουρκία τονίζοντας ότι κερδίζει πετρέλαιο από “αιχμαλωτισμένες περιοχές που ελέγχουν οι ισλαμιστές και το μεταφέρουν στη Άγκυρα.

Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού: Στο «κόκκινο οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας(Βίντεο-Φωτο)

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι διπλωματικές σχέσεις Μόσχας – Άγκυρας μετά την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16 στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας – Οργισμένη αντίδραση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν: «Η κατάρριψη είναι «πισώπλατη» μαχαιριά από συνεργούς τρομοκρατών» - Θρίλερ με την τύχη των δυο πιλότων, οι Τουρκμένοι αντάρτες δηλώνουν ότι τους σκότωσαν όταν εκτοξεύτηκαν από το μαχητικό αεροσκάφος και η Τουρκία υποστηρίζει ότι είναι ζωντανοί  – Δείτε συγκλονιστικά βίντεο και εικόνες.