Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Η μάχη της Αλαμάνας: Ο ηρωικός Αθανάσιος Διάκος και ο μαρτυρικός θάνατός του

Ποιος ήταν ο ένας εκ των ηρώων του 1821 - Η αρχή της Επανάστασης στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα - Ο Ομέρ Βρυώνης και ο Κιοσέ Μεχμέτ στη Φθιώτιδα - Η μάχη και το τραγικό τέλος
Μία από τις θρυλικές μορφές του 1821, είναι αναμφίβολα ο Αθανάσιος Διάκος. Ο ηρωικός του αγώνας στην Αλαμάνα απέναντι σε πολλαπλάσιους Τουρκαλβανούς και ο μαρτυρικός του θάνατος στη Λαμία, συγκλονίζουν ακόμα και σήμερα.

Ωστόσο η απώλειά του ένα μόλις μήνα μετά την κήρυξη της Επανάστασης, άφησε δυσαναπλήρωτο κενό και υπήρξε μεγάλο πλήγμα για τον Αγώνα, ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Η Αυστρία προειδοποιεί: «Οχι» στις προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών - ΝΕΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Τη σαφή προειδοποίηση που είχε απευθύνει ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς την περασμένη Παρασκευή προς την Άγκυρα, να αποφύγει ενδεχόμενες προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών στην Αυστρία, ενόψει των τουρκικών πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 24ης Ιουνίου, επαναλαμβάνει σήμερα εκπρόσωπός του.
«Τουρκικές προεκλογικές εμφανίσεις είναι ανεπιθύμητες στην Αυστρία και για τον λόγο αυτό δεν τις επιτρέπουμε. Οι απαραίτητες νομικές βάσεις έχουν δημιουργηθεί στον μεταξύ χρόνο»,

Δείτε την παρέλαση των Ελλήνων ευζώνων στην Αδελαΐδα! (Βίντεο)

Στην εθνική εορτή της Αυστραλίας, Anzac Day, έλαβε μέρος η προεδρική φρουρά, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα προς τους Έλληνες εύζωνες.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες η προεδρική φρουρά ταξίδεψε στην Αυστραλία, αυτή τη φορά στην Αδελαΐδα. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των 11 Ευζώνων στο κεντρικό δρόμο North Terrace. Περνώντας μπροστά από την παλιά βουλή κατευθυνόμενοι προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου τους περίμενε πλήθος κόσμου και ομογενών οι Εύζωνες εντυπωσίασαν ξανά.

Παραφωνίες με ΟΥΝΦΙΚΥΠ


Προσπάθεια σύνδεσης των όποιων εξελίξεων στο Κυπριακό με τις συζητήσεις για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ τον Ιούλιο στο Συμβούλιο Ασφαλείας φαίνεται να επιχειρείται από τα Ηνωμένα Έθνη και διάφορους τρίτους, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που η ανακοίνωση για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία εκ των πραγμάτων ανατρέπει τους σχεδιασμούς των Ηνωμένων Εθνών, ωστόσο, το σενάριο που έχει διαμορφωθεί στη Νέα Υόρκη μέχρι στιγμής ισχύει.

Απάντηση της κυβέρνησης στην πρόκληση Ερντογάν μετά την κατακραυγή

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση, καθώς το περιεχόμενο της συνέντευξης του Τούρκου προέδρου ήταν γνωστό από αργά χθες το βράδυ, ήρθε η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στον Τούρκο πρόεδρο, που πρότεινε «ανταλλαγή» των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς - Ζητάει άμεση επιστροφή των δύο στρατιωτικών χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις
Με χαρακτηριστική καθυστέρηση και μετά την κατακραυγή για την απουσία επίσημης απάντησης, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, στην πρόκληση Ερντογάν περί «ανταλλαγής» των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί ως πραξικοπηματίες, με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, ήρθε η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στον Τούρκο πρόεδρο.