Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Χιόνια ... μέσα στην Κνωσό!(Φωτο)

"Το'στρωσε" στον αρχαιολογικό χώρο

Στα λευκά "ντύθηκε" και ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού!

Ο αρχαιολογικός χώρος καλύφθηκε από το χιόνι διαμορφώνοντας μια εικόνα τελείως διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει! 

Αετός της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας καταρρίπτει drone για τα... μάτια του Ολάντ! ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ (Βίντεο)

Και το όνομα αυτού: Ντ’ Αρτανιάν! Όχι, δεν πρόκειται για έναν απ’ τους γνωστούς σωματοφύλακες που εμπνεύστηκε ο Αλέξανδρος Δουμάς, αλλά για το τελευταίο όπλο της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας κατά των drones, έναν αετό!

Υπό το άγρυπνο βλέμμα του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο Ντ’ Αρτανιάν κλήθηκε να επιδείξει τις ικανότητές του στον εντοπισμό και την κατάρριψη τηλεχειριζόμενων εχθρών. Και ο μόλις 7 μηνών αετός δεν απογοήτευσε τους εκπαιδευτές του στην αεροπορική βάση 118 στο Μοντ ντε Μαρσάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΙΑ! Σπάνιο φαινόμενο στο Ναύπλιο -«Εβρασε η θάλασσα», εκπληκτικό θέαμα(Βίντεο - Φωτο)

Ο χιονιάς μπορεί να άργησε να επισκεφθεί το Ναύπλιο, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ωστόσο το έκανε αργά το απόγευμα του Σαββάτου προκαλώντας και ένα εξαιρετικά σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο.
Το χιόνι που έπεσε, το οποίο δεν ήταν αρκετό για να το στρώσει, και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες είχαν σαν συνέπεια να δημιουργηθεί μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ θάλασσας και στεριάς και άρα οι υδρατμοί να ψυχθούν και να παραμείνουν στην επιφάνεια του νερού κάνοντας τη θάλασσα να μοιάζει ότι βράζει!

Τα Ελληνικά ξεκίνησαν να διδάσκονται ως επίσημη γλώσσα στη Ρωσία! - ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ «ΔΕΝΕΙ» ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΩΡΕΣ (Βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews
 
Το πρώτο βίντεο από το ξεκίνημα της διδασκαλίας των ελληνικών ως επίσημης γλώσσα στην ρωσική δημόσια εκπαίδευση είναι γεγονός. Έτσι προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλον τον Ελληνισμό το άκουσμα των ελληνικών στις τάξεις του ρωσικού Δημοτικού σχολείου.
 
Το τελευταίο βήμα έγινε, και έτσι από τις 29 Δεκεμβρίου 2016 τα σχολικά εγχειρίδια της ελληνικής είναι επίσημα στη λίστα των εκπαιδευτικών βιβλίων του συστήματος μέσης εκπαίδευσης της Ρωσίας.

Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ: Κι άλλο τουρκικό πλοίο προσάραξε στην Κω – Σύμπτωση, ανικανότητα ή σκόπιμη ενέργεια;

Τελικά το τουρκικό πλοίο που είχε προσαράξει στη Βόρεια Κω, «ξεκόλλησε» μετά από 75 περίπου λεπτά και κατευθύνθηκε προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα, συνοδεία σκάφους του ελληνικού λιμενικού σώματος.

Πρόκειται για το πλοίο «Ιμπραήμ Τσεσμίρ» με τουρκική σημαία και πλήρωμα 40 ατόμων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό πλοίο μεταφέρει ατσάλι.


Σύμπτωση, ανικανότητα ή σκόπιμη ενέργεια; Προς το τελευταίο συγκλίνουν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές καθώς στην Κω προσάραξε και νέο τουρκικό «εμπορικό» πλοίο μήκους 110 μέτρων πριν από λίγη ώρα.

Δύο νεκροί από τον χιονιά - Χάος σε Αλόννησο, Σκόπελο και Πτολεμαΐδα - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νησιά(Βίντεο - Φωτο)

Χωρίς ρεύμα η Αλόννησος εδώ και 3 μέρες, με το χιόνι να φτάνει μέσα στα χωριά τα δύο μέτρα - Χωρίς θέρμανση έμεινε η Πτολεμαΐδα, στην καρδιά της ΔΕΗ, με το θερμόμετρο στους -17!
Χάος από τον χιονιά που σάρωσε την Ελλάδα το τελευταίο τριήμερο, καθώς δύο συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας. Ένας 77χρονος στην Ναύπακτο που είχε βγει στην εξοχή και μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κομοτηνή που είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, έχασαν τη ζωή τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Aπό το ektimotheou

" ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ 27 ΜΑΐΟΥ 1990 "
" Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία " ( Κάλβου:Ωδή εις Σάμον )
Με την σκέψη αυτή του Κάλβου ,Παναγιώτατε* Πάτερ και Δέσποτα,Ποιμενάρχα της Αγιωτάτης και Θεοστηρίκτου Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.Ευστάθιε και αγαπητοί εν Χριστώ Πατέρες και Αδελφοί,με την σκέψη αυτή ,καταθέτω τον στέφανο των λογισμών μου,προ του Μεγάλου και ,δυστυχώς ,τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου ΙΑ΄του Παλαιολόγου,εντός του πανιέρου τούτου χώρου, εις τον οποίο γονυπετής εδέχθη υπό μακαριστού Προκατόχου της Υμετέρας Παναγιότητος το χρυσοποίκιλτο διάδημα της Αυτοκρατορικής εξουσίας και τιμής,το οποίο έμελλε επί της κεφαλής αυτού να μεταβληθεί εις ακάνθινο κατ΄αρχή , εις φωτεινό μετέπειτα,στέφανο θυσίας αλλά και δόξης αιωνίου.
Η αρετή και η τόλμη αποτελούσαν τα κοσμήματα του Αυτοκράτορα.