Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Πώς ο Ελληνικός Στρατός άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

Οι βαριές ήττες και ο σταδιακός διαμελισμός που η Τουρκία ουδέποτε ξεπέρασε. Το 1912-13 ως συνέχεια του 1821 μέσα από τα αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Η έλευση του Ελευθέριου Βενιζέλου από την Κρήτη στην Αθήνα και η ανάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα το 1910 υπήρξε η αρχή του τέλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οπως ακριβώς ενενήντα χρόνια πριν το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στη Μολδοβλαχία ήταν εκείνο που είχε οδηγήσει τελικά στον πρώτο ακρωτηριασμό της, έτσι και το 1912

Ηρώ Κωνσταντοπούλου: 17 σφαίρες για έναν άγγελο

Ήταν μόλις 17 χρονών κι όμως θυσιάστηκε για την πατρίδα της. Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Ηρώ Κωνσταντοπούλου εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ήταν σαν σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου του 1944, λίγο καιρό προτού οι Γερμανοί φύγουν από την Ελλάδα…

«Έτσι ως αντικρίζω τα χώματα
ματωμένα, αναρριγώ,
κορίτσια της Καισαριανής
ραντίστε με τριανταφυλλόνερο
τα ηρωικά κορμιά μας».

Απειλούν οι Τούρκοι: ''Θα διαβάσουμε το Κοράνι στην Παναγία Σουμελά!''

Ὅποιος ἐκπλήσσεται από το θράσος πού ἐπιδεικνύει ο Ταγίπ Ἐρντογάν, μάλλον δεν γνωρίζει καλά τούς Τούρκους. Η Αγία Σοφία ήταν για αυτούς η αρχή. Και άλλα μνημεία της Ορθοδοξίας θα ακολουθήσουν. Ήδη ο τουρκικός όχλος προετοιμάζεται. Όχι μόνον στα ἐδάφη της γειτονικής χώρας αλλά και στην ἑλληνική Θράκη. Με προσωπικά μηνύματα πού ἀπεστάλησαν στα μέλη της (μουσουλμανικής) μειονότητας προαναγγέλλεται η μετατροπή της ιστορικής Μονής τῆς Παναγίας Σουμελά, στον Πόντο, σε ισλαμικό ιεροδιδασκαλείο. Ποιός το διακινεί;
Κάποιος που δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του και που, πάντως, έχει ἀρκετές γνώσεις σχετικά προς την ψηφιακή ἐπικοινωνία, ὥστε να μην φαίνεται προέλευση από την Τουρκία ή από το τουρκικό πρακτορείο τῆς Κομοτηνής. Ἐκ πρώτης όψεως τουλάχιστον.

Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσε τμήμα από τα ιστορικά τείχη του Θεοδοσίου - Τα άφησαν στην τύχη τους

Από το tanea

Οι τούρκικες αρχές έχουν αφήσει στην μοίρα τους τα ιστορικά τείχη, καθώς δεν έχουν προβεί σε κανένα έργο στήριξης και συντήρησής τους.
ατέρρευσε τμήμα από τα ιστορικά τείχη του Θεοδοσίου στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Τρίτης.

Οι τούρκικες αρχές έχουν αφήσει στην μοίρα τους τα ιστορικά τείχη, καθώς δεν έχουν προβεί σε κανένα έργο στήριξης ή συντήρησής τους.

Το πρόβλημα με τα αρχαία τείχη εντοπίζεται σε μήκος 10 χιλιομέτρων, καθώς η αδιαφορία των . τούρκικων αρχών είναι εμφανής

Τουρκία για Αγιά Σοφιά: Σε νέο μουσείο θα μεταφερθούν εικόνες και χριστιανικά αντικείμενα

Φορητές εικόνες και χριστιανικά αντικείμενα που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο συλλογής του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας, θα μεταφερθούν σε νέο μουσείο που θα ιδρυθεί κοντά στην Αγία Σοφία, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, στο πλαίσιο υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο και τη διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων για την προστασία, την ανάπτυξη, την προώθηση και τη διαχείριση της Αγίας Σοφίας.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Star ο υπουργός κατά την ομιλία μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, ανέφερε πως «όλοι μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους για το τζαμί της Αγίας Σοφία, αλλά κανείς δεν είναι υπεράνω της απόφασης που έλαβε η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και την καλωσόρισε το έθνος μας».

«Είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια» – Πρόταση-«σεισμός» από κυβερνητικό βουλευτή

Θα το κάνουμε όμως;
 
Στον απόηχο της ολοένα και αυξανόμενης -τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά- τουρκικής προκλητικότητας, «έπεσε» από κυβερνητικό βουλευτή η πρόταση για άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων από τα 6 μίλια στα 12.
Θυμίζουμε πως εδώ και αρκετά χρόνια αυτή η κατά τα άλλα επιτακτική και νόμιμη κίνηση της Ελλάδας αποτελεί casus belli (αιτία πολέμου) για τους Τούρκους.

Η πρόταση Στυλιανίδη


Ο πρώην Καραμανλικός Υπουργός και νυν βουλευτής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Ευριπίδης Στυλιανίδης, υποστήριξε πως η ελληνική πλευρά πρέπει να απαντήσει για την Αγία Σοφία έξυπνα και μεθοδικά, καταθέτοντας την επίμαχη πρόταση:

Η κυβέρνηση της Μέρκελ χρηματοδοτεί τους «Γκρίζους Λύκους» με 4.000.000 ευρώ!

Είναι γνωστό ότι η Γερμανία έχει συμφέροντα στην Τουρκία. Αυτό ίσως εξηγεί και την διαλλακτική στάση του Βερολίνου απέναντι στην Άγκυρα. Αυτό όμως απέχει πολύ από το να συνεργάζονται πρωτοκλασάτα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης με τους ακραίους εθνικιστές και ισλαμιστές «Γκρίζους Λύκους».
Παρά ταύτα η συνεργασία αυτή υφίσταται. Και αυτό διότι το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων της Γερμανίας ελέγχεται από τους «Γκρίζους Λύκους». Και αυτό είναι γνωστό στην γερμανική κυβέρνηση. Το έχει επισημάνει η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος BfV. Και αυτό το Κεντρικό Συμβούλιο διατηρεί δεσμούς στενής συνεργασίας με τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ,

Killer drones: 8 χρόνια πριν, η ΕΑΒ πρότεινε…

Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Από το doureios
 
20 Ιουλίου 2012. Πριν από 8 χρόνια ακριβώς.
Η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) αποστέλει επιστολή στους τότε υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Αμύνης και Ανάπτυξης, με θέμα την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.
Τον Αύγουστου, η ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ ανταποκρίνεται θετικά και συστήνει ομάδα εργασίας για την παραλαβή και επεξεργασία προτάσεων από ελληνικές αμυντικές εταιρείες. Το αίτημα υποβολής προτάσεων κοινοποιείται στην ΕΕΛΕΑΑ, η οποία το διαβιβάζει στα μέλη της.

Μετά από τη Μύκονο τα τουρκικά αλιευτικά βρήκαν…απάγκειο από το μελτέμι στο Φαρμακονήσι!!!

Η υπόθεση με τα τουρκικά αλιευτικά που από το περασμένο Σάββατο δίνουν…μάχη με το μελτέμι στο Αιγαίο, γίνεται φαρσοκωμωδία!

 Χθες αργά το απόγευμα τα τουρκικά αλιευτικά άρχισαν να απομακρύνονται από τη Μύκονο, με πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Πιστέψαμε ότι θα έπλεαν προς Τουρκία.
Μόνο που σήμερα εντοπίσαμε τέσσερα άλλα σκάφη των Τούρκων να ΄χουν …βρει απάγκειο στο Φαρμακονήσι.

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με τη Γαλλία;

Αλέξανδρος Δρίβας 
Από το infognomonpolitics

Τους πολέμους ενός κράτους δεν τους αναλαμβάνει ποτέ άλλο κράτος. Αυτή είναι μια μίζερη αλλά συνάμα αληθινή ρεαλιστική διαπίστωση. Ο ρεαλισμός έχει συχνά επικριθεί για το «απαισιόδοξο» των προβλέψεών του, όμως κάθε φορά που η πραγματικότητα επαληθεύει τη διαχρονική υφή των διακρατικών σχέσεων, αντιλαμβανόμαστε πως η αισιοδοξία, η απαισιοδοξία όπως και κάθε άλλο αφήγημα, έχουν στην καλύτερη περίπτωση, μια συμπληρωματική θέση ως προς τον ρεαλισμό.

SOS: Απίστευτη γκάφα Σακελλαροπούλου στο Κυπριακό – Κάποιος από την κυβέρνηση να την σταματήσει προτού ανατινάξει τις πάγιες θέσεις της χώρας(Βίντεο)

Του Γ. Λακόπουλου
Από το anoixtoparathyro



Μετά το Αγαθονήσι που η ίδια έβρισκε «πολύ μακριά» από το εθνικό κέντρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου διέπραξε χθες  ασυγχώρητη γκάφα, αναφερόμενη στο Κυπριακό.
Για την ακρίβεια υποδεχόμενη τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα το χαρακτήρισε: ‘Κορυφαίο εθνικό θέμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.