Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Το δαχτυλίδι του Θησέα βγήκε από τις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου-Δείτε τις εικόνες

Το σφραγιστικό δαχτυλίδι, που βρέθηκε τυχαία μέσα στα χώματα από τις εκσκαφικές εργασίες στο βράχο της Ακρόπολης τη δεκαετία του 1950 παρουσιάζεται στο κοινό της Αθήνας για πρώτη φορά.

Η νέα δράση «Αθέατο Μουσείο», η οποία εγκαινιάστηκε στην αίθουσα Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, φέρνει στο «φως» αρχαιολογικούς θησαυρούς...για δεύτερη φορά. Έτσι έγινε και στην περίπτωση του χρυσού δαχτυλιδιού, που είναι γνωστό ως το δαχτυλίδι του Θησέα. 'Επειτα από την πρώτη και τυχαία ανακάλυψη του, τη δεκαετία του 50- όταν βρέθηκε μέσα στα χώματα στο βράχο της Ακρόπολης- έρχεται η δεύτερη. Το χρυσό κόσμημα -που χρονολογείται στον 15ο π.Χ, βγήκε από τις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό.

Για να μην ξεχνάμε την ιστορία μας: Σαν σήμερα, το 1822 η Α” Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη (13 Ιανουαρίου 1822)

Το 1822, μόλις ένα έτος από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το ξεκίνημα του αγώνα των Ελλήνων, λαμβάνει χώρα η Α´ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο.
Το "Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος" που προέκυψε από αυτή την συνέλευση, είναι ουσιαστικά το πρώτο Ελληνικό σύνταγμα. Στις παραγράφους ρδ” και ρε” υπάρχει η πρώτη απόφαση για τη μορφή της Ελληνικής σημαίας. Το Πολίτευμα καθιέρωσε τα χρώματα κυανό και λευκό και ανέθεσε στο Εκτελεστικό Σώμα να προσδιορίσει τη μορφή της.

Η συνέχεια του εθνικού έργου

Του Ν. Λυγερού

Η συνέχεια του εθνικού έργου μπορεί να είναι από τις πιο επαναστατικές σκέψεις του Ελληνισμού. Διότι εδώ και αιώνες, αν κρατήσαμε το Έθνος, είναι ακριβώς γιατί δεν αλλάξαμε πορεία πάνω σε θεμελιακά θέματα. Έτσι, αποκτήσαμε τη διαχρονικότητα που μας χαρακτηρίζει και δεν είμαστε περαστικοί μέσα στην ιστορία της Ανθρωπότητας. Γιατί δεν μας εντυπωσιάζουν τα λόγια, αλλά μόνο οι πράξεις και αυτές πρέπει να είναι άξιες για να τις αποδεχτούμε και να τις ενσωματώσουμε στο κεκτημένο μας. Δεν παίζουμε μόνο, αγωνιζόμαστε για την Ανθρωπότητα. Και πολλές φορές έχουμε δείξει ακόμα και το παράδειγμα σε άλλους λαούς, σε άλλους πολιτισμούς που έχουν αντισταθεί στη βαρβαρότητα.

Οι επαναστατικές πράξεις

Του Ν. Λυγερού

Οι επαναστατικές πράξεις δεν είναι αυτές που ονομάζονται, άλλα αυτές που είναι. Δεν αρκεί να μιλάς για επανάσταση, για να είσαι επαναστάτης. Δεν αρκεί να λες ότι είσαι επαναστατικός, για να μας πείσεις. Εξετάζουμε απλά το έργο που έχει παραχθεί. Η επαναστατικότητα έχει σχέση με τον Χρόνο για την Ανθρωπότητα κι όχι με τον χώρο. Έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι μερικές πράξεις είναι πιο επαναστατικές απ’ ό,τι νομίζουμε, γιατί λειτουργούν σε βάθος Χρόνου. Ενώ άλλες είναι απλώς κινήσεις της μόδας, που δεν αλλάζουν τίποτα.

Ν. Λυγερός - Βιβλιοπαρουσίαση: "Πολυκυκλικός Χρόνος"(Βίντεο)



Ν. Λυγερός - Βιβλιοπαρουσίαση: 
"Πολυκυκλικός Χρόνος". 
Πολυχώρος "Αίτιον",
 Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη. Αθήνα. 
Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015.

Η στρατηγική ανάκαμψη της Ελλάδας

Του Ν. Λυγερού

Η στρατηγική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έρχεται με υποσχέσεις, αλλά με πράξεις. Με συμμαχικές συμφωνίες κι όχι με λόγια. Η αλλαγή φάσης με την Αίγυπτο και ταυτόχρονα με το Ισραήλ μέσω της Κύπρου είναι ένα γεγονός πάνω στο οποίο πρέπει να πατήσουμε για να πετύχουμε χειροπιαστές οριοθετήσεις ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Κύπρο, για να αφήσουμε πίσω τις μίζερες προσεγγίσεις, που δεν πιστεύουν στην ριζοσπαστική αλλαγή σε γεωπολιτικό επίπεδο που προετοιμάζει η Ελλάδα. Σημασία δεν έχει αν δεν το πιστεύουν κάποιοι, γιατί στο τέλος θα το ζήσουν σαν εμάς και θα λένε μάλιστα ότι ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο κι ότι θα έπρεπε να είχε γίνει και πιο πριν, δίχως βέβαια να επισημαίνουν ότι οι ίδιοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα γι’ αυτό το θέμα.

Φωτογραφίες της Ελλάδας από το διάστημα δημοσίευσε η NASA

Η Ελλάδα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Στη δημοσιότητα έδωσε η NASA φωτογραφίες της Ελλάδας, οι οποίες ελήφθησαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Στις φωτογραφίες διακρίνεται και η Τουρκία. Σε σχετικό tweet η NASA αναφέρει: «Ελλάδα και Τουρκία από το Διάστημα».

Αίγυπτος: Χωρικός βρήκε κάτω από το σπίτι του τούνελ που οδηγεί στη πυραμίδα του Χέοπα! (Εικόνες)

Δεκάδες ξένων αποστολών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας έψαχναν τον δρόμο για την πυραμίδα της Γκίζα επί τρεις δεκαετίες, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Πρόσφατα και εντελώς αναπάντεχα, ένας χωρικός, ενώ έσκαβε παράνομα κάτω από το σπίτι του ανακάλυψε ένα τούνελ που οδηγούσε στην πυραμίδα του Χέοπα, τη μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες στην Γκίζα.
Από την αραβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ahram.org μαθαίνουμε ότι ένας κάτοικος του χωριού Ελ Χαρανέγια στην Γκίζα, αρχαιολογική περιοχή στην οποία απαγορεύεται το σκάψιμο, άρχισε να σκάβει κάτω από το σπίτι του σε βάθος 10 μέτρων όπου και εντόπισε έναν πέτρινο δρόμο.

ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ!!!ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΚΡΥΣΦΗΓΕΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ!!!!

HAARP -- ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ --- ΨΥΧΟΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΘΗΤΟΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ευδοκία - Υβόννη Τσιλίδου

Δεν υπάρχει ενημερωμένος πολίτης πλέον που να μην γνωρίζει την ύπαρξη του συστήματος ΧΑΑΡΠ. Το τι είναι όμως ακριβώς, ίσως όχι. Την επιστημονική του ταυτότητα την δίνει το ίδιο το ακρωνύμιο που λειτουργεί και σαν ονομασία του Υψηλής συχνότητας ερευνητικού προγράμματος.

Η αρχική σύλληψη και η πατέντα ανήκουν σε Έλληνα επιστήμονα κάτοικο Αμερικής και αρχικός χορηγός του ήταν εταιρείες πετρελαίου που το είδαν σαν μια μελλοντική πηγή ενέργειας , επιπέδου πυρηνικής χωρίς το πρόβλημα της ραδιενέργειας.

Υστερία Σκοπιανών: «Κλείστε την έκθεση: Έλληνες- από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»!!(Βίντεο)

Απαιτούμε να απαγορευθεί η έκθεση «Έλληνες- από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» από τα βόρεια αμερικανικά μουσεία, γράφει ο τίτλος του δημοσιεύματος
«Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», αυτός είναι τίτλος της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα μουσεία της Βόρειας Αμερικής και υποστηρίζεται από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

»Πρόκειται για μια φιλόδοξη αποστολή για τη διάδοση του μύθου των πέντε χιλιάδων «ελληνικού» (τα εισαγωγικά στο σκοπιανό δημοσίευμα) πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένης της ‘κλοπής’ του Μακεδόνα βασιλιά Μεγάλου Αλεξάνδρου, σημειώνει το «μακεδονικό» Κίνημα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Σλάβων των Σκοπίων.

Ο άνθρωπος δεν είναι λογικό όν

1951, Λέικ Σίτι, Μινεσότα, ΗΠΑ

Η Μάριον Κιτς και ο δρ. Άμστρονγκ είχαν γνωριστεί σε μια λέσχη για ιπτάμενους δίσκους. Τον Νοέμβρη του ’51 η Μάριον έλαβε ένα μήνυμα από κάποιο όν «εξαιρετικής πυκνότητας» [sic] ονόματι Σανάντα.

Το μήνυμα ήρθε με μια δόνηση, που πέρασε μέσα απ” το σώμα της και την ανάγκασε να γράψει στο σημειωματάριο της τα ακόλουθα λόγια: «Θα σηκωθεί ο πυθμένας του Ατλαντικού και θα βυθίσει τα παράλια του. Η Γαλλία θα βουλιάξει, η Ρωσία θα γίνει μια μεγάλη θάλασσα. Ένα μεγάλο κύμα θα κατακλύσει τα Βραχώδη Όρη. Η Γη θα καταστραφεί για να εξαγνιστεί από τα πλάσματα της και να δημιουργηθεί η νέα τάξη.»

Όλη η αλήθεια για τους εξωγήινους: Ένας πόλεμος μαίνεται! (Βίντεο)

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ δεν είναι παρά τα αποτελέσματα μιας επίδειξης των «όπλων» και της τεχνογνωσίας για τον έλεγχο του καιρού.

Οι άνθρωποι έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής των UFO’s.

Έχουν στα χέρια τους μηχανές των εξωγήινων, οι οποίες τους επιτρέπουν να ταξιδεύουν γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός.

Θύματα Norman Atlantic: Τι έδειξαν οι νεκροψίες - Τους έφαγαν οι καρχαρίες;

Όσοι έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν, ίσως δέχθηκαν επιθέσεις από καρχαρίες!
Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για την υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας του Norman Atlantic καθώς ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν σήμερα πως οι πρώτες νεκροψίες στα θύματα έδειξαν ότι όσοι έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν, μπορεί να δέχθηκαν επιθέσεις από καρχαρίες!

Ο ιταλικός τύπος μεταδίδει τις πληροφορίες αυτές κάνοντας αναφορές στις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν από τις εννέα νεκροψίες, οι οποίες πραγματοποιούνται από χθες στο Μπάρι, ωστόσο, σημειώνει ότι θα πρέπει να αποσαφηνισθεί αν οι άτυχοι επιβάτες έχασαν όντως τη ζωή τους από επιθέσεις καρχαριών ή αν έγινε αφού ο θάνατος είχε ήδη επέλθει.

ΧΑΝΙΑ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ «MARE» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα έξι μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Mare», με σημαία Αγ. Βικεντίου, που έχει αγκυροβολήσει από το πρωί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι εντάσεως 9 με 10 μποφόρ) μισό ναυτικό μίλι από την περιοχή Κολυμπάρι Χανίων, εγκατέλειψαν τελικά το πλοίο.
Τα μέλη του πληρώματος παρελήφθησαν σώα και καλά στην υγεία τους από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου «Sikorsky».
Το πλήρωμα του πλοίου, όλοι αλλοδαποί, θα μεταφερθεί στη Σούδα, ενώ τρία ρυμουλκά αναμένεται να καταπλεύσουν στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο το «Mare», προκειμένου να το συγκρατήσουν έτσι ώστε να μην παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους.

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ ΤΟΥ ΙΚ: 10ΧΡΟΝΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΥΟ ΡΩΣΟΥΣ!

Έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των φρικιαστικών πράξεών τους πρόσθεσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο ένα μικρό αγόρι πυροβολεί δύο άνδρες αγνώστων στοιχείων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα κατηγορήθηκαν από τους φανατικούς ισλαμιστές ότι εργάζονταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.