Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Τελέσιλλα:η γυναίκα που νίκησε την Σπαρτιατική φάλαγγα (5ος αιώνας π. Χ.)

Στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. κυρίαρχη στον Ελλαδικό χώρο ήταν η Πελοποννησιακή συμμαχία με κύριους ισχυρότερους εταίρους της την Σπάρτη του Βασιλιά Κλεομένη Α΄ και την Κόρινθο.

Η ισχυρότερη πόλη εκτός της συμμαχίας αυτής ήταν το Άργος, ο μεγάλος ανταγωνιστής της Σπάρτης για πάνω από 2 αιώνες.

Το 495 π.Χ. περίπου ο Κλεομένης αποφάσισε να επιτεθεί κατά του Άργους μετά από σχετικούς θετικούς χρησμούς που έλαβε από το μαντείο των Δελφών.
Μετέφερε με πλοία το άνθος των Σπαρτιατών οπλιτών στο Ναύπλιο και από εκεί βάδισε προς το Άργος.
Στην θέση Σήπεια νίκησε τους Αργίτες με ένα τέχνασμα και σκότωσε πολλούς.

Όσοι Αργίτες σώθηκαν κατέφυγαν στο ιερό άλσος του Άργους ώστε να προστατευθούν από το ιερό άσυλο. Ο Κλεομένης έχοντας αιχμαλώτους και αυτομόλους Αργίτες έμαθε τα ονόματα όσων είχαν καταφύγει στο ιερό και τους καλούσε ονομαστικά να βγουν δήθεν γιατί οι οικείοι τους είχαν πληρώσει λύτρα και είχαν εξαγοράσει την ζωή τους. Με αυτό τον τρόπο απέκτεινε πολλούς ακόμη. Λίγες μέρες μετά έβαλε φωτιά στο άλσος και σκότωσε και τους υπόλοιπους. Οι πληροφορίες του Ηροδότου και του Πλουτάρχου αναφέρουν 7000 νεκρούς, αλλά θεωρούνται υπερβολικές.

ΔΕΑ: Έρευνες για εντοπισμό μαζικού τάφου 200 Ε/κ Στα κατεχόμενα

Λευκωσία: Συνεχίζονται οι έρευνες της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) για τον εντοπισμό των 200 περίπου αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974, οι σοροί των οποίων, σύμφωνα με τουρκικό έγγραφο, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία και ετάφησαν σε μαζικό τάφο στην περιοχή του κατεχόμενου Τράχωνα, κοντά στις τ/κ κεντρικές φυλακές.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και κληθείς να σχολιάσει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”, ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εκσκαφές σε 11 διαφορετικά σημεία στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Yonaguni: Μεγαλιθικές κατασκευές και σχέδια 10.000 ετών! Η γιγάντια λίθινη κατασκευή στο βυθό της Ιαπωνίας (Εικόνες-Βίντεο)


Ιαπωνία: Η ηλικία του εν λόγω βραχώδους σχηματισμού υπολογίζεται στα 10.000 έτη, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμα αν πρόκειται για εξ ολοκλήρου ανθρώπινο κατασκεύασμα, φυσικό δημιούργημα ή αλλοιωμένο από ανθρώπινο χέρι φυσικό φαινόμενο.

Το «μνημείο», όπως το αποκαλούν, ανακαλύφθηκε το 1986 από ένα δύτη, ενώ τις τελευταίες δύο δεκαετίες αποτελεί αντικείμενο επισταμένης έρευνας από τον θαλάσσιο γεωλόγο Μασαάκι Κιμούρα, ο οποίος υποστηρίζει πως ο λίθινος όγκος λαξεύτηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν βρισκόταν ακόμη πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: Αληθινά πλάνα ΑΤΙΑ από τη ΝASA (Βίντεο)


UFO1

Το βίντεο που ακολουθεί το οποίο είναι της NASA, δείχνει μια ντουζίνα αντικειμένων να κινούνται με ασυνήθιστο τρόπο.


Επίσημη εξήγηση για όσα καταγράφηκαν δεν υπάρχει. Τελικά είναι UFO η κάτι άλλο;

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα

Βρέθηκαν τα χαμένα μπρούτζινα άλογα του Χίτλερ

Αξίζουν εκατομμύρια αλλά εδώ και πολλά χρόνια η τύχη τους παρέμενε άγνωστη. Μέχρι χθες, όταν η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε δύο από τα φημισμένα, φυσικού μεγέθους, μπρούτζινα αγάλματα που κοσμούσαν την καγκελαρία του Αδόφλου Χίτλερ.

Τα αγάλματα, που είχαν εξαφανιστεί τη χρονιά που έπεσε το τείχος του Βερολίνου, εντοπίστηκαν μετά από έρευνα της αστυνομίας στη «μαύρη» αγορά και συγκεκριμένα μέσα σε μια αποθήκη.

Γραφένιο, ένα μαγικό υλικό: 12 τρόποι που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του ανθρώπου

Θεωρείται ότι θα φέρει την επανάσταση στα πάντα που έχει γύρω του ο άνθρωπος. Αυτοκίνητα, ρούχα, λαμπτήρες, το νερό, ακόμη και τα προφυλακτικά θα αλλάξουν χάρη στο γραφένιο.

Το υλικό αυτό, που μπορεί να μεταμορφωθεί με άπειρους τρόπους, που ακόμη τους ανακαλύπτουν διαρκώς οι επιστήμονες, έχει εφαρμογές σε κάθε πτυχή της ζωής. Το Business Insider παρουσίασε 12 από αυτές.

"Βόμβα" από Ιταλό ΥΠΟΙΚ: "Αν ανοίξει η πόρτα εξόδου από την Ευρωζώνη θα θελήσουν πολλοί να την διαβούν"

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν προειδοποιεί για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για την Ευρωζώνη μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν συμβεί ένα Grexit, να ακολουθήσει η Ιταλία ή και άλλες χώρες που βρίσκονται υπό την ασφυκτική πίεση των μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο. 
 
«Αν υπάρξει ένα Grexit, αν η Αθήνα εγκαταλείψει το ευρώ, η Νομισματική Ένωση θα γίνει ένα διαφορετικό ον», είπε ο Πιέρ Κάρλο Παντοάν μιλώντας στην εφημερίδα  «La Repubblica» για να τονίσει αμέσως μετά: «Πρόκειται για μια ένωση από όπου το να βγει κάποιος δεν είναι πια μη αναστρέψιμο. Και αυτό, πάντα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, επιβαρύνει αυτούς που παραμένουν μέσα».

Σεσημασμένος και με στρατιωτική εκπαίδευση ο δολοφόνος των ομογενών

Ο Νταρόν Ντίλον Ουίντ συνελήφθη στην Ουάσινγκτον - Ήταν υπάλληλος του άτυχου Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία
Στη σύλληψη του 34χρονου Νταρόν Ντίλον, του άνδρα που θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαβόπουλου, της γυναίκας του, του 10χρονου γιου τους και της μιας εκ των οικιακών βοηθών της οικογένειας προχώρησε η αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το CNN ο Ντίλον συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (ώρα ΗΠΑ) στην Ουάσινγκτον αν και η αστυνομία νωρίτερα τον αναζητούσε μέχρι και το Μπρούκλιν.

Βερολίνο: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ

Ξεκάθαρη απάντηση στα σενάρια αποχώρησης του Ταμείου από την συμφωνία από τον εκπρόσωπο Τύπου του Σόιμπλε - Να γεφυρωθεί η απόσταση με το ΔΝΤ ζήτησαν επίσης Μέρκελ-Ολάντ από τον Τσίπρα 
Δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ, είναι η ξεκάθαρη απάντηση του Βερολίνου στα διάφορα σενάρια που θέλουν το Ταμείο να αποχωρεί από τη συνέχεια του ελληνικού προγράμματος.

Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πακέτο για το ελληνικό χρέος είναι απαιτούμενη, δήλωσε ο Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος Τύπου του Βόφκγανγκ Σόιμπλε.