Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Νέα εντυπωσιακά ευρήματα από αρχαιολογική έρευνα στη Δήλο!

Ολοκληρώθηκε η ενάλια αρχαιολογική έρευνα στη Δήλο, φέρνοντας στο φως ένα μεγάλο μέρος των λιμενικών εγκαταστάσεων, που εξασφάλιζαν παντοιοτρόπως την προστασία του νησιού, καθώς και ένα μεγάλο τμήμα σημαντικών κτιρίων, τα οποία δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστά.
Όπως πληροφορεί, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το όφελος αυτής της έρευνας είναι μεγάλο, επειδή όλα τα παραπάνω κατάλοιπα θα ενταχθούν στον αρχαιολογικό Άτλαντα της Δήλου.

«Χωρίς να ξέρει κάποιος ελληνικά, αρχαία και νέα, δεν μπορεί να θεωρηθεί άνθρωπος»

Ρωσική ηχηρή απάντηση για τον Ελληνισμό σε Φίλη και λοιπούς
Η Irina Tresorukova είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Βυζαντινής και νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του αρχαιότερου κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, του Πανεπιστημίου Λομανόσοφ, το οποίο ιδρύθηκε το 1795 από τον γνωστό επιστήμονα Μιχαήλ Λομανόσοφ.
Η Tresorukova αναφέρει πως υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα, καθώς δεν είναι μόνο οι ρωσικό-ελληνικές σχέσεις που αναπτύσσονται σε όλα τα επίπεδα στη θρησκεία και στην ιστορία, είναι και μια γλώσσα που αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά.

Ν.Λυγερός:Mission New York(Βίντεο)



N. Lygeros - Mission: Bethesda Terrace, 
Central Park. New York, 03/10/2016

Συρία: Καταγγελία για 28 νεκρούς αμάχους από επιδρομή τουρκικών αεροσκαφών

Ένα μέλος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ότι μια επιδρομή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας στα ανατολικά του Χαλεπιού σήμερα σκότωσε 28 αμάχους και τραυμάτισε τουλάχιστον 100, με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στρατού να διαψεύδει απώλειες άμαχου πληθυσμού, κάνοντας λόγο για μια πρόκληση.
"Είκοσιοχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στο βομβαρδισμό των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών…στην αλ Μπαμπ στην ευρύτερη περιοχή του ανατολικού Χαλεπιού", δήλωσε ο Ρισάν Χαντού, καλώντας διεθνείς οργανισμούς να ξεκινήσουν έρευνα για το περιστατικό και να σταματήσουν αυτό που χαρακτήρισε τουρκική επιθετικότητα.

Στη δίνη του Rex Blocking η Ελλάδα - Γιατί πέφτει απότομα από αύριο ο υδράργυρος - Ένα μετεωρολογικό φαινόμενο σπάνιο για την Ανατολική Ευρώπη(Βίντεο)

Έως και 7 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να πέσει ο υδράργυρος από ένα φαινόμενο που σπάνια εμφανίζεται στην περιοχή μας
Ένα μετεωρολογικό φαινόμενο σπάνιο για την Ανατολική Ευρώπη αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας κατά τις επόμενες ημέρες, το Rex Blocking. Ένας μηχανισμός που δημιουργείται συνήθως στη Δυτική Ευρώπη και θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα, με τον υδράργυρο να πέφτει έως και επτά βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Λαϊκή οργή για πλειστηριασμό και «ξύλο» με αστυνομικούς στα δικαστήρια - Σε αστυνομικό κλοιό τα ειρηνοδικεία(Βίντεο)

«Πρώτη φορά Αριστερά- μόνο με τα ΜΑΤ μπορεί να κυβερνά» φώναζαν οι διαδηλωτές- Συνελήφθη ένας πολίτης  - Ένταση και στα Ειρηνοδικεία Αθηνών, Περιστερίου και Ιλίου
 Με κεντρικό σύνθημα «Πρώτη φορά Αριστερά- Μόνο με τα ΜΑΤ μπορεί να κυβερνά» δεκάδες πολίτες στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης και κατάφεραν να ματαιώσουν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Ανιστόρητος και επικίνδυνος! Ο Φίλης καταργεί από την Ιστορία τον Μέγα Αλέξανδρο

ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΓΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ - ΘΑ ΒΑΛΕΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, «ΦΡΕΝΟ» Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ;

Σε ακόμη μία αψυχολόγητη και σίγουρα αδικαιολόγητη κίνηση προχωρά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, αποστέλλοντας εγκύκλιο στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την οποία τους ζητά να μην εξετάζονται στο εξής στην Α’ Λυκείου τα κεφάλαια της αρχαίας ελληνικής Ιστορίας που αφορούν στον Μ. Αλέξανδρο και τους Περσικούς Πολέμους.