Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε Μυκηναϊκός οικισμός στο Πακιστάν (Εικόνες)

Εντυπωσιακά ευρήματα στο Πακιστάν δείχνουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ίσως είχαν φτάσει στην ευρύτερη περιοχή πολύ πριν τον Μέγα Αλέξανδρο.


Η περιοχή Mehergarh ή Mehrgar, είναι μία Νεολιθική τοποθεσία που χρονολογείται περίπου ανάμεσα στο 7000 π.Χ. έως 2500 π.Χ. Βρίσκεται κοντά πέρασμα Bolan στην πεδιάδα Kacchi τουBalochistan, στο Πακιστάν και ειδικότερα στα δυτικά της κοιλάδας του Ινδού ποταμού.

Η καταστροφή της εκκλησίας(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Η βαρβαρότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh συνεχίζεται αυτή την φορά με την καταστροφή μιας ασσυριακής εκκλησίας. Βέβαια επειδή ο καθένας στην κοινωνία ασχολείται μόνο με τα δικά του , έχουμε μόνο τους Δίκαιους που σκέφτονται τους αθώους. Οι άλλοι όσο δεν είναι ο δικός τους ναός, ή η δική τους εκκλησία, δεν θα πουν τίποτα ακόμα κι αν βλέπουν αντικειμενικά ότι πρόκειται για μια βαρβαρότητα, ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας στο πλαίσιο μιας γενοκτονίας.

Η κατάσχεση της πατρίδας

Από το dimokratianews

Το σχέδιο ήταν ξεκάθαρο και οι μεθοδεύσεις είχαν γίνει αντιληπτές από την πρώτη κιόλας μέρα του Μνημονίου. Οι περιουσίες των Ελλήνων κι η Ελλάδα ολόκληρη βρίσκονται στο στόχαστρο των δανειστών. Οι απανωτές δανειακές συμβάσεις και ο κυκεώνας των ασήμαντων λεπτομερειών και υποκεφαλαίων του δράματος απλώς αποτελούσαν προπετάσματα καπνού.

Οι Γερμανοί, οι ουραγοί τους και η συμμορία των κερδοσκοπικών κεφαλαίων που συνήργησαν στη διάπραξη του εγκλήματος τα θέλουν όλα και τα λαμβάνουν. Οι Ελληνες έφτασαν στο σημείο να αποποιούνται περιουσίες για τις οποίες εργάστηκαν γενεές επί γενεών, επειδή δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τα φορολογικά βάρη που προκύπτουν από την αποδοχή οποιασδήποτε κληρονομιάς.

Οι αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας δεν είναι τυχαίες

Γιάννης Μανωλούδη
Ιστορικός- MA Modern History (UCL)


Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αφαιρέσει από την εξεταστέα ύλη του μαθήματος της Ιστορίας της Α’ Γυμνασίου συγκεκριμένα κεφάλαια δεν είναι καθόλου τυχαία. Εντάσσεται μέσα στα πλαίσια μιας πολιτικής, η οποία έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις και μεθοδεύσεις.

Καταρχήν εκφράζει μια παγιωμένη αντίληψη στον χώρο που εκπροσωπεί ο Σύριζα, η οποία αντιμετωπίζει με εχθρότητα και σκεπτικισμό οποιαδήποτε αναφορά στην Αρχαία Ελλάδα και τα επιτεύγματα της.

Νέες «φωτιές» άναψε ο Φίλης με την Εκκλησία: Θέλουν έλεγχο φρονηματισμού των μαθητών - ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Νέες φωτιές στην κόντρα κυβέρνησης-Εκκλησίας άναψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ημέρες μετά την προσωρινή «καταλογή» που επετεύχθη για το μάθημα των Θρησκευτικών ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε την εκκλησιαστική διοίκηση ότι επιδιώκει να ασκεί έλεγχο φρονηματισμού επί των μαθητών.

Αποκαλύψεις Μπερίσα για το «ναυάγιο» με την υφαλοκρηπίδα - Ποιος ο τουρκικός ρόλος - Ο «τρίτος παράγοντας» πίσω από την ακύρωση της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες

Οι δηλώσεις του Αλβανού πρώην πρωθυπουργού αποκαλύπτουν την ύπαρξη ενός ευρύτερου τουρκικού σχεδίου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Ράμα, για αποσταθεροποίηση της περιοχής των Βαλκανίων
Υπαινιγμούς για ένα θέμα που αφορά άμεσα και τη χώρα μας -τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία- έκανε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Σαλί Μπερίσα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπερίσα δήλωσε δημοσίως, για πρώτη φορά, ότι "η συμφωνία για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα απέτυχε, έπειτα από την παρέμβαση ενός τρίτου παράγοντα".

Bruegel: Το 2018 η Ελλάδα θα χρειαστεί 4ο μνημόνιο

Την εκτίμηση ότι το 2018 η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να "βγει" στις αγορές και για το λόγο αυτό θα χρειαστεί και τέταρτο Μνημόνιο, εξέφρασε ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας, ο οποίος ωστόσο εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
"Το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και γι’ αυτό θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ", είπε χαρακτηριστικά ο Ούγγρος οικονομολόγος από το βήμα της εκδήλωσης "Thessaloniki Summit", διευκρινίζοντας ωστόσο ότι με την αύξηση του ΑΕΠ, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προβεί σε μεγάλο δανεισμό.