Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΚΑΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ Ή ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ

fotoΤου Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, εξαπάτηση του λαού, «κλάμα» για την έξοδο της χώρας από την… «ευθεία οδό» και άλλα «όμορφα» και «ωραία», αλλά κανείς από όσους βγαίνουν εξοργισμένοι και βρίζουν με χυδαίο συχνά τρόπο τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν μας λένε ποια είναι η αλήθεια αν συνεχιστεί αυτό που έκαναν αυτοί οι ίδιοι επί πέντε χρόνια με τις εντολές των ανθελλήνων τοκογλύφων αφεντικών τους, αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στρατηγική πράξη

Του Ν. Λυγερού

Όταν έχεις όλα τα δεδομένα και ισχυρίζεσαι ότι δεν τα έχεις, έχει νόημα σε πλαίσιο κατασκοπίας αλλά όχι διπλωματίας, αφού σε αυτήν την περίπτωση ο συνομιλητής ξέρει ότι ξέρεις και δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ούτε καν διάθεση με τέτοια τεχνάσματα που δεν αποτελούν στρατηγήματα. Έτσι την ώρα της κρίσης πρέπει να σκεφτείς ότι στο σκάκι όταν κάνεις δήθεν ότι δεν βλέπεις τη μισή σκακιέρα κανένας δεν τα πιστεύει κι εξετάζει ο καθένας όλες τις κινήσεις σου θεωρώντας βέβαια ότι γνωρίζεις το όλο πλαίσιο. Κατά συνέπεια η αξιολόγηση γίνεται εξ ολοκλήρου και όχι μόνο εκ του αποτελέσματος.

Μη αναστρέψιμες κινήσεις

Του Ν. Λυγερού

Έχει πάντα ενδιαφέρον να κάνεις κινήσεις σε επίπεδο τακτικής αλλά πρέπει να ξέρεις τι σημαίνει ακριβώς σε επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο, αλλιώς μπορεί να λειτουργείς και σε πλαίσιο χειραγώγησης. Όταν υπάρχει το ανάλογο στη στρατηγική και στην υψηλή στρατηγική πρέπει να σκεφτείς αποκλειστικά τις μη αναστρέψιμες κινήσεις, δηλαδή εκείνες που αποτελούν πράξεις που αλλάζουν την πραγματικότητα. Διότι είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον, εφόσον δημιουργούν μια διακλάδωση με την ύπαρξή τους.

Νέο εύρημα στα Σκόπια

Την ώρα που οι Σκοπιανοί καπηλεύονται την (υποτιθέμενη) μακεδονική προέλευσή τους ,νέο εντυπωσιακό εύρημα, ένα ακέφαλο άγαλμα σε ανθρώπινο μέγεθος, ανακαλύφθηκε στη μακεδονική πόλη Στύβερα ( 15 χλμ. από το Πρίλεπ) από την Αρχαιολογική Υπηρεσία των Σκοπίων.

Εικάζεται ότι το άγαλμα είναι αφιερωμένο σε επιφανή αξιωματούχο της πόλης, που άκμασε τον 3ο αιώνα π.Χ. και καταστράφηκε από τους Γότθους τον 3ο αιώνα μ.Χ. ( είχε 20.000 κατοίκους, που, ασφαλώς, δεν μιλούσαν σλαβικά,

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των G7 με θέμα την Ελλάδα

Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα την άλλη Κυριακή πυροδότησε φόβους για την «απόνερα» στην παγκόσμια οικονομία.

Οι G7 να επιχειρούν μέσω τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Κυριακής να βρουν μία λύση, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πρώτα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.                                                               ΠΗΓΗ tribune

Βόμβα Κοτζιά! Δείτε με ποια διπλωματικά αντίποινα προειδοποιεί την Ευρώπη

Ευθυγραμμισμένος πλήρως με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος από το βήμα της Βουλής προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα «βέτο» στις αποφάσεις της και μπορεί να το χρησιμοποιήσει, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Όπως έγραψε το βράδυ του Σαββάτου στο Twitter ο Νίκος Κοτζιάς απευθυνόμενος στους εταίρους: «Να μην ξεχνούν, όσοι πανηγυρίζουν για τα «κόλπα» σε βάρος της Ελλάδας στο Γιούρογκρουπ, οτι στον πυρήνα της ΕΕ διαθέτουμε βέτο».

Αυτή είναι η πρόταση σοκ των Θεσμών που τίθεται σε δημοψήφισμα

Αυτή είναι η πρόταση των Θεσμών, πάνω στην οποία θα κληθεί ο ελληνικός λαός να αποφασίσει στο δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως την έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος των Financial Times.

Τη μετάφραση έκανε το thepressproject.gr

Διαβάστε την πρόταση των θεσμών μεταφρασμένη

1. Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2016-2019 MTFS

Διχάζει την Κύπρο η στάση στο Εurogroup για την Ελλάδα - Διευκρινίσεις ζητά η ΕΔΕΚ από τον υπουργό Οικονομικών

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΔΕΚ
 
 To Kίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, με ανακοίνωση του, αναφέρεται στη σύνοδο του Εurogroup, στην οποία συμμετείχε και ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, και στην  επίσημη δήλωση της Ευρωομάδας με τη σύμφωνη γνώμη των 18 υπουργών Οικονομικών και χωρίς τη συμμετοχή στη συνεδρίαση του υπουργού Οικονομίας της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη.

Τι θα γίνει με το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Του Βασίλη Γεώργα
Από το capital
 
Από την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος θα εξαρτηθεί η τελική απόφαση για το αν τη Δευτέρα το πρωί θα ανοίξουν κανονικά το Χρηματιστήριο Αθηνών και η αγορά ομολόγων στην Ελλάδα.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο της Αθήνας βρίσκονται σε ετοιμότητα και τελούν εν αναμονή των αποφάσεων που θα λάβει το πρωί της Κυριακής η ΕΚΤ ως προς το αίτημα συνέχισης της έκτακτης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA.

Δείτε τις διαφορές των προτάσεων κυβέρνησης και θεσμών

Με την κυβέρνηση να εκκινεί τη διαδικασία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος το βάρος της επιλογής για το μέλλον του τόπου πέρασε στους ώμους των πολιτών.
Η κυβέρνηση αιτιολογεί την προσφυγή στην κάλπη επικαλούμενη την πρόταση των θεσμών την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη και άκρως υφεσιακή. Από την άλλη οι εταίροι με τη σειρά τους αρνήθηκαν να συζητήσουν, στο Εurogroup της Πέμπτης την ελληνική αντιπρόταση.
Με δεδομένο πως οι δύο προτάσεις αντιπαραβαλλόμενες δείχνουν να έχουν μικρές, σε ορισμένες περιπτώσεις έως και οριακές, διαφορές, εκείνο που προέχει είναι να κατανοήσει ο κάθε Έλληνας ποιες ακριβώς είναι οι δύο προτάσεις, που αποκλίνουν και που συγκλίνουν, ώστε πλήρως ενήμερος να αποφασίσει επί του ερωτήματος του δημοψηφίσματος, το οποίο όπως έχει παρουσιασθεί αφορά στο κατά πόσον συμφωνεί κανείς ή όχι με την πρόταση των τριών θεσμών.

Φάιμαν: Καταστροφικό ένα Grexit για τους Έλληνες «που δεν φταίνε σε τίποτα» - Συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «΄Εστεραιχ»

Αρνητικές οι συνέπειες και για όλη την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο Αυστριακός Καγκελάριος
Προειδοποίηση ότι ένα Grexit, μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική τόσο για τους Έλληνες, «που δεν φταίνε σε τίποτα», όσο και για την Ευρωζώνη, απευθύνει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα «΄Εστεραιχ».

Σε αντίθεση με τη διαφορετική άποψη άλλων Ευρωπαίων ηγετών που ισχυρίζονται ότι η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για μια τέτοια εξέλιξη και οι επιπτώσεις μιας εξόδου της Ελλάδας θα ήταν ελεγχόμενες, ο Αυστριακός καγκελάριος εκτιμά ει στη συνέντευξή του, ότι οι συνέπειες ενός Grexit για την Αυστρία μπορεί να είναι ανυπολόγιστες.

FT: Μην αφήσετε την Ελλάδα να γίνει Βοσνία-Ερζεγοβίνη ή Συρία

Άρθρο του Τόνι Μπάρμπερ

Την ανάγκη τόσο η Ευρώπη όσο και η Ελλάδα να κάνουν βήματα ώστε η χώρα να μην καταστραφεί, καθώς αυτό θα ήταν μία καταστροφική εξέλιξη για την Ευρώπη, τονίζει σε άρθρο του στους Financial Times, ο Τόνι Μπάρμπερ
Ακολουθεί το πλήρες άρθρο του:
«Παρά την απερισκεψία της ριζοσπαστικής, αριστερής κυβέρνησης. Παρά τις αποτυχίες της πολιτικής τάξης που έχει εφαρμόσει μία κακή διαχείριση της χώρας μετά την επιστροφή της δημοκρατίας το 1974. Παρά την ύπαρξη ενός πελατειακού κράτους και τη διαφθορά του κράτους, παρά τον εγωισμό των επιχειρηματιών ολιγαρχών και παρά την αδυναμία των ξένων πιστωτών να δουν τη συνολική εικόνα, η Ελλάδα θα πρέπει σήμερα να σωθεί από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

El Pais: «Επιχείρηση Αλβανία» - Αυτό είναι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Ευρωζώνης για το Grexit

Ενώ η Ελλάδα βυθίζεται στην άβυσσο, «μια μικρή ομάδα από την ΕΚΤ και την Κομισιόν ετοιμάζει τείχος προστασίας από το 2012, με σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε μια επιχείρηση με τον τίτλο «Επιχείρηση Αλβανία»
Για σχέδια έκτακτης ανάγκης της ευρωζώνης μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να πάει τη χώρα σε δημοψήφισμα κάνει λόγο η ισπανική El Pais, με τη συμμετοχή της ΕΚΤ για πρόληψη της μετάδοσης.

«Τι μέλλον έχει μια Ευρώπη που αποκλείει την πρώτη χώρα που δυσκολεύεται;»

Μήνυμα στους Ιταλούς πολιτικούς να υπερασπιστούν μέχρι τέλους την Ελλάδα έστειλε ο γερουσιαστής Στέφανο Πέντικα, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος του Ματέο Ρέντσι, καλώντας παράλληλα τους θεσμούς να κάνουν το παν ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή με την ελληνική κυβέρνηση και να αποτραπεί το Grexit.
Με δηλώσεις που παραχώρησε στη La Presse, ο Πέντικα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα μας πρέπει να ωθήσει την Γερμανία και όλο το Eurogroup να αναβάλουν κάθε αρνητική απόφαση, διότι θα βρεθούμε όλοι σε ουρές μπροστά στα ATM, αν δεν βοηθήσουμε την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει δυσκολίες.

BBC και MNI: Η ΕΚΤ σταματά τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του BBC και το Γερμανικό Πρακορείο, η ΕΚΤ θα αποφασίσει να κόψει τον ELA για την Ελλάδα.
Ο Robert Peston ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει ενδεχόμενο να είναι κλειστές οι ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα.
"Η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να κηρύξει τραπεζική αργία τη Δευτέρα, εν αναμονή καθιέρωσης capital controls, δηλώνει πηγή του BBC η οποία δεν κατονομάζεται.
"Με την Ελλάδα να μη συμμετέχει πια σε κάποιο επίσημο πρόγραμμα διάσωσης, φαίνεται αδύνατο για την ΕΚΤ να συνεχίσει να επεκτείνει τις πιστώσεις προς τις ελληνικές τράπεζες", αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, διότι η φερεγγυότητα του ελληνικού δημοσίου θα τεθεί εν αμφιβόλω, και η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών είναι στενά συνδεδεμένη με αυτή του κράτους.

Βαρουφάκης - Εξετάζουμε capital controls από σήμερα και κλειστές τράπεζες αύριο

Όπως δήλωσε στο BBC ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής ελέγχου κεφαλαίων από απόψε ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν αύριο Δευτέρα κλειστές.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του bbc, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ενδέχεται να μείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες αύριο Δευτέρα (29/6), εν όψει επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων (capital control).
Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «μαύρες ώρες για την Ευρώπη», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο.