Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ pare-dose
 
«Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πώς δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: “πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;”, άλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας ή επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (από την ομιλία του στην Πνύκα, στις 7 Οκτωβρίου, 1838)

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν ο αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κι έμεινε γνωστός στην ιστορία και με το προσωνύμιο «ο Γέρος του Μοριά». Είναι ίσως ο μόνος από τους μεγάλους αγωνιστές της εθνεγερσίας, που από την πρώτη στιγμή συνέλαβε το πραγματικό νόημα της Επαναστάσεως.

Πρόεδρος της Κύπρου με μεγάλη διαφορά ο Νίκος Αναστασιάδης

Με σχεδόν 56% ο Νίκος Αναστασιάδης επανεξελέγη Πρόεδρος της Κύπρου - Τον συνεχάρη ο Σταύρος Μαλάς

Άνετη επικράτηση του Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.
Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων ο Νίκος Αναστασιάδης επανεκλέγεται πρόεδρος της Κύπρου με 55,99% έναντι ποσοστού 44.01% που συγκέντρωσε ο Σταύρος Μαλάς, διεκδικητής της προεδρίας και υποψήφιος του ΑΚΕΛ. Σύμφωνα μάλιστα με τα κυπριακά Μέσα, ο Σταύρος Μαλάς συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του.

Ο λαός στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία σε μία φωτογραφία και ένα βίντεο


Μίκης: Δεν θα δώσουμε ποτέ το όνομα Μακεδονία - Μας κυβερνούν εθνομηδενιστές - Συγκλόνισε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης - «Αριστερόστροφη, η πιο επικίνδυνη μορφή του φασισμού»(Βίντεο)

Αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση μειοψηφίας: «Αν η κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει υπογραφή σε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό» - «Τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;»
«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι, θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν, οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ» ήταν τα πρώτα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη με τα οποία ο διάσημος μουσικοσυνθέτης απευθύνθηκε στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ένα όνομα στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία.

Δηλώσεις Ντιμιτρόφ και τέλος προπαγάνδας - Συνέντευξη Ν. Λυγερού(Bίντεο)

Δηλώσεις Ντιμιτρόφ και τέλος προπαγάνδας
Του Ν. Λυγερού

Όσο και να πίστευαν μερικοί ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό θα έχουν ένα γρήγορο αποτέλεσμα διότι άκουγαν συνεχώς αυτή την προπαγάνδα περί επίτευξης στόχων, σιγά σιγά έρχεται η αλήθεια να καταρρίψει κάθε εντύπωση που είχε δημιουργηθεί έως τώρα. Διότι ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων μετά τη συνάντηση που είχε με τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών έδειξε ακόμα περισσότερο την αδιαλλαξία του όχι μόνο για το θέμα της ονομασίας αλλά και του αλυτρωτισμού.

Σκοπιανό και Οικονομία - Όταν το Ηνωμένο Βασίλειο μαθαίνει την αλήθεια

Σκοπιανό και Οικονομία
Του Ν. Λυγερού

Μια παράμετρος που δεν εξετάζουμε σε συνδυασμό με το Σκοπιανό είναι το θέμα της οικονομίας. Παραβλέπουμε τις ανάγκες των Σκοπίων, ενώ ξέρουμε ότι αυτά προσδοκούν μεγάλα οφέλη από την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπουν πρώτον τις διαφορές που υπάρχουν στον τομέα της ανάπτυξης στη Σλοβενία που εντάχθηκε το 2004 και στην Κροατία που εντάχθηκε το 2013. Μάλιστα η Σλοβενία εντάχθηκε στην Ευρωζώνη το 2007, η Κροατία θέλει να ενταχθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται και το Μαυροβούνιο που έχει ανοίξει ήδη 33 κεφάλαια από τα 35 της ενταξιακής πορείας, το χρησιμοποιεί ήδη ακόμα κι αν δεν υπάρχει νομισματική σύμβαση.