Τρίτη 23 Μαΐου 2023

23 Μαϊου 1453: «Το δε την Πόλιν σοι δούναι, ουτ΄ εμόν εστίν ουτ΄ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη»…!!! (Από την ιστορία και το θρύλο).

1453 μ.Χ. 5 Μαΐου. Ένα μικρό γρήγορο πλοιάριο γλιστρά νύχτα από την Κωνσταντινούπολη προς τον Ελλήσποντο. Ελπίδες ότι δήθεν έρχεται μεγάλη βοήθεια από τον Πάπα και στόλος της Βενετίας, σπρώχνει τον τελευταίο Αυτοκράτορα να στείλει την αποστολή, ώστε να απαντήσει τους Δυτικούς και τους πει να κάνουν φτερά, να βοηθήσουν!..

1453 μ.Χ. 18 Μαΐου. Ένας τεράστιος τουρκικός πολιορκητικός Πύργος ξεφυτρώνει μπροστά στα ελληνικά κάστρα της Πόλης, ξεπερνώντας κατά πολύ το ύψος τους, μπαζώνοντας με πέτρες και χώματα την προστατευτική, αμυντική μας τάφρο, ώστε να φτάσει το τείχος και να κατεβάσει τότε την τεράστια πόρτα – καταπέλτη του τρίτου ορόφου, για να πηδήσουν απλά μέσα στην Βασιλεύουσα οι αμέτρητες χιλιάδες φανατισμένοι βάρβαροι της Ανατολής! Ευτυχώς και εδώ ο μέγας ηρωισμός των Ρωμιών καταφέρνει να κάψει με καταδρομική αποστολή μέσα στη νύχτα και αυτό το μεγαθήριο!

1453 μ.Χ. 22 Μαΐου. Επιστρέφει το ανιχνευτικό πλοιάριο, φέρνοντας την απελπισία. Κάνενας! Πουθενά! Μήτε φλάμπουρο δυτικό, μήτε πουλί πετούμενο! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ!

Παλαιολιθικά ίχνη στο ΝΑ άκρο της Λέσβου

Έναν αξιοσημείωτο αριθμό μεγάλων κοπτικών εργαλείων της Παλαιολιθικής Περιόδου εντόπισε και παρέδωσε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, ο συνταξιούχος γιατρός και ερευνητής Βασίλης Κουμαρέλας.

Ο κ. Κουμαρέλας παρέδωσε στον Προϊστάμενο Εφορίας Αρχαιοτήτων, Παύλο Τριανταφυλλίδη χειροπελέκεις, κοπείς, τρίεδρα, ξέστρα, αξίνα, λεπίδες, φολίδες, πυρήνων και προϊόντων κατάτμησής τους, που εντόπισε και περισυνέλλεξε από ακτές της παραλιακής ζώνης νότια της πόλης της Μυτιλήνης, όπου κολυμπά τα τελευταία καλοκαίρια. Να θυμίσουμε ότι στο Λισβόρι τα τελευταία χρόνια γίνεται αρχαιολογική έρευνα καθώς εντοπίστηκε πλήθος εργαλείων , χειροπέλεκεις, ξέστρα κτλ, που χρονολογούνται μέχρι και 500-700 χιλιάδων χρόνων.

Κώστας Ηλιάκης: Το χρονικό, το πόρισμα, το μνημείο και η επεισοδιακή διάσωση του Τούρκου πιλότου

Σαν σήμερα, στις 23 Μαΐου 2006, ο Σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Κώστας Ηλιάκης χάνεται για πάντα στα νερά του Αιγαίου μετά από αερομαχία με τούρκικο μαχητικό.

 Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του ήρωα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Στις 23 Μαΐου του 2006, ο Σμηναγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Ηλιάκης, έχασε τη ζωή του, όταν το αεροσκάφος του μετά από αερομαχία με τούρκικα μαχητικά κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο.

Η Κομοτηνή έστειλε μήνυμα για τη διεθνή αναγνώριση των γενοκτονιών με θύματα Έλληνες, Αρμένιους και Ασσύριους

 

(φωτ.: Flickr / Ι.Μ. Μαρωνείας)

Ο ανδριάντας του μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθου ήταν και φέτος το επίκεντρο της τελετής μνήμης

Ο ανδριάντας του μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθου που βρίσκεται στην Κομοτηνή ήταν και φέτος το επίκεντρο της τελετής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, με τα ποντιακά σωματεία της Ροδόπης να επαναφέρουν το αίτημα για τη διεθνή αναγνώριση του εγκλήματος που διέπραξε το κεμαλικό καθεστώς με θύματα τους Έλληνες, τους Αρμένιους και τους Ασσύριους.

Την Παρασκευή, ημέρα που συμπληρώθηκαν 104 χρόνια από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα, την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Κοινά συμφέροντα και κοινοί σχεδιασμοί

ΤΟ αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, που χρονικά τοποθετείται πριν το τέλος Ιουνίου, σε λιγότερο δηλαδή από ένα μήνα, θα οδηγήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα. Οι νέες εκλογές αναμένεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, ότι θα οδηγήσουν σε μια σταθερότητα τετραετίας. Τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής έχουν φέρει ανατροπές καθώς ήταν ανέλπιστο, για όλους, ποσοστό που εξασφάλισε η Νέα Δημοκρατία. Ποσοστό το οποίο την  εδραιώνει στον εκλογικό χάρτη ενώ συρρίκνωσε την αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ένα μήνα, λοιπόν, ο ελληνικός λαός θα κληθεί και πάλιν στις κάλπες και ο εκλογικός νόμος με τον οποίον θα  διεξαχθούν οι νέες εκλογές διευκολύνει ώστε να μην υπάρξουν αδιέξοδα. Κι αυτό γιατί προβλέπεται, διά του νόμου, ότι το πρώτο κόμμα λαμβάνει μπόνους σε έδρες. Το μπόνους είναι αρκετό για να προσφέρει στο κόμμα αυτοδυναμία. 

Το Λυκόφως του Τσίπρα και το τέλος του μηδενισμού

Του Γιώργου Καραμπελιά

Η ιστορική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ έχει τις απαρχές της -όχι από οργανωτική και εκλογική αλλά από ιδεολογική άποψη- στον περιβόητο Δεκέμβρη του 2008 και το τέλος της στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Με μια ιδεολογία που σφραγίζεται, από την αρχή μέχρι το τέλος, από τον μηδενισμό. 

Η ίδια η μεταπολίτευση, κατά την ύστερη φάση της, ιδιαίτερα μετά το 2000, είχε σταδιακά αποκτήσει εθνομηδενιστικά και εν τέλει απλώς μηδενιστικά χαρακτηριστικά, όπου ο ατομικός δικαιωματισμός και η κατανάλωση υπερέβαινε κάθε έννοια συλλογικότητας και εθνικού συμφέροντος. 

Η σιωπηλή πλειοψηφία

Αντώνης Σπυρόπουλος, ΑρθρογράφοςΟι Έλληνες έστειλαν ένα μήνυμα: Θέλουν να ξεκαθαρίσουν οριστικά και αμετάκλητα με τις παθογένειες που γέννησε και άνδρωσε η μεταπολίτευση.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου ξεπερνούν ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα της ΝΔ και των στελεχών της.

Κουρελιάζουν όλες τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις και τους δημοσκόπους. Ανατρέπουν ακόμα και τα πιο αισιόδοξα σενάρια.

ΥΕΘΑ: Η παρέμβασή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων-Άμυνας της ΕΕ για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας

Ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, Τρίτη, 23 Μαΐου 2023, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων-Άμυνας της Ε.Ε. και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, στις Βρυξέλλες.

Κύρια θέματα συζήτησης αφορούσαν την παροχή υποστήριξης για την άμυνα της Ουκρανίας, την προώθηση μέτρων ενίσχυσης της αμυντικής βιομηχανίας των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και τις δράσεις της Ε.Ε. στην Αφρική.

Εκλογές 20023: Οι «ψήφοι» των Belharra, των Rafale και του φράχτη στον Έβρο – Εθνικά θέματα και εξοπλιστικά αποδείχθηκαν ισχυρά χαρτιά της ΝΔ


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ‘’σημαία’’ της διακυβέρνησης του την εξοπλιστική θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων

Κώστας Σαρικάς

Τα σενάρια που ασκήθηκαν οι Δυνάμεις Ταχείας Αντίδρασης της SWIFT RESPONSE 23 στην Ελλάδα

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Το διάστημα 7-20 Μαΐου, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην Πολυεθνική Άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων SWIFT RESPONSE 23 (SR 23). 

Η IAI παρουσιάζει: BLUE WHALE Large AUV


Το μπλε Whale AUV πλοηγείται στο επίπεδο του νερού. Σε αυτή τη θέση φαίνεται μόνο το πανί. 

ΛΣ – Intracom Telecom: Ολοκληρωμένο σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης

Την ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος για την επιτήρηση και παρακολούθηση της θαλάσσιας κυκλοφορίας του Βορείου Αιγαίου ανέλαβε η Intracom Telecom. 

Ελληνικός Στρατός: Αλμυρό το κόστος για την αντικατάσταση των HAWK – Η οικονομική διάσταση της πρότασης για το NASAMS IIΙ

Γιάννης Νικήτας

Αλμυρό αναδεικνύεται το κόστος για την αντικατάσταση των αμερικανικής προέλευσης αντιαεροπορικών συστημάτων μέσου βεληνεκούς HAWK. Κατά το προγενέστερο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Πυροβολικού του ΓΕΣ ενημερώθηκε για το κόστος της αμερικανικής πρότασης με επίκεντρο το σύστημα NASAMS III. Από το 2019 και μετά διατίθεται η νεότερη έκδοση NASAMS III.

Standard & Poor’s: Η συνέχεια της πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της Ελλάδας

Μετά τη Moody’s και η Standard & Poor’s σχολίασε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, που υπαγορεύει μια λαϊκή εντολή για συνέχεια της πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων.

10 σκίτσα του Χρ. Παπανίκου για τις εκλογές που έγραψαν ιστορία


Στην προεκλογική περίοδο που πέρασε, πολλά ήταν τα ευτράπελα και τα αναπάντεχα. Σε αυτή την περίοδο ιστορία έγραψε και ο σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος με τα σκίτσα του, τα οποία έγιναν ανάρπαστα.

Δικαιοσύνη παντού...


Γιάννης Τσαπρούνης

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε απόλυτο δίκιο ως προς το κεντρικό προεκλογικό σύνθημά του. «Δικαιοσύνη παντού», έλεγε και αυτό έγινε. Η λαϊκή ετυμηγορία απέδωσε πολιτική δικαιοσύνη.

Το μέλλον της ΝΔ, κατατρόπωσε το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, σύμβουλος επιχειρήσεων – συγγραφέας

Ενώ λίγο, πολύ τα υπόλοιπα κόμματα, κινήθηκαν μέσα στο φυσιολογικό εύρος των αναμενόμενων δημοσκοπικών ποσοστών, όποιος ισχυριστεί ότι προέβλεψε τα ποσοστά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτές τις εκλογές, ψεύδεται ασυστόλως

Απειλή για τη Δημοκρατία -κατά τον Τσίπρα- η ψήφος των πολιτών


Σαν να μην πέρασε μια ημέρα και να μη μεσολάβησαν οι εκλογές και μια συντριπτική ήττα. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε με την ίδια λογική που οδήγησε το κόμμα του σε απώλεια 600.000 ψηφοφόρων, προσβάλλοντας και πάλι τους πολίτες.

Bloomberg: «Ο Μητσοτάκης ξέφυγε από την παγίδα που του έβαλαν οι Έλληνες Αριστεροί»


Στην συντριπτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις δεύτερες κάλπες αλλά και την οικονομία αναφέρεται ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg με τίτλο: «Ο Μητσοτάκης ξέφυγε από την παγίδα που του έβαλαν οι Έλληνες Αριστεροί».

Πώς αποτιμούν η Ουάσινγκτον, το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες τη νίκη Μητσοτάκη


Αλεξία Τασούλη

Εκλογές 2023: Οι Αμερικανοί περιμένουν τώρα και το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου - Τα αποτελέσματα των εκλογών παρακολούθησε με προσοχή και το Βερολίνο

Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου δηλώνει απαισιόδοξος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις - Γιατί άλλαξε ρητορική;

Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Παρά τη θετική ατμόσφαιρα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, ο Τούρκος υπουργός ΕξωτερικώνΜεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε απαισιόδοξος ότι μπορεί να επιλυθούν τα προβλήματα με την Ελλάδα.

Δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun από την Τουρκία - Στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας

 
Είναι η δεύτερη φορά που η Τουρκία πραγματοποιεί δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Tayfun, που κατασκευάζεται από την τουρκική Roketsan.

«Είσαι πλαστογράφος»: Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν για μονταρισμένο βίντεο που τον εμφανίζει με μαχητές του PKK


FILE PHOTO: Turkish presidential candidate Kemal Kilicdaroglu, leader of the opposition Republican People’s Party (CHP), addresses a press conference at CHP’s headquarters in Ankara, Turkey, 18 May 2023. The second round of presidential elections between Turkish President Erdogan and challenger Kilicdaroglu will be held on 28 May. EPA, NECATI SAVAS

«Πλαστογράφο» χαρακτήρισε σήμερα τον Ερντογάν ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για να αποδοκιμάσει έτσι το μονταρισμένο βίντεο για να ισχυριστεί ότι ο Κιλιτσντάρογλου συνδέεται με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, την Κυριακή.

Παίρνουν φωτιά τα στοιχήματα κατά της τουρκικής λίρας


Παρά την πολιτική τεχνητής σταθεροποίησης, το τουρκικό νόμισμα διασώζεται οριακά από το φράγμα 20:1, ενώ οι πιθανότητες να πέσει στις 29 λίρες ανά δολάριο μέχρι το τέλος του έτους αβγατίζονται. Ο ρόλος πιθανής επανεκλογής Ερντογάν.

«Γιατί πρέπει οι ισλαμικές χώρες να ακολουθήσουν το τουρκικό μοντέλο δημοκρατίας»

Μάιος 23, 2023. Ελλάδα.

Τουρκική αραβόφωνη ιστοσελίδα με ένα άρθρο του Abdul Razzaq Makri απευθύνεται στον ισλαμικό κόσμο, αραβικό ή μη, να ακολουθήσει το τουρκικό σουνιτικό μοντέλο δημοκρατίας, όπως είναι αυτό του νυν προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ορμπάν ζητά από τη Σουηδία να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ουγγαρία πριν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουγγαρία και τη Σουηδία θα πρέπει να βελτιωθούν προτού εγκριθεί το αίτημα της σκανδιναβικής χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε από το Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ, όπου βρίσκεται, ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Ορμπάν: Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο


Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν εκτίμησε σήμερα ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία, και τάχθηκε υπέρ των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα για να τεθεί τέλος στη σύγκρουση.

Στόλτενμπεργκ: Η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων δεν καθιστά το ΝΑΤΟ μέρος της σύγκρουσης


Η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στη χρήση δυτικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 δεν καθιστά το ΝΑΤΟ μέρος στη σύγκρουση, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς οι σύμμαχοι δεσμεύθηκαν να επισπεύσουν τις προετοιμασίες για την έναρξη των μαθημάτων.

Η Πολωνία ξεκίνησε να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους στα μαχητικά F-16


Η Πολωνία άρχισε να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους στη χρήση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και αρκετές χώρες είναι έτοιμες να παράσχουν αεροσκάφη στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Επιθέσεις με drones στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ – Η Ουκρανία λέει ότι εξακολουθεί να ελέγχει τμήμα της Μπαχμούτ


«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας»

Λευκορωσία: Κατηγορείται για συμμετοχή στον αναγκαστικό εκτοπισμό παιδιών από την Ουκρανία

Η λευκορωσική κυβέρνηση κατηγορείται ότι έχει συμμετάσχει στον παράνομο εκτοπισμό παιδιών από ουκρανικά εδάφη που κατέχει η Ρωσία, αναφέρουν εξόριστα ηγετικά στελέχη της λευκορωσικής αντιπολίτευσης σε μια προκαταρκτική έκθεση.

Η Κίνα αντιτίθεται στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Ταϊβάν


Η Κίνα αντιτάχθηκε σθεναρά στη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και της Ταϊβάν, προτρέποντας τις ΗΠΑ "να χειριστούν προσεκτικά τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με την Ταϊβάν", δήλωσε την Τρίτη το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Μαρινάκης σε Δουδωνή: Ακούω από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ έναν ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα


Αν τους έβγαιναν τα νούμερα, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή η "προοδευτική διακυβέρνηση" θα ήταν η νέα πραγματικότητα.

O Γ. Καραμπελιάς για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ο Γιώργος Καραμπελιάς στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας», στην εκπομπή «Έλληνες παντού», με τον Θανάση Χούπη: "Βλέπω μια υποχώρηση του εθνομηδενισμού και τη θεωρώ πραγματική!!...".

Θανάσης Δρούγος, Την στήριξη και του τρίτου Ογάν εξασφάλισε ο Ερντογάν.Επανέρχεται η Γαλάζια Πατρίδα


Για τυπική διαδικασία μιλούν πολλοί αναλυτές για τον δεύτερο γύρο των Τουρκικών εκλογών μιας και η διαφορά που εξασφάλισε ο Τούρκος Πρόεδρος στον πρώτο Γύρο δείχνει να του εξασφαλίζει μία άνετη πλειοψηφία. Τον Τούρκο Πρόεδρο υποστηρίζει στον δεύτερο γύρο ο τρίτος των Εκλογών, Σινάν Ογάν αλλά με αστερίσκους όπως αναφέρει ο διεθνολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής, Κύριος Θανάσης Δρούγος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ "βυθίστηκε" στις Πρέσπες! Μη "βυθιστεί" η ΝΔ στο Αιγαίο (22-5-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ "βυθίστηκε" στις Πρέσπες! Μη "βυθιστεί" η ΝΔ στο Αιγαίο

Ερντογάν: Η Δύση δεν με θέλει γιατί ενίσχυσα την άμυνά μας


1. Ερντογάν: Η Δύση δεν με θέλει γιατί ενίσχυσα την άμυνά μας
2. Ποιος κρύβεται πίσω από το χάος στο ρωσικό έδαφος

Βαριά ονόματα εκτός Βουλής


Βαριά ονόματα εκτός Βουλής

Τι γράφει ο τουρκικός τύπος για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών | Αταίριαστοι | 23/05/2023


1. Τι γράφει ο τουρκικός τύπος για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών
2. Εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun ανακοίνωσε ο επικεφ. της τούρκικης αμυντικής βιομηχανίας

Μιλιέτ: Μήτσο η «κουτσή πάπια» - Κέρδισε τις εκλογές, έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή | Ώρα Ελλάδος 23/5/2023 | OPEN TV


1. Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης
2. Μιλιέτ: Μήτσο η «κουτσή πάπια» - Κέρδισε τις εκλογές, έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή

Ο Ογάν στηρίζει Ερντογάν - Ζητά να συνεχιστεί η πολιτική της "γαλάζιας πατρίδας" | Σήμερα | 23/05/2023


1. Ποδοσφαιρικός διάλογος Ακάρ - Παναγιωτόπουλου - Η "καλησπέρα" του Ακάρ
2. Ερντογάν: "Η Δύση δεν με θέλει, απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά και γι' αυτό μας μισούν"
3. Ερντογάν: "Θα ναυπηγήσουμε μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο με όποιον βάζει ο νου σας" 
4. Σοϊλού σε Μπάιντεν: "Αν τολμάει ας μας τιμωρήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ"
5. Ο Ογάν στηρίζει Ερντογάν - Ζητά να συνεχιστεί η πολιτική της "γαλάζιας πατρίδας"

Σινάν Ογάν: Θα στηρίξω τον Ταγίπ Ερντογάν στο δεύτερο γύρο των εκλογών


1. Σινάν Ογάν: Θα στηρίξω τον Ταγίπ Ερντογάν στο δεύτερο γύρο των εκλογών
2. Η Ρωσία καταγγέλει την εισβολή Ουκρανών σαμποτέρ