Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ο ηρωισμός των Αρχαίων Ελληνίδων

Οι αρχαίες Ελληνίδες ηρωίδες όπως μνημονεύονται από τον Πλούταρχο αλλά και τον μεταγενέστερό του ιστορικό, Πολύαινο, που έζησε κατά την εποχή των αυτοκρατόρων Μ. Αυρηλίου και Λ. Ουήρου (162 μ.Χ.)....

Στα Στρατηγήματά του ο Πολύαινος, πέραν των άλλων, κάνει μια σημαντική αναφορά στις αρχαίες Ελληνίδες ηρωΐδες συλλέγοντας μέσα από την αρχαία Ελληνική ιστορία δεκάδες συγκλονιστικά παραδείγματα κατορθωμάτων, ηρωϊσμού και γενναιότητος πολλών Ελληνίδων της αρχαιότητος, που αλιεύει μέσα από το έργο του Πλουτάρχου, παραλλάσσοντας διάφορα θέματα είτε λόγω διαφορετικής εκτιμήσεως είτε λόγω διαφορετικών πηγών.

Ιστορική απόφαση στο Βελιγράδι - Η Σερβία μηνύει το ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 1999

© AFP 2017/ ANDREJ ISAKOVIC
Η Σερβία όρισε μια ομάδα ομάδα δικηγόρων η οποία έχει επιφορτιστεί με την προετοιμασία μιας δίκης εναντίον του ΝΑΤΟ για τις ζημιές που προκλήθηκαν στη χώρα κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του 1999.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η ομάδα θα περιλαμβάνει τους διαπρεπέστερους δικηγόρους από τη Σερβία, καθώς και από την ΕΕ, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία. Επικεφαλής θα είναι ο εξέχων Σέρβος νομικός, Σρντγάν Αλεξίτς.

Eurostat: «Βουτιά» στο επίπεδο διαβίωσης στην Κύπρο

Σχεδόν 10% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ κυμάνθηκε η κατά κεφαλήν Πραγματική Ατομική Κατανάλωση (Actual Individual Consumption per capita) στην Κύπρο το 2016, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat, που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Η κατά κεφαλήν Πραγματική Ατομική Κατανάλωση (ΠΑΚ) αποτελεί έναν δείκτη για το πραγματικό επίπεδο διαβίωσης των νοικοκυριών. Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, σε ό,τι αφορά το επίπεδο διαβίωσης των νοικοκυριών και την οικονομική δραστηριότητας.

Δεν σέβονται τίποτα οι Τούρκοι: Ανοίγουν πυρ ανοιχτά της Μυτιλήνης

Ασύλληπτη πρόκληση λίγες ώρες μετά το φονικό σεισμό – Εξέδωσαν NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά.
Ιερό και όσιο δεν έχουν οι Τούρκοι που προκαλούν ακόμα και τώρα που η Μυτιλήνη περνά δύσκολες ώρες
Για μια ακόμα φορά οι «γείτονες» δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα και επιμένουν στους επικίνδυνους τακτικισμούς στο Αιγαίο.
Οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν πως απέχουν χιλιόμετρα από τον πολιτισμό και εφαρμόζοντας την πάγια τακτική τους, προχωρούν σε προκλήσεις μετά από μεγάλη φυσική καταστροφή στην Ελλάδα.

Οι επεκτάσεις των κουρδικών εξελίξεων

Του Ν. Λυγερού
Ο κουρδικός αγώνας εξελίσσεται και με τη βοήθεια των ΗΠΑ φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα και σε στρατιωτικό επίπεδο. Η τελική φάση της απελευθέρωσης της Ράκκας δίνει νέες δυνατότητες στον κουρδικό λαό, όσον αφορά στην ανεξαρτησία τους διότι κάθε νίκη ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση Daesh είναι κι ένα βήμα προς την ύπαρξη του Κουρδιστάν. Έτσι κάτι το οποίο ήταν εντελώς αδιανόητο πριν μερικά χρόνια μόνο, τώρα μετατράπηκε σε όραμα χειροπιαστό. Όμως οι επεκτάσεις των κουρδικών εξελίξεων δεν σταματούν στο επίπεδο του κουρδικού διότι δίνουν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους λαούς της περιοχής που έχουν καταπατηθεί ασύστολα από την τρομοκρατική οργάνωση Daesh, από την Τουρκία κλπ.