Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Κυρά της Ρω: Σαν σήμερα «έφυγε» η γυναίκα που κρατούσε ψηλά την Ελλάδα

Σαν σήμερα το 1982 «έφυγε» η Κυρά της Ρω. Η γυναίκα που κράτησε όσο ζούσε ψηλά την ελληνική σημαία σε αυτή τη γωνιά του Αιγαίου και μαζί την Ελλάδα.

Σέρρες: Η ιστορική μάχη του Ρούπελ αναβιώνει την Κυριακή


Πριν από 82 χρόνια, οι γενναίοι υπερασπιστές του θρυλικού οχυρού Ρούπελ, αντιστάθηκαν με ηρωισμό και αυτοθυσία κερδίζοντας τον σεβασμό του εχθρού και την αναγνώριση των συμμάχων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αναπαράσταση με ειδικά εφέ και ομάδες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

Βιβλιοπαρουσίαση: WOKE – Η καθολική αποδόμηση (16/5/23)


Άλλωστε στην πρωτοπορία του κινήματος woke, παγκοσμίως, βρίσκονται οι «αντίφα», που έγιναν ευρέως γνωστοί στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τον Τζωρτζ Φλόυντ, το καλοκαίρι του 2020, ενώ, στην Ελλάδα, έχουν καταστεί διάσημοι με το σύνθημά τους «Να πεθάνει η Ελλάδα, να ζήσουμε εμείς».

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσίαζουν την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 στις 19.30 το βιβλίο:

Κύπρος: Διαπραγματεύσεις ως προς τι;


Βάσει του Διεθνούς Δικαίου, η πραγματική απελευθέρωση της χώρας μας είναι η μόνη σωστή και δίκαιη λύση.

Πέτρος Ασσιώτης, Αρθρογράφος

Πρόεδρος της Κίνησης Προάσπισης Κυπριακής Δημοκρατίας

Στις προτεραιότητες Κύπρου - Ισραήλ αγωγός και υποδομές


Ανδρέας Πιμπίσιης 

Εκτενής ήταν η συζήτηση ανάμεσα στους ηγέτες της Κύπρου και του Ισραήλ στα ενεργειακά με την κατασκευή αγωγού και άλλων συναφών υποδομών να βρίσκονται στο επίκεντρο. Το πρώτο που κρατάει η Λευκωσία από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ είναι η νέα κινητικότητα με φόντο τα ενεργειακά και τη συμφωνία για εντατικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. 

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τη συμπλήρωση 41 χρόνων από το θάνατο της Κυράς της Ρω

«Δέσποινα, Κυρά της Ρω, ο πατριωτισμός, το θάρρος σου και η Ελλάδα που είχες μέσα σου μας δίνει δύναμη!

Εκλογές στην Τουρκία: Η Ουάσιγκτον περιμένει τα αποτελέσματα για τα εξοπλιστικά – Ελληνική υπεροχή στον αέρα με τα F-35


Η αγορά των Stealth μαχητικών F-35 και τη νέα τους «φωλιά» στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα ήρθαν να προσγειώσουν τη γείτονα στην σκληρή πραγματικότητα.

Η οικογένεια πυραύλων SPIKE στην DEFEA 2023 και το ελληνικό πρόγραμμα


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα είχε όπως ήταν αναμενόμενο, το περίπτερο της ισραηλινής Rafael Advanced Defense Systems, λόγω της πρόσφατης συμβάσεως που ανατέθηκε από το ελληνικό ΥΠΕΘΑ, για την προμήθεια συστημάτων της οικογενείας πυραύλων SPIKE.

Project VENOM: Η Πολεμική Αεροπορία προσθέτει πιλότους AI σε 6 F-16

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε σχέδια να εξοπλίσει μια μικρή ομάδα F-16 Fighting Falcons με πιλότους τεχνητής νοημοσύνης (AI), ως μέρος του Project Viper Experimentation and Next-Gen Operations Mode ή VENOM. 

Rafale: Το γαλλικό μαχητικό της Ελλάδας που ξαφνικά ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους


Η δημοτικότητα των Rafale έχει «ενισχύσει την ανερχόμενη θέση της Γαλλίας στο διεθνές εμπόριο όπλων».

Διονύσης Αντωνέλλος

Το Πολεμικό Ναυτικό είναι στη Γερμανία για τις νέες τορπίλες των υποβρύχιων τύπου 214: Οι πρώτες αναμένονται τέλος της χρονιάς


FILE PHOTO: Εξειδικευμένο προσωπικό του πολεμικού ναυτικού βρίσκεται ήδη στην Γερμανία με αποστολή να φροντίσει την πλήρη ενσωμάτωση, σε συνεργασία με την εταιρεία, των νέων όπλων με το τακτικό σύστημα μάχης των υποβρυχίων τύπου 214. Φωτογραφία: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

«Εμείς έχουμε υπογράψει με τη συμβαλλόμενη εταιρεία μια συμφωνία η οποία δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Και όσα θέλησαν να μας πουν περί αναπροσαρμογής, μέσα από τις συζητήσεις που έγιναν, τα προβλήματα έχουν λυθεί. Οι υπογραφές αφορούν και τα δυο μέρη και εμείς στο τέλος του χρόνου περιμένουμε τις πρώτες τορπίλες για τα υποβρύχια…».

ΕΜΒ-145Η AEW&C: ΑΣΕΠΕ χωρίς FOS και αναβάθμιση… Τα μάτια των Ε.Δ. και ο Σουηδός “οφθαλμίατρος”!

ΕΜΒ-145Η AEW&C – Οι προτάσεις αναβάθμισης των ελληνικών συστημάτων ΑΣΕΠΕ, από την SAAB. Πρόκειται για ένα από τα πιο κρίσιμα προγράμματα αναβάθμισης της ελληνικής αμυντικής ικανότητας που εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετά χρόνια. 

«DEFEA 2023»: Η αναβάθμιση των ΑΣΕΠΕ και η προοπτική των GlobalEye – Η Saab παρουσίασε τη πρόταση της στη Πολεμική Αεροπορία

Στα πλαίσια της έκθεσης αμυντικών συστημάτων «DEFEA 2023» η σουηδική Saab παρουσίασε τη πρόταση της στη Πολεμική Αεροπορία κεντρικό μέρος της οποίας αποτελεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών ΑΣΕΠΕ.

WSJ και FAZ εξυμνούν την Ελλάδα: Από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες στην Ευρωζώνη


Την πρόοδο που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα στον τομέα της οικονομίας στην Ελλάδα, επισημαίνουν δύο αναλύσεις που δημοσιεύονται σήμερα στο διεθνή Τύπο και συγκεκριμένα στις εφημερίδες Wall Street Journal και Frankfurter Allgemeine Zeitung, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Κανένα Μορατόριουμ στο Αιγαίο: Ο Ελληνικός Στόλος βγήκε για ασκήσεις με πραγματικά πυρά


Το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει κανονικά τα γυμνάσια στο Αιγαίο, βάσει του προγράμματος, βγάζοντας μεγάλη δύναμη του Στόλου.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Τουρκία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις την επόμενη μέρα από τις εκλογές στη γειτονική χώρα


Τουρκία - εκλογές: Δύο άρθρα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Daily Sabah, και πιο συγκεκριμένα με τίτλους: α. Οι τουρκικές εκλογές κρέμονται στην ισορροπία "ποιος είναι ο αληθινός εθνικιστής" και β.: Ο Ερντογάν θα ολοκληρώσει την προεκλογική εκστρατεία του στην Αγιά Σοφιά (Σημ. σήμερα ολοκληρώνεται ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες στην γειτονική χώρα), αναδεικνύουν και φανερώνουν κάτι πολύ συγκεκριμένο, ότι ο λαός της Τουρκίας έχει μετατραπεί σε ένα άκρως φανατισμένο πλήθος σε ότι αφορά τα εθνικά τους θέματα, με επιπλέον ιδεολογικό "βαρίδιο", τουλάχιστον για τους περιφερειακούς δρώντες, την ισλαμοποίησή του.

της Δρος. Άννας Κωνσταντινίδου* 

Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν στενά, αλλά και από απόσταση τις τουρκικές εκλογές


Ένα εικοσιτετράωρο πριν από τις εκλογές στην Τουρκία, οι Βρυξέλλες παρακολουθούν στενά, αλλά και από απόσταση ποιο θα είναι το διακύβευμα της κάλπης κι εάν οι ψηφοφόροι θα ταχθούν υπέρ του κεμαλισμού ή εάν ο Ταγίπ Ερντογάν θα καταφέρει να εξασφαλίσει με θεμιτά ή και αθέμιτα μέσα την παραμονή του στην εξουσία.

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Αλβανία πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας


«Έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό στις αλβανικές αρχές και το έχουμε βάλει και στο διαπραγματευτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας είναι αυτό που πρέπει να υπηρετήσει η Αλβανία, για να προχωρήσει στην Ευρώπη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha νωρίτερα σήμερα.

Φρέντι Μπελέρης: Στόχος του Ράμα να αμαυρώσει τις εκλογές - Αντιδρούν οι Έλληνες της Χειμάρρας


himara.gr

Μαριάννα Κρασανάκη

Προφυλακίστηκε για 10 ημέρες ο Φρέντι Μπελέρης ενώ στο νοσοκομείο Τιράνων θα παραμείνει επίσης για δέκα ημέρες και το δεξί του χέρι Παντελής Κοκαβέσης. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, Θοδωρής Γκούμας και συγγενής του Κοκαβέση μιλούν στο Newsbomb.gr για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο 24ωρο αλλά και την αυριανή ημέρα των εκλογών

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη: Καλούμε τις αρχές να επιβάλλουν τον νόμο δίκαια και ισότιμα


Καλούμε τις (αλβανικές) αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα» διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, στην Αλβανία.

Ελληνοτουρκικά – Τσαβούσογλου: Δύσκολη υπόθεση τα προβλήματα με την Ελλάδα, αλλά η ατμόσφαιρα είναι θετική

Τα «ήρεμα νερά»» στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας τους τελευταίους μήνες, αλλά και στα άλυτα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες, αναφέρθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Turk.

Ο Ερντογάν λέει ότι θα παραιτηθεί εάν χάσει τις εκλογές


Μάιος 13, 2023. Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την προεδρία εάν ηττηθεί στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

Κατασκοπευτικό μπαλόνι στην Πολωνία


«Το Κέντρο Εναέριων Επιχειρήσεων επεσήμανε την εμφάνιση στο πολωνικό εναέριο χώρο αντικειμένου που εισήλθε από την πλευρά της Λευκορωσίας. Πιθανόν πρόκειται για μπαλόνι παρακολούθησης», ενημέρωσε το υπουργείο Αμυνας.

Ουκρανία: Οι δυνάμεις του Κιέβου προωθούνται σε ορισμένες ζώνες στο μέτωπο του Μπαχμούτ


Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι προωθείται σε ορισμένες ζώνες γύρω από το Μπαχμούτ, επίκεντρο των συγκρούσεων με τις ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία. 

Πάει στο Βερολίνο ο Ζελένσκι -Πρώτη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στη Γερμανία από την έναρξη του πολέμου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί αύριο το Βερολίνο, επιβεβαίωσαν γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

Γερμανία: Προσφέρει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 2,7 δισ. ευρώ


Περιλαμβάνονται πολλά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Βloomberg: Η ΕΕ προσπαθεί να κερδίσει μεγαλύτερο λόγο στην "πίσω αυλή" της Κίνας

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε στενότερους πολιτικούς και επενδυτικούς δεσμούς σε περίπου 20 χώρες από ολόκληρη την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, καθώς το μπλοκ επιδιώκει μεγαλύτερη επιρροή παρά τις ολοένα αυξανόμενες φιλοδοξίες της Κίνας και των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Απάντηση ΗΠΑ σε Ιράν με ενίσχυση στρατιωτικής παρουσίας στα ύδατα του Κόλπου


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν «μια σειρά δράσεων για την ενίσχυση της αμυντικής τους θέσης στον Κόλπο», ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σμυρλής (ΜΕΡΑ25): Θα γκρεμίσουμε τον φράχτη στον Έβρο

 
Το μόνο πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή του ΜέΡΑ25 στην "προοδευτική διακυβέρνηση" είναι η ΔΗΜΗΤΡΑ. Με τα υπόλοιπα δεν έχουν θέμα.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Κ. Συλλιγαρδο. Creta T.V. 11/05/2023


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Κ. Συλλιγαρδο. Creta T.V. 11/05/2023

Τ. Γκόβας: «Η Ελλάδα είναι η πιο ιδανική χώρα στον κόσμο για να λειρουργούν τα υδροπλάνα»


Τ. Γκόβας: «Η Ελλάδα είναι η πιο ιδανική χώρα στον κόσμο για να λειρουργούν τα υδροπλάνα»

Κωνσταντίνος Φίλης, Μην βιαζόμαστε να πανηγυρίσουμε μια εκλογή Κιλιντσάρογλου

 
H αποχώρηση Ιντζέ από την εκλογική μάχη πιθανόν ευνοεί τον Κιλιντσάρογλου αλλά μόνο αν οι δημοσκοπήσεις έχουν πέσει μέσα και οι δύο υποψήφιοι είναι κοντά σημειώνει ο Διεθνολόγος και Συγγραφέας, Κύριος Κωνσταντίνος Φίλης

Γιάννης Μάζης, Και όμως μπορεί να χάσει ο Ερντογάν τις εκλογές & αυτό δεν είναι καλό για την Ελλάδα


Και όμως μπορεί να χάσει ο Ερντογάν στις εκλογές και αυτό δεν είναι καλό για την Ελλάδα δηλώνει ο Ομότιμος Καθηγητής γεωπολιτικής, Κύριος Γιάννης Μάζης

Δεν φοβάται κανείς την Ελλάδα! Τι έγινε στη Χειμάρα | Zoom powered by XAK (12-5-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Δεν φοβάται κανείς την Ελλάδα! Τί έγινε στη Χειμάρρα

Εκλογές Τουρκία: Αισιοδοξία Ερντογάν - Εκνευρισμός Κιλιτσντάρογλου


Εκλογές Τουρκία: Αισιοδοξία Ερντογάν - Εκνευρισμός Κιλιτσντάρογλου

Θρίλερ η πορεία προς τις τουρκικές εκλογές


Θρίλερ η πορεία προς τις τουρκικές εκλογές

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ


Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Συνέλαβαν τον αδερφό της φοιτήτριας της Χειμάρρας που είχε συγκλονίσει την Βουλή το 1996 | Οι Δεκατιανοί | 13/05/2023

1. Συνέλαβαν τον αδερφό της φοιτήτριας της Χειμάρρας που είχε συγκλονίσει την Βουλή το 1996
2. Με αλεξίσφαιρο γιλέκο ο Κιλιντσντάρογλου και οπλισμένους φρουρούς σε προεκλογική του ομιλία
3. Ο πρώην Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Γιασάρ Γιακίς αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ
4. Οι τούρκικες εκλογές και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ιωάννης Μπαλτζώης και Αλέξανδρος Δρίβας για τις τουρκικές εκλογές | Τώρα μαζί 13/05/2023 | OPEN TV

1. Ιωάννης Μπαλτζώης και Αλέξανδρος Δρίβας για τις τουρκικές εκλογές
2. Μανωλάκος, Μάρδας και Σερετάκης για τα ελληνοτουρκικά και την ώρα της κάλπης στην χώρα μας
3. Ο πρώην πρόεδρος Ομόνοιας για τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη

Χειμάρρα: Διπλωματικό και πολιτικό θρίλερ με τη σύλληψη ομογενή υποψήφιου δημάρχου | Καλημέρα | 13/05/2023


1. Χειμάρρα: Διπλωματικό και πολιτικό θρίλερ με τη σύλληψη ομογενή υποψήφιου δημάρχου
2. Πλακιωτάκης στον ΣΚΑΪ: Ενισχύουμε την αμυντική θωράκιση της χώρας μας
3. Σταϊκούρας: "Πάνω από 80 δισ. κοστίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ"
4. Ο Υπουργός Κ. Πιερρακάκης για το πως θα ψηφίζουμε με το κινητό