Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

30 Μαρτίου 1822: Η τρομερή καταστροφή της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Σαν Σήμερα το 1822, οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.
Η καταστροφή της Χίου
Αναφερόμαστε στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη.
Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.
Έτσι, οι κυρίαρχες τάξεις της Χίου δεν είχαν κανένα λόγο να ξεσηκωθούν κατά των Τούρκων.

Νέα στοιχεία για τον ένοικο του «Τάφου 8» (Βίντεο)

Νέα στοιχεία που υφαίνουν την έρευνα του καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Θεόδωρου Μαυρογιάννη για τον «Τάφο 8» στους Τάφους των Βασιλέων, στην Πάφο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτό θα πρέπει να ανήκει στον Πτολεμαίο Ζ' Ευπάτορα, γιο του τελευταίου μεγάλου βασιλέα του Πτολεμαϊκού Βασιλείου, Πτολεμαίου ΣΤ'.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρογιάννη, ο οποίος μαζί με τον αρχιτέκτονα στο υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας Μιχάλη Λεφατζή, επισκέφθηκαν και μελέτησαν λεπτομερώς κάθε τμήμα του τάφου και των κατάλοιπων της ανασκαφής, σε ένα τμήμα επιστυλίου, σώζονται δύο γράμματα, ενεπίγραφα με κόκκινο χρώμα, ΘΕ, που πιθανόν είναι μέρος της επιγραφής «(ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ) ΘΕ(ΟΥ ΕΥΠΑΤΟΡΟΣ)».

Ομιλία Ν.Λυγερού:«Υψηλή Στρατηγική Ελληνικής ΑΟΖ.»(Βίντεο)


Ομιλία του Νίκου Λυγερού με τίτλο
 «Υψηλή Στρατηγική Ελληνικής ΑΟΖ.» 
στο συνέδριο με θέμα «2ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη ΝΑ Μεσόγειο»
 Ξενοδοχείο Atlantis, Ηράκλειο Κρήτης. 
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, ώρα: 17.30

2ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη ΝΑ Μεσόγειο(Βίντεο)


«2ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη ΝΑ Μεσόγειο»
Ξενοδοχείο Atlantis, Ηράκλειο Κρήτης.
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, ώρα: 17.30

Ζ.Κ.Γιουνκέρ: «Η ΕΕ θα ενθαρρύνει την απόσχιση του Τέξας και του Οχάϊο από τις ΗΠΑ»! ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ «ΠΟΝΕΣΕ» ΠΟΛΥ ΤO ΒRΕXIT...

Μάλλον τρέμει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας και άλλες χώρες και τα έβαλε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ μιας και όπως λέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί επικροτεί τον Brexit και το υποδεικνύει ώς παράδειγμα.
 
Υποσχέθηκε δε, σήμερα σε ιδιαίτερα ειρωνικό τόνο από τη Βαλέτα της Μάλτας ότι θα ενθαρρύνει το Οχάιο ή το Τέξας να αποσχιστούν από τις ΗΠΑ, εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίσει να επιδεικνύει δημοσίως την ικανοποίησή του για το Brexit!

Αφορολόγητο όριο: Θα πληρώνουν φόρο ακόμα και με εισόδημα 400 ευρώ!

Αμέλια Αναστασάκη 
Από το newsbomb

ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΟΡΟ, ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ!

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να «χτυπήσει» αλύπητα και τους φτωχούς, αφού η συμφωνία που έκανε με τους δανειστές δεν εξαιρεί από τον φόρο εισοδήματος ούτε τους μισθωτούς που εισπράττουν μηνιαίως 400 ευρώ, αλλά ούτε και τους χαμηλοσυνταξιούχους που ζουν με 460 ευρώ το μήνα!

Συγκλονιστική μαρτυρία: Πάνω από 800 Τούρκοι πράκτορες δρουν στην Ευρώπη - Ενώ οπαδοί του Ερντογάν μαχαίρωσαν τρεις Κούρδους στις Βρυξέλλες

Κούρδος με έντονη δράση στη Γερμανία δεν μένει στο ίδιο σπίτι για πάνω από 2-3 ημέρες, προκειμένου να μην δολοφονηθεί - Πηγή αποκαλύπτει το κατασκοπευτικό σχέδιο της Άγκυρας στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ
Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δράση της τουρκικής κατασκοπείας στη Γερμανία και συνολικά στην Ευρώπη δημοσιοποιεί σε άρθρο της η DW, επικαλούμενη ως πηγή της έναν Κούρδο ακτιβιστή, ο οποίος καταγγέλλει ότι έχει δοθεί εντολή για τη δολοφονία του, ενώ υπάρχουν λίστες με πολλά ονόματα, φερόμενων ως υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο Γερμανοί βουλευτές. Ο Κούρδος ακτιβιστής Γιουκσέλ Κοτς που ζει στη Βρέμη ζει κάθε μέρα μέσα στο φόβο.

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: «Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο» - Στην ίδια ατζέντα οι σχέσεις με την Ευρώπη, το Συριακό και οι Κούρδοι

Ο Τούρκος πρόεδρος τραβάει στο σχοινί στα άκρα και στο Κυπριακό, καθώς το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας υποστηρίζει την αποχώρηση του Ακιντζί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Στα άκρα είναι αποφασισμένος να ωθήσει την ένταση με την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέτοντας ανοιχτά θέμα Αιγαίου, με τη διατύπωση ότι δεν δέχεται «τετελεσμένα», ενώ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης, υποστήριξε την αποχώρηση του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί από τις συζητήσεις με τον ΟΗΕ και τη Λευκωσία.