Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Tο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου: Αρκούδα σώζει κοράκι από πνιγμό!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που κατέγραψε ο Αλεξάντερ Μέντβες σε ζωολογικό κήπο της Βουδαπέστης, στο οποίο φαίνεται μα αρκούδα να σώζει από πνιγμό ένα κοράκι που είχε παγιδευτεί στο νερό.

Δείτε το βίντεο:

ΠΡΟΜΑΧΟΣ: Η νέα ταινία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα (Εικόνες,Βίντεο)

Λέγεται «Πρόμαχος» και είναι η ταινία που θα κάνει τους Βρετανούς να νιώσουν άβολα, τόσο για την κλοπή του λόρδου Έλγιν, όσο και για το γεγονός ότι συνεχίζουν να κρατούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.
Αρχές Φεβρουαρίου ξεκίνησαν τα γυρίσματα, μπήκε το νερό στο αυλάκι και πριν από λίγες ημέρες έγινε η avant premiere στο Λονδίνο παρουσία αρκετού κόσμου, ανάμεσα σε αυτούς και του ηθοποιού Στίβεν Φράι που είναι διαπρύσιος οπαδός της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Έξι νέα θαλάσσια κοιτάσματα στην Κύπρο

Του Ν. Λυγερού





Την ώρα που όλοι συζητούν ακόμα αν υπάρχουν αρκετά αποθέματα, για να δημιουργηθεί ένας τερματικός σταθμός υγροποίησης στην Κύπρο, αφού δεν ξέρουν ότι έχει ήδη αποφασισθεί από τους επίσημους φορείς, η ενεργειακή ιστορία συνεχίζει ακάθεκτα. Μετά το κοίτασμα Αφροδίτη στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και τα δύο άλλα που βρίσκονται στο ίδιο οικόπεδο, θα αρχίσουμε να μιλούμε επιτέλους για άλλα έξι νέα κοιτάσματα, Ονασαγόρας, Ζήνων, Κινύρας, Αμαθούντα, Ευαγόρας και Πράξανδρος στα θαλάσσια οικόπεδα 2, 3 και 9 που θα διαχειριστεί η κοινοπραξία της ENI-KOKOGAS. Πιο συγκεκριμένα μέσα στο καλοκαίρι του 2014 θα έχουμε εξελίξεις, αφού θα έρθει το γεωτρύπανο από τη Μοζαμβίκη για ν' αρχίσει το έργο του στην περιοχή.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:«Ανάπτυξη, Καινοτομία, Ζεόλιθος»(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
«Ανάπτυξη, Καινοτομία, Ζεόλιθος». 
Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, Πρώην Νομαρχεία, Κομοτηνή.
Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Διάλεξη Ν.Λυγερού"Το Καστροπολίτικο Πνεύμα"(Βίντεο)

 Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Το Καστροπολίτικο Πνεύμα". 
Σύλλογος "ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση", 
Κάστρο Διδυμοτείχου. 
Τρίτη 29 Ιουλίου 2014, ώρα 20:30. 

Τράπεζα Κύπρου: "Δεν θα μετατραπούμε σε τράπεζα εκποιήσεων "

Την επίγνωση της υποχρέωσης της Τράπεζας Κύπρου για αποφυγή των μαζικών εκποιήσεων και την ανάγκη για προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή Κύπρου» ο διευθύνων σύμβουλος του Συγκροτήματος.
 
Επισημαίνει ότι σκοπός της Τράπεζας είναι να παρέχει δάνεια για τα οποία θα πληρώνεται και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση εκ μέρους της Τράπεζας να μετατραπεί σε εταιρεία εκποιήσεων.
 

Γερμανός αντικαγκελάριος: «Ναι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας μας έχουν διαλύσει»

Οι οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία έχουν ήδη γυρίσει "μπούμεραγκ", με σκληρές αρνητικές επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία, ομολόγησε σήμερα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ισχυριζόμενος "ήταν απαραίτητες για χάρη της ειρήνης στην Ευρώπη".

To πιο παλιό ξενοδοχείο στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία: Λειτουργεί ανελλιπώς τα τελευταία 1.300 χρόνια! (Εικόνες)

Το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο ονομάζεται Nishiyama Onsen Keiunkan και βρίσκεται στην ιαπωνική επαρχεία Yamanashi. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 705 μετά Χριστών και από τότε δεν έχει πάψει να λειτουργεί. Μάλιστα, σύμφωνα με το βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, εκτός από το παλαιότερο ξενοδοχείο είναι και η παλαιότερη επιχείρηση στον κόσμο, καθώς η οικογένεια που το ανέλαβε, το διοικεί εδώ και 52 γενιές.

Σε επέμβαση μηνίσκου θα υποβληθεί εντός Αυγούστου ο Πρόεδρος της Κύπρου


Λευκωσία: Πρόβλημα μηνίσκου στο αριστερό πόδι αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα υποβληθεί εντός Αυγούστου σε χειρουργική επέμβαση. Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέστη στο σημερινό μνημόσυνο του Εθνάρχη Μακαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε χθες τον ιατρό του, ο οποίος του συνέστησε να αποφεύγει την ορθοστασία και το περπάτημα.

Κίνα: Φονικός σεισμός 6,3 Ρίχτερ με τουλάχιστον 175 νεκρούς(Βίντεο)

Έγινε κυρίως αισθητός σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν - Σκηνές πανικού στους δρόμους - Τουλάχιστον 1.400 τραυματίες και 180 αγνοούμενοι. Θλιβερή κατάληξη φαίνεται πως είχαν τουλάχιστον 150 άνθρωποι, εξαιτίας ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε την Κυριακή σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας.

Ειδικότερα, ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε την Κυριακή σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 34 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Γάζα: Νέα αιματοχυσία σε σχολείο του ΟΗΕ

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε σχολέιο των Ηνωμένων Εθνών στη Ράδα, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον δέκα νεκρούς και πάνω από 30 τραυματίες - Στους 1.700 έφτασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι - Στο Κάιρο για συνομιλίες εκπρόσωποι της Χαμάς.
Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις το «σφυροκόπημα» των περιοχών της Λωρίδας της Γάζας.

Στον απόηχο των σαββατιάτικων δηλώσεων του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η δράση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα δεν θα σταματήσει, ακόμα κι αν καταστραφούν όλες οι υπόγειες σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς, ένα σχολείο του ΟΗΕ έγινε και πάλι στόχος αεροπορικής επίθεσης, το πρωί της Κυριακής, προκαλώντας νέα αιματοχυσία.

Διαγράφονται οριστικά 200.000 «αιώνιοι φοιτητές»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr, επιβεβαιώνει ότι θα εφαρμόσει το νόμο, βάζοντας τέλος σε ένα θέμα που επιβαρύνει τα οικονομικά των πανεπιστημίων - Τέσσερις στους δέκα φοιτητές καθυστερούν σημαντικά ή έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους.Αποφασισμένος να εφαρμόσει το νόμο για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» είναι ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε αποκλειστική του δήλωση στο protothema.gr, ο υπουργός Παιδείας είναι κατηγορηματικός ότι θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ οι «αιώνιοι φοιτητές», δηλαδή όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, παρά τις ειδοποιήσεις από το 2007 έως το 2011.