Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

” Το Αμβούργο, το Καστελόριζο και η Τουρκία. “

Του Θεόδωρου Καρυώτη

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ένα άρθρο με το τίτλο: «Στο Αμβούργο θα κριθούν η ΑΟΖ και το Καστελόριζο».

Στο Αμβούργο της Γερμανίας εδρεύει το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας (ITLOS-International Tribunal for the law of the Sea) το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της σχετικής Σύμβασης του ΟΗΕ (UNCLOS-United Nations Convention of the Law of the Sea) το 1982.

Πορτοκαλί όνειρα στα 3,05 μ.



Του Θεόδωρου Κουτρούκη 
Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου

 «Σκρήν, Δημήτρη, Σκρήηην», ούρλιαξε ο προπονητής από τον πάγκο στην πλάγια γραμμή του γηπέδου, ενώ το μουστάκι του κόντευε να ξεκολλήσει από την υπερένταση. Το ψηλόλιγνο αγόρι με τις επιγονατίδες, κάλυψε με το σώμα του τον συμπαίκτη του. Εκείνος, ελεύθερος πια από το μαρκάρισμα του αντίπαλου, έκανε ένα αβίαστο σουτ και η μπάλα έπεσε απαλά μέσα στο καλάθι. Οι λιγοστοί θεατές στις κερκίδες του γηπέδου του Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου τινάχτηκαν από τις θέσεις τους. Το παιχνίδι τελείωσε με νίκη του Τυφώνα. Ωστόσο, το πρωτάθλημα είχε ακόμη μακρύ δρόμο.
Η δεκαετία του ’80 είχε μόλις ανατείλει. Δεν είχαν περάσει ούτε επτά μήνες από τότε που ο Δημήτρης είχε εκδώσει δελτίο αθλητή στην ομάδα της γειτονιάς του.

Θεσσαλονίκη: Πώς φαντάζεστε ότι έκλεισαν την πληγή τραυματία σε δημόσιο νοσοκομείο; (Φωτό)

Απίστευτο και όμως... ελληνικό σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης -
Η φωτογραφία κάνει από το πρωί το γύρο του διαδικτύου...
και προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Την έδωσε στη δημοσιότητα ένας τραυματίας που έφυγε από δημόσιο νοσοκομείο της πόλης, όπως βλέπετε παρακάτω...
Όπως καταγγέλλει οι γιατροί έκλεισαν την πληγή στο χέρι του, με... ένα κουμπί! Στην επιστολή που έστειλε στο seleo.gr αναφέρει: «Oι γιατροί μας προσπαθούν με όλα τα μέσα που τους παρέχει το Υπουργείο Υγείας για την ΥΓΕΙΑ μας. Καλό είναι να μην πετάμε κουμπιά, φερμουάρ, κομπτσιες, κριτσ-κρατς κ.λ.π. δεν το ξέρεις μπορεί να σωθείςςςςςςςςςςς !!!!!!»

Χαρίζουν φόρους στα κανάλια

Ενώ μεθοδεύεται το «κούρεμα» των τεραστίων χρεών των media προς τις τράπεζες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαρίσει για τέταρτη χρονιά τον ειδικό φόρο 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ήταν ένας παράλογος φόρος του Παπακωνσταντίνου που ενώ προβλεπόταν από διάταξη του Ν. 3845/2010, ουδέποτε οι καναλάρχες τον πλήρωσαν και ουδέποτε τον διεκδίκησε το υπουργείο Οικονομικών επί υπουργείας Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου και τώρα Στουρνάρα…
Το κόστος αυτού του ετήσιου δώρου που κάνουν οι κυβερνήσεις στους καναλάρχες με λεφτά των φορολογουμένων δεν έχει υπολογισθεί. Όμως ξέρουμε ότι ο τζίρος για τον περασμένο μήνα ήταν 58.763.703 ευρώ. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, «η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων, και δη των επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».

ΣΥΡΙΑ: Η AL NURSA ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ «ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ» Πρωτοφανείς σφαγές από ισλαμιστές στην πόλη Adra(Βίντεο)


Την «τελική λύση» ίδια με αυτή που εφάρμοσε και η ναζιστική Γερμανία στα τελευταία στάδια του Β΄ΠΠ εναντίον των Εβραίων (που συμφωνήθηκε  κατά τη σύσκεψη της Wannsee το 1942) εφαρμόζουν πλέον και ισλαμιστές στη Συρία εναντίον  χριστιανών και αλεβιτών.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία σοκ που έρχονται στη δημοσιότητα οι ισλαμιστές προχώρησαν σε μια από τις χειρότερες σφαγές εναντίον αμάχων στην πόλη Adra 20 χλμ. βόρεια της Δαμασκού.

Russia Today: "Η πώληση των S-300PMU1 στην Κύπρο ήταν κόλπο ελληνικό"!"ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ"!



Νέα αγνωστα στοχεία για τις συνθήκες και τους όρους με τους οποίους αγοράστηαν την δεκαετία του '90 τα σύγχρονα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα από τις ελληνικές Έννοπλες Δυνάμεις αποκαλύπτει σε ανταπόκρισή του το δίκτυο Russia Today.
Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι η προμήθεια των S-300PMU1 προοριζόταν εξαρχής για την Ελλάδα (!) καθώς οι Αμερικανοί επέμεναν να αγοραστούν τα Patriot που κόστιζαν περίπου το διπλάσιο και είχαν σαφώς μειωμένες επιδόσεις σε σχέση με τους S-300 και έπρεπε να βρεθεί ένας έυσχημος τρόπος.

Πειρατεία σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων. Απήχθησαν ο Έλληνας πρώτος μηχανικός και ο Ουκρανός πλοίαρχος

Ομάδα ενόπλων απήγαγε τον Έλληνα πρώτο μηχανικό και τον Ουκρανό πλοίαρχο του Μ/Τ ALTHEA, σημαίας Ν. Μάρσαλ, νότια της Γουϊνέας.
Ένας Έλληνας, ο πρώτος μηχανικός του ελληνικών συμφερόντων Μ/Τ ALTHEA, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, και ο Ουκρανός πλοίαρχός του, είναι θύματα απαγωγής δεκαμελούς ομάδας πειρατών που πραγματοποίησαν ένοπλη επίθεση στο πλοίο 35 ναυτικά μίλια νότια της Γουϊνέας.

«Λουκέτο» σε 12 οργανισμούς του δημοσίου(Βίντεο)

Μέσα στα Χριστούγεννα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προχωρήσει στην κατάργηση 12 οργανισμών του δημοσίου – πρώτο στην λίστα είναι το ταμείο οδοποιίας – προκειμένου οι εργαζόμενοι που θα απομακρυνθούν να συμπληρώσουν τον αριθμό των 4000 απολύσεων που είναι και ο μνημονιακός στόχος.

Όπως αποκάλυψε o Κυριάκος Μητσοατάκης της συνέντευξης που παραχώρησε «στον ενικό» και τον Ν. Χατζηνικολάου πρόκειται για το πρώτο κύμα καταργήσεων οργανισμών ενώ θα υπάρξει και δεύτερο το επόμενο διάστημα που θα αφορά ΝΠΙΔ. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρξουν «λουκέτα» αλλά θα γίνει συρρίκνωση του προσωπικού.

Ζ. Μακρή: Στον ΟΚΑΝΑ τα χρήματα έκαναν... βόλτα από κωδικό σε κωδικό

Γινόταν εσωτερικός δανεισμός - Αύριο στον Εισαγγελέα ο φάκελος της υπόθεσης - Ο ελεγχόμενος δεν πρέπει να απομακρύνεται είπε η υφυπουργός για την κ. ΜαλλιώρηΤο γεγονός πως έχουν χαθεί περισσότερα από 8,5 εκ. ευρώ επιβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης η υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή αφού δήλωσε πως "από το 2010 και μέχρι σήμερα, περίπου 35 εκ. ευρώ έλαβε ο ΟΚΑΝΑ ως επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας".

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή διευκρίνισε πως "τα εν λόγω χρήματα έμπαιναν από το υπουργείο σε συγκεκριμένο λογαριασμό, με συγκεκριμένο κωδικό, για συγκεκριμένο σκοπό" και εκείνο που έχει σημασία είναι να αποκαλυφθεί πόσα από αυτά τα χρήματα δεν διατέθηκαν σε κέντρα πρόληψης.

Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Τα 14 εκατ. δολάρια του Κάντα θα κατατεθούν σε λογαριασμό υπέρ του Δημοσίου

Φέρεται να ομολογεί την ύπαρξη ακόμα 2 εκατ. δολαρίων - Κατονομάζει πέντε νέα πρόσωπα, εκπροσώπους εταιρειών οπλικών συστημάτων που δωροδοκούσαν στην Ελλάδα - Θα συνεχίσει την απολογία του το πρωί της ΤετάρτηςΣε λογαριασμό υπέρ του Δημοσίου αναμένεται να κατατεθούν σύμφωνα με τους συνηγόρους του τα χρήματα που εντόπισαν στη Σιγκαπούρη οι ελληνικές αρχές στο όνομα του Αντώνη Κάντα, η μαραθώνια απολογία του οποίου διεκόπη το βράδυ της Τρίτης και θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μάλλη που διερευνά την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ποινική δίωξη για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία κατά του Μιχάλη Λιάπη-Ο Μιχάλης Λιάπης με χειροπέδες, δηλώνει συνταξιούχος, θύμα της κρίσης(Βίντεο και Φωτό)

-"Εβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω την μπαταρία" είπε ο πρώην υπουργός την ώρα που έφευγε από το Αστυνομικό Τμήμα για τον Εισαγγελέα -Ως υπουργός Μεταφορών είχε δώσει εντολή να γράψουν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη γιατί οδηγούσε το σκούτερ του χωρίς κράνος
.Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημελήμματος για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία άσκησε ο εισαγγελέας στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη.

Η δίωξη ασκήθηκε, ανίστοιχα, γιατί είχε δηλώσει στην εφορία ότι δεν θα κινούσε το όχημα και γιατί το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες.

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων - Διαβάστε τι αλλάζει στην κρατική αμυντική βιομηχανία - Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα - Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα εξακολουθεί να σημειώνει πρόοδο.
Την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων για τη χορήγηση της δόσης του ενός δισ. ευρώ ενέκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το Euro Working Group, στο οποίο εκπροσωπούσε τη χώρα μας ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, κ. Πάνος Τσακλόγλου.

Διστακτικότητα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Dow15.862,51-22,06 -0,14%  



  Nasdaq4.029,5228,55 0,71%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρές απώλειες συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης σε κλίμα επιφυλακτικότητας ενόψει των κρίσιμων ανακοινώσεων της Federal Reserve για την πολιτική της αύριο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής.

Η συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας κυριάρχησε στις αγορές το τελευταίο διάστημα καθώς πλήθαιναν οι εκτιμήσεις πως η Fed δεν θα αργήσει να αποσύρει ένα μέρος της έκτακτης στήριξης που προσφέρει στην οικονομία.

Σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal το 25% των αναλυτών εκτίμησε ότι η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αύριο την περιστολή του προγράμματος αγορών ομολόγων από το υφιστάμενο επίπεδο των 85 δισ. δολ. το μήνα. Σε δημοσκόπηση του Bloomberg, το 34% των αναλυτών ανέφερε ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση του προγράμματος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Για πιθανότητες 50% με 60% η Fed να ανακοινώσει την περιστολή του προγράμματος αγορών ομολόγων μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας συνεδρίασης κάνει λόγο από την πλευρά του ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος της Pimco.

"Βάζουμε τις πιθανότητες για περιστολή [του προγράμματος] αύριο μεταξύ 50-50 και 60-40", δήλωσε ο El-Erian μιλώντας στο BloombergTV. "Μέχρι τον Ιανουάριο, αυξάνεται δραματικά και μέχρι τον Μάρτιο είναι σχεδόν τελειωμένη υπόθεση", πρόσθεσε ο El-Erian.

Μεγάλες απώλειες στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Μεγάλες απώλειες κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δεχόμενο ισχυρές πιέσεις, κυρίως από τη μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία σημείωσε σημαντική πτώση της τάξης του 4,5%.

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε μεγάλη πτώση σε ποσοστό 3,42%, υποχωρώντας στις 103,32 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 92.640 ευρώ.

Ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 2,04%, υποχωρώντας στις 50,9 μονάδες.

Συνεχίστηκε το πτωτικό σερί στο Χρηματιστήριο

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Για πρώτη φορά από τα μέσα Αυγούστου (13/8-20/8), ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Αν και ο τζίρος εμφανίστηκε ελαφρά αυξημένος σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, και παρά το γεγονός ότι δεικτοβαρείς μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν την Τρίτη σε θετικό έδαφος, ο ΓΔ δεν κατάφερε στη φάση των δημοπρασιών να διατηρήσει το θετικό πρόσημο.