Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Λουκέτο» σε 12 οργανισμούς του δημοσίου(Βίντεο)

Μέσα στα Χριστούγεννα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προχωρήσει στην κατάργηση 12 οργανισμών του δημοσίου – πρώτο στην λίστα είναι το ταμείο οδοποιίας – προκειμένου οι εργαζόμενοι που θα απομακρυνθούν να συμπληρώσουν τον αριθμό των 4000 απολύσεων που είναι και ο μνημονιακός στόχος.

Όπως αποκάλυψε o Κυριάκος Μητσοατάκης της συνέντευξης που παραχώρησε «στον ενικό» και τον Ν. Χατζηνικολάου πρόκειται για το πρώτο κύμα καταργήσεων οργανισμών ενώ θα υπάρξει και δεύτερο το επόμενο διάστημα που θα αφορά ΝΠΙΔ. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρξουν «λουκέτα» αλλά θα γίνει συρρίκνωση του προσωπικού.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στόχος για επιπλέον απολύσεις εκτός της δέσμευσης των απολύσεων 150.000 υπαλλήλων μέχρι το 2015. «Δεν θα υπάρξει καμία πρόσθετη απόλυση με τη μορφή του ποσοτικού στόχου. Βέβαια μπορεί να υπάρξουν απολύσεις στη συνέχεια αλλά δεν πρόκειται η κυβέρνηση να αναλάβει καμία επιπλέον δέσμευση για ποσοτικό στόχο απολύσεων πέραν των 150.000» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανέφερε ότι η εξοικονόμηση από το μικρότερο κράτος είναι 8 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου