Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Συνωμοσία Άγγλων υπέρ Σκοπίων

Συνωμοσία Άγγλων υπέρ Σκοπίων
Να «σπρώξουν» τα Σκόπια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσπαθήσουν οι Βρετανοί

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του 2012, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για τις προοπτικές διεύρυνσης, δηλαδή θα αξιολογήσουν την πρόοδο των υποψηφίων χωρών και θα αποφασίσουν όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής εάν κάποιο από τα κράτη που βρίσκονται στον προθάλαμο των Βρυξελλών πληροί τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ένταξης.

400.000 ευρώ εφάπαξ πήρε γενική διευθύντρια της Βουλής

400.000 ευρώ εφάπαξ πήρε γενική διευθύντρια της Βουλής
Ποσά «μαμούθ» τα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής.
Πολλά είναι τα προνόμια που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής αλλά κάποια ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Ένα από αυτά είναι και τα εξωφρενικά ποσά που εισπράττουν ως εφάπαξ. Χαρακτηριστικό είναι το εφάπαξ που εισέπραξε διευθύντρια της Βουλής όπως δημοσιεύει η εφημερίδα το "Παρόν".

Η γενική διευθύντρια που έφυγε από την εργασία της πριν από περίπου ενάμισι χρόνο πήρε το αστρονομικό ποσό των 400.000 ευρώ ως εφάπαξ! Ποσό - σκέτη πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζομένων.

Ανοίγουν «πόλεμο» οι δικαστές με την τρόικα

Ανοίγουν «πόλεμο» οι δικαστές με την τρόικα
Υπό το φόβο της ακύρωσης βασικών μέτρων του νέου μνημονίου βρίσκεται η τρόικα.
Σημαντικά μέτρα είναι πιθανό να τεθούν υπό αμφισβήτηση στα δικαστήρια με αποτέλεσμα οι τροϊκανοί να κληθούν να καλύψουν ένα δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, διαβάζουμε στο «Πρώτο Θέμα».

Δύσκολη φαίνεται η πραγματοποίηση των επιταγών του νέου μνημονίου γεγονός το οποίο διαβλέπει και η ίδια η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα οι λόγοι για τους οποίους τα νέα μέτρα κινδυνεύουν να μην εφαρμοστούν είναι τόσο η απουσία εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του κράτους λόγω της παράλυσης της Δικαιοσύνης αλλά και η ανεπιτυχής εκκαθάριση υποθέσεων με φορολογικό αντικείμενο από τα διοικητικά δικαστήρια.

Οι Αλβανοί ετοιμάζουν κόμμα για να μπουν στην ελληνική Βουλή, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Τσενάι!

Από το newsbomb

Ανέκαθεν η Αλβανία είχε επεκτατικές βλέψεις για την Ελλάδα. Φαίνεται, όμως, ότι αυτές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τώρα που η πατρίδα μας ταλανίζεται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Πρωταγωνιστής στις σκέψεις των Αλβανών εθνικιστών είναι, πλέον, ένας παλιός μας γνώριμος. Θυμάστε τον Οδυσσέα Τσενάι; Τον μικρό Αλβανό που είχε απασχολήσει όλη την ελληνική επικαιρότητα πριν 9 χρόνια, όταν κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι έπρεπε να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ένας άνθρωπος που δεν ήταν Ελλήνας; Οταν είχαν μπει λυτοί και δεμένοι να μας πείσουν ότι, αφού σπουδάζει σε ελληνικό σχολείο, αφού λέει και δυο-τρία λόγια (που, όπως πλέον αποδεικνύεται, κάποιοι τον δασκάλεψαν να τα πει) τα οποία χαϊδεύουν τ’ αυτιά μας, πρέπει να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση!

Τρία ακόμη παιδάκια νεκρά στη Γάζα

Βρέφος 18 μηνών νεκρό στη Γάζα, τραυματισμένα σοβαρά τα δύο αδερφάκια τουΈνα τρίχρονο αγοράκι και η μόλις ενός έτους αδελφή του σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές και 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με της υπηρεσίες Υγείας της Γάζας. Ακόμη, ένα παιδάκι μόλις 18 μηνών σκοτώθηκε και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, ηλικίας 4 και 5 ετών, τραυματίστηκαν βαριά σε νέα ισραηλινή επιδρομή σήμερα το πρωί στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον  Ασράφ αλ-Κούντρα, εκπρόσωπο των υπηρεσιών Υγείας της Χαμάς. 

«Βόμβα» από τον πρόεδρο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζ. Γκάμπριελ: «Παγώστε τις περιουσίες των πλούσιων Ελλήνων στην Ευρώπη!»

Τη συμμετοχή των πλούσιων Ελλήνων στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας θέτει ως προϋπόθεση για τη συναίνεση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών σε ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ο πρόεδρος του SPD, κ. Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Bild am Sonntag», ο κ. Γκάμπριελ ζητά, μεταξύ άλλων, να «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία των πλούσιων Ελλήνων στην Ευρώπη. Παρομοιάζει δε, με «κλεπταποδόχους» τους Ευρωπαίους ηγέτες, στων οποίων τις χώρες κατέληγαν τα χρήματα των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων.

Βήματα προσέγγισης από ΔΝΤ και Ευρώπη για λύση στο ελληνικό πρόβλημα

Τη «χρυσή» τομή, που θα επιτρέψει την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα και θα γεφυρώσει το χάσμα απόψεων μεταξύ τους, βρίσκονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες και το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τόσο από την Ουάσινγκτον όσο και από τις Βρυξέλλες, οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται πως θα γεφυρωθούν, τουλάχιστον στο σκέλος που αφορά στην επαρκή χρηματοδότηση έως το 2016, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται έτσι η απαιτούμενη συναίνεση για την εκταμίευση της δόσης.

Μετά την ιθαγένεια, η… Εξεταστική για το Μνημόνιο!

Νέος μεγάλος μπελάς για την κυβερνητική πλειοψηφία και τη συνοχή της η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση Εξεταστικής για το Μνημόνιο, στην Ολομέλεια της Βουλής στις 30 Νοεμβρίου.

Στο παρασκήνιο πραγματοποιούνται έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για εξεύρεση λύσης, με το ρόλο της ΔΗΜΑΡ να είναι καθοριστικός, καθώς ο Φώτης Κουβέλης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα του να τοποθετηθεί υπέρ της σύστασης Εξεταστικής για το Μνημόνιο, αρκεί να περιλαμβάνει και την προτέρα του Γιώργου Παπανδρέου περίοδο, την περίοδο Κώστα Καραμανλή.

Το παραμύθι του παππού

ΑΠΟ ΤΟ skitsoblog

Ν.Λυγερός: "Μαθηματικά της νοημοσύνης"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Μαθηματικά της νοημοσύνης".
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας, Γουδί.
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012.

Ν.Λυγερός "Από τον ορυκτό πλούτο στην ελληνική ΑΟΖ"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Από τον ορυκτό πλούτο στην ελληνική ΑΟΖ".
Αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012. 

Άλλο ανάπτυξη, άλλο καταστροφή

Του Ν.Λυγερού

Υπάρχουν άτομα που για διάφορους λόγους προσπαθούν να ισοπεδώσουν κάθε προσπάθεια που γίνεται για να υπάρξει ανάπτυξη στην πατρίδα μας. Έτσι προσπαθούν να βάλουν όλες τις προσπάθειες στο ίδιο πακέτο. Το θέμα των υδρογονανθράκων και ειδικά του φυσικού αερίου, στο πλαίσιο της ελληνικής ΑΟΖ, είναι ξεκάθαρο. Μιλάμε για εξορύξεις στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης μακριά από κάθε ανθρώπινη εγκατάσταση και σε μεγάλα κοιτάσματα συνολικής αξίας 1,3 Τρις. Καθώς πρόκειται για φυσικό αέριο για τη μεγαλύτερη ποσότητα, με αναλογίες με άλλα κοιτάσματα που υπάρχουν στην Κύπρο, στο Ισραήλ και στο Λίβανο, ξέρουμε επί του πρακτέου όλες τις διαδικασίες.