Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«49 λόγοι που αγαπάμε την Ελλάδα» από διάσημο αμερικανικό site-Δείτε τους μέσα από φωτογραφίες

Η απόλυτη αποθέωση από το Buzzfeed, λίγο πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι - Για τα βουνά, τις παραλίες, την οικογένεια, αλλά και το φαγητό μας πρέπει να είμαστε περήφανοι!Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσει κανείς την Ελλάδα, που μπορεί να περνάει δύσκολα, αλλά καταφέρνει πάντα μέσα από μικρές λεπτομέρειες να κερδίσει τις εντυπώσεις και να μαγεύει τους πάντες.

Μάλιστα, σε μια λίστα με τους 49 λόγους για να αγαπήσει κανείς τη χώρα μας, οι ξένοι, μέσω της αμερικανικής ιστοσελίδας Βuzzfeed, επισημαίνουν ότι μετά από όλα αυτά «ενώ ανησυχούμε εμείς για τους Έλληνες, μάλλον θα έπρεπε να ανησυχούν εκείνο για εμάς», δίνοντας έμφαση για ακόμα μια φορά στις απολαύσεις που προσφέρει η Ελλάδα.

Και όλα αυτά λίγο πριν το ζεστό ελληνικό καλοκαίρι που είναι… καθ’ οδόν.

Πήραν πίσω τη λίστα με τη μοριοδότηση των σχολικών φυλάκων

Πήραν πίσω τη λίστα με τη μοριοδότηση των σχολικών φυλάκων
Πανικός στο ΑΣΕΠ μετά την αποκάλυψη του NEWSBOMB για τις καταγγελίες εργαζομένων, που ενώ είχαν τα μόρια έμειναν «απ' έξω». Το θέμα πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα η διαδικασία. Το ΑΣΕΠ επανεξέτασε τους καταλόγους και εξέδωσε νέους πίνακες. Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWSBOMB υπάρχουν καταγγελίες πώς ούτε αυτοί οι πίνακες είναι σωστοί. 
Κι ό Άγιος φοβέρα θέλει. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ - και που πρώτο το newsbomb.gr αποκάλυψε - το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού εξέδωσε σήμερα άλλες λίστες βάσει των οποίων ορίζονται εκείνοι που θα μεταταχθούν σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Η δημοτικότητα του Πούτιν επιστρέφει στα ρεκόρ με 75,7%

Η δημοτικότητα του Πούτιν επιστρέφει στα ρεκόρ με 75,7%
Η δημοτικότητα του Ρώσου Προέδρου έφθασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε χρόνων, με τα τρία τέταρτα των πολιτών να εγκρίνουν την πολιτική του γύρω από την Κριμαία και την Ουκρανία.
Οι ειδικοί παρατηρούν όμως και μια πρωτοφανή συσπείρωση της ρωσικής κοινωνίας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένης πλέον και της κοινής γνώμης σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, όπου έμοιαζαν να κυριαρχούν στο παρελθόν οι αντιπολιτευτικές διαθέσεις.
Σύμφωνα με τους αναλυτές των ερευνητικών κέντρων VTSIOM και FOM, η δημοτικότητα Πούτιν είχε φθάσει παρόμοια ύψη πριν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης (του 2008). Στο ερώτημα «ποιον θα ψηφίζατε αν γίνονταν προεδρικές εκλογές την Κυριακή», το 60 % απάντησε υπέρ του Β.Πούτιν, ενώ η συνολική δημοτικότητά του έφθασε το 75,7 %, όταν όλα τα τελευταία χρόνια εκινείτο σταθερά λίγο πιο πάνω από το 60%.

Βρέθηκε τελικά το αγνοούμενο αεροσκάφος της Μαλαισίας;

Βρέθηκε τελικά το αγνοούμενο αεροσκάφος της Μαλαισίας;
Κανείς ακόμα δεν μπορεί να πει με σιγουριά τίποτα αφού οι κακές καιρικές συνθήκες και το πυκνό σκοτάδι έχουν ήδη καλύψει την περιοχή 
 
 Η Μαλαισία θεωρεί «αξιόπιστο πεδίο» για τις έρευνες τα ευρήματα που εντοπίσθηκαν από δορυφόρο στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και είναι πιθανόν να αποτελούν συντρίμμια του χαμένου Boeing 777.

«Τώρα έχουμε ένα αξιόπιστο πεδίο ερευνών», δήλωσε νωρίτερα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσεΐν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες μετά τα μάκρο

Dow16.330,67108,50 0,67%  



  Nasdaq4.307,60-25,71 -0,59%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με "όχημα" τα μακροοικονομικά μεγέθη οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου κινούνται πλέον σε θετικό έδαφος, ξεπερνώντας την αρχική αδυναμία που τροφοδότησαν οι ανησυχίες πως η Fed είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα του αναμενόμενου.

Στην αλλαγή τάσης πρωταγωνίστησε ο μεταποιητικός δείκτης της Φιλαδέλφεια που έδειξε επέκταση της δραστηριότητας το Φεβρουάριο, από συρρίκνωση τον προηγούμενο μήνα. Τα υπόλοιπα οικονομικά στοιχεία ενίσχυσαν τις πεποιθήσεις πως τα αδύναμα μεγέθη που προβλημάτισαν τις αγορές νωρίτερα το τρέχον έτος ήταν αποτέλεσμα των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 65,67 μονάδες (0,40%) και βρίσκεται στις 16.287,84 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 14,87 μονάδων (0,35%) φτάνοντας τις 4.322,47 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 5,56 μονάδων (0,30%) και βρίσκεται στις 1.866,33 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 21 κινούνται με θετικό πρόσημο και 9 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η JP Morgan Chase καθώς διαπραγματεύεται στα 59,64 δολάρια με άνοδο 1,34 δολαρίων ή σε ποσοστό 2,30%. Ακολουθούν η AT & T με κέρδη 2,11% στα 33,655 και η UnitedHealth Group Incorporated στα 81,1275 δολάρια με άνοδο 1,46%.

Με κέρδη της τάξης του 1,64% έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη συνεδρία της Πέμπτης.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,64% και έκλεισε στις 119,81 μονάδες, ενώ με άνοδο 1,06% έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 58,16 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €204.649,17.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι επιμέρους δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,88%, της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,10% και της Εναλλακτικής σε ποσοστό 0,37%.

Οριακές απώλειες ο Γενικός Δείκτης, κέρδη στις τράπεζες

Κατάφερε να μαζέψει τις πρωινές απώλειες του ο Γενικός Δείκτης κλείνοντας στις 1.363,30 μονάδες, οριακά χαμηλότερα από το χτεσινό του κλείσιμο. Το κύριο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις τράπεζες αφού ολοκληρώνονται και τα flows από το αυριανό rebalancing από τον οίκο FTSE.

Ενδεικτικό αυτού, ήταν το γεγονός, ότι η ΕΤΕ (+1,71%), Τρ. Πειραιώς (+1,99%) και Alpha Bank (+1,49%) αποτέλεσαν το 42% περίπου του συνολικού τζίρου της αγοράς, ήτοι 44,5 εκατ. ευρώ από τα 97 εκατ. ευρώ.

Πέρα από τις τράπεζες, η εικόνα στον 25αρη ήταν μεικτή, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνει μεταξύ άλλων, η Intralot (+2,40%) κλείνοντας στα 2,40 ευρώ, την ΜΙG (1,39%) κλείνοντας στα 2,40 ευρώ και Τέρνα Ενεργειακή (+1,31%) κλείνοντας στα 4,65 ευρώ.