Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

«Μακεδόνες» και Τούρκοι διεκδικούν κομμάτια της Ελλάδας

«Μακεδόνες» και Τούρκοι διεκδικούν κομμάτια της Ελλάδας
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Μια έκθεση της ανεξάρτητης εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, Γκέι Μακ Ντουγκαλ, από τον Φεβρουάριο του 2009 περί «Μακεδονικής» και τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, κάνουν τώρα σημαία τους τα Σκόπια για να διασύρουν διεθνώς την Ελλάδα και να την εμφανίσουν ότι «χρωστάει» κομμάτια της σε δήθεν «Μακεδόνες» και Τούρκους.
Η ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ,  Γκέι Μακ Ντουγκαλ, έρχεται στην Ελλάδα 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου κάνει μια μεγάλη έρευνα στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θράκη με στόχο να ανακαλύψει εάν υπάρχουν εθνικές μειονότητες στη χώρα μας και αν καταπατούνται ή όχι τα δικαιώματά τους.

Καταγγελίες για καταπάτηση εκτάσεων από Τούρκους στο Καστελόριζο

Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών εντόπισε κύκλωμα και σε έκθεσή του κάνει λόγο ακόμα και για «εθνική λεηλασία»!

Μια εθνική επικίνδυνη λεηλασία εκτάσεων του ακριτικού Καστελόριζου είχε φέρει στο φως με επίσημη έκθεσή του ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης και Δωδεκανήσου, Μανώλης Χριστοδουλάκης, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή.
Όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», σε αυτή ζητούσε, τέσσερα χρόνια πριν, από το υπουργείο Οικονομικών να διενεργηθεί ειδικός έλεγχος σε όλους τους τίτλους κτήσεων των εκτάσεων στο Καστελόριζο, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από την υπόθεση.

«Το ευρώ τελειώνει σε δύο χρόνια» λέει η Goldman Sachs!

Το τέλος του ευρώ εντός της επόμενης διετίας προβλέπει στέλεχος της Goldman Sachs, με αφορμή την απόφαση να μην «κουρευτούν» τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο επικεφαλής Asset Management της Goldman Sachs, Τζιμ Ο' Νιλ, είπε ότι η η ευρωζώνη έχει κατά τη γνώμη του το πολύ δύο χρόνια ζωής.

Αναφερόμενος σε Ισπανία και Ιταλία, τόνισε: «Οι αγορές αυτή τη στιγμή προεξοφλούν μια σχεδόν μόνιμη καταστροφή και είναι δύσκολο να περάσει το καλοκαίρι χωρίς κάποιες σοβαρές επιπτώσεις».

Παρέμβαση Τρόικας για τους διαγωνισμούς του ΟΠΑΠ

Την παρέμβαση  της Τρόικας προκάλεσε ο ΟΠΑΠ, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε ένα βήμα πριν την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού να μοιράσει  χρυσά συμβόλαια  για δουλειές που «επώαζε» τουλάχιστον τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της Τρόικας ζήτησαν τόσο από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου, να ερευνηθούν:

Αυτοκτόνησε, για να εισπράξει η οικογένειά του τα λεφτά της ασφάλειας!!!

Συγκλονίζει το παρασκήνιο της αυτοκτονίας του 56χρονου συνταξιούχου αστυνομικού, που «βούτηξε» στο κενό από τον τρίτο όροφο του σπιτιού του, την Τετάρτη το απόγευμα.

«Αν και έχω διενεργήσει 20.000 νεκροψίες σε Ελλάδα και Αμερική, δεν έχω τη δύναμη να μπω καν στο νεκροτομείο και να αντικρίσω τη σορό του άτυχου συνταξιούχου αστυνομικού που έδωσε τέλος στη ζωή του στο Ηράκλειο, επειδή δεν είχε την οικονομική άνεση να καλύψει, ως πατέρας, τις υποχρεώσεις του έναντι του παιδιού του που λογοδόθηκε».

Γεωργιανός αιμοσταγής δολοφόνος σκότωσε την 69χρονη στη Φιλοθέη... Κι όμως, είχε αποφυλακιστεί δύο μήνες νωρίτερα!!!

‘Ένας 26χρονος γιγαντόσωμος Γεωργιανός με χαρακτηριστικά Ρώσου που αποφυλακίστηκε τον περασμένο Μάρτιο εκμεταλλευόμενος το γράμμα του νόμου, είναι ο άνθρωπος που στις 10 Ιουλίου, δολοφόνησε εν ψυχρώ την 69χρονη Αγγελική Καρποδίνη στο σπίτι της στη Φιλοθέη για να της αρπάξει λίγα ευρώ.

«Την είδα ξαφνικά μπροστά μου και δεν μπορούσα να κάνω τίποτε άλλο παρά μόνο να τη χτυπήσω» είπε με απόλυτη κυνικότητα στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών ο δράστης. Είναι το ίδιο πρόσωπο που στις 30 Μαίου, εισέβαλλε σε διαμέρισμα της οδού Γεωργίου Παπανδρέου στην Ηλιούπολη και έστειλέ με τις γροθιές του στην εντατική δύο ηλικιωμένους και έναν εργάτη. Και πάλι για να τους αρπάξει το ρευστό και αντικείμενα που είχαν στο σπίτι τους…

«Ασανσέρ» το πλαφόν για τις συντάξεις

Τα μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ παρουσιάζει αυτή τη στιγμή στην τρόικα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών υπό τους Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστο Σταϊκούρα. Πρόκειται για δύσκολα μέτρα που πλήττουν 4 εκατ. ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Αργά χθες το απόγευμα (όπως μετέδωσε το protothmema.gr στις 17:00)  αποφασίστηκε να μπουν στο πακέτο των περικοπών συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ  να εισφέρουν εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ αντί 4 δισ. που ήταν το αρχικό σχέδιο.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες τα μέτρα είναι :

Από φέτος αρχίζουν οι περικοπές 11,5 δισ. ευρώ

Να εφαρμόσει νωρίτερα -και από φέτος κιόλας- περικοπές στο δημόσιο προτείνει στην Τρόικα η κυβέρνηση, προκειμένου να μην περικοπούν τελικά τα ειδικά μισθολόγια, αλλά και για να καλυφθούν οι «τρύπες»  στο έλλειμμα του 2012 και οι πρόσθετες περικοπές των 11,5 δισ. για το 2013-14.
Σύμφωνα με παράγοντα που μετείχε στις συσκέψεις, η πρώτη συζήτηση με τους απεσταλμένους των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα διεξήχθη σε καλό κλίμα και κινήθηκε σε δύο άξονες:
-          Για τα μέτρα του 2012: η κυβέρνηση προτείνει ισοδύναμα δημοσιονομικά αντίμετρα, ύψους 200 εκατ. ευρώ για να μη γίνουν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Ζητούν απαντήσεις 31 βουλευτές της ΝΔ

Τριάντα ένας βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, υπογράφουν ερώτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, καλώντας τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να ενημερώσει τη Βουλή ποιες κατηγορίες συμπολιτών μας θα στηριχθούν, ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής για τη χρηματική υποστήριξη που θα πρέπει να τους δοθεί.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε επισημαίνεται ότι το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης αποτελεί «εφιάλτη» για τα νοικοκυριά ιδίως της Βορείου Ελλάδας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας αλλά και περιοχών με μεγάλο υψόμετρο.

Μ. Ντράγκι: Θα προστατεύσουμε το ευρώ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι δεσμεύτηκε σήμερα να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψει τον κίνδυνο κατάρρευσης της ευρωζώνης, περιλαμβανομένης και της αντιμετώπισης του αδικαιολόγητα υψηλού κόστους δανεισμού των κρατών-μελών της.

«Εντός του πλαισίου της εντολής μας, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει το ευρώ. Και πιστέψτε με, θα είναι αρκετό», είπε σε μια εκδήλωση επενδυτών στο Λονδίνο.

Σε εξέλιξη η σύσκεψη κορυφής - Στο τραπέζι τα νέα μέτρα

Μεγαλύτερο «μαχαίρι» στις συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα, τα εφάπαξ και τις δαπάνες υγείας προβλέπει η λίστα με τα μέτρα ύψους 11,7 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 -14 που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και αναμένεται να συζητηθεί κατά τη σημερινή σύσκεψή τους.

Ο βασικός κορμός των περικοπών κλείδωσε χθες το βράδυ μετά από διαδοχικές συσκέψεις του υπουργού Οικονομικών με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη αλλά και με επαφές τόσο με το Μέγαρο Μαξίμου όσο και με τις ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Υγείας.

Μικρές απώλειες παρουσιάζει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Μικρές απώλειες παρουσιάζει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, έπειτα από τις τεράστιες ζημιές της χθεσινής συνεδρίας στον απόηχο των πληροφοριών για τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που εισηγείται η Τρόικα.
Στις 12:50 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 107,46 μονάδες παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 0,26%, σε μια συνεδρία που χαρακτηρίζεται από έντονες διακυμάνσεις. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 41,9 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,57%. Ο ημερήσιος τζίρος ανέρχεται στις 359.160 ευρώ.

Σε υποτονικό κλίμα οι συναλλαγές στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Χωρίς σαφή προσανατολισμό συνεχίζει να κινείται και την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Με τζίρο που παραμένει στα γνώριμα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών, ο ΓΔ εναλλάσει πρόσημο μεταξύ 580 και 590 μονάδων, ενώ παρόμοια είναι η κίνηση και για τον δείκτη των τραπεζών.

Το ενδιαφέρον της αγοράς συνεχίζει να στρέφεται στις επαφές του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων, σε μία περίοδο που στο εξωτερικό τα δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και εκθέσεις ξένων οίκων «ψηλαφίζουν» εκ νέου σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Καθώς ο συναλλακτικός τζίρος υποχωρεί προς τα επίπεδα των 20 εκατ. ευρώ, το πιο πιθανό σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση είναι αυτό της σταθεροποίησης, εκτιμά η Beta Securities, σημειώνοντας ότι η γενική εικόνα δεν περιλαμβάνει ενδείξεις αλλαγής της εικόνας των τελευταίων ημερών.

Το υπόδειγμα του κοιτάσματος Αφροδίτη

Των Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός


Για να αντιληφθούμε πραγματικά τι σημαίνει πρακτικά, σε οικονομικό επίπεδο να βρεθούν στην ελληνική ΑΟΖ, κοιτάσματα φυσικού αερίου σε περιοχές όπως είναι τα Ιωάννινα, το Ιόνιο και η Νότια Κρήτη για να μην έχουμε να εξετάσουμε και τις κλασσικές φοβίες, πρέπει να έχουμε ένα γενικό υπόδειγμα. Για να γίνει αυτή η εκτίμηση δίχως να βασίζεται μόνο σε θεωρητικές προσεγγίσεις, μελετήσαμε το παράδειγμα του κοιτάσματος Αφροδίτη, με την πολύτιμη βοήθεια του ανεκτίμητου Σόλωνα Κασσίνη. Το κοίτασμα Αφροδίτη που βρίσκεται στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ αντιπροσωπεύει 200 Δις m3. Αν θεωρήσουμε ότι η συνολική επένδυση είναι της τάξης $18 Δις σε μία διάρκεια τεσσάρων ετών, από τα οποία, $1 Δις αφορά στις γεωτρήσεις, $2 Δις για αγωγό μεταφοράς στην ξηρά

Συνεδρίαση "χαμηλών τόνων" στη Wall

Dow12.676,0558,73 0,47%  



  Nasdaq2.854,24-8,75 -0,31%  

Η Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα των Caterpillar και Boeing δεν κατάφεραν να καλύψουν την απογοήτευση από τα αρνητικά μάκρο.

Ο Dow Jones βρέθηκε να σημειώνει τριψήφια άνοδο φτάνοντας στα υψηλά της ημέρας τις 12.733 μονάδες, για να περιορίσει αισθητά τα κέρδη του την τελευταία ώρα των συναλλαγών. Ο βιομηχανικός δείκτης κατάφερε πάντως με κέρδη 59 μονάδων να τερματίσει ένα αρνητικό σερί τριών διαδοχικών συνεδριάσεων.

Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε μικρές απώλειες 0,3% με την Apple να σημειώνει βουτιά 4,3%. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων για το γ΄ τρίμηνο χρήσης ωστόσο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Ειδικότερα, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου η Apple ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 21% στα 8,82 δισ. δολ. ή 9,32 δολ. ανά μετοχή από 7,31 δισ. δολ. ή 7,79 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα ανήλθαν σε 35,02 δισ. δολ. εμφανίζοντας άνοδο σχεδόν 23%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 10,35 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 37,2 δισ. δολ.

Περιπτώσεις Κ.Ζιαζιά-Β.Παπαχρήστου: Το σύστημα "Γ.Παπανδρέου" κυβερνά ακόμα... Ανεξάρτητοι στηρίζουν Βούλα - Επίθεση κατά Κουβέλη


Δύο φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους γεγονότα καταδεικνύουν ότι το καθεστώς του Γιώργου Παπανδρέου "ζει και βασιλεύει" στη χώρα αυτή και οι μηχανισμοί του ελέγχουν ακόμα την Ελλάδα.
Το πρώτο ήταν ο επικίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας, όπως αποδείχθηκε "εκλεκτός" των Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτη, ο πρώην αρχηγός  Στρατού, και το δεύτερο της Βούλας Παπαχρήστου η οποία τόλμησε να γράψει ένα αστείο στο twitter και το παπανδρεϊκό παγκοσμιοποιημένο σύστημα με την αρωγή, φυσικά και της Αριστεράς (να χαίρεστε κ. Α. Σαμαρά τους συνεταίρους της ΔΗΜΑΡ) όπως κάνει τόσα χρόνια με όσους δεν τους είναι αρεστοί ιδεολογικά, αποφάσιαν να την εξοντώσουν.

Τουρκική Φ/Γ εντός ΕΧΥ έφτασε έξω από τη Μύκονο! - Στοχοποιήθηκε από Mirage 2000


Σε νέα αμφισβήτηση των Ελληνικών Εθνικών Χωρικών Υδάτων προχώρησε η Τουρκία σήμερα με τον διάπλου της τουρκικής Φρεγάτας «Gokova” η οποία έφτασε λίγο έξω από τη Μύκονο. Ουσιαστικά η τουρκική φρεγάτα περίπλευσε τουλάχιστον 6 ελληνικά νησιά παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά και τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης.
Η κίνηση αυτή της Άγκυρας να αποστείλει μεσούσης μάλιστα και της τουριστικής περιόδου πολεμικό της σκάφος κυριολεκτικά στην καρδιά του Αιγαίου, παραβιάζοντας κατά συρροή τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μόνο προβληματισμό και ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μπορεί να προκαλέσει.