Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης

Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης.
Η Ζωή και το Έργο του.
Αρχή της Μεσότητας: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να θεωρήσουμε ότι τα πράγματα είναι φτιαγμένα από τη φύση τους έτσι που να καταστρέφονται από έλλειψη ή την υπερβολή, όπως βλέπουμε να συμβαίνει με τη σωματική δύναμη και τη υγεία, γιατί πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί χειροπιαστές αποδείξεις προκειμένου να διαλευκάνει ασαφή ζητήματα». Ηθικά Νικομάχεια Β΄1104a, 13 -16
Ο Αριστοτέλης ήταν ένας από τους κορυφαίους φιλοσόφους και επιστήμονες της Κλασσικής εποχής. Ιδρυτής της περιπατητικής φιλοσοφίας, ο συστηματικότερος, μεθοδικότερος νους του αρχαίου κόσμου και ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές όλων των εποχών.

Πλωτίνος ο Άγνωστος Φιλόσοφος

Ένας από τους σημαντικότερους Νεοπλατωνικούς φιλοσόφους, ο Πλωτίνος γεννήθηκε το 205 μ.κ.ε. στη Λυκόπολη της Αιγύπτου. Καταγόταν από πλούσια οικογένεια και είχε πολύ καλή μόρφωση και ανατροφή. Από μικρός δείχνει την ιδιαίτερη προσωπικότητα που τον χαρακτηρίζει αργότερα και τον κάνει να έχει πολλούς αφοσιωμένους μαθητές. Σε ηλικία 8 ετών λέγεται ότι ήδη φοιτούσε σε γνωστές σχολές και απάγγελλε απ’ έξω αποσπάσματα ποιητών!

Δίας ο Μεγαλειώδης Πλανήτης(Φωτο)

Το διαστημόπλοιο Juno εκτοξεύτηκε το 2011 και μπήκε σε τροχιά 53 ημερών γύρω από τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος τον Ιούλιο του 2016. Οι κάμερες της αποστολής κατέγραψαν εντυπωσιακές εικόνες της ατμόσφαιρας του Δία όπου κυριαρχούν τα σύννεφα, σύνθετες αναταράξεις, δίνες, τεράστιοι κυκλώνες και καταιγίδες. Η NASA δημοσίευσε τις εικόνες καλώντας όποιον επιθυμεί να τις επεξεργαστεί. Δύο επιστήμονες, ο Σον Ντοράν και Τζέραλντ Αϊχσταντ, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βελτιώνοντας τα χρώματα και τις αντιθέσεις των φωτογραφιών και προσφέροντας μία μοναδική ματιά στον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα με σκαλισμένα αγάλματα στο εσωτερικό του βρίσκεται στον Υμηττό (Βίντεο - Φωτο)


Στον Υμηττό, μόλις 50 λεπτά από την Ομόνοια, φιλοξενείται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σπήλαια του ελλαδικού χώρου.

Πρόκειται για το σπήλαιο του Νυμφολήπτου γνωστό και ως Σπήλαιο Πανός αλλά και Σπήλαιο Αρχέδημου.


Βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Βάρης, στις νότιες πλαγιές του Υμηττού, σε υψόμετρο 270 μ.

Το σπήλαιο αποτελεί σημαντικό αρχαιολογικό χώρο καθώς το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο από τον Θηραίο γλύπτη Αρχέδημο. Τον 5ο π.Χ αιώνα ο γλύπτης από τη Θήρα εγκαταστάθηκε στο σπήλαιο και το μετέτρεψε σε τόπο λατρείας των Νυμφών, του Πάνα και του Απόλλωνα.

Γερμανική υπηρεσία πληροφοριών: Οι πύραυλοι του Κιμ φτάνουν πλέον στην Ευρώπη - ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Μία εξαιρετικά ανησυχητική εκτίμηση εξέφρασε ο υποδιευθυντής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND, μιλώντας σε βουλευτές της χώρας.
Οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας μπορούν πλέον να φέρουν πυρηνικά όπλα και έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στη Γερμανία και την κεντρική Ευρώπη, είπε ο Ολε Ντίελ σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με Γερμανούς βουλευτές, σύμφωνα με την Bild.
Ο υποδιευθυντής της BND τους είπε ότι αυτή η εκτίμηση αποτελεί «βεβαιότητα», σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα που επικαλείται άτομα που μετείχαν στη συνάντηση.

Ρωσία: Εκλογές σε «πολεμικό» κλίμα με τη Δύση - Πάει για θρίαμβο ο Πούτιν - ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΗΤΕΙΑ

Στις κάλπες προσέρχονται οι Ρώσοι για τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να εξασφαλίσει με ευκολία την τέταρτη θητεία του, που θα τον κρατήσει στην εξουσία έως το 2024.
Ο 65χρονος, ήδη ο μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας από την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης και του Ιωσήφ Στάλιν καθώς μετρά 18 χρόνια στην εξουσία, δεν απειλείται από τους αντιπάλους του.

Στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ το ερευνητικό σκάφος MED Surveyor Η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο

Στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Λεμεσού, το ερευνητικό σκάφος MED Surveyor.

Το σκάφος άρχισε ήδη τις έρευνες σε απόσταση 90 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Λεμεσού, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το MED Surveyor μαζί με το Ocean Investigator έχουν ναυλωθεί από τον αμερικανικό κολοσσό ΕΧΧΟΝ Mobil για τη διενέργεια αρχαιολογικών και περιβαλλοντικών ερευνών σε τρεις δυνητικούς στόχους γεώτρησης στο τεμάχιο 10.

Επόμενο Κύπρος – Βρετανία και Brexit

Δήμητρα Λάντου 
Από το philenews

Κρίσιμη για την πορεία του Brexit είναι η Σύνοδος Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Μαρτίου. Το Λονδίνο στοχεύει να εξασφαλίσει συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο, η οποία είναι απαραίτητη για να δοθεί πολύτιμος χρόνος στην κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν καλύτερα για το Brexit.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στον «Φ» ο διευθυντής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διμερών Σχέσεων με Ευρωπαϊκά Κράτη του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Γιώργος Σιακαλλής,

ΣτΕ: Τα παιδιά μπορούν να έχουν και το επώνυμο της μητέρας

Εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι
«Πράσινο φως» για την αλλαγή του επωνύμου του ανήλικου τέκνου ή την προσθήκη και του επωνύμου του δεύτερου γονέα, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι που να δικαιολογούν μία τέτοια κίνηση άναψε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οι γονείς μετά το γάμο τους δήλωσαν ως επώνυμο του παιδιού τους αυτό του πατέρα. Στη συνέχεια με αίτησή τους στον Δήμαρχο Αθηναίων ζήτησαν να εγκριθεί η αλλαγή του επωνύμου του παιδιού και στο επώνυμο του πατέρα να προστεθεί και αυτό της μητέρας του.

Τουρκική «επίδειξη δύναμης» στην Αφρίν: Στρατιώτες γκρεμίζουν αγάλματα και κρεμάνε παντού σημαίες - Στα χέρια των Τούρκων πλέον η πόλη

«Περιμένετε ανταρτοπόλεμο, θα γίνουμε ο εφιάλτης σας», διαμηνύει η κουρδική πολιτοφυλακή - «Φιέστα» Ερντογάν για να γιορτάσει τη νίκη
Επίδειξη δύναμης πραγματοποιούν από το πρωί στην κουρδική πόλη Αφρίν, όπου κατάφεραν να μπουν σήμερα μαζί με τους Σύρους αντάρτες συμμάχους τους, οι Τούρκοι στρατιώτες.


Στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου βλέπουμε τον βανδαλισμό μνημείων που συνδέονται με την κουρδική παράδοση, ενώ στα περισσότερα μεγάλα κτίρια κυματίζουν πλέον σημαίες με την ημισέληνο.