Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλες και φίλοι το blog μας ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
θα παραμείνει κλειστό για λίγες μέρες για τεχνικούς λόγους
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

(Αρριανός ΣΤ.11, Ζ.24-28, Πλούταρχος Αλέξανδρος 63.11-12, 73.7-74.1, 75.1-6, 76-77.5, Περί της Αλεξάνδρου τύχης ή αρετής 345.4, Διόδωρος, ΙΖ.116.2-4, 117.2-5, 118.1-2, Κούρτιος 10.5, 10.10.9-19, Ιουστίνος 12.12.10, 12.13.8-12, 12.14-16.1) 
Από τους οιωνούς, που αναφέρουν οι ελληνικές πηγές για τον επερχόμενο θάνατο του Αλεξάνδρου, ο παρακάτω είναι πολύ ενδιαφέρων. Κάποια φορά στη Βαβυλώνα, όταν ο Αλέξανδρος έπαιζε σφαίρα (κάτι σαν τη σημερινή χειρόσφαιρα) με τους παῖδες της βασιλικής ακολουθίας, κάθισε στον θρόνο του κάποιος άγνωστος, που είχε προλάβει μάλιστα να φορέσει το διάδημα και τη βασιλική στολή.

Σύμβουλος Ερντογάν : ¨Οι Έλληνες πνίγηκαν στην θάλασσα στην Σμύρνη, να μην το ξεχνάνε αυτό¨(Βίντεο)

Ο ημιπαράφρων σύμβουλος του Ερντογάν Χακκί Τζασίν, λέει τα εξής :

¨Η Τουρκία είναι πλήρως έτοιμη και περιμένει στα χαρακώματα. Είμαστε υπομονετικοί και δεν κοιμόμαστε.

Όπως ακριβώς υπομονετικός ήταν και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και στο τέλος έδωσε την εντολή για πυρ κατά των Ελλήνων στις 26 Αυγούστου 1922.
“Αλλάχ Αλλάχ” και οι Έλληνες ξαφνικά βρήκαν τον εαυτό τους να έχουν απωθηθεί πίσω μέχρι τη Σμύρνη. Όλοι τους πνίγηκαν στη θάλασσα.

Τζέφρι Πάιατ για Ελλάδα: «Υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο στο φως αυτής της χώρας»

«Εάν έπρεπε να επιλέξω κάτι από την Ελλάδα, αυτό δεν θα ήταν ένα συγκεκριμένο μέρος αλλά ένα… πράγμα. Θα ήταν το φως. Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες το συνειδητοποιούν πάντα αυτό. Υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο στο φως αυτής της χώρας».

Καθισμένος στον κήπο κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σηκώνει για λίγο το βλέμμα στον ουρανό, που αν και μουντός παραμένει φωτεινός, ένα από τα πράγματα που τον εντυπωσιάζουν περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα.

Το ραντεβού του ΑΠΕ-ΜΠΕ γι’ αυτή τη… διαφορετική -από άποψη περιεχομένου- με τον μακροβιότερο σε θητεία Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα είχε δοθεί στο περιθώριο του φόρουμ που διοργάνωσε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με βασικό αντικείμενο την καινοτομία.