Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ομπάμα: Αντικατοπτρίζουν τη δημόσια οργή οι Αγανακτισμένοι της Wall Street

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/
Ως σημάδι δυσαρέσκειας χαρακτήρισε το κίνημα των Αμερικανών Αγανακτισμένων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επισήμανε ότι οι διαμαρτυρίες στη Γουόλ Στριτ αλλά και σε άλλες πόλεις αντικατοπτρίζουν τη δημόσια οργή εναντίον όσων βοήθησαν να στη δημιουργία της οικονομικής κρίσης και καταπολεμούν τις προσπάθειες για περιορισμό των καταχρήσεων.
"Εξακολουθείτε να βλέπετε κάποιους από αυτούς που έδρασαν ανεύθυνα να προσπαθούν να εμποδίσουν τις προσπάθειες για την πάταξη των καταχρηστικών πρακτικών", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.    

Ευθύνες Ιβάνοφ στην Ελλάδα για το αδιέξοδο στην ονομασία της ΠΓΔΜ

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Την Ελλάδα θεωρεί υπεύθυνη για το αδιέξοδο στο ζήτημα του ονόματος ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκ. Ιβάνοφ.

Την Ελλάδα θεωρεί υπεύθυνη για το αδιέξοδο στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, όπως δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.
Ο κ. Ιβάνοφ σημειώνει ότι η χώρα του επέδειξε εποικοδομητικό πνεύμα, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς αποτελούν καλή βάση για να τερματιστεί η διένεξη, αλλά, όπως είπε, «δυστυχώς, η άλλη πλευρά δεν αποδέχεται τις προτάσεις».
«Εμείς βρισκόμαστε ενώπιον τελεσιγράφου, που αφορά όχι μόνο το όνομα του κράτους μας, αλλά και την εθνική μας ταυτότητα, τη γλώσσα, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τα δικαιώματα της μακεδονικής κοινότητας στην Ελλάδα», υποστηρίζει ο κ. Ιβάνοφ.

Διευρύνθηκε τρίτη ημέρα το ανοδικό σερί της Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.123,33183,38 1,68%  
  Nasdaq2.506,8246,31 1,88%  
Η Wall Street σήμερα

Σε υψηλά ημέρας με "σπριντ" της τελευταίας στιγμής, έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον βιομηχανικό Dow Jones να επανακατακτά το επίπεδο των 11.000 μονάδων. Θετικός καταλύτης για την επενδυτική ψυχολογία η αισιοδοξία για την αντιμετώπιση των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης ευρωπαϊκών τραπεζών δια στόματος Ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, που ενθάρρυναν τους επενδυτές εν αναμονή των αυριανών εκτιμήσεων για τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Οι προειδοποιήσεις του προέδρου Barack Obama και του υπουργού Οικονομικών, Timothy Geithner για τον αντίκτυπο της ευρωπαϊκής κρίσης στην αμερικανική οικονομία δεν αντέστρεψαν το κλίμα.

Στον αμερικανικό επιχειρηματικό κλάδο, κάθε είδηση επισκιάστηκε από την απώλεια του μεγάλου ηγέτη της Apple, Steve Jobs, ο οποίος σε ηλικία 56 ετών, έχασε την πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Εν μέσω ενός ανοδικού τεχνολογικού κλάδου, η μετοχή της Apple, αντιμέτωπη όλη μέρα με μικτές τάσεις, έκλεισε στο -0,23%.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ / 06 Οκτ. 2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Νέα Μορφή Παρουσίασης Νέων από Βαλκάνια με Συμμετοχή του Αναγνωστικού Κοινού
Από τώρα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μια νέα μορφή ανάλυσης σημαντικών ειδήσεων από τα Βαλκάνια, στο site του καθηγητή κ. Δρούγου που έχω την τιμή και χαρά να φιλοξενούμαι και να σας παρουσιάζω περιοδικά. Η σημαντικότερη φάση οποιασδήποτε δράσης όπως πολύ σωστά αναφέρει κατά καιρούς και ο κ. καθηγητής, είναι η επανατροφοδότηση ή αντίδραση. Έτσι λοιπόν τολμάμε να εισάγουμε και εμείς αυτή τη φάση.

Η Ρουμανία υποστηρίζει ανεπιφύλακτα την ένταξη της FYROM σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/


Οκτώβριος 6, 2011.

‘Μόνο η επίλυση της διμερούς διαφοράς με την Ελλάδα θα φέρει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και θα απεμπλακεί η διαδικασία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση’

Μετά το απαγορευτικό για τη Βόρειο Ήπειρο ο Καχριμάνης ασχολείται με τους Βλάχους των Σκοπίων!

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/

Κάνει έκκληση στους Βλάχους, να μην φοβηθούν να δηλώσουν την ελληνικότητα τους στην απογραφή της ΠΓΔΜ

Ο Βλάχος στην καταγωγή περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης πήγε πριν λίγες ημέρες στα Σκόπια και κάλεσε τους Βλάχους, να μη φοβηθούν να δηλώνουν ότι είναι Έλληνες στη απογραφή που διενεργείται αυτές τις μέρες στην ΠΓΔΜ.
Ο κ. Καχριμάνης, από τη δεκαετία του 90 που ήταν δήμαρχος Μετσόβου, ήταν ευρύτερα γνωστός για την ευαισθησία του στα εθνικά θέματα. Είχε επισκεφτεί πολλές φορές τη Βόρειο Ήπειρο, προσπαθώντας να κρατήσει κοντά τους Βλάχους ενώ δεν έλειπε από καμία προεκλογική περίοδο από τα μέρη μας, σε μια προσπάθεια να ζητήσει από τους Βλάχους να ψηφίσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Νέα από Σερβία.....


Από το ιστολόγιο http://glassrbije.org/
ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ ΜΕ ΣΕΡΒΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
     
06/10/2011
Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, ακτιβιστές αποκαλούμενης «Αυτοδιάθεσης» αναποδογύρισαν άλλο ένα φορτηγό που μετέφερνε αγαθά από τη Σερβία στο Κοσσυφοπέδιο. Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας στην Πρίστινα Agron Boroci επιβεβαίωσε ότι περίπου 14 σερβική η ώρα, η αστυνομία πληροφορήθηκε ότι κοντά στο χωριό Ljupce, στο δήμο Ποντούγεβο στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, τουμπάρισαν ένα φορτηγό με σερβικές πινακίδες που μετέφερε υλικό κατασκευής και ότι τα εμπορεύματα καταστράφηκαν. Οι δράστες του κινήματος «Αυτοδιάθεση» σχεδόν σε ίδιο σημείο στις 21 Σεπτεμβρίου σταμάτησαν το φορτηγό και το αναποδογύρισαν, και κατέστρεψαν τα προϊόντα της εταιρείας «Centroproizvod» από το Βελιγράδι.
 

Μπορεί να σωθεί ο διάλογος Πρίστινα-Βελιγράδι;

Από το ιστολόγιο http://www.setimes.com/

Η Σερβία ανέφερε πως δεν πρόκειται να συνεχίσει τις συνομιλίες για τεχνικά ζητήματα με την Πρίστινα εάν δεν συζητηθεί το θέμα των βόρειων συνοριακών πυλών.
Του Μουχάμετ Μπραϊσόρι και της Λίντα Καραντάκου για τους Southeast European Times στην Πρίστινα -- 


photoΗ Σερβία επιθυμεί να επανεξετάσει το θέμα των βόρειων συνοριακών διελεύσεων. [Reuters]
Δεδομένων των πιο πρόσφατων συγκρούσεων στις βόρειες συνοριακές διελεύσεις στο Κοσσυφοπέδιο, ο συνεχής διάλογος μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου διακινδυνεύεται. Οι συνομιλίες -- οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να συνεχιστούν στις 28 Σεπτεμβρίου -- διακόπηκαν απότομα όταν Σέρβοι εκπρόσωποι ανέφεραν πως δεν ήταν πλέον πρόθυμοι να συμμετάσχουν εάν δεν επανεξεταζόταν το ζήτημα των διελεύσεων στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

ΙΑΕΑ: Καλεί το Ιράν για συνεργασία στα πυρηνικά ζητήματα

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

«Το Ιράν δεν έχει προσφέρει τη συνεργασία που απαιτείται για να επιτραπεί στην υπηρεσία να επιβεβαιώσει με αξιόπιστο τρόπο την απουσία αδήλωτου πυρηνικού υλικού και δραστηριοτήτων», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ.
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) κάλεσε σήμερα, Πέμπτη, το Ιράν να συνεργαστεί πλήρως με την υπηρεσία για να διαλύσει τις αμφιβολίες που υπάρχουν όσον αφορά τη φύση του πυρηνικού του προγράμματος.

ΗΠΑ προς Ουνέσκο: Αν αναγνωρίσετε την Παλαιστίνη κόβουμε τη συνεισφόρα μας Με μπλόκο στη χρηματοδότηση της Ουνέσκο απειλούν οι ΗΠΑ Κανονικό μέλος της Ουνέσκο ζητά να γίνει η Παλαιστίνη

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Να σταματήσουν τη χρηματοδότησή τους στην Ουνέσκο απειλούν οι ΗΠΑ σε περίπτωση που ο οργανισμός δεχθεί την Παλαιστίνη ως πλήρες μέλος, χωρίς να έχει προηγηθεί επίλυση του Παλαιστινιακού. Την Τετάρτη, το συμβούλιο της Ουνέσκο ψήφισε υπέρ της παραπομπής του αιτήματος των Παλαιστινίων προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της Ουνέσκο.
Φωτογραφία αρχείου 

Λιβύη: Ο γιος του Καντάφι εγκατέλειψε τη Σύρτη Επανεμφάνιση Καντάφι με ομιλία του σε τηλεοπτικό σταθμό που εδρεύει στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Ο Μουτασίμ Καντάφι, γιος του έκπτωτου Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, εγκατέλειψε τη γενέτειρα του πατέρα του Σύρτη και τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθύνεται προς το νότο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού στην τηλεόραση του Αλ Τζαζίρα.

Επεμβάσεις και σε άλλες χώρες προβλέπει ο Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Επανεμφανίστηκε ο λίβυος δικτάτορας

Ο Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε σε ομιλία του που μεταδόθηκε σήμερα ότι οι ηγέτες του αναπτυσσόμενου κόσμου που αναγνώρισαν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, το οποίο τον εκδίωξε μαζί με το ΝΑΤΟ, θα έχουν παρόμοια μοίρα με εκείνον.

Γαλλία: Οι επιχειρήσεις του NATO στη Λιβύη θα συνεχιστούν

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Λιβύη  —  Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις του NATO στη Λιβύη θα συνεχιστούν όσο υπάρχουν δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι που συνεχίζουν να προβάλουν αντίσταση στους εναπομείναντες θύλακες που ελέγχουν και ώσπου η προσωρινή κυβέρνηση να ζητήσει να σταματήσουν.

Ξεπερνούν τους 2.900 σύμφωνα με τον ΟΗΕ Τραγικός ο απολογισμός των νεκρών στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Ο απολογισμός των νεκρών στη Συρία αυξήθηκε σε πάνω από 2.900 από την έναρξη των διαδηλώσεων με αίτημα τον εκδημοκρατισμό της χώρας τον Μάρτιο, ανακοίνωσε η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σήμερα.

Λίον Πανέτα: Οι ΗΠΑ δεν θα «ξελασπώνουν» πια το ΝΑΤΟ Δικαιότερο καταμερισμό των υποχρεώσεων ζήτησε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Λίον Πανέτα: Οι ΗΠΑ δεν θα «ξελασπώνουν» πια το ΝΑΤΟ
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα μιλάει στο ινστιτούτο Carnegie Europe για το μέλλον του ΝΑΤΟ (Πηγή: AP / Virginia Mayo)


Οι περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών σημαίνουν ότι η Ουάσιγκτον δεν θα μπορεί πια να υποστηρίζει με τον ίδιο τρόπο τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Λίον Πανέτα, καλώντας τους εταίρους να συνεργαστούν προκειμένου να μην μειωθεί η επιχειρησιακή ικανότητα της συμμαχίας.

Ρωσικό ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Πιθανόν να επιδιωχθεί συμφωνία συνεργασίας Ρωσίας και Κύπρου σε κυβερνητικό επίπεδο.

Η Ρωσία εισέρχεται δυναμικά στο δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για έρευνα και εξόρυξη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ρωσικές εταιρείες άρχισαν να επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πιθανόν να επιδιωχθεί συμφωνία συνεργασίας Ρωσίας και Κύπρου σε κυβερνητικό επίπεδο. Αυτό ενδεχομένως, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, να μην είναι άσχετο με την επίσημη συμφωνία για σύναψη δανείου 2,5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία, με επιτόκιο 4,5% και διάρκεια αποπληρωμής 4,5 χρόνια.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει στην σύναψη της συμφωνίας για το δάνειο από τη Ρωσία.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Η ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΕΕ-ΙΑΠΩΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ.
*ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΕΙΡΑ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

Η Τουρκία ανέλαβε να ρίξει τον Ασαντ

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Η πυξίδα της Συρίας δείχνει μόνο προς μία κατεύθυνση: «Ο συριακός λαός δεν θέλει να γυρίσει πίσω, και αυτό ασκεί πιέσεις σε όλους μας», είπε ο Σύρος αντικαθεστωτικός Ομαρ Αλ-Ισμαήλ στην «Ε» και συνέχισε: «Ολα τα κόμματα και τα πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα, αυτή τη στιγμή που ο λαός μας είναι αποφασισμένος με το αίμα του να συνεχίσει να εξαγοράζει την ελευθερία, δεν μπορούν να μένουν οχυρωμένα πίσω από τις αντιθέσεις τους».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα αραβικών εφημερίδων, οι ΗΠΑ θέλουν μια ελεγχόμενη ανατροπή και μια ελεγχόμενη επίσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα, διάδοχη κατάσταση του καθεστώτος Ασαντ (φωτ. Reuters)
Σύμφωνα με δημοσιεύματα αραβικών εφημερίδων, οι ΗΠΑ θέλουν μια ελεγχόμενη ανατροπή και μια ελεγχόμενη επίσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα, διάδοχη κατάσταση του καθεστώτος Ασαντ (φωτ. Reuters)  

Οι περικοπές απειλούν το ΝΑΤΟ

Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/


Οι δραστικές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ενέχουν τον κίνδυνο να υπονομεύσουν το ΝΑΤΟ κατά τρόπο ιδιαιτέρως επιβλαβή τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις ΗΠΑ. Αυτό δήλωσε ο νέος υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Leon Panetta, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου των υπουργών Αμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑ... Απαλλαγή της Κύπρου από τις εγγυήτριες δυνάμεις

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

Πολιτικό και νομικό εργαλείο για την ολοκλήρωση της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου αποτελεί, σύμφωνα με διπλωματικούς παρατηρητές στο Στρασβούργο, ψήφισμα που ενέκρινε η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με βάση το οποίο τίθεται υπό αμφισβήτηση η συμφωνία για την εγκαθίδρυση εγγυητριών δυνάμεων στη νήσο.
 

Κατεχόμενα: Όχι της αντιπολίτευσης στη χάραξη υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/


Η αντιπολίτευση στην κατεχόμενη Κύπρο, ανακοίνωσε ότι απορρίπτει τη συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και της ψευδοκυβέρνησης στα κατεχόμενα. Πρόκειται για μία ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται ξεκάθαρα κατά του κατοχικού ηγέτη και της Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας το γνωστό ρήγμα μεταξύ των δύο πλευρών.

100,000 Τουρκοκύπριοι έχουν πάρει διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
cyprus passport 100,000 Τουρκοκύπριοι έχουν πάρει διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν 100.000 Τουρκοκύπριοι αποκάλυψε χθες ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών στα κατεχόμενα της Κύπρου Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, απευθυνόμενος σε βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Η συζήτηση του πορίσματος στη Βουλή Εξι ώρες και δέκα λεπτά για το πόρισμα Πολυβίου

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Εξι ώρες και δέκα λεπτά για το πόρισμα Πολυβίου


Εξι ώρες και δέκα λεπτά θα διαρκέσει η συζήτηση στη Βουλή στα πλαίσια του Κεφαλαίου Δ την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, για το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί.

Στο μικροσκόπιο της Νομικής Υπηρεσίας Υπό εξέταση το Σύνταγμα για την άρση της ασυλίας του Προέδρου

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Λευκωσία: Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι έχει αναθέσει σε λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας να εξετάσουν πως ερμηνεύονται αναφορές στο Σύνταγμα για άρση της ασυλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι αναμένει τις απαντήσεις εντός της ημέρας.

ΕΨΑΧΝΕ ΓΙΑ ΟΣΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ευρήματα στο Μαρί τρεις μήνες μετά

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, λίγο μετά τις 2.00μμ, οι έρευνες της Αστυνομίας στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, με τον εντοπισμό μικρού αριθμού και περιορισμένου μεγέθους ευρημάτων, τα οποία αποστάληκαν για περεταίρω εξετάσεις και ταυτοποίηση. Στις έρευνες ήταν παρόντες και συγγενείς των θυμάτων.


Τανέρ Γιλντίζ: «Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στη Μεσόγειο»

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε τη Μεσόγειο. Υπάρχουν ζώνες που είχαμε ήδη εντοπίσει προηγουμένως», δήλωσε ο Γιλντίζ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

ΝΑΡΚΗ ΣΕ ΚΟΜΒΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Νετγκαζέτε 6-10-2011

Έκρηξη νάρκης στο Σέμντινλι : 1 μάρτυρας και ένας τραυματίας
ΧΑΚΚΑΡΙ – Νάρκη εξερράγη στο Σέμντινλι του νομού Χακκάρι. Με βάση τις πρώτες έρευνες ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε. Το περιστατικό συνέβη όταν στρατιωτικό κομβόι περνούσε από το χωριό Ορτακλάρ.

Το Πίρι Ρέις έφυγε, αλλά η τουρκική πρόκληση συνεχίζεται...

Από το ιστολόγιο http://www.enkripto.com/

Μπορεί το Πίρι Ρέις να εγκατέλειψε την κυπριακή ΑΟΖ (όπου διεξήγαγε ανενόχλητο έρευνες επί μια εβδομάδα), όμως η καταπάτηση της κυπριακής κυριαρχίας συνεχίζεται... Τη σκυτάλη πήραν τώρα τα νορβηγικά πλοία Thor Beamer και Bergen Surveyor, που από χθες κινούνται δυτικά της Κύπρου, στην περιοχή όπου κινήθηκε και το "Πίρι Ρέις" πριν λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Σεπτεμβρίου είχε εκδοθεί τουρκική αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX)για διεξαγωγή σεισμικών ερευνών για λογαριασμό της Τουρκίας μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από τα νορβηγικά ερευνητικά πλοία BERGEN SURVEYOR, SHARONA, GLOMAR VENTURE και THOR BEAMER. Η εξαγγελθείσα περιοχή ερευνών (βλ. χάρτη παρακάτω, κίτρινη περιοχή) αποτυπώνει τις τουρκικές παράνομες αξιώσεις για ορισμό της τουρκικής ΑΟΖ χωρίς να ληφθεί υπόψη το Καστελλόριζο, ούτε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου (τα σωστά όρια ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου αποτυπώνονται με λευκές γραμμές).

Γκιουλ: Έξι κράτη ένα Έθνος!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Το νεο-οθωμανικό δόγμα σε όλο του το μεγαλείο θα μπορούσε κανείς να πει διαβάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Το ΥΠΕΞ για Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/


Αλβανικό δημοσίευμα από τη σημερινή ενημέρωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Οκτώβριος 6, 2011.

Ενημέρωση διπλωματικών συντακτών από τον Εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ  Γρηγόρη Δελαβέκουρα

Για Τουρκία

Άλλη μία ημέρα με παραβιάσεις παραβάσεις και μία εμπλοκή στο Κ. Αιγαίο

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Άλλη μία ημέρα παραβιάσεων, παραβάσεων και εμπλοκών από την τουρκική Αεροπορία είχαμε σήμερα στο κεντρικό Αιγαίο.
Πιο συγκεκριμένα ένας σχηματισμός από 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν οπλισμένα πραγματοποίησαν 1 παράβαση του FIR Αθηνών και τρείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Σημειώνεται ότι για μία ακόμη ημέρα πραγματοποιήθηκε μία εμπλοκή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ζαν Λεονετί (Γάλλος υπουργός): Η Ελλάδα θα κάνει στάση πληρωμών και θα μείνει στο ευρώ

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image

Η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών και θα παραμείνει στην ευρωζώνη, διαβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ζαν Λεονετί.

Αναθεωρείται συνολικά το ΕΤΧΣ και το σχέδιο στήριξης της ΕΕ

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

eurozone-3-thumb-largeΜε τίτλο: «Σε πλήρη αναθεώρηση το σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης», η οικονομική εφημερίδα Λεζ Εκό αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση στο Παρίσι του Γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν.

    «Η επιδείνωση της κρίσης από το καλοκαίρι» υπογραμμίζει η εφημερίδα, «έχει ανακατέψει τελείως την τράπουλα. Με αποτέλεσμα το σχέδιο διάσωσης της 21ης Ιουλίου, που είχε παρουσιαστεί από τις κυβερνήσεις ως η μόνη δυνατή εκδοχή, φαίνεται όλο και περισσότερο ξεπερασμένο. Σήμερα, όλες οι εκδοχές αυτού του σχεδίου είναι πάλι πάνω στο τραπέζι».

ΓΣΕΕ: Ανοίγει η πόρτα για μισθούς του Τρίτου Κόσμου

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Έντονη κριτική ασκεί στις αποφάσεις της κυβερνητικής σύσκεψης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που είδαν το φως της δημοσιότητας, με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Δέσμη μέτρων για την πολιτική συνοχής Οι δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες μπορεί να χάνουν στο εξής κοινοτικά κονδύλια

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Ο επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν
Ο επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν   (Φωτογραφία:  Eurokinissi ) 


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε νέα δέσμη νομοθετικών μέτρων για την πολιτική συνοχής, την περίοδο 2014-2020, προβλέποντας, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα αναστολής των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, σε περίπτωση που μια χώρα ακολουθεί «μη υγιείς μακροοικονομικές πολιτικές».

Ασάφειες και αοριστίες στο νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/

Αρκετές διατάξεις του νέου συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου κρίθηκαν αόριστες και ασαφείς από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών.

Άλμα πάνω από 3% για τις ευρωαγορές

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Το PSI "παγώνει" το Χ.Α. και την ΕΤΕ
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωαγορές, επωφελούμενες από την ένδειξη συντονισμένων κινήσεων από τους Ευρωπαίους ηγέτες για την ανεύρεση λύσης στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Με την ελληνική κρίση να βρίσκεται στο πιο οριακό σημείο της και το πρώτο "μπαμ" της Dexia να είναι προ των πυλών, οι χαράσσοντες την οικονομική πολιτική "βάζουν πλώρη" για ανάχωμα στη μετάδοση της κρίσης μέσω της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών. Τα νέα έκτακτα μέτρα τπου ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζ. Κ. Τρισέ, έδωσαν νέα ώθηση στην αγορά, και ιδιαίτερα στις τραπεζικές μετοχές, καθώς βελτιώνει την διατραπεζική αγορά και αποκαθιστά τα επίπεδα ρευστότητας στην αγορά.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 μετά την απρόσμενη ώθηση της BoE κέρδισε 3,71% στις 5.291 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύθηκε 3,41% στις 3.075 μονάδες ενώ ο DAX σκαρφάλωσε 3,15% στις 5.645 μονάδες.
Με σημαντικά κέρδη διαμορφώνεται αυτήν την ώρα η Wall, παρά το "μούδιασμα" από μία σειρά από σημαντικές ειδήσεις, όπως η συντονισμένη δράση στην Ευρώπη για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών αλλά και ο θάνατος του οραματιστή συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς. Την ίδια ώρα, μικρότερη του αναμενομένου ήταν η αύξηση στα επιδόματα ανεργίας.
Ο Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα στο 1,02% και τις 11.051 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 1,40% στις 2.495 μονάδες ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,18%.

Με συνοδεία 80 επιχειρηματιών έφθασε ο Ρέσλερ

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Συνοδευόμενος από πολυπληθές κλιμάκιο 80 γερμανών επιχειρηματιών έφθασε στην Αθήνα ο γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, που θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.

Συνεχίζονται οι "αναταράξεις" στο ταμπλό του Χ.Α. για τις τράπεζες

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Του Δημήτρη Ζάντζα

Με πτώση έκλεισε τελικά η συνεδρίαση της Πέμπτης για τον τραπεζικό δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, «εξανεμίζοντας» κέρδη που ενδοσυνεδριακά ξεπερνούσαν το 8%.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζα έκλεισε στα χαμηλά ημέρας για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, σημειώνοντας νέα χαμηλά, με αυξημένο όγκο που έφτασε τα 7,46 εκατ. τεμάχια.

Από τη σύνθεση του τραπεζικού δείκτη θετικό κλείσιμο σημείωσαν μόνο οι Alpha Bank, Τρ. Κύπρου και Eurobank, ενώ στον FTSE20 ξεχώρισαν τα κέρδη άνω του 5% για τις μετοχές των ΔΕΗ και Μυτιληναίος.

Το ενδιαφέρον της αγοράς παραμένει επικεντρωμένο στις συζητήσεις αναφορικά με τους όρους συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του ελληνικού χρέους, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.

Μπάχαλο στην αγορά με τα τρόφιμα ΦΠΑ 23% στο τραπέζι και 13% στο όρθιο!

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Μπάχαλο στην αγορά με τον ΦΠΑ στα τρόφιμα καθώς κανείς δεν ξέρει τι και πώς χρεώνει στον καταναλωτή. Έτσι, αν κάτσετε σε κάποιο τραπέζι το μαγαζί γίνεται εστιατόριο και ο φόρος είναι 23% ενώ αν πάρετε το σάντουιτς σε σακουλάκι και φύγετε  τότε είναι τυποποιημένο και πάει στο ΦΠΑ 13%.

Trichet (ΕΚΤ): Κρίσιμη η κατάσταση στις τράπεζες, θα χρειαστούν σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου - Ανακοινώθηκαν 2 νέα έκτακτα προγράμματα ρευστότητας έως και 30 μηνών - Αμετάβλητο στο 1,5% το επιτόκιο

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd7)Την επαναφορά δύο προγραμμάτων ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, J. C. Trichet, στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου από τη θέση αυτή.
Πρόκειται για δύο νέα προγραμματα πράξεων μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (Long-Term Refinancing Operation - LTRO).
Το ένα θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και θα είναι 12μηνης διάρκειας με σταθερό επιτόκιο, ενώ το άλλο θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο και θα είναι 30μηνης διάρκειας με σταθερό επιτόκιο.

Τι αλλάζει σε βαθμούς, μισθολογικά κλιμάκια και αποδοχές Ολόκληρο το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, που αναμένεται να κατατεθεί απόψε στη Βουλή, παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ». Όπως προκύπτει, επέρχονται αλλαγές στους βαθμούς και στα μισθολογικά κλιμάκια στο Δημόσιο, μειώνονται σημαντικά οι αποδοχές περίπου του 20% των δημοσίων υπαλλήλων -που θεωρούνται τα «ρετιρέ» του Δημοσίου- και καθιερώνεται πρίμ παραγωγικότητας.

Οι ανακοινώσεις Τρισέ τορπίλισαν τις αγορές Εκκληση και του Γκάιτνερ για στήριξη του κλάδου

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Οι ανακοινώσεις Τρισέ τορπίλισαν τις αγορές


Η πανστρατιά των Ευρωπαίων ηγετών για τη διάσωση των τραπεζών, αντί να καθησυχάσει, ανησυχεί τους επενδυτές, που μοιάζουν να συνειδητοποιούν αίφνης το μέγεθος του προβλήματος. 

Με συγκεκριμένα αιτήματα στην Αθήνα

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/

Περιμένω από την ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο να αποφασίζει και να ανακοινώνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και να τις υλοποιεί, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ στην τηλεόραση του ZDF.

ΔΝΤ: Θέμα ημερών η ολοκλήρωση της αποστολής στην Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

"Προβλέπουμε να ολοκληρώσουμε αυτήν την αποστολή σύντομα", δήλωσε εκπρόσωπος του Ταμείου
Σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την ελληνική κυβέρνηση, για το θέμα της εκταμίευσης της 6ης δανειακής δόσης, ανακοίνωσε το Ταμείο.

«Καμπανάκι» και για άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου χτυπάει ο Ομπάμα

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Μετάδοση της ελληνικής κρίσης και σε άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης βλέπει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι «η αβεβαιότητα για την κρίση χρέους της Ελλάδας επεκτείνεται στις κεφαλαιαγορές και άλλων χωρών της νότιας Ευρώπης».
 

ΣΤΑ «ΤΑΡΤΑΡΑ» Η ΜΕΤΟΧΗ Εξετάζεται προσωρινή κρατικοποίηση της τράπεζας Dexia

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την γαλλοβελγική τράπεζα Dexia. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της τράπεζας ανεστάλλη, καθώς σύσσωμος ο βελγικός Τύπος αναφέρει ότι στο τραπέζι βρίσκονται σχέδια επανεθνικοποίησης και πώλησης της, ενώ αποκλείεται η αύξηση του κεφαλαίου.

Εξετάζεται προσωρινή κρατικοποίηση της τράπεζας Dexia

ΕΒΕΑ σε πρωθυπουργό: Απεμπλοκή από το Μνημόνιο τώρα

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Σχέδιο για άμεση αποπληρωμή σημαντικού μέρους του δημοσίου χρέους και παράλληλη απεμπλοκή από το Μνημόνιο προτείνεται σε επιστολή του ΕΒΕΑ προς τον πρωθυπουργό. Διαβάστε στο NEWS 247 τι περιλαμβάνουν οι προτάσεις

Καστανίδης: Δεν χρειαζόμαστε την τρόικα για να καταστραφούμε

Σχόλιο από ΑLEXANDER: Σωστά μπορείτε να μας εξαθλιώσετε και μόνοι σας!!!

 Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, ερωτηθείς για τα μέτρα ανέφερε: "Υπάρχουν λοιπόν μέτρα που θα έπρεπε να έχουμε πάρει έτσι ή αλλιώς. Αλλά υπάρχουν και μέτρα που έρχονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και οδηγούν σε μια μη αποδεκτή κατάσταση στο βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Εάν η τρόικα είναι να ζητεί μέτρα που μειώνουν το βιοτικό επίπεδο σε πρωτόγνωρα επίπεδα για ευρωπαϊκή χώρα, τότε δεν έχουμε την ανάγκη των δανειστών. Μπορούμε να στραφούμε στον ελληνικό λαό – και ίσως είναι μια ιδέα που πρέπει να έχουμε προ οφθαλμών – και να του πούμε πολύ καθαρά: τα έσοδά μας είναι 54 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες μας πρέπει να είναι το ίδιο και όχι 110 δισ. που είναι σήμερα. Άρα λοιπόν μπορούμε να πάμε, αν θέλετε, σε όσες δαπάνες είναι τα έσοδά μας και αυτό σημαίνει ότι απεξαρτώμεθα από τις δανειακές ανάγκες, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε εμείς συνείδηση ότι μόνοι μας έχουμε επιλέξει το σοβαρότατο χαμήλωμα του βιοτικού επιπέδου".

Η …ελληνική απάντηση στον Ρέσλερ Οι χάρτες των πρώτων ερευνών για πετρέλαιο στην Ελλάδα

Από το protothema

Έτοιμη είχε η ελληνική κυβέρνηση την “απάντησή” της στις εκκλήσεις του Γερμανού αντικαγκελάριου Ρέσλερ για την πραγματοποίηση επενδύσεων και από τους ίδιους τους Έλληνες στην χώρα μας, καθώς η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε, έπειτα από εισήγηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, το σχέδιο για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τρία θαλάσσια οικόπεδα στον Πατραϊκό, στο Κατάκολο και στην Ήπειρο.

Το protothema.gr παρουσιάζει τους χάρτες των τριών περιοχών, από τα οποία η κυβέρνηση εκτιμά ότι  είναι δυνατό να εξορυχθούν 200 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, 3 εκατ. καθώς και 50 με 80 εκατ. βαρέλια πετρελαίου αντιστοίχως. Η απόφαση της κυβέρνησης προσδιορίζει την έναρξη μιας διαδικασίας open door από την 1η Ιανουαρίου 2012 για τις συντεταγμένες περιοχές, διαδικασία που θα διαρκέσει 6 μήνες.