Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

«Δεν περιμένουμε η επίσκεψη να καταλήξει σε επενδυτικές συμφωνίες»

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/


«Καθαρές διαρθρωτικές αλλαγές» περιμένει από την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα επικεφαλής μεγάλης επιχειρηματικής αντιπροσωπείας.

«Περιμένω καθαρές διαρθρωτικές αλλαγές από την Κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Ρέσλερ στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF πριν από την αναχώρησή του για την Αθήνα, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να εφαρμοσθούν όλα τα μέτρα που έχει ανακοινώσει.

«Δεν περιμένουμε η επίσκεψη να καταλήξει σε επενδυτικές συμφωνίες αξίας δισεκατομμυρίων», είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός, αλλά σημείωσε: «Είναι αναγκαίο να βοηθήσουμε να ανοικοδομηθούν η οικονομία και οι υποδομές της Ελλάδας. Η κρίση οφείλεται σε δύο πυλώνες, ο ένας είναι το χρέος και ο άλλος η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην οικονομία και θέλουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό».

Ο κ. Ρέσλερ τόνισε ότι η Γερμανία έχει καθήκον να βοηθήσει την Ελλάδα να αναδιαρθρώσει την οικονομία της, να προωθήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα και τις επενδύσεις και να της προσφέρει βραχυπρόθεσμη ανακούφιση από το χρέος της.

«Στο πνεύμα της αλληλεγγύης, είναι καθήκον όλων των Ευρωπαίων να βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί οικονομικά στα πόδια της και θέλουμε να πάρουμε τις γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα», δήλωσε.

Ο Γερμανός υπουργός επισκέπτεται την Αθήνα επικεφαλής 60 βιομηχάνων, συμπεριλαμβανομένων αρκετών από τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με σκοπό να διερευνηθούν οι επενδυτικές δυνατότητες και το πώς η γερμανική τεχνογνωσία θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου