Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Τουρκικές προκλήσεις προσβολή στη μνήμη του ήρωα Κ. Ηλιάκη - Εμείς κάνουμε... δεήσεις

Οι Τούρκοι προσβάλουν τη μνήμη του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη προβαίνοντας σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου λίγα μίλια μακριά από το τραγικό συμβάν της 23ης Μαίου του 2006. Τότε που ο Τούρκος πιλότος «εμβόλισε» ανοιχτά της Καρπάθου το αεροσκάφος F-16 του Έλληνα αεροπόρου προκαλώντας την συντριβή και το θάνατο του Ηλιάκη.
Σήμερα, από νωρίς το πρωί, οι Τούρκοι διεξάγοντας την άσκηση Denizkurdu 2013 έχουν προχωρήσει σε παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο νότιο Αιγαίο, κοντά στο σημείο της συντριβής του Ηλιάκη. Σύμφωνα δε με πληροφορίες υπάρχει έντονη κινητικότητα από πλευράς Τούρκων με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΟΖ A.Σαμαράς προς ΕΕ: "Ελάτε να μοιραστούμε το φυσικό αέριo και τα πετρέλαια της Ελλάδας"!

Σε έμμεση παραδοχή της στρατιωτικής αδυναμίας της Ελλάδας να προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή διάσκεψη κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλες.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί στρατιωτικά μια τέτοια απόφαση απέναντι στην Τουρκία, πρακτικά .... μοίρασε τους πόρους της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ της Α.Μεσογείου στην ΕΕ τονίζοντας ότι αν συμβεί αυτό, τότε σε συνδυασμό με τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες θα γίνει πράξη η διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας στην ενέργεια.
Συγκεκριμένα ο Α.Σαμαράς δήλωσε:

Συνέντευξη-βόμβα του Βασίλη Μουλόπουλου στο Real.gr

Στον Βασίλη Σκουρή
Από το real.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει το σύστημα διαπλοκής στα Μέσα Ενημέρωσης, δηλώνει ο Βασίλης Μουλόπουλος στο Real.gr σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί, με αφορμή την εκδήλωση για την ενημέρωση που πραγματοποιεί η Κουμουνδούρου την επόμενη Δευτέρα.

Πρώτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ο υπεύθυνος του τομέα Ενημέρωσης της Κουμουνδούρου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής είναι να σπάσει το μονοπωλιακό καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών. «Θα προχωρήσουμε άμεσα σε προκήρυξη αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών από μηδενική βάση», υπογραμμίζει και χαρακτηρίζει τους σημερινούς καναλάρχες «καταληψίες της δημόσιας περιουσίας».

Άκης μέσω συνηγόρων: Να κλητευθεί ο Σημίτης εδώ και τώρα

Την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ή τη διακοπή της δίκης, προκειμένου η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου να επανακαθορίσει τη στάση της αφού «παραβιάζονται βασικά δικαιώματα του εντολέα τους», ζήτησαν σήμερα οι συνήγοροι του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος με 18 ακόμη πρόσωπα κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, προέρχεται από μίζες για τα εξοπλιστικά.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που σόκαρε την υφήλιο με την αγριότητά του Είχε αποστηθίσει το Κοράνι ο φονιάς με τον μπαλτά

Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε εχθές στο Λονδίνο, με δύο άνδρες να σφαγιάζουν έναν στρατιώτη μέσα στη μέση του δρόμου, σοκάροντας με την αγριότητα και βιαιότητα των πράξεών τους, τα πρώτα προσωπικά στοιχεία τους βγαίνουν σιγά σιγά στη δημοσιότητα.

Ο ένας από τους δύο δράστες, λοιπόν, σύμφωνα με την Independent, ονομάζεται Μουτζαχίντ, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές ο ένας από τους δύο δολοφόνους λέγεται Μάικλ Αντεμπολάχο.

Τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αγαθονήσι

Η είδηση στη σημερινή πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι δεν εστιάζεται τόσο στο γεγονός της καταγραφης και ενδεχομένως της φωτογράφησης των εγκαταστάσεων στο νησί των Δωδεκανήσων αλλά στο γεγονός ότι για κάποιο λόγο τα δύο τουρκικά RF-4 και τα δύο F-16 που τα συνόδευαν παρέμειναν στο FIR Αθηνών και στον εθνικό εναέριο χώρο επί 40 ολόκληρα λεπτα!

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, «σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 RF-4 και 2 F-16, εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ Νότια Σάμου και στις 08:43 τα 2RF-4 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση στο Αγαθονήσι σε ύψος 8000 ποδών».

Νέο Φορολογικό: Δηλώσεις τέλος για μισθωτούς και συνταξιούχους

Νέο Φορολογικό: Δηλώσεις τέλος για μισθωτούς και συνταξιούχους
Τι προβλέπει το προσχέδιο νόμου για τον νέο κώδικα φορολογίας - Ποιοι δεν θα υποβάλλουν δήλωση
Τέλος στις φορολογικές δηλώσεις για φορολογούμενους με εισόδημα από μια πηγή φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα δοθεί τις επόμενες μέρες σε διαβούλευση.
Το προσχέδιο του νέου κώδικα φορολογίας για φυσικά και νομικά πρόσωπα, προβλέπει νέο σύστημα παρακράτησης φόρου για μισθωτούς, αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 90% για όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις, ενώ οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν του 2014 πριν από τον Απρίλιο.

«Δεν τίθεται θέμα δεοντολογίας»

πανελληνιες, θεματα φυσικης
Με κεντρικό θέμα την καταγγελία που υπήρξε καταγγελίες από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών ότι το 4ο θέμα είχε αναρτηθεί προ δύο μηνών σε ιστοσελίδα που παρακολουθούν καθηγητές, συνεδρίασε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.
Η Επιτροπή απεφάνθη ότι κανένα θέμα δεοντολογίας και τάξης δεν τίθεται καθώς όλα τα θέματα και τα επιμέρους ερωτήματα ήταν αυστηρώς εντός της διδακτέας-εξεταστέας ύλης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των Λυκείων. Επίσης απεφάνθη πως όλα τα θέματα διαμορφώθηκαν, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα από την ολομέλεια της ΚΕΕ.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 12:48) βρισκόταν στις 97,65 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρή πτώση σε ποσοστό 0,15%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχωρούσε στις 39,98 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 0,35%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €6.168.

Πτωτικά κινείται η πλειοψηφία των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών. Οι τράπεζες υποχωρούν κατά 0,16%, όπως και η Κύρια Αγορά, ενώ η Εναλλακτική Αγορά παρουσιάζει απώλειες 0,11%. Αντίθετα οι Επενδυτικές εταιρείες παρουσιάζουν κέρδη σε ποσοστό 0,21%, ενώ τα Ξενοδοχεία δεν παρουσιάζουν μεταβολή.

Συντηρούνται οι πιέσεις στο Χ.Α. με "φόντο" και τις ευρωπαϊκές απώλειες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Νέες πιέσεις δέχεται την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μετά από ένα πτωτικό σερί τριών συνεδριάσεων, εν μέσω έντονα πτωτικών τάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η ελληνική αγορά, αν και ξεκίνησε το Μάιο με ένα εντυπωσιακό +18,3% σε εννέα συνεδριάσεις σε επίπεδο ΓΔ και κέρδη 150,6% στο ίδιο διάστημα για το δείκτη των τραπεζών, βρέθηκε να διορθώνει στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις σε ποσοστό 6,24% και 33,67% αντίστοιχα.