Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ξεσηκωμός για τη Βόρειο Ήπειρο! Ουδέποτε Ελληνική Κυβέρνηση από το 1914 μέχρι σήμερα «διέγραψε» έστω και για ιστορικούς λόγους το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας…

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ!

- «Κόκκινη γραμμή» η εξίσωσή της με τις ανιστόρητες απαιτήσεις της Αλβανίας για τους «Τσάμηδες»

- Ουδέποτε Ελληνική Κυβέρνηση από το 1914 μέχρι σήμερα «διέγραψε» έστω και για ιστορικούς λόγους το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας…

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Κάποιος ο οποίος δεν είναι προετοιμασμένος να προστατεύσει τον εαυτό του είναι κάποιος χωρίς χαρακτήρα. Ιούλιος του 1923 ήταν όταν είχε υπογραφεί η συνθήκη της Λωζάνης. Μαζί με τη συνθήκη αυτή, έσβησε και το Ελληνικό όνειρο της ολικής επαναφοράς. Από την ημέρα εκείνη οι Έλληνες προσπαθούν να γιατρέψουν τις πληγές τους. 
Άποψη
Του Γεωργίου Μιχαήλ*
Από το analyst
Από την ημέρα εκείνη, οι Τούρκοι σκέφτονται πως θα αφανίσουν μιά για πάντα τους Έλληνες. Λιγότερο από 100 χρόνια μετά, είναι πολύ κοντά στο να το πετύχουν. Με την διατήρηση της Μικράς Ασίας κατάφεραν να διατηρήσουν έναν απέραντο ζωτικό χώρο. Είναι αυτός ο ζωτικός χώρος που βοήθησε τους Τούρκους να δεκαπλασιάσουν τον πληθυσμό τους τα τελευταία 100 χρόνια.

DW: Μόνο η Ελλάδα δέχεται επαναπροωθήσεις

Μόνο η Ελλάδα ανταποκρίνεται θετικά στο γερμανικό αίτημα για επαναπροωθήσεις προσφύγων. Αρνητικές παραμένουν Αυστρία και Ιταλία. Μετά την Αλβανία, και η ΠΓΔΜ αρνείται μόνιμα κέντρα ασύλου στο έδαφος της.
Σε συνεντεύξεις τους σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Spiegel-Online) και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας (Frankfurter Allgemeine Zeitung) διαβεβαιώνουν πως η Ελλάδα έχει την πρόθεση να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων. Μάλιστα, ο κ. Βίτσας εξέφρασε την άποψη ενδεχόμενος η συμφωνία να κλείσει και πριν τα τέλη Ιουλίου.

Κοντά στην αποκάλυψη πολλών μυστικών της μουμιοποίησης -Ένα σχετικό εργαστήριο βρέθηκε νότια της Πυραμίδας Unas στη Σακάρα της Γκίζας

Την έναρξη της ανασκαφής ενός εργαστηρίου μουμιοποίησης που ανακαλύφθηκε μαζί με ένα κοινόχρηστο ταφικό χώρο, αποτελούμενο μοναδικά από διάφορους ταφικούς θαλάμους και χρονολογείται από τη Σαϊτ-Περσική περίοδο (664-404 π.Χ.), νότια της Πυραμίδας Unas στη Σακάρα της Γκίζας, ανακοίνωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Ελ Ανάνι.
Τις ανασκαφές κάνει η αιγυπτιακο-γερμανική αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου Τούμπινγκεν.
«Μια συλλογή από 35 μούμιες έχει αποκαλυφθεί μαζί με τέσσερις σφραγισμένες σαρκοφάγους που πρόκειται να ανοίξουν σύντομα για να διερευνήσουν τι βρίσκεται μέσα», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προκλητική επιστολή Ακινζτί: Νόμιμη η τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η παρουσία της Τουρκίας στα Κατεχόμενα γίνεται ως... μέσο πρόληψης της βίας κατά των Τουρκοκυπρίων, αναφέρει στην προκλητική επιστολή του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Προκλητική επιστολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί διαβίβασε η τουρκική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

OYNΦΙΚΥΠ: Όλες αποφάσεις λαμβάνονται από το ΣΑ

Όλες οι αποφάσεις που σχετίζονται με την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο λαμβάνονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας και όχι σε επίπεδο αποστολής, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις αναφορές στην ειρηνευτική δύναμη που περιλαμβάνονται σε επιστολή του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο κ. Σιντίκ είπε ότι σε αυτή «υπάρχουν θέματα που τίθενται προς εξέταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας».