Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η διάδοση του ζεόλιθου

Του Ν.Λυγερού

Η διάδοση του ζεόλιθου στον τομέα της γεωργίας γίνεται από στόμα σε στόμα πλέον, γιατί οι γεωργοί εμπιστεύονται τους γεωργούς κι όταν βλέπουν χειροπιαστά αποτελέσματα στα χωράφια των άλλων θέλουν και αυτοί να τον δοκιμάσουν και στα δικά τους. Με άλλα λόγια δεν είμαστε πια στη φάση τη θεωρητική και των επιστημονικών συζητήσεων στα εργαστήρια. Ο ζεόλιθος έχει μπει πια στο πρακτικό επίπεδο κι οι άνθρωποί μας βλέπουν τα πρώτα αποτελέσματα. Επιπλέον, όταν υπάρχει ανάγκη προστασίας των ελαιόδεντρων από το δάκο και ανάγκη μετατροπής και ταυτόχρονα αξιοποίησης του κατσίγαρου, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο γρήγορα.

Η απόλαυση του ζεόλιθου

Των Ν. Λυγερού, Β. Τσατσαμπά

Άλλο είναι να μελετάς ένα θέμα αποκλειστικά σε θεωρητικό επίπεδο για λόγους εθνικής στρατηγικής και άλλο να βλέπεις χειροπιαστά τη δράση της σκέψης. Στο θέμα του ζεόλιθου, επειδή έχει να κάνει με τη φύση και τον άνθρωπο, πολλά πράγματα λειτουργούν βιωματικά. Και γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε πρακτικά με το ψέκασμα του ζεόλιθου στα ελαιόδεντρα για να δείξουμε σε όλους τη διαδικασία με το παράδειγμα της Πελοποννήσου. Έτσι, η παλιά Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στη ζεολιθική περίοδο δίχως δισταγμούς και άλλες καθυστερήσεις. Διότι υπάρχει η ανάγκη της προφύλαξης από το δάκο της ελιάς. Έτσι βάζοντας μπρος τη διαδικασία του φυσικού ψεκάσματος μέσω του ζεόλιθου και με αυτήν την επίγνωση νιώσαμε ότι οι ελιές το περίμεναν. Δηλαδή δεν υπήρχε αυτή η χημική παρεμβολή που δημιουργεί ενοχές σε μερικούς παραγωγούς και ειδικά σε αυτούς που θέλουν να λειτουργήσουν όσο πιο βιολογικά γίνεται. Εδώ στην πράξη νιώσαμε την απόλαυση της εκτέλεσης μιας αποστολής που είναι απαραίτητη. Δεν αρκεί ν’ αγαπούμε το καλό λάδι, πρέπει να προστατέψουμε και τα ελαιόδεντρα, να τα περιποιηθούμε για να νιώσουν και αυτά ότι απελευθερώνονται από ένα ζυγό τεχνητό.

Πρώτες παρατηρήσεις επί της απογραφής του 2011.

Του Νίκου Καραβαζάκη

Καθώς είναι πέραν από βέβαιο πως θα ακολουθήσουν πάρα πολλές παρατηρήσεις και επεξεργασίες επί των αποτελεσμάτων της απογραφής γενικού πληθυσμού του 2011, αρχικά επισημαίνουμε τα εξής:
  1. Στο σύνολο 10,815 εκατ. μονίμου πληθυσμού, συμπεριλαμβάνονται 912.000 αλλοδαποί, δηλ. συνολικά Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι είναι 9,903 εκατ. Εξ αυτών 2,1 εκατ. είναι ανήλικοι. Πώς λοιπόν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του 2012, 9,948 εκατ. πολίτες; Έπρεπε να είναι 7,8 εκατ. οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Πού και πώς βρέθηκαν 2 εκατ. επιπλέον εγγεγραμμένοι;

Γεωργιάδης: "Έπρεπε να σας απολύσουμε, για να δείτε τι εστί βερίκοκο"(Βίντεο)

Πώς χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πολυκλινική Αθηνών ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
"Φασαρία επειδή θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο, από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό" χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πολυκλινική Αθηνών ο υπουργός Υγείας
Επέκρινε σφόδρα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Πολυκλινική Αθηνών ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μόνο 2,6 από τα 128 εκατ. ευρώ του ταμείου Μολυβιάτη δόθηκαν για ενίσχυση των πυρόπληκτων της Ηλείας

Σημειώνεται ότι, τον περασμένο Ιούλιο, είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία της έρευνας της Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, σύμφωνα με τα οποία χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη κατευθύνθηκαν και σε περιοχές που δεν είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές
Στοιχεία με τα συνολικά ποσά χρηματοδοτήσεων έργων από τον Λογαριασμό Αρωγής Πυροπλήκτων (πρώην ΕΤΕΑ- Ταμείο Μολυβιάτη) διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά από αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το έγγραφο, μετά την κατάργηση του ΕΤΕΑ (Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών), το ταμειακό υπόλοιπο που προέκυψε ήταν ύψους 118.324.384,80 ευρώ, περιήλθε το 2011 στην αρμοδιότητα του υπουργού Οικονομικών και μεταφέρθηκε από τους λογαριασμούς που τηρούσε το ΕΤΕΑ στον «Λογαριασμό Αρωγής Πυρόπληκτων», ο οποίος είχε συσταθεί στην ΤτΕ ειδικά για τη συγκέντρωση δωρεών υπέρ πυροπλήκτων.

Από την τσέπη των πολιτών η διαφορά τιμής πρωτοτύπου - γενόσημου φαρμάκου

Στους ασφαλισμένους πέφτει το βάρος της διαφοράς τιμής μεταξύ πρωτοτύπου και γενόσημου φαρμάκου αν επιλέξει το πρώτο. Καταργείται η αποζημίωση του 50% από τον ΕΟΠΥΥ

Από την τσέπη του θα πληρώνει ο ασφαλισμένος τη διαφορά μεταξύ πρωτοτύπου και γενοσήμου φαρμάκου, εάν επιλέξει να προμηθευτεί το πρωτότυπο, σύμφωνα με εισήγηση της τεχνικής επιτροπής φαρμάκου, η οποία συστάθηκε με σκοπό τη διατύπωση των θέσεων για τα θέματα φαρμάκου του υπουργείου Υγείας, στην επικείμενη συνάντηση με την Τρόικα.

ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Τα επιχειρησιακά & γεωστρατηγικά σενάρια που αλλάζουν το χάρτη στη Μ. Ανατολή

Με τις ΗΠΑ και τις λοιπές –γνωστές- δυτικές χώρες να έχουν ήδη προαποφασισμένη μια στρατιωτική επέμβαση  στη Συρία και αφού εξασφάλισαν την κατάλληλη αφορμή με την προσχηματισμένη επίθεση με χημικά στη Δαμασκό, στο νέο «χάρτη» των γεγονότων κυρίαρχη θέση έχουν τα σενάρια στο πως η εμπλοκή αυτή θα υλοποιηθεί.
Πέραν αυτού πρέπει να εξεταστεί και η στάση που θα κρατήσουν κράτη με ρόλο κλειδί στην περιοχή όπως είναι το Ισραήλ, το Ιράν, η Τουρκία και η Ιορδανία και φυσικά η Ρωσία.

ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ 10 ΕΚΑΤ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ...Συρία-Αίγυπτος: Καίνε εκκλησίες, σφάζουν και βιάζουν χριστιανούς - Η Δύση αδιαφορεί(Βίντεο)

Μαζικές δολοφονίες χριστιανών, απαγωγές και εκτελέσεις ελληνορθοδόξων, καθολικών και κοπτών χριστιανών, βιασμοί Χριστιανών γυναικών, καταστροφή εκκλησιών και ιερών συμβόλων της χριστιανοσύνης.
Αυτή είναι η μαύρη μοίρα των Χριστιανών σε Συρία και Αίγυπτο, όπου αποτελούν και στις δύο χώρες το 10% του συνολικού πληθυμσού τους, κάπου 10 εκατομμύρια ψυχές.
Περισσότερες από 40 εκκλησίες κάηκαν και άλλες 23 δέχθηκαν επιθέσεις και έχουν μεγάλες φθορές από τις αναταραχές των τελευταίων ημερών στην Αίγυπτο από τους ισλαμιστές.

Σειρά παίρνουν ΕΑΣ-ΕΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Διαδοχικές επαφές έχει ο υπουργός Οικονομικών με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την αναδιάρθρωση των τριών ζημιογόνων ΔΕΚΟ, της ΕΑΣ, της ΕΒΟ και της ΛΑΡΚΟ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην κλείσει κανένας από τους τρεις οργανισμούς, αλλά να προχωρήσει άμεσα η εξυγίανσή τους προκειμένου να αποκρατικοποιηθούν. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους καθώς συνολικά και στις τρεις αυτές ΔΕΚΟ εργάζονται περισσότεροι από 2.000 υπάλληλοι.

Μυτιλήνη: Πληροφορίες -σοκ ανατρέπουν τα δεδομένα για το ατύχημα με το τρίχρονο κοριτσάκι

Τοπικοί διαδικτυακοί τόποι του νησιού κάνουν λόγο για ξυλοδαρμό του παιδιού από την αλλοδαπή μητέρα του - Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ
Νέα στοιχεία προκύπτουν στην υπόθεση του τρίχρονου κοριτσιού που βρέθηκε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο της Ελευθερίου Βενιζέλου από περαστικούς και που όπως ισχυρίστηκε η μητέρα του έπεσε από τον τρίτο όροφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LesvosNews.gr - που όμως δεν επιβεβαιώνονται επισήμως από καμία αρμόδια αρχή - το άτυχο κοριτσάκι ενδέχεται να έχει ξυλοκοπηθεί άγρια από την 20χρονη μητέρα του η οποία ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Συρία: Πυρά ελεύθερων σκοπευτών κατά των επιθεωρητών του ΟΗΕ


Οι επιθεωρητές μετέβησαν τελικά στη Μουανταμίγια, είδαν τραυματίες και συνέλεξαν δείγματα - Είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα επίθεση με όλμους κοντά στο «Four Seasons», όπου διαμένει η ομάδα των επιθεωρητών - Θα «αποτύχετε» αν εισβάλλετε στη Συρία, προειδοποιεί ο Άσαντ
Πραγματοποιήθηκε τελικά, με επεισοδιακό τρόπο, η πολυαναμενόμενη επίσκεψη των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη συνοικία Μουανταμίγια, έξω από τη Δαμασκό, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες των αντικαθεστωτικών σημειώθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο εκατοντάδες άμαχοι.

Οι Ευρωπαίοι «κατάσχουν» τη δημόσια περιουσία


Σε απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης (ESM) αναφέρεται ότι η πώληση περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου θα διεκπεραιώνεται από δύο ειδικές εταιρείες στις οποίες δεν θα υπάρχει καμία ελληνική παρέμβαση
Τριγμούς και κινητικότητα δημιουργεί η χθεσινή αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» αναφορικά με το αίτημα εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας από τους δανειστές, δηλαδή για τη μυστική εισήγηση του ΕSM και του EFSM προς το υπουργείο Οικονομικών που αφορά στη δημιουργία νέας εταιρείας, με έδρα εκτός Ελλάδος, η οποία θα διαχειριστεί το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων και της περιουσίας της χώρας.

«Δεν είμαστε ψυχολόγοι» απαντούν από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ για τις δηλώσεις Στουρνάρα

Το Βερολίνο δεν θέλει να ανατροφοδοτήσει τη συζήτηση που άνοιξε ο Γ. Στουρνάρας με τη δήλωσή του στο «ΘΕΜΑ» ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη ύψους 10 δισ.
«Δεν είμαι ψυχολόγος και ούτε εκπρόσωπος τύπου άλλων υπουργών» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου τύπου του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση για τα κίνητρα των δηλώσεων του Γιάννη Στουρνάρα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι το ύψος του επόμενου πακέτου βοήθειας θα είναι 10 δισ. ευρώ χωρίς νέους όρους.

Άκης: Όλα ήταν σκευωρία του Γ. Παπανδρέου για να με εξοντώσει

Άκης: Όλα ήταν σκευωρία του Γ. Παπανδρέου για να με εξοντώσει
Εκτεθειμένο το δικαστήριο στην κοινή γνώμη, καθώς όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός, δεν εκλήθησαν κατά το αίτημά του τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ
«Δεν έχω καμία σχέση με υπεράκτιες εταιρείες» είπε, απολογούμενος, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε πλήρως όσα του αποδίδονται στην ογκωδέστατη δικογραφία για την υπόθεση των «μιζών», που φέρεται να πήρε για εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας.
Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση, ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε ότι έλαβε ανταλλάγματα για την άσκηση των καθηκόντων του και ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με τις εταιρείες, που, κατά το κατηγορητήριο, χρησιμοποιήθηκαν για να αποκρυβούν και να νομιμοποιηθούν, μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που διακινήθηκαν με αφορμή αγορές όπλων.

Επιτρέπονται από την 1η Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις ληγμένων τροφίμων!

Επιτρέπονται από την 1η Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις ληγμένων τροφίμων!
Επιτρέπονται από 1ης Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις προϊόντων «περασμένης διατηρησιμότητας», κάτω από συγκεκριμένους όρους όμως, όπως προβλέπεται από τους «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) που αποτελούν μετεξέλιξη του Αγορανομικού Κώδικα.
Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό έγγραφό του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, εφεξής επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από τη νομοθεσία ως ευαλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

Ήπια άνοδος στη Wall μετά τα στοιχεία για τις παραγγελίες αγαθών

Dow15.036,3025,79 0,17%  



  Nasdaq3.657,7919,08 0,52%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρά κέρδη συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ άμβλυναν τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve προετοιμάζεται να αρχίσει να μειώνει τη στήριξη που προσφέρει στην οικονομία.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών υποχώρησαν 7,3% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 226,6 δισ. δολ. όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση 4%.

Τον προηγούμενο μήνα οι παραγγελίες είχαν αυξηθεί 3,9% σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

Χωρίς να περιλαμβάνεται η κατηγορία των μεταφορών, η οποία σημειώνει μεγάλες διακυμάνσεις, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών υποχώρησαν 0,6%.

Τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας μονοπωλούν τους τελευταίους μήνες την προσοχή των επενδυτών καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η ενίσχυση της ανάκαμψης στις ΗΠΑ ΘΑ οδηγήσει την αμερικανική Federal Reserve να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της.

Στις Κεντρικές Φυλακές μεταφέρθηκε ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Λευκωσία: Στις Κεντρικές Φυλακές ευρίσκεται από το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά την απόρριψη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού του αιτήματος της υπεράσπισης για αναβολή της εκτέλεσης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του που εκδόθηκε από το Εφετείο Αθηνών.

Ο αναπληρωτής διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης, δήλωσε ότι «ο κ. Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν στις Κεντρικές Φυλακές» και τώρα, όπως είπε ο κ. Τρυφωνίδης, «γίνονται διευθετήσεις για να τοποθετηθεί κάπου στους χώρους μας και δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο».

Κύπρος:Σύλληψη Νίκου Λίλλη και τριών άλλων για την επένδυση της CYTA

Λευκωσία: Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση αγοραπωλησίας του τουρκοκυπριακού ακινήτου στη Δρομολαξιά, από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA.

Η Αστυνομία προχώρησε σήμερα, νωρίς το απόγευμα, στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων σχετικά με την υπόθεση.

Πρόκειται για το 43χρονο επιχειρηματία, Νίκο Λίλλη, τον οποίο ενέπλεξε στην υπόθεση, ο Χαράλαμπος Λιοτατής κατά την κατάθεση του στην αρμόδια Ερευνητική Επιτροπή.

Αμελητέα κέρδη παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Αμελητέα κέρδη παρουσίασε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 0,15%, κλείνοντας στις 94,1 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε άνοδο της τάξης του 1,09%, κλείνοντας στις 35,1 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €16.817,66.

Ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,16%, ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,80%, ο δείκτης της Επενδυτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,90% και των Τραπεζών σε ποσοστό 0,21%.

Μικρές απώλειες και απογοητευτικός τζίρος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Η συνεδρίαση της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ήταν μία από τις χειρότερες εντός του έτους, από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς ο ημερήσιος τζίρος οριακά κατάφερε να ξεπεράσει τα… 18 εκατ. ευρώ.

Εξαιρουμένης δε της αξίας των προσυμφωνημένων συναλλαγών (2,84 εκατ. ευρώ σε τρία πακέτα στον ΟΠΑΠ), ο «καθαρός» ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε σε 15,19 εκατ. ευρώ μόλις.

Στο ταμπλό η κίνηση υπήρξε υποτονική σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, με τον Γενικό Δείκτη να εναλλάσσει πρόσημο σε εύρος διακύμανσης 13 περίπου μονάδων.