Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Ένας διπλούς πέλεκυς 3500 χρόνων από την Κρήτη αποδεικνύει ότι μιλάμε ακόμη την γλώσσα εκείνης της εποχής!!! Ευρίσκεται στο Μουσείο της Βοστώνης – πότε θα τον ζητήσει πίσω το υπ. Πολιτισμού της Ελλάδος;

Του Γιώργου Λεκάκη
Από το arxeion-politismou
 
Ένας διπλούς πέλεκυς (λάβρυς, όπως τον έλεγαν οι Λυδοί, φύλο ελληνικής καταγωγής) από την Κρήτη (του 1500 π.Χ.), μεγέθους 9 Χ 8,3 εκατ., ευρίσκεται και εκτίθεται στο Μουσείο της Βοστώνης των ΗΠΑ.

Η ανοιχτή επιστολή του Ντέιβιντ Μπλατ για το πρόβλημα υγείας του που λυγίζει ακόμη και σίδερα

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει (PPMS), δημοσιεύοντας μέσω της ΚΑΕ Ολυμπιακός μια επιστολή που λυγίζει ακόμη και σίδερα…
Η ανοιχτή επιστολή του προπονητή του Ολυμπιακού
«Μερικές φορές η ζωή σου «πετά» πράγματα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχουν εξήγηση, νόημα ή λόγο. Αυτές είναι οι στιγμές που σε αναγκάζουν να αναγνωρίσεις πως πρέπει να κάνεις επιλογές που θα δοκιμάσουν τον πραγματικό χαρακτήρα σου.

Προς διάλυση η κυβέρνηση συνασπισμού Λέγκα-Πέντε Αστέρων στην Ιταλία - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος πολιτικού διαζυγίου

Ο κυβερνών συνασπισμός στην Ιταλία, την κατάρρευση του οποίου προκάλεσε ο ηγέτης της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, αναμένεται να ενταφιαστεί οριστικά αύριο Τρίτη με μια πολυαναμενόμενη δήλωση του επικεφαλής της κυβέρνησης Τζουζέπε Κόντε, στη Γερουσία, και την πιθανή παραίτησή του.
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) στον Κόντε, που μπορεί να εξαπολύσει από το βήμα της Γερουσίας καυστική κριτική εναντίον του Σαλβίνι, του ακροδεξιού αντιπροέδρου της κυβέρνησής του, έπειτα από 14 μήνες διακυβέρνησης.

Τουρκική φάλαγγα χτυπήθηκε στη βορειοδυτική Συρία και η Άγκυρα διαμαρτύρεται στη Μόσχα!

Μια τουρκική στρατιωτική φάλαγγα δέχθηκε σήμερα επίθεση ενώ κατευθυνόταν προς ένα από τα παρατηρητήριά της στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας πως από την αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν τρεις άμαχοι και 12 άλλοι τραυματίσθηκαν.

Το υπουργείο ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε πως η επίθεση αυτή ήταν μια παραβίαση των συμφωνιών και της συνεργασίας με τη Ρωσία, τον ισχυρότερο σύμμαχο του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Πρόσθεσε πως η Ρωσία είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τη φάλαγγα.

Σχόλιο Πρεσβείας Ρωσίας για «Ρωσική Εκκλησία Βόρειας Κύπρου»

H Πρεσβεία της Ρωσίας παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση και βρίσκεται στην μόνιμη επαφή με τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου της Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κύπρο.
Σχολιάζοντας το σημερινό άρθρο του «Φ», η ρωσική πρεσβεία τονίζει ότι τα δεδομένα ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επειδή σύμφωνα με την επίσημη βεβαίωση από το Τμήμα εξωτερικών σχέσεων της Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το 4 Φεβρουαρίου ο κ. Αλεξει Ιβανόφ, ο οποίος αυτοαποκαλείται όπως κληρικός της «Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Εξωτερικό» και ως επικεφαλής της ενορίας

Bundesbank: Ενώπιον ύφεσης η γερμανική οικονομία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, προβλέπεται ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μπορεί να “παραμείνει άτονη” στο τρίτο τετράμηνο του 2019 ενώ πιθανολογείται το ΑΕΠ «να συνεχίσει να πέφτει ελαφρώς».

Η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πακέτο οικονομικών προβλημάτων το οποίο συνηθίζουν να αποκαλούν οι αναλυτές «τέλεια καταιγίδα». Η Bundesbank αναφέρει ότι οι δυσοίωνες προβλέψεις της για το ΑΕΠ «οφείλονται κυρίως στην συνεχιζόμενη πτώση στη βιομηχανία».

1821 - 2021, μία ξεφτίλα δρόμος - Δεν μας τα λέτε καλά κύριε Γεραπετρίτη και κύριοι της κυβέρνησης, πάρτε το αλλιώς!!!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Από το infognomonpolitics


Αυτή η χώρα είναι δύσκολο να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες ατόμων που πιστεύουν σε νεκρές ιδεολογίες, αφού προηγουμένως πίστεψαν σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί στην κοινή γνώμη ακόμα και της ίδιας της πατρίδας τους, όπως είναι ο Τσαουσέσκου και ο Εμβέρ Χότζα.

Και όσο συμβαίνει αυτό, όσο τα ορφανά του Στάλιν συνεχίζουν να καθορίζουν το μέλλον αυτού του τόπου, τόσο η χώρα θα διολισθαίνει στην πλήρη απαξίωση και στην καταστροφή.