Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Η Αιγηίδα πριν βυθιστεί στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ο Μύθος αναφέρει ότι όταν ο Αιγέας ενημέρωσε το γιο του για τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωνε στον Μίνωα, ο Θησέας αποφάσισε τότε να απαλλάξει τους Αθηναίους από τον φρικτό αυτό φόρο.

Έτσι ξεκίνησε για την Κρήτη με σκοπό να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Καθώς τα πανιά στο καράβι ήταν μαύρα, λόγω του φόρου αίματος, ο Αιγέας ζήτησε ότι αν ο γιος του πετύχει στην αποστολή του και επιστρέψει ζωντανός, να σηκώσουν στην επιστροφή άσπρα πανιά. Όμως ενώ ο Θησέας πέτυχε στην αποστολή του, πάνω στη χαρά τους ούτε ο ίδιος ούτε ο πλοίαρχος θυμήθηκαν να αλλάξουν τα πανιά.

Σε σφραγισμένη συσκευασία το ελαιόλαδο στους χώρους μαζικής εστίασης από 1/1/2018

Σε σφραγισμένη συσκευασία θα διατίθεται το ελαιόλαδο στους χώρους μαζικής εστίασης από την 1η Ιανουαρίου 2018. Για τους παραβάτες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί σχετική ενημέρωση από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κλάδος είναι έτοιμος και δεν θα ζητηθεί παράταση για την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα.
Η ρύθμιση αυτή είχε προταθεί στο υπουργείο Οικονομίας από τους φορείς της αγοράς, καθώς έκριναν απαραίτητη τη χρήση στους χώρους μαζικής εστίασης μη επαναχρησιμοποιούμενων, μικρών συσκευασιών ελαιόλαδου, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η ποιότητα του εθνικού μας προϊόντος, όσο και η προστασία των καταναλωτών.

Ο ΠΟΜΑΚΟΣ ΤΗΣ Δ. ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ… «ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ» ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το nikosxeiladakis

Η προκλητική φιέστα του Ερντογάν στην Θράκη βρήκε την πιο κατάλληλη απάντηση από ένα μουσουλμάνο, τον Πομάκο δημοσιογράφο Σεμπαϊδήν Καραχότζα :

«Οι τοποθετήσεις του Ερντογάν ήταν ανόητες. Μακάρι στην Τουρκία οι πολίτες να είχαν έστω το εν τέταρτο των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης.

Επιστολή προς Ερντογάν για τους αγνοούμενους της Κύπρου

Την απόγνωση τους για την τύχη των δικών τους ανθρώπων, εξέφρασαν στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι συγγενείς των αιχμαλώτων και αγνοουμένων της Κύπρου.

Για πρώτη φορά 43 χρόνια μετά την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων, με επιστολή προς τον Τούρκο Πρόεδρο η «Πανελλήνια Επιτροπή αδήλωτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας», ζητά να δοθεί λύση σε αυτό το ανθρωπιστικό ζήτημα και επικρίνει την ολιγωρία που επέδειξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Τουρκίας στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η επιστολή, που εστάλει ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η τύχη των αγνοουμένων αποτελεί μία από τις ανοικτές πληγές του Κυπριακού δράματος.

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού: Προσοχή! Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες

Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία - Χιόνια και έντονες καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα - Πού και πότε, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης (20/12/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σταδιακή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από την Πέμπτη (21-12-2017) ο καιρός στις νοτιότερες περιοχές της χώρας με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά.

Μετά την αιγιαλίτιδα ζώνη του Κοτζιά, ο Βίτσας ανοίγει θέμα για την ΑΟΖ - Συνέντευξη στην κρατική ΕΡΤ

«Εργαζόμαστε για να την ανακηρύξουμε» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός και προσθέτει: «Είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε πιθανή απειλή - Το συμφέρον της ίδιας της Τουρκίας είναι να ακολουθήσει τον σύγχρονο κόσμο να ακολουθήσει έναν ευρωπαϊκό δρόμο»
«Είναι ένα ανοικτό θέμα, το πως θα εξομοιωθούμε με το Διεθνές Δίκαιο, χωρίς να προκαλέσουμε καμία επιπλέον τριβή αλλά εκφράζοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα", διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στην αναγγελία του υπουργού Εξωτερικών περί επέκτασης των χωρικών υδάτων.