Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

«Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας», στη Θόλο του «Ελληνικού Κόσμου» Νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Η νέα διαδραστική παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, με τίτλο «Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας», θα αρχίσει να παρουσιάζεται στη Θόλο του «Ελληνικού Κόσμου» από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μία πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για το θέατρο εικονικής πραγματικότητας «Θόλος».

ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ Πώς θα ήταν η Αθήνα αν είχε χτιστεί στις όχθες των ποταμών της (Εικόνες)

Ολες οι σημαντικές πόλεις από την αρχαιότητα, τον μεσαίωνα και μέχρι τον τελευταίο αιώνα χτίζονταν πάνω σε ποτάμια και συνδέονταν με ποτάμια. Εκτός από την Αθήνα, τα ποτάμια της οποίας μπαζώθηκαν και έγιναν άσχημοι αυτοκινητόδρομοι.
Γνωστές πόλεις, όπως το Λονδίνο, η Πράγα, η Ρώμη, η Κολωνία, η Μόσχα, το Παρίσι, η Αγία Πετρούπολη, η Βουδαπέστη, η Βιέννη κ.ά., αλλά και τόσες πανέμορφες άγνωστες πόλεις, όπως π.χ. το Κόμπλενζ, το Μελκ, το Ούγκλιτς, το Κίζι, το Ρουντεσχάιμ, έχουν χτιστεί γύρω από τα ποτάμια τους και αποτελούν μαγνήτη για τους ντόπιους κατοίκους και τους τουρίστες.

Προϊστορική πόλη αποκαλύπτεται σταδιακά στη Λάρνακα Αποκαλύφθηκε κι άλλο τμήμα στις ανασκαφές κοντά στο αεροδρόμιο

Σημαντική πρόοδο σημείωσαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές κοντά στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, καθώς αποκάλυψαν ακόμη ένα τμήμα της προϊστορικής πόλης, η οποία φαίνεται να ιδρύθηκε τον 16ο αι. π.Χ. (παρόλο που, βάσει της κεραμικής, η χρονολόγηση είναι πιο πρώιμη). Τον 12ο αι. π.Χ. η πόλη καταστράφηκε και εγκαταλείφθηκε.

Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου υπολογίζεται ότι η αρχαία αυτή πόλη είχε έκταση 25-50 εκτάρια και μέχρι σήμερα έχει διερευνηθεί μόνο ένα μικρό τμήμα του οικισμού.

Η τακτική της φρίκης του Daesh(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Στη στρατηγική μετά τις εύστοχες παρατηρήσεις του Clausewitz περί πολέμου, και ειδικά για τον χαμαιλεοντικό του χαρακτήρα, θεωρούμε ότι το πιο φυσιολογικό είναι ο πόλεμος που όταν έχει παύσεις τις ονομάζουμε ειρήνη, ενώ στην κοινωνία επιβάλλουμε με αυθαίρετο τρόπο το ανάποδο. Αυτό βέβαια δεν ξαφνιάζει κανένα που ασχολείται με στρατηγικά θέματα, διότι συνεχώς αναγνωρίζει στο πλαίσιο της ιστορικής πραγματικότητας, νοητικά στρατηγικά σχήματα που δεν υπάρχουν για την κοινωνία.

Στην κορυφή του κόσμου η ελληνική ναυτιλία - 13 Έλληνες εφοπλιστές στους σημαντικότερους 100 (Φωτό)

ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ "ΕΤΑΙΡΟΙ" ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ

Στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας και με μεγάλη διαφορά βρίσκεται η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία, ενώ 13 Ελληνες εφοπλιστές είναι μεταξύ των 100 σημαντικότερων του κλάδου, δείχνοντας την τεράστια δυναμική που έχει η χώρα σε έναν παραγωγικό τομέα που οι ξένοι "εταίροι" βασικά το Βερολίνο, κάνει ότι μπορεί για να απομακρύνει από την χώρα και κατ'αυτό τον τρόπο να αδυνατίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ελληνική οικονομία και να κρατήσει ελεγχόμενη την Ελλάδα από τα κέντρα που την κρατούν "δεμένη χειροπόδαρα".

Οι δανειστές απαιτούν και η κυβέρνηση αποσύρει το παράλληλο πρόγραμμα

Αποσύρεται προς το παρόν το πολυδιαφημισμένο "παράλληλο πρόγραμμα" της κυβέρνησης για να μην υπάρξει εμπλοκή με τη δόση. Οι δανειστές το χαρακτηρίζουν μονομερή ενέργεια. Προς επανακατάθεση του νομοσχεδίου μετά τις 7 Ιανουαρίου. Έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή

«Πίσω παίρνει» η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, λίγα μόλις 24ωρα πριν την αιφνίδια κατάθεσή του στη Βουλή.

Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους δανειστές να εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή, προτού εκείνοι λάβουν την απαιτούμενη ενημέρωση.

Σε δίκη η Κριστίν Λαγκάρντ για την υπόθεση της Credit Lyonnais

Σε δίκη παραπέμπεται η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για την υπόθεση της Credit Lyonnais και του Μπερνάρ Ταπί, σύμφωνα με απόφαση γαλλικού δικαστηρίου.


Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η Κριστίν Λαγκάρντ ελέγχεται, ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας το 2008, για την απόδοση αποζημίωσης 400 εκ. ευρώ στον επιχειρηματία και πολιτικό Μπερνάρ Ταπί για την υπόθεση της πώλησης της εταιρείας του, Adidas, το 1993-1994 από την Credit Lyonnais.

Πούτιν: Αν η Τουρκία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε ένα σημείο, δικό της πρόβλήμα(Βίντεο)

Ας τολμήσουν τώρα που έχουμε τους S-400 στη Συρία να κάνουν παραβιάσεις - Πρώτα έκαναν την επιθετική ενέργεια της κατάρριψης του Σουκχόι και μετά κρύφτηκαν πίσω από το ΝΑΤΟ
Νέα επίθεση κατά της Τουρκίας για την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι SU24 εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης ενώπιον 1.350 δημοσιογράφων.

Αφού χαρακτήρισε όχι απλά «μη φιλική» αλλά «επιθετική» πράξη την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού είπε ότι η Τουρκία στη συνέχεια «έτρεξε να κρυφτεί πισω από το ΝΑΤΟ. «Αν ήταν ατύχημα θα είχαν ζητήσει συγγνώμη. Είναι εξοργιστικό. Οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί μας» συμπλήρωσε.