Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Η κληρονομιά των Ελλήνων

Από τους προγόνους μας δεν κληρονομήσαμε μόνο αυτή την πανέμορφη χώρα που σήμερα την εκχωρούμε στους ξένους γοητευμένοι από τα λαμπυρίζοντα ευρώ που μας δείχνουν…

Δεν κληρονομήσαμε μόνο μια γλώσσα με αναρίθμητες αρετές, μητέρα ουσιαστικά όλων των σύγχρονων γλωσσών της δύσης, την οποία κακοποιούμε βάναυσα και συστηματικά με εντολές του υπουργείου «παιδείας»
Δεν κληρονομήσαμε μόνο μια απέραντη ιστορία ηρωισμών που σήμερα συκοφαντούμε και αποδομούμε μετά μανίας ώστε να μας μείνουν στο τέλος οι φανταστικοί ήρωες της δύσης που συνήθως είναι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών που διαφημίζουν αυτοκίνητα και ρολόγια ή μπρατσάτοι εξολοθρευτές τρομοκρατών οι οποίοι απειλούν το ωραίο μας σύστημα…

Όταν καταστρέφεις τα πάντα είναι επειδή τελείωσες

Όταν καταστρέφεις τα πάντα είναι επειδή τελείωσες
Του Ν. Λυγερού

Αυτό που δεν βλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές, γιατί περιορίζονται στην εξέταση της επικαιρότητας δίχως ν’ αξιοποιούν κανένα στρατηγικό υπόβαθρο, είναι ότι πολύ απλά όταν καταστρέφεις τα πάντα, είναι επειδή τελείωσες και θέλεις να εκδικηθείς την ήττα σου. Όταν παγιδεύεις τα πάντα σε μια πόλη που κατοικούσες και ήλεγχες για χρόνια είναι ότι δεν θα επιστρέψεις. Έτσι όσοι εκτιμούν αυτές τις πράξεις ως αντίσταση στις μεγάλες δυνάμεις δεν έχουν ιδέα πόσο χαμηλά θα πάνε λόγω έλλειψης στρατηγικής.

Η μαλάκυνση των σκληροπυρηνικών

Στρατηγικοί υπερλογισμοί
Του Ν. Λυγερού

Αν δεν δίνουμε σημασία στο ανούσιο τότε μπορούμε να δούμε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και να γίνει κατανοητό το δύσκολο που νομίζουμε ότι ήταν περίπλοκο, ενώ η ανάλυση μέσω έξυπνης ιστορίας επιτρέπει την απελευθέρωση από τα δεδομένα που θεωρούσαμε μόνο δεδομένα. Όμως το παρελθόν αλλάζει όταν επιλέγεις άλλη διακλάδωση και δεν κοιτάζεις μόνο τις διασταυρώσεις για να βρεις τον δρόμο σου ενώ υπάρχει ήδη μονοπάτι του φωτός. Με τους στρατηγικούς υπερλογισμούς εξετάζεις ταυτόχρονα πολλά σενάρια σαν να αναλύεις μια πολλαπλή σύνθεση.

Στρατηγικές συμβουλές

Στρατηγικές συμβουλές
Του Ν. Λυγερού


Πολλές φορές στην ιστορία έχουμε δει μαλακά συστήματα να συμβιβάζονται με σκληρά για να πετύχουν ενδιάμεσους στόχους που δεν μπορούσαν να είναι ούτε τελικοί, ούτε καθοριστικοί για το μέλλον και κάθε φορά που τα σκληρά πέτυχαν τους δικούς τους απάνθρωπους στόχους, συνέχιζαν με την καταπάτηση οποιασδήποτε συμφωνίας για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούν ν’ αντισταθούν στη φύση τους. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και τώρα γίνονται αυτά τα λάθη που δεν διορθώνονται δίχως μεγάλο κόστος για την Ανθρωπότητα. Διότι η συμμαχία μ’ έναν δικτάτορα δεν αλλάζει τη φύση του δικτάτορα, ακόμα κι αν ο συμμαχικός στόχος έχει επιτευχθεί.

Την ύπαρξη τρεχούμενου νερού στον Άρη ανακοίνωσε η NASA Σπουδαία ανακάλυψη από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία - Δείτε φωτογραφίες και Βίντεο

Την ανακάλυψη τρεχούμενου νερού στον πλανήτη Άρη ανακοίνωσε η NASA, με βάση δεδομένα που συνέλεξε το Mars Reconnaissance Orbiter, ένα διαστημικό σκάφος σε τροχιά που μελετά τον κόκκινο πλανήτη.
Ο δορυφόρος έκανε χημικές αναλύσεις σε ορισμένες παράξενες σκοτεινές ραβδώσεις που είναι γνωστό ότι εμφανίζονται και εξαφανίζονται ανά εποχές, στην επιφάνεια του Άρη. Οι αναλύσεις επιβεβαίωσαν ότι οι ραβδώσεις αυτές σχηματίζονται από υφάλμυρο ή αλμυρό νερό που έρεε στην επιφάνεια του πλανήτη.

Σερβία: Κάναμε λάθος όταν αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» - ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΕΞ

Η Σερβία «έκανε λάθος όταν αναγνώρισε τη χώρα αυτή με το συνταγματικό της όνομα (Δημοκρατία της Μακεδονίας), δεδομένου ότι τα Σκόπια αναγνώρισαν αργότερα το Κόσσοβο ως ανεξάρτητο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.
Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta, ο κ. Ντάντιτς έκανε λόγο για «μεγάλο λάθος» από την πλευρά της Σερβίας και εξήγησε:

Μέχρι τη Δευτέρα 9/1 η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Παράταση μέχρι και την Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έδωσε τελικά την Παρασκευή (30 Δεκεμβρίου) το υπουργείο Οικονομικών.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2017 είναι ήδη αναρτημένα στο Taxisnet και μπορείτε εύκολα να τα τυπώσετε στο gsis.gr.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Το Υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, προχωρά στην παράταση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας για το 2017, μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. 

Έρχονται πολικές θερμοκρασίες: Ακόμα και -22℃ θα δείξει ο υδράργυρος! Από την Πέμπτη το απόγευμα(Βίντεο-Φωτο)

Θα χιονίζει ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, ίσως και την Πάτρα - Ο παγετός που θα ακολουθήσει τον χιονιά θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός
Σημαντική επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει το νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα πλήξει την χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης, με τα φαινόμενα να είναι έντονα αρχικά στην Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα, λίγες ημέρες μετά το πρώτο κύμα που ταλαιπώρησε κεντρική και νότια Ελλάδα την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο χιονιάς θα επεκταθεί στην κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα και θα φτάσει έως και την Κρήτη, ενώ όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να χιονίζει «ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και ενδεχομένως στην Πάτρα και στο Αγρίνιο»!