Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Στο βυθό των Κυθήρων: Oι θησαυροί του Παρθενώνα που ο Λόρδος Έλγιν δεν πήρε ποτέ μαζί του - ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΜΕΝΤΩΡ»(Φωτό - Βίντεο)

Της Μαρίνας Νικολάκη
Από το pronews 
  Ένας ολόκληρος θησαυρός, που περιλαμβάνει από αιγυπτιακά αγάλματα μέχρι νομίσματα και αμφορείς, βρέθηκε στο ναυάγιο του «Mentor» (Μέντωρ), του πλοίου που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα που λεηλάτησε ο λόρδος Έλγιν από την Ελλάδα στην Αγγλία, με την άδεια των Οθωμανών.

«Αττίλας»: Νέα έρευνα αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα των Τούρκων κατά Ελλήνων αιχμαλώτων - ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ (Φωτό - Βίντεο)

Της Χριστίνας Φλάσκου
Από το pronews

Νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα των Τούρκων εις βάρος Ελλήνων αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Κύπρο το 1974. Οι επιστημονικές αναλύσεις επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους των συγγενών
Τη στιγμή που η ελληνική γη ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα οστά των ηρώων παιδιών της που έπεσαν στην Κύπρο το «μαύρο» καλοκαίρι του 1974, νέα έρευνα φέρνει στο φως της δημοσιότητας  στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου τους, αποδεικνύοντας ότι η τουρκική βαρβαρότητα έδειξε πάνω τους το πιο άγριο πρόσωπό της.

Η Βόρεια Κορέα ως παγκόσμιο πρόβλημα

Του Ν. Λυγερού

Σιγά σιγά όλοι όσοι έβλεπαν τη Βόρεια Κορέα ως ένα τοπικό πρόβλημα, αλλάζουν εντελώς γνώμη. Μάλιστα αυτό εμφανίζεται και σε μερικούς από τους κομματικούς και ιδεολογικούς της υποστηρικτές, διότι αντιλαμβάνονται ότι το ακραίο έχει ξεπεράσει τα όρια της βαρβαρότητας και κανένας πια δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από διπλωματικές δηλώσεις, αφού οι παραδοσιακές ισορροπίες έχουν χαθεί λόγω του συνεχούς παραλογισμού. Η Βόρεια Κορέα δεν είναι προβληματική μόνο για τους Κορεάτες που καταπατούνται εδώ και δεκαετίες ή για ολόκληρη τη Νότια Κορέα αλλά επίσης για την Ιαπωνία και την Αμερική.

Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του Ν.Λυγερού

Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του Ν.Λυγερού,
 26/5/2017 

Άιντα: Δεν βρέθηκε κοινό έδαφος μεταξύ των δύο ηγετών

Δυστυχώς, παρά τις σοβαρές προσπάθειες για υπερπήδηση των διαφορών σε σχέση με τη μεθοδολογία για συνάντηση στη Γενεύη, οι ηγέτες δεν μπόρεσαν να βρουν κοινό έδαφος, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

«Χωρίς προοπτική για κοινό έδαφος, δεν υπάρχει βάση για συνέχιση της διπλωματίας του πήγαινε - έλα», προσθέτει.

Ο κ. Άιντα σημειώνει πως σήμερα το πρωί ενημέρωσε σχετικά τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και πως στη συνέχεια ενημέρωσε τους Πρέσβεις των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σε μια κοινή συνάντηση. «Θα ενημερώσω τώρα τον Γενικό Γραμματέα και θα ζητήσω τη συμβουλή του για το πώς θα προχωρήσουμε», προσθέτει.

Σέρρες: Ανετράπη λεωφορείο με μαθητές δημοτικού -Τραυματίες γονείς & παιδιά - OI TΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ(Εικόνες)

Σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Κρηνίδας-Σερρών ενεπλάκη λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές δημοτικού από το Βαμβακόφυτο.

Το ατύχημα συνέβη στις 8:45 το πρωί της Παρασκευής το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές δημοτικού-ανετράπη και σύρθηκε για μέτρα στην άκρη του δρόμου, όταν φορτηγό τού έκλεισε το δρόμο. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο οδηγός του φορτηγού εξαφανίστηκε και αναζητείται.

Καιρός ΕΜΥ: Σαββατοκύριακο με... ομπρέλα! Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Καιρός: Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πού θα «χτυπήσουν» έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Η κακοκαιρία θα πλήξει και την Αθήνα
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε σήμερα προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα, που θα συνεχίζουν να πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και τον νομό Αττικής.

Φωτογραφίες: Έφτασαν στην Ελλάδα τα λείψανα των 17 ηρώων της Κύπρου - Με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας

Τα λείψανα παραλήφθηκαν σε τελετή στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Στεφανή
Με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψαν στην Ελλάδα τα λείψανα 17 πεσόντων στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1964 και του 1974 στη Κύπρο. Τα λείψανα παραλήφθηκαν σε τελετή στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Στεφανή.

Πρόκειται για νεκρούς της τορπιλακάτου "Φαέθων" που βυθίστηκε από τουρκικά αεροσκάφη το 1964, για νεκρούς του αεροσκάφους "Νοράτλας" που καταρρίφθηκε το 1974 στη Λευκωσία και άλλους νεκρούς από μάχες με τους Τούρκους.

Μακελειό στην Αίγυπτο: 26 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε Χριστιανούς Κόπτες - Στην περιοχή Μίνια(Βίντεο - Φωτο)

Η επίθεση έγινε σε λεωφορείο που κατευθυνόταν σε μοναστήρι - Υπάρχουν και 26 τραυματίες σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής όπου σημειώθηκε  η επίθεση
Μακελειό με θύμα Χριστιανούς Κόπτες το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) στην Αίγυπτο. Πολλά παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά λεωφορείου που μετέφερε ομάδα Κοπτών σε μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στην περιοχή Μίνια σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 άτομα.