Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Η «απαγορευμένη» Ακρόπολη των Αθηνών – Κρυφές Είσοδοι

Η ιστορία της Ακρόπολης είναι σχετικά γνωστή. Τόσο τα σχολικά βιβλία, όσο και τα ταξιδιωτικά εγχειρίδια και οι αρχαιολογικές πραγματείες αναφέρονται συνήθως ευρύτατα στον χρόνο και τον τρόπο κατασκευής του συγκροτήματος των λαμπρών κτηρίων του Ιερού Βράχου.

Ωστόσο, ελάχιστες έως ανύπαρκτες είναι οι αναφορές στη φύση του και στα λιγότερο θεατά σημεία του, που πάντοτε αγνοούνται ή παρασιωπούνται απ’ όλους.

Δεν είναι πανί η σημαία Ρέ!!!

«τα εγγύτατα της ξυμπάσης γνώμης… » [Θουκυδίδης 1.22]

Του Χρίστου Κράππα
Από το infognomonpolitics

 
Τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα αυτά που ακούγονται από δημόσια και γνώριμα πρόσωπα (άλλο δημόσιο κι άλλο γνώριμο, πρόσωπο, όπως το έλυσε =όρισε αμετάκλητα ο Αριστοτέλης) είναι εκπορευόμενα είτε από τρελοκομείο ή από ξεπουλημένα πατσαβούρια μέχρι και το τελευταίο κύτταρο τους. Αν είναι γνώριμα πρόσωπα, τότε η βλακεία που τα διακατέχει είναι αυτό που είπε ο Σεφέρης: «η βλακεία όταν ξεκινήσει, τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει!!». Αν είναι όμως δημόσια πρόσωπα, δηλαδή εκλεγμένα, τότε το μόνο που μπορείς να υποθέσεις είναι ότι παρέχουν μισθωμένη υπηρεσία στα σχέδια των νεκρόσιτων οικογενειών.

Υποβρύχιο drone των ΗΠΑ «αιχμαλώτισε» η Κίνα – Τύμπανα πολέμου στη Νότια Σινική Θάλασσα

Ανεβαίνει το θερμόμετρο μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Στα χέρια των Κινέζων υποβρύχιο drone που είχε αναπτυχθεί από αμερικάνικο ωκεανογραφικό σκάφος. Σε επίσημο διάβημα προχώρησαν οι ΗΠΑ.
Πολεμικό κινεζικό πλοίο δέσμευσε υποβρύχιο drone που είχε αναπτυχθεί από ωκεανογραφικό σκάφος USNS Bowditch των ΗΠΑ σε διεθνή ύδατα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, βορειοδυτικά των Φιλιππίνων.
Όπως μεταδίδει το Stratfor, το Πεντάγωνο δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο επίσημο σχόλιο για το περιστατικό.

Σύμβουλος της Καγκελαρίας: Η Γερμανία θα έπρεπε να φύγει από το ευρώ - Εναλλακτικές προτάσεις για το μέλλον της ευρωζώνης

Η γερμανική οικονομία ή να χρηματοδοτήσει τις αδύναμες χώρες ή να πάμε σε παράλληλα νομίσματα Ως «κατεστραμμένο κράτος» χαρακτηρίζει την Ενωμένη Ευρώπη ο Ρόλαντ Μπέργκερ, ένας εκ των οικονομικών συμβούλων της καγκελαρίου Μέρκελ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Handelslbatt», προτείνοντας παράλληλα η Γερμανία να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, προκειμένου να... βοηθήσει την Ε.Ε. να επιβιώσει.

«Αιτία όλων είναι το ευρώ. Νομίζω ότι αυτή η κρίση μπορεί να λυθεί μόνο μέσω ριζοσπαστικών βημάτων και όχι μέσω όλου αυτού του μπερδέματος που συμβαίνει», υποστηρίζει ο 79χρονος κ. Μπέργκερ, στον οποίο ανήκει και η εταιρεία Berger, ένας από τους γνωστότερους ομίλους παγκοσμίως στην παροχή στρατηγικών συμβουλών.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Στρατηγική Ελληνική ΑΟΖ και το μέλλον της Ελλάδας"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Στρατηγική Ελληνική ΑΟΖ και το μέλλον της Ελλάδας".
 Galerie Δημιουργών, Ελαιών 1α Νέα Κηφισιά (είσοδος από Χελιδονούς 28), 
Κηφισιά, Αθήνα. Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016