Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η Άλωση δεν είναι οριστική

Του Ν. Λυγερού

Όσοι βλέπουν το Βυζάντιο μόνο και μόνο από το πρίσμα της Άλωσης του 1453, ξεχνούν θελημένα ή όχι τους έντεκα αιώνες που αποτελούν παγκόσμιο ρεκόρ διάρκειας μιας ανθρώπινης υπερδομής, ξεχνούν ότι το βυζαντινό πνεύμα συνεχίζει να ζει μέσα στις εκκλησίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ξεχνούν ότι η Άλωση δεν είναι οριστική. Κι αν άκουγαν το πιο διάσημο ποντιακό άσμα, που είναι βέβαια αφιερωμένο στην Πόλη, θα καταλάβαιναν ότι τα σύμβολα λένε περισσότερα απ' όσα κατανοούν.

"NOI SIAMO PARTENOPEI"(Βίντεο)


Νεάπολις - Η Ελληνική σημαία της επανάστασης και τα χρώματα της Νάπολη

Μετά την ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από τους ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΡΣΕΙΓ αλλά και της ΝΙΣ (ΝΙΚΑΙΑ) που δεν ΞΕΧΝΑΝΕ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ τους και σηκώνουν την ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ στα γήπεδα τους με ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΜΑΤΑ στην χώρα μας.

Η ίδρυση του μαντείου των Δελφών

Ο θρύλος λέει ότι οι Δελφοί ήταν το σημείο που συναντήθηκαν οι δύο αετοί. όταν ο Δίας τους έστειλε να πετάξουν από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Σ' αυτό το σημείο ο Δίας έριξε τον ιερό βράχο και οι Δελφοί έγιναν γνωστοί στα πέρατα του τότε κόσμου ως ο ομφαλός της Γης, το κέντρο του κόσμου.

«Δέλφις» σημαίνει στ' αρχαία Ελληνικά Δελφίνι, και γι' αυτό οι Δελφοί ονομάστηκαν έτσι. Προς τιμή του δελφινιού, και αυτό γιατί αυτή τη μορφή πήρε ο Απόλλωνας κατά το ταξίδι της επιστροφής του, οδηγώντας το καράβι με τους Κρήτες ναυτικούς με σκοπό να μείνουν στους Δελφούς για να χτίσουν το ιερό του και να γίνουν οι ιερείς του.

Σκωτία: Γεμάτη Αρχαιοελληνικά Τοπωνύμια


Γνώριζα ήδη τήν εκδοχή πού θεωρεί ότι τό όνομά της προέρχεται από τήν Ελληνική λέξη «σκότια χώρα» δηλαδή «σκοτεινή» χώρα, γεγονός πού είναι αληθές και απηχεί μιά ανέκαθεν πραγματικότητα, εφ’ όσον οι ομίχλες και οι συννεφιές είναι η συνηθισμένη μετεωρολογική της κατάσταση.

Πέραν αυτού όμως, κανένα στοιχείο πού νά παραπέμπει σέ προφορικές παραδόσεις ή γιά ευρήματα αρχαιοΕλληνικής παρουσίας στήν Σκωτία σέ ακαθόριστες χρονολογικά εποχές, δέν είχε υποπέσει στήν αντίληψή μου, έως τότε...

Ωστόσο, γιά κάποιον πού έχει «πονηρευτεί» ερευνητικά, τά πράγματα είναι πιό εύκολα και αυτό επιβεβαιώθηκε όταν, σέ έναν αρκετά λεπτομερή χάρτη τής Σκωτίας και ειδικότερα τών δυτικών παραλίων της, εντόπισα μιά ονομασία πού μού φάνηκε «οικεία».

Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία! Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά!


Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία γλώσσα. Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο.
Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα.

Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοΕλληνικά).

Άρθρο Τούρκου για την Άλωση της Πόλης που λέει ανατριχιαστικές αλήθειες!


Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύτηκε το 2009 στην έγκυρη εφημερίδα SABAH, από τον Engin Ardic, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαίου.
Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µια σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεµαλικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί μεταφρασμένο μέρος του κειμένου, από την συγκεκριμένη διεύθυνση της Τουρκικής εφημερίδας Sabah το οποίο έχει ως εξής :

Βιβλικές καταστροφές σε καλλιέργειες λόγω χειραγώγησης καιρού – Μήπως είστε σε “άρνηση”;(Βίντεο)

Ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον κεντρικό κάμπο της Λιβαδειάς στη Βοιωτία κατέστρεψε τα πάντα! Ακόμα βροχές και καταιγίδες σε δυτική Λοκρίδα και Εύβοια.

Η δεκαπεντάλεπτη έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε καταστροφές σε αμπέλια, ελιές, βαμβάκια, ντομάτες, σιτηρά, και δεκάδες άλλα αγροτικά προϊόντα.
Αντίστοιχα σημειώθηκαν καταρρακτώδεις βροχές σε όλη τη Φθιώτιδα και την Βόρειο Εύβοια ενώ μικρής έκτασης χαλαζόπτωση είχαμε στην Δυτική Λοκρίδα.

Οι ΗΠΑ με παρέμβαση τους προσπάθησαν να το αποτρέψουν αλλά ο κύβος ερρίφθη: Η Ελλάδα μπαίνει στους ΒRΙCS! - Τι ανακοινώθηκε

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ENTAΞΗΣ - ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 
- "ΠΟΡΤΑ" ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "GREEK STREAM"
 
Oι ΗΠΑ, αντιλαμβανόμενοι τις δυσμενέστατες γι αυτούς εξελίξεις που κατέφταναν από τη Ρωσία, προσπάθησαν με παρέμβαση τους μέχρι και χτες αργά το βράδυ να μεσολαβήσουν για την ακύρωση της απόφασης μας για ένταξη στους BRICS μέσω της επίτευξης συμφωνίας με ΔΝΤ-ΕΕ την ίδια στιγμή που το ανακοίνωνε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη Μόσχα.

«Μαχαίρι» στις συντάξεις ή «ηλεκτροσόκ» στις ΔΕΚΟ ζητούν οι δανειστές

Εισηγούνται μεταφορά των τιμολογίων των ΔΕΚΟ στον υψηλό συντελεστή - Ζητούν μέτρα άμεσης απόδοσης 3,5-4 δισ. ευρώ για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό - Αντιμετωπίζουν τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης ως... προεκλογικές παροχές «Μαχαίρι» στις συντάξεις ή αυξήσεις-φωτιά στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ ζητούν τώρα οι θεσμοί  να αποδεχτεί η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση στο Brussels Group.

Το παζάρι για τον ΦΠΑ λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, με τους δανειστές να ζητούν μέτρα άμεσης απόδοσης ύψους 3,5-4 δισ. ευρώ για να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό –και ο λογαριασμός φαίνεται να μεγαλώνει καθώς θεωρούν ότι τα νέα μέτρα που αντιπροτείνει στη φάση αυτή η κυβέρνηση θυμίζουν ... προεκλογικές παροχές αντί για πρόγραμμα που έχει ανάγκη τη βοήθεια των δανειστών της.