Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Η τελευταία κάτοικος της Αμμοχώστου «Μόνο η γάτα έμεινε να της κάνει παρέα»(Βίντεο)

Αδιανόητο ιστορικό ντοκουμέντο

Για μια ακόμη φορά, κάτοικοι της Αμμοχώστου των σέβεντις, και ίσως μερικών τα παιδιά τους, βρίσκονται σε αναβρασμό.
Άνθρωποι με θέσεις εξουσίας απ’ την άλλη πλευρά του νησιού, τη «ψεύτικη», λένε πως η πόλη φάντασμα θ’ ανοίξει για όλους όσοι έχουν το σπίτι τους εκεί. Mε διοίκηση τουρκοκυπριακή.
Με αφορμή τις φημολογίες, κοινοποιείται ξανά στο ίντερνετ το παρακάτω βίντεο – κειμήλιο με την τελευταία κάτοικο της Αμμοχώστου. Ένα μοιραίο, θα λέγαμε, ρεπορτάζ ενός Άγγλου δημοσιογράφου που αποτελεί αδιανόητο ιστορικό ντοκουμέντο της ερήμωσης μιας ολοζώντανης πόλης και της κατοπινής κατοίκησής της μόνο από φίδια και ποντίκια.

Berliner Μοrgenpost: Η απελπιστική καθημερινότητα των Ελλήνων - ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η Berliner Μοrgenpost σε ένα ρεπορτάζ από την Αθήνα εστιάζει στην «απελπιστική» καθημερινότητα των απλών πολιτών, οι οποίοι, παρά την αργή πρόοδο που καταγράφεται στους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, εξακολουθούν να παλεύουν για την επιβίωσή τους.
Το ρεπορτάζ παρακολουθεί την καθημερινότητα μέσων Ελλήνων. Ο 32χρονος Σωτήρης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και ζει ακόμη με τους γονείς του, αφού μετά από εκατοντάδες βιογραφικά δεν έχει ακόμη καταφέρει να βρει μια σχετική με τις σπουδές του θέση εργασίας.

Ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64DHA Apache έπληξαν στόχους στη Βουλγαρία – Δείτε Βίντεο και Φωτο

Εντυπωσιασμένοι ήταν οι επιτελείς του ΝΑΤΟ οι οποίοι προχώρησαν και σε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τα ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Απάτσι που συμμετείχαν σε άσκηση της βορειοατλαντικής συμμαχίας στην Βουλγαρία την Ρουμανία και την Ουγγαρία με την επονομασία «Saber Guardian 17». Στη κεντρική φωτογραφία του άρθρου, επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-64DHA Apache του 2ου ΤΕΕΠ παρέχει υποστήριξη στην επίθεση ενός Leopard-2HEL και ενός αμερικανικού ΤΟΜΑ M2A3 Bradley.
Τα ελληνικά ελικόπτερα διέπρεψαν στις βολές κατά στόχων στο πεδίο βολής Novo Selo της Βουλγαρίας.

Facebook: Δύο ρομπότ άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους σε δική τους γλώσσα! - Κατά τη διάρκεια πειράματος(Βίντεο)

Οι ειδικοί χαρακτήρισαν το πείραμα, το οποίο τερματίστηκε άμεσα, συναρπαστικό αλλά και πολύ τρομακτικό
Το Facebook αναγκάστηκε να τερματίσει ένα πείραμα τεχνητής νοημοσύνης που διενεργούσε, καθώς τα δύο ρομπότ που συμμετείχαν άρχισαν να επικοινωνούν σε μια γλώσσα που δεν καταλάβαινε κανείς άλλος εκτός από αυτά.

Τα chatbots ονόματι Alice και Bob άρχισαν να συνομιλούν με έναν τρόπο που έδειχναν να καταλαβαίνουν μόνο οι δυο τους, με τους ειδικούς να τα παρατηρούν αποσβολωμένοι πριν αναγκαστούν να τερματίσουν το πείραμα.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 στο Ράδιο Planet FM 90,6.
 31/07/2017