Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ο κατεδαφισμένος πολιτισμός της Αθήνας: Κτίρια που γκρεμίσαμε και το μετανιώσαμε

 
Υπέροχα κτίρια που δεν υπάρχουν πια, χαρακτηριστικά μιας ιστορικής πρωτεύουσας που έχασε τον χαρακτήρα της στο όνομα της ανάπτυξης και μιας στρεβλής αντίληψης περί εκμοντερνισμού
Adtech Ad
Ο χρυσός αιώνας της Αθήνας ήταν ο 19ος. Μέσα σε 50 χρόνια ένα μικρό χωριό στους πρόποδες της Ακρόπολης μετατράπηκε σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με ανάκτορα, νεοκλασικά μέγαρα, βουλεβάρτα και μερικά από τα ομορφότερα δείγματα νεοκλασικισμού στον κόσμο – που τότε ήταν και απολύτως της μόδας.

Επανέρχεται ο Νόαμ Τσόμσκι με δηλώσεις του σε Ρώσικα μέσα ενημέρωσης – Τι είπε για την Ελλάδα

Εάν θα πρέπει αυτές οι δηλώσεις – εκτιμήσεις να μας προβληματίσουν και να αφυπνιστούμε θα το κρίνεται εσείς διαβάζοντας και αξιολογώντας τις δηλώσεις του μεγάλου φιλοσόφου.

«Η Ευρωπαϊκή ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα.

Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν.

Ομπάμα και Πούτιν θέλουν το τέλος του πολέμου στη Συρία

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το AFP επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως είναι αναγκαία η κατάπαυση του πυρός στην Συρία και η έναρξη διαπραγματεύσεων δια μέσου των Ηνωμένων Εθνών
Adtech Ad
Στην ανάγκη για παύση του πυρός στη Συρία και έναρξη διαπραγματεύσεων δια μέσου του ΟΗΕ συμφώνησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμιρ Πούτιν σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το AFP επικαλούμενο ως πηγή Αμερικανό αξιωματούχο.

Ακιντζί: Ισότιμο μέρος μιας ομοσπονδιακής Κύπρου η «ΤΔΒΚ» - Χαιρετισμός στην 32η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους


Λευκωσία: Συμπληρώνονται σήμερα 32 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα. Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε χαιρετισμό του στις εκδηλώσεις τόνισε ότι η «ΤΔΒΚ» θα είναι ένα από τα δύο ισότιμα μέρη μιας ομοσπονδιακής δημοκρατίας στην Κύπρο

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανέφερε ότι η ενίσχυση του ψευδοκράτους δεν σημαίνει εδραίωση της διαίρεσης και συμπλήρωσε ότι η ε/κ πλευρά πρέπει να το κατανοήσει αυτό και δεν πρέπει να βλέπει αρνητικά οποιαδήποτε θετική εξέλιξη στα κατεχόμενα.

«Δώρα» για την Τουρκία με συνεισφορά Κύπρου ζητά η Κομισιόν - Ζητούνται συνολικά €2,5 δισ. από τα κράτη-μέλη

Γράφει: Παύλος Ξανθούλης, Βρυξέλλες 
Από το philenews

Βρυξέλλες: Η Κομισιόν καλεί τη Λευκωσία να καταβάλει συνολικά 2.886.684,40 ευρώ προκειμένου να στηρίξει την Τουρκία στο προσφυγικό ζήτημα, με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή στη χώρα 2,2 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων. Έγγραφο της Κομισιόν, το οποίο εξασφάλισε ο «Φ», καθορίζει τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλει ένα έκαστο των κρατών-μελών, ούτως ώστε οι «28» να συγκεντρώσουν ποσό ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη της Τουρκίας στο προσφυγικό. Η Κομισιόν θα συμβάλει μέσω του υφιστάμενου κοινοτικού προϋπολογισμού με άλλα 500 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία διεκδικεί «ως σημείο εκκίνησης» (starting point) η Άγκυρα από την Ε.Ε.

Καρέ καρέ η νύχτα τρόμου που έζησε το Παρίσι από την «Le Monde» (Βίντεο) ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΗΨΕΙΣ

Τρεις ώρες φρίκης η απίστευτης βαρβαρότητας στο Παρίσι.

Η Le Monde συγκέντρωσε όλα τα ερασιτεχνικά βίντεο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και τις παρουσιάζει σε ένα βίντεο βάσει χρονικής σειράς.

Από τις 21:20 τοπική ώρα έως τις 00:20 και την επέμβαση της αστυνομίας στο θεάτρο Bataclan.

Βίντεο-σοκ: Έτσι ξεκίνησε το μακελειό στο Μπατακλάν

Το καλιφορνέζικο συγκρότημα «Eagles of Death Metal» βρίσκεται επί σκηνής, όταν οι τρομοκράτες εισβάλουν στο Μπατακλάν και το αιματοκύλισμα αρχίζει - Δείτε την αντίδραση του ντράμερ
Το συγκρότημα «Eagles Of Death Metal», από την Καλιφόρνια, βρίσκεται στη σκηνή του θεάτρου του Μπατακλάν και η μπάντα... τα δίνει όλα, μπροστά σε ένα κοινό αποτελούμενο από περίπου 1.500 νέους και νέες.

Ασαντ: Αυτό που έζησε το Παρίσι εμείς το ζούμε πέντε χρόνια

Η γαλλική πολιτική στη Μέση Ανατολή συνέβαλε "στην επέκταση της τρομοκρατίας", υποστήριξε σήμερα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, αντιδρώντας στις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 128 ανθρώπους στο Παρίσι και την ευθυνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οι εσφαλμένες πολιτικές, που υιοθετήθηκαν από τις δυτικές χώρες, ιδιαίτερα από τη Γαλλία, στην περιοχή, συνέβαλαν στην επέκταση της τρομοκρατίας", δήλωσε ο Άσαντ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος με σφαγμένα 80 κορίτσια από το Ισλαμικό Κράτος (Φωτο)

Μπροστά σε μια ακόμα ανείπωτη φρίκη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βρέθηκαν οι κουρδικές δυνάμεις που απελευθέρωσαν την Παρασκευή την πόλη ΣιντζάρΣινγκάλ) στο βόρειο Ιράκ.
Στο φως ήρθε ένας ομαδικός τάφος που περιείχε τις σορούς 80 κοριτσιών Γιαζίντι, που είχαν δολοφονηθεί από τους τζιχαντιστές.
Η πόλη Σιντζάρ και τα χωριά της, γη και αρχέγονη πατρίδα των Κούρδων ηλιολατρών της ζωροαστρικής θρησκείας των Γιαζίντι, δέχθηκαν επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στις αρχές Αυγούστου 2014.

Τουρκία, ηθικός αυτουργός στη Γαλλία …και δύο απίστευτες δηλώσεις

Παρασκευή και 13 επέλεξαν να κτυπήσουν το Παρίσι οι «μοναχικοί λύκοι» πιστοί στο όραμα του Ιερού Πολέμου του Daesh (Ισλαμικό Κράτος). Οι στυγνοί εκτελεστές προστατευμένοι από τον αόρατο μανδύα της αφάνειας, ξεπήδησαν απροειδοποίητα μέσα από την από καιρό αποσταθεροποιημένη ζώνη της πολυπολιτισμικής γαλλικής κοινωνίας, η οποία εξελίσσεται πλέον σε ζώνη του λυκόφωτος. 

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός αναλυτής
Από το defence-point
 
Οι στρατευμένοι ισλαμιστές μαχητές επέλεξαν συμπτωματικά την συγκεκριμένη ημερομηνία – Παρασκευή και 13 τον Οκτώβριο του 1307 ξεκίνησε η μαζική σύλληψη των Ναϊτών στην Γαλλία – για να την καταστήσουν ορόσημο μιας συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης με την Δύση, η οποία κατά τους ακραιφνείς τζιχαντιστές ανάγεται στην εποχή των Σταυροφοριών.

Τον ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων στην Β. Ήπειρο ζητά η Ένωση Συγγενών

Η Ένωση Συγγενών, με επιστολή της στα ΜΜΕ Αλβανίας, που υπογράφουν ο Αντιστράτηγος ε.α. και πρ. βουλευτής κ. Αρ. Μπουλούκος και ο Επίτιμος πρόεδρος Γιώργος Σούρλας, ζητά τον ενταφιασμό των πεσόντων κατά το Έπος του ’40.

Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων του Έπους 1940, συστάθηκε βάσει της Συμφωνίας που κύρωσε η Αλβανική Βουλή, στις 26 Μαρτίου 2010 (Αρ. 1, παρ.8).

Προς αποφυγή παρερμηνειών και αυθαιρέτων συμπερασμάτων παρακαλούμε να ενημερώσετε τον φίλο αλβανικό λαό, ότι το μόνο αίτημά μας είναι να επιτρέψει η αλβανική Κυβέρνηση να γίνει η περισυλλογή των οστών των Συγγενών μας που σκοτώθηκαν κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-41 και να γίνει ο ενταφιασμός στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια, όπως η Συμφωνία ορίζει, χωρίς καμία επιβάρυνση της Αλβανικής Επιτροπής.