Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Η μάχη του Βαλτετσίου και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Η μάχη του Βαλτετσίου και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – Η πρώτη μεγάλη νίκη του 1821 – Θεμελίωσε την Ελληνική Επανάσταση ως κίνημα

Η Αρκαδική Γη, από τις πρώτες στιγμές του αγώνα για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, αποτέλεσε την αφετηρία και τον κύριο χώρο που έλαβαν χώρα πολλές πολεμικές αναμετρήσεις, καθεμιά από αυτές με τη δική της ιδιαιτερότητα και βαρύτητα, όλες τους όμως αξιομνημόνευτες, τόσο στα πλαίσια της εντόπιας όσο και της ευρύτερης ελληνικής ιστορίας.

Η 12η Μαϊου 1821 αποτέλεσε ημερομηνία-ορόσημο για την μετέπειτα πορεία και εξέλιξη της νεοεκδηλωθείσας εκείνη την περίοδο, Ελληνικής Επανάστασης.

Η Ελλάδα είναι παντού: Άγαλμα του Ποσειδώνα σε νησί της Καραϊβικής (Εικόνες)

Πρόκειται για ένα άγαλμα που κατασκευάσθηκε από τον καλλιτέχνη Mario Hoyos το 2012 και

βρίσκεται στον βυθό του νησιού San Andres της Καραϊβικής, περίπου 800 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κολομβίας.

Το γλυπτό είναι φτιαγμένο από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και προσελκύει όπως είναι


φυσικό τους τουρίστες που επισκέπτονται το

Λιβύη:Ο LNA βομβαρδίζει τη Μισράτα - Συνελήφθησαν πέντε Ιταλοί στρατιωτικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εθνικός Στρατός του Λιβύου ηγέτη Χαλίφα Χαφτάρ (LNA) πραγματοποίησε μια σειρά αεροπορικών ισχυρών επιθέσεων εναντίον αρκετών στόχων του GNA στην περιοχή Bougrain στη νότιο Misurata.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του LNA, στην περιοχή του πεδίου μάχης στην Τρίπολη έχουμε σφοδρές συγκρούσεις και τα πυρά πυροβολικού δεν έχουν σταματήσει από το Σάββατο.

Ο Καποδίστριας και τα “παιδιά της Σχολής του Σικάγου” που “σβήνουν την ιστορία”- Ο πρέσβυς ε.τ Περ. Νεάρχου γράφει

Ο Περικλής Νεάρχου Πρέσβυς ε.τ, μ΄ ένα εκτενές και εμπεριστατωμένο κείμενο του,στην πορσωπική του σελίδα στο Facebook, απαντά στα όσα γράφτηκαν περί “δικτάτορα Καποδίστρια” και κυρίως μας εξηγεί ποιοι τα έγραψαν…
Το κείμενο του Περικλή Νεάρχου
Από το militaire
Ο Αριστείδης Χατζής , που φέρεται ως συντάκτης του βέβηλου κειμένου για τον Καποδίστρια, στο όνομα της Επιτροπής για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 , είναι ο κινητήριος νους στη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΚΕΦΙΜ , που έχει ως σκοπό τη μελέτη και τη διάδοση του φιλελευθερισμού , νοούμενου στην εκδοχή του διεθνούς ναι φιλελευθερισμού της Σχολής του Σικάγου. Η οργάνωση αυτή δραστηριοποιείται μέσα στον πανεπιστημιακό κυρίως χώρο και στρατολογεί φοιτητές στις ιδέες του νεοφιλελευθερισμού , με την αξιοποίηση κάθε δυνατού πλεονεκτήματος που παρέχει η εύνοια του ακαδημαϊκού δασκάλου και η συνεργασία με ξένες οργανώσεις του διεθνούς νεοφιλελευθερισμού , που συγχέεται σήμερα με την παγκοσμιοποίηση και τα εθνομηδενιστικά ιδεολογήματα .