Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Σμύρνη. Αρχαία Αγορά.(Φωτό)


Από το koukfamily

Οι Τούρκοι προσπαθούν να διατηρούν τα ελληνικά αρχαία για τουριστικούς λόγους... Μην φανταστείτε ότι αγαπούν τον πολιτισμό...
Αλλωστε δεν παρήγαγαν ποτέ πολιτισμό και δεν δημιούργησαν καμιά νέα πόλη στην Μ. Ασία απο τότε που την κατέλαβαν....
Απεναντίας, κατέστρεψαν πολιτισμούς και πόλεις πολλές φορές....

Τελοσπάντων στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε την αρχαία αγορά της ελληνικής Σμύρνης.
Οι ξεναγοί που την δείχνουν στους τουρίστες δεν μιλούν ποτέ για Ελληνες...
Λένε "η αρχαία Τουρκία"....

Σε ένα μάλιστα περιστατικό που μου διηγήθηκε Ελληνας περιηγητής που βρέθηκε σε ένα τέτοιο τουριστικό γκρούπ και διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως όλα αυτά είναι ελληνικά όταν είδε να συνοφριώνονται οι ξεναγοί, άρχισε μπροστά σε όλους να διαβάζει τις ελληνικές επιγραφές....

Το γαλάζιο τοπίο

Του Ν. Λυγερού


Εδώ και μήνες εξηγούμε ότι το θέμα της ΑΟΖ δεν είναι ένα διπολικό πλαίσιο, αλλά ένα παίγνιο μη μηδενικού αθροίσματος, όπου οι παίκτες έχουν στρατηγικές συμπεριφορές, που αναζητούν το μέγιστο όφελος σε συλλογικό επίπεδο. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι η Αίγυπτος, που θεωρείται παραδοσιακά ως γειτονικός σύμμαχος. Η πραγματικότητα και η ιστορία δείχνουν ότι η σχέση της είναι πιο πολύπλοκη και επιτρέπει μια πολύπλευρη προσέγγιση, αφού σημασία έχουν οι συμφωνίες και οι πράξεις, ενώ τα λόγια αλλάζουν συνεχώς. Επί του πρακτέου η Αίγυπτος έχει υπογράψει το 2003 συμφωνία οριοθέτησης με την Κύπρο για το θέμα της ΑΟΖ. Έχει ενισχύσει αυτό το πλαίσιο το 2012.

Ευρωμεσογειακή προσέγγιση

Του Ν. Λυγερού

Όταν εξετάζουμε ένα χάρτη δυσκολευόμαστε να δούμε τη δυναμική που κρύβει η στατική του. Κοιτάζουμε την εικόνα και δεν βλέπουμε το έργο. Γι’ αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να ανακαλύψουμε τα θεμελιακά του στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Συχνά, επίσης, έχουμε μια σύγχρονη αντιμετώπιση των χαρτών, διότι κυριαρχεί η κοινωνικότητα και δεν συνειδητοποιούμε ότι η προσέγγισή μας είναι άχρονη και δεν θα μπορέσει να γίνει διαχρονική. Με άλλα λόγια ακόμα και η υψηλή στρατηγική δεν είναι διαχρονική στρατηγική. Όταν αναλύουμε τον χάρτη της Ευρώπης έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε σε σύγχρονα στοιχεία, ενώ πρέπει ν’ αρχίσουμε με τα διαχρονικά για να βρούμε τα απαραίτητα θεμέλια της ανάλυσής μας.

Από το «Υπόγειο» του χρόνου στη Μεθώνη

Κτίρια της Αρχαϊκής Αγοράς (7ος – 5ος αι. π.Χ.)
Η αρχαία Μεθώνη είναι μία  από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές  θέσεις της Μακεδονίας. Βρίσκεται  στη βόρεια Πιερία, στη δυτική ακτή του Θερμαϊκού Κόλπου κοντά στις νότιες εκβολές του Αλιάκμονα.

Οι ανασκαφές που διενεργούνται  από την ΚΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων από  το 2003 μέχρι σήμερα έχουν φέρει  στο φως σημαντικότατα ευρήματα, τα οποία «ξεδιπλώνουν» πτυχές της  ιστορίας αυτής της ακμαίας πόλης. Ένα από τα ευρήματα με μεγάλη ιστορική και αρχαιολογική σημασία προέρχεται από το «Υπόγειο», μια υπόσκαφη κατασκευή, όπου βρέθηκαν 191 ενεπίγραφα αγγεία, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται τον ύστερο 8ο και τον πρώιμο 7ο αι. π.Χ.

Αρχαία οικία διακοσμημένη με ψηφιδωτά ανακαλύφθηκε στην αρχαία Τρίπολη της Λυκίας

Οι ανασκαφές που συνεχίζονται στην αρχαία Τρίπολη, πόλη της Λυκίας, στο σημερινό Denizli της Τουρκίας έχουν αποκαλύψει μια οικία, ηλικίας 1.600 ετών, που διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από πολύχρωμα ψηφιδωτά με φυτικά και γεωμετρικά σχέδια. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το σπίτι ανήκε σε οικογένειες της αριστοκρατίας μεταξύ του 4ου και του 5ου  αιώνα μ.Χ.


«Όταν σκάψαμε στην αρχαία Τρίπολη, διαπιστώσαμε ότι έχουν επιβιώσει αρκετά από τα κτίρια της σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουμε βρει την αρχαία Αγορά, μια περίστυλη στοά καθώς και καταστήματα. Τελείως απροσδόκητα, ανακαλύψαμε και μια οικία. Η οικία διακοσμείται πλήρως με ψηφιδωτά, τα οποία ήταν πολύ καλά προστατευμένα. Έχουν εντοπιστεί μόνο μικρές ζημιές στα ψηφιδωτά», δήλωσε ο Abdülkadir Demir, κυβερνήτης της περιοχής.

Λεηλασία στην πολιτιστική κληρονομιά της Συρίας

Το κάστρο του Χαλεπιού,
ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο, βομβαρδίστηκε.
Ευτυχώς, δεν ισοπεδώθηκε.
«Ο συριακός πολιτισμός, από τους πλουσιότερους της Μέσης Ανατολής, καταστρέφεται. Ισοπεδώνεται. Εχει ξεκινήσει και η λεηλασία του», δηλώνει ο Σύρος διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, Αρεφ Αλομπέιντ.

Οι εικόνες καταστροφής από τη γενέτειρά του θυμίζουν πράγματι τους πρόσφατους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Στη σπαρασσόμενη χώρα, δίπλα στους αθώους αμάχους που πληρώνουν «αλλότρια» συμφέροντα, ένα παράπλευρο θύμα είναι και η πολιτιστική κληρονομιά. Θυμόμαστε τη λεηλασία στο αρχαιολογικό μουσείο της Βαγδάτης.

Συνωστισμός

Ή που θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος.

Ή Που οι Ρώσσοι θα χαζεύουν τους Κρουζ να περνάν πάνω απ τα κεφάλια τους και θα τραβούν φωτογραφίες....

ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ (Φωτο)


Όπως μεταφέρουν τα αραβικά ειδησεογραφικά /τηλεοπτικά δίκτυα πολύ δυνατές εκρήξεις σημειώθηκαν μέσα στη νύχτα στη Δυτική όχθη στον τομέα Γ στα κατεχόμενα εδάφη που ελέγχει αποκλειστικά το Ισραήλ....

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια των εκρήξεων που έχουν δημιουργήσει τεράστιες εστίες φωτιάς και αποπνικτική ατμόσφαιρα. Τα 11 συνολικά εργοστάσια χημικών παρασκευασμάτων στο Τουλκάρεμ Γκισούρι έχουν μεταφερθεί εδώ και περίπου μια δεκαετία από την Νετάνια, μετά από απόφαση ισραηλινού δικαστηρίου με το σκεπτικό της προστασίας του πληθυσμού και του περιβάλλοντος.

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ Ομολογία Σύρου ισλαμιστή ότι τα χημικά όπλα τα έριξαν οι αντάρτες!

Βίντεο που δείχνει τον ισλαμιστή τρομοκράτη Ναντίμ Μπαλούς να ομολογεί την κατοχή και χρήση χημικών όπλων, εναντίον γυναικών και παιδιών, επειδή ανήκουν στο "αντίθετο" στρατρόπεδο, και να είναι" περήφανος" για αυτό, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Είναι μια κυνική ομολογία που φαίνεται να δικαιώνει τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν για την τοποθέτησή του σε ότι αφορά τον υπεύθυνο της ρίψης χημικών όπλων στην Συρία και επίσης αποτελεί ισχυρό τεκμήριο για την ρωσική έκθεση ως προς το ποιός έκανε χρήση χημικών.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΚΚΕΝΩΣΗ 150.000 ΔΥΤΙΚΩΝ Οι ΗΠΑ αναμένουν επέκταση του πολέμου και εκκενώνουν Λίβανο και ΝΑ Τουρκία

Οι ΗΠΑ προχωρούν σε εκκένωση της πρεσβείας τους στο Λίβανο, αλλά και στα Άδανα της Τουρκίας και απομάκρυναν όλο το μη απαραίτητο προσωπικό και τις οικογένειές τους σε μία κίνηση που φανερώνει ότι η φωτιά του πολέμου που ετοιμάζονται να βάλουν θα συμπαρασύρει και τον Λίβανο, αλλά και την Τουρκία, τουλάχιστον στις περιοχές που βρίσκονται εντός της ακτίνας δράσης των συριακών βαλλιστικών βλημάτων.

Η Ιταλία στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο πολεμικά πλοία

Σεπτέμβριος 7, 2013.

Η Ιταλία στα πλαίσια της ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNFIL) στέλνει ένα αντιτορπιλικό προκειμένου να προστατεύσει το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στις παράκτιες περιοχές της χώρας αυτής.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Sky TG 24» ο αρχηγός του Επιτελείου, Luigi Binelli-Mantelli, δήλωσε ότι «περισσότεροι από χίλιοι Ιταλοί στρατιώτες υπηρετούν στην UNFIL και ο πλοίο αποστέλλεται για την προστασία τους».

Έλληνες.... Ένας λαός που κυβερνάται με Mail.

Από το koukfamily 

Η είδηση της ημέρας, σήμερα είναι η απαίτηση της τρόικας να κλείσουν άμεσα οι μονάδες της αμυντικής μας βιομηχανίας. Αυτό που πέρασα και εγώ στα ψιλά, ήταν "το απαιτεί η Τρόικα, μέσω e-mail". Με ένα Mail, λοιπόν, η τρόικα ασκεί εκτελεστική εξουσία σε αυτόν τον τόπο, ζητώντας να κλείσει κλάδος της ελληνικής παραγωγικής δύναμης. (για να είναι σίγουροι, ότι και στο μέλλον θα αγοράζουμε όπλα, από τους εταίρους, και δεν θα κάνουμε καμιά μαλάκια να παράξουμε δικά μας).


Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά, που ένα mail ορίζει τι πρέπει να κάνει, η κυβέρνηση-μαριονέτα που έχουμε εδώ.

Οι απόγονοι του Βυζαντίου κινδυνεύουν στη Συρία.

Η Ελληνορθόδοξη Μονή της Παναγίας της Σεντνάγια, στη Συρία
Του Κωνσταντίνου Χολέβα
Πολιτικός Επιστήμων


Στη διάρκεια της Ελληνικής Επαναστάσεως ο Βορειοηπειρώτης οπλαρχηγός Χατζημιχάλης Νταλιάνης έφθασε μέχρι το Λίβανο και τη Συρία για να ξεσηκώσει την Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα της περιοχής κατά των κατακτητών Οθωμανών.

Ο Χατζημιχάλης, ο οποίος τελικά φονεύθηκε μαχόμενος στο Φραγκοκάστελλο της Κρήτης, εστάλη από τους επαναστατημένους Έλληνες για να εντάξει στη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση φιλικούς πληθυσμούς, οι οποίοι δεν μιλούν ελληνικά, αλλά θεωρούν εαυτούς απογόνους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της Ρωμανίας. Οι Έλληνες του 19ου αιώνος είχαν πλήρη συνείδηση ότι η βυζαντινή κληρονομιά τούς συνέδεε με το ποίμνιο του Πατριαρχείου Αντιοχείας, τους Ρουμ Ορτοντόξ (Ρωμηούς Ορθοδόξους) της Συρίας και του Λιβάνου.

Όταν το «εγώ την δουλειά μου κάνω» γίνεται «φονικό για τον Πολίτη»

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Η κοινωνία/πολιτεία υποτίθεται πως οργανώνεται με τρόπο που να παρέχει συνθήκες ανθρώπινες στη ζωή των Πολιτών της.
Στα πλαίσια αυτά, αναλαμβάνεται από τον καθένα ή ανατίθεται στον καθένα κάποιο έργο που υποτίθεται πως πρωτίστως θα συμβάλλει σ’ αυτό.
Είτε μιλάμε για Δημόσιο είτε για ιδιωτικό τομέα.

«Βόμβα» ΔΝΤ: Στα 46,8 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό του 2015-2020


Περιλαμβάνει το έλλειμμα και την ανάγκη κάλυψης των ελληνικών ομολόγων και δανείων - Το Ταμείο εξηγεί ότι δεν πρέπει να συγχέεται με την ανάγκη για πιθανή επιπλέον χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα - Βερολίνο: Καμία συζήτηση για νέο ελληνικό πακέτο πριν τον Απρίλιο του 2014Περί τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ (46,8 δισ. ευρώ, για την ακρίβεια), υπολογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το μεικτό χρηματοοικονομικό κενό της Ελλάδας για την περίοδο 2015-2020.

Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός

Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός
Αύξηση αφίξεων 10,5% τον Αύγουστο 2013, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 και συνολική αύξηση αφίξεων οκταμήνου 2013 στο 9,9%.
Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΣΕΤΕ, με βάση τα προσωρινά στοιχεία των κυριότερων αεροδρομίων της χώρας, σχετικά με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε πως η εικόνα των αεροπορικών αφίξεων στο οκτάμηνο είναι ιδιαίτερα θετική.
Αν συνδυασθεί μάλιστα και με την εικόνα των αφίξεων με άλλα μέσα (οδικών- θαλάσσιων), που δείχνει ακόμη καλύτερη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μιλάμε για νέο έτος ρεκόρ 17,5 εκατ. διεθνών αφίξεων, αλλά και 11,5 δισ. ευρώ άμεσων εσόδων.

«Ψυχρός πόλεμος» με φόντο τη Συρία

«Ψυχρός πόλεμος» με φόντο τη Συρία
Με τους ηγέτες διχασμένους στο φλέγον ζήτημα της Συρίας, έπεσε η αυλαία της συνόδου G20 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, που μόνο τυπικά- όπως αποδείχθηκε- ήταν αφιερωμένη στην παγκόσμια οικονομία.
Οι δηλώσεις μετά το πέρας των εργασιών, υπογράμμισαν με σαφήνεια τις εκ διαμέτρου αντίθετες στάσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον απέναντι στον ενδεδειγμένο τρόπο επίλυσης της συριακής κρίσης.

Όπως φαίνεται «σκληρό πόκερ» παίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία για την επιχείρηση στη Συρία, την ώρα που ο Ομπάμα δείχνει ότι έχει ήδη λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση.

Πρεμιέρα της 78ης ΔΕΘ με κινητοποιήσεις

ΔΕΘ
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας - Το  «παρών»  συλλαλητήριο θα δώσει και ο Αλέξης Τσίπρας
Πλήθος συγκεντρώσεων προγραμματίζουν τα συνδικάτα εν όψει των σημερινών εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 6 το απόγευμα, είναι τέσσερα:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1955: Φόνοι, ληστείες, εμπρησμοί, βιασμοί, βασανιστήρια

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ…

Με αφορμή την Τριμερή Διάσκεψη του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο του 1955 και την επικείμενη δεύτερη προσφυγή της Ελλάδας στο Συμβούλιο του ΟΗΕ οι «αιώνιοι» σύμμαχοι, εγγλέζοι και τούρκοι, οργανώνουν «αυθόρμητες» επιθέσεις του τούρκικου αμόρφωτου όχλου κατά των Ελλήνων της Πόλης. Όταν στην Κύπρο στήνονταν από τον άγγλο δυνάστη οι κρεμάλες για τον απαγχονισμό του Ενωτικού πόθου των Κυπρίων στην Κωνσταντινούπολη, οργανωμένος όχλος κατέστρεφε κάθε τι Ελληνικό, σκότωνε και βίαζε με σύνθημα «Η Κύπρος είναι Τούρκικη». Απέναντι στο ιστορικά δίκαιο αίτημα των Ελλήνων της Κύπρου για Ένωση, οι εγγλέζοι και οι τούρκοι αντιτάσσουν βία σε αθώους Ελληνικούς πληθυσμούς.