Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ dionisosb

Το αρχαιότερο τυρί του κόσμου είναι 3.200 ετών - Ανακαλύφθηκε σε τάφο της Αιγύπτου - ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο τυρί στον κόσμο. Φωτογραφία: University of Catania

Οι ειδήμονες λένε ότι η γεύση του τυριού βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου- αλλά τι θα συνέβαινε αν αυτό ήταν ηλικίας 3.200 χρόνων;

Οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο έχουν τώρα την ευκαιρία να το ανακαλύψουν, καθώς βρήκαν έναν απροσδόκητο θησαυρό: θανατηφόρα αρχαία βακτήρια.
Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Κατάνια στην Ιταλία βρήκε τυρό στον τάφο του Ptahmes, ενός δημάρχου της Μέμφιδας του 13ου αιώνα στην Αίγυπτο.

Πούτιν σε Μέρκελ: Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στη Συρία - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΡΑΔΕΝΜΒΟΥΡΓΟ (Εικόνες)

Συνάντηση Άνγκελας Μέρκελ με Βλαντιμίρ Πούτιν /Φωτογραφία AP images
 
Την «καλή θέλησή» τους για την επίλυση των διενέξεων εξέφρασαν η Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο ανάκτορο Μέζεμπεργκ, στο Βρανδεμβούργο.

«Έχουμε ευθύνη και για αυτό πρέπει να εργαστούμε προκειμένου να βρούμε λύσεις», τόνισε η Καγκελάριος

Δεν χαμπαριάζουν ούτε από τραγωδίες οι Τούρκοι! Νέα πρόκληση και «νταηλίκια» στις Οινούσσες (ΦΩΤΟ)

Πάνω στη ναυτική τραγωδία στις Οινούσσες, με τον ένα νεκρό και τον ένα αγνοούμενο, «πάτησαν» οι Τούρκοι, προκειμένου να… υπενθυμίσουν τις διεκδικήσεις τους στο Βόρειο Αιγαίο, αποδεικνύοντας ευθαρσώς για μία ακόμη φορά ευθαρσώς δεν έχουν ούτε ιερό, όταν «τυφλώνονται» από την επεκτατική πολιτική και την προκλητικότητα του Ερντογάν.
Συγκεκριμένα, με αφορμή την ανατροπή λέμβου στις Οινούσσες οι Τούρκοι εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ και NAVTEX για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή λες και πρόκειται για δικό τους νησί!

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Είδαμε τα παιχνίδια σας και σας προκαλούμε

Μία ημέρα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας από δύο σημαντικούς οίκους αξιολόγησης, εν μέσω της νομισματικής κρίσης, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι θα «αντικρούσει» όλους εκείνους που παίζουν «παιχνίδια» με την οικονομία της χώρας.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής οι οίκοι Moody`s και Standard & Poor`s ανακοίνωσαν ότι υποβάθμισαν το αξιόχρεο της Τουρκίας επικαλούμενοι την αστάθεια της λίρας και προβλέποντας ότι η τουρκική οικονομία θα παρουσιάσει ύφεση την επόμενη χρονιά. Από τις αρχές του έτους η λίρα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου.