Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

"ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ" Η ΑΓΚΥΡΑ Υπέρπτηση 6 τουρκικών μαχητικών F-16 πάνω από τους Φούρνους


Υπέρπτηση πάνω από το σύμπλεγμα των Φούρνων από 6 τουρκικά μαχητικά F-16 τα οποια πραγματοποίησαν επιχείρηση εικονικού βομβαρδισμού πετώντας ανά δυάδες.
Ο σχηματισμός αρχικά εισήλθε στις 14:31 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Λήμνου και Λέσβου
Στη συνέχεια τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου στις 14:58 πετώντας πάνω από εθνικό έδαφος πιο συγκεκριμένα πάνω απο τις νησίδες Ανθρωποφάγοι πετώντας χαμηλά σε ύψος 1.800 μέτρων  και αποχώρησαν στις 15:02 βόρεια του Αγαθονησίου.

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή για το αν ο Μαριάς ήταν... ΠΑΣΟΚ(Βίντεο)

«Είστε υπέρ της κωλοτούμπας», είπε ο Αρ.Ντινόπουλος στον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ - Καταγγελίες Πάνου Καμμένου για «δημοσιογράφους που τα «έπαιρναν» από το ΤΤ και έγιναν βουλευτές» αλλά και «νεοφασίστες στο κόμμα του κ. Σαμαρά».Η ένταση δημιουργήθηκε κατά την συζήτηση άρσης ασυλιών μεταξύ των οποίων και του κ. Ντινόπουλου μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο κ. Μαριάς. Σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Ντινόπουλος κατηγόρησε σε τηλεοπτική εκπομπή τον κ. Μαριά ότι το 2000 καλούσε τον κόσμο να επενδύσει στο Χρηματιστήριο και στην εκλογική νίκη του κ. Κ. Σημίτη. Ο κ. Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια παραδέχθηκε: «Έδωσα μάχες με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε όμως ότι δεν είχε καμία σχέση με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

«Πόλεμος» κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Χριστογιάννη

«Πόλεμος» κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Χριστογιάννη
Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ Δ. Χριστογιάννη σε τηλεοπτικό σταθμό για τη περίοδο της δικτατορίας, με τον δεύτερο να κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαστρέβλωση της τοποθέτησής του.

"Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας", δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστόγιαννης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρέβλωσε τοποθέτησή του.
Ο βουλευτής τόνισε ότι η παράταξη στην οποία έχει την τιμή να ανήκει αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυρρανίας.

Άνω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ από τη δήλωση Σταθάκη για το επαχθές χρέος

Μόλις το 5% του συνολικού χρέους μπορεί να κηρυχθεί «επαχθές», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητώντας την πάγια θέση του Αλ.Τσίπρα ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μπορεί να διαγραφεί - Ο Γ.Σταθάκης εμφάνισε την έξοδο από το ευρώ ως καταστροφική επιλογή.
Ανεξέλεγκτη τείνει να γίνει η διαμάχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους υπέρμαχους του ευρώ, που εμφανίζονται ως «ρεαλιστές» και την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, που εμφατικά υποστηρίζει τη σύγκρουση με τους δανειστές, έως και την έξοδο από την ευρωζώνη.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ «φεύγουν», η Ελιά έρχεται...

Πολιτικές ζυμώσεις σε πλήρη εξέλιξη στον χώρο της κεντροαριστεράς - Η κίνηση των 58, πώς αντιδρούν στο ΠΑΣΟΚ, τι θα κάνουν Ψαριανός, Λυκούδης και Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να μην υπερβαίνουν αθροιστικά το 10%, η διαρκής καθίζηση της πολιτικής επιρροής των δύο κομμάτων, η αποτυχία του πειράματος της συμπόρευσης Βενιζέλου-Κουβέλη στην κυβέρνηση Σαμαρά και η πεποίθηση πολλών στελεχών που αυτοπροσδιορίζονται σαν «κεντροαριστερά» ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα που θα καλύψει τον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι καταλύτες των εξελίξεων σε αυτό που ορισμένοι θέλουν να προσδιορίσουν σαν την ελληνική «Ελιά», κατά το πρότυπο της ιταλικής «Ελιάς».

Ποιους τρομοκράτες επικήρυξε η ΕΛ.ΑΣ.(Βίντεο)

Προκήρυξη χρηματικής αμοιβής ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για τη σύλληψη των καταζητούμενων Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα αλλά και των εκτελεστών στο Ν. Ηράκλειο ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, με κοινή Υπουργική Απόφαση, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή τεσσάρων εκατομμυρίων (4.000.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των καταζητούμενων:

Ελεύθεροι με εγγύηση Γριβέας και Βάτσικα

Ελεύθεροι με εγγύηση Γριβέας και Βάτσικα
Ελεύθερους με περιοριστικούς όρους άφησε το αρμόδιο ειρηνοδικείο του Westminster, τον Κυριάκο Γριβέα και την Αναστασία Βάτσικα.
Στους δυο κατηγορούμενους για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αφού παρέδωσαν τα διαβατήριά τους και πλήρωσαν εγγύηση 50.000 λιρών επετράπη να αφεθούν ελεύθεροι.
Επίσης οφείλουν να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο οικείο αστυνομικό τμήμα, ενώ θα πρέπει να έχουν τα τηλέφωνά τους ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο ώστε να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών αρχών.
Νέα παρουσία τους στο ειρηνοδικείο ορίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου.

Πάτρα: Σοκ και θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του Ανδρέα Αβραμόπουλου - Αύριο η κηδεία

Σοκαρισμένη είναι η πατραϊκή κοινωνία από τον απρόσμενο θάνατο του γιατρού, δερματολόγου και πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέα Αβραμόπουλου.
Ο θανατός του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προήλθε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ειδικότερα, ο γιατρός φεύγοντας λίγο μετά τις 10 το βράδυ από το γραφείο του, και ύστερα από συναλλαγή που πραγματοποίησε σε ΑΤΜ τραπέζης, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατευθύνθηκε μόνος του στο ΓΚΝ Άγιος Ανδρέας. 

Αναστασιάδης:Κανένα αντάλλαγμα για τις Βάσεις (Δείτε τη συμφωνία)


Λευκωσία: Αβάσιμες οι ανησυχίες περί «Γιβραλταροποίησης» ξεκαθάρισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό, σε σχέση με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Λονδίνο, για της βρετανικές Βάσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, η συμφωνία πετυχαίνει για πρώτη φορά την τροποποίηση του γνωστού παραρτήματος Ο για τη Διοίκηση των Βάσεων.

Προσπάθεια να ξεπεράσει τα απογοητευτικά αποτελέσματα

Dow16.458,5641,55 0,25%  



  Nasdaq4.197,58-21,11 -0,50%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μπορεί η μετοχή της IBM να παρασέρνει τον Dow Jones σε αρνητικό έδαφος, ωστόσο οι S&P 500 και Nasdaq επιχειρούν να ξεπεράσουν το αρνητικό κλίμα που τροφοδοτούν τα εταιρικά μεγέθη, απουσία σημαντικών ανακοινώσεων μακροοικονομικών μεγεθών.
O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 33 μονάδες (0,22%) στις 16.378 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 4 μονάδων (0,10%) στις 4.230 μονάδες. O S&P 500 κινείται στο +0,01% και τις 1.845 μονάδες.
Από τα εταιρικά μεγέθη, ξεχωρίζουν αυτά των IBM και Advanced Micro Devices που απογοήτευσαν τους αναλυτές, υποχρεώνοντας σε απώλειες τις μετοχές των δύο εταιρειών προσυνεδριακά.
Η μετοχή της IBΜ σημειώνει απώλειες 3,09% με την εταιρεία να ανακοινώνει χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα δ’ τριμήνου και ετήσιο outlook για τα κέρδη.
Η πτώση είναι πολύ μεγαλύτερη για τη μετοχή της AMD (-10,43%), η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει συρρίκνωση 13-19% των εσόδων στο α΄ τρίμηνο.

Στους αρνητικούς πρωταγωνιστές και η μετοχή της Coach, η οποία κάνει βουτιά 7%, καθώς η εταιρεία κατέγραψε πτώση 6% στις πωλήσεις β’ τριμήνου, ενώ αποκάλυψε πως οι επιδόσεις της στη Βόρειο Αμερική συνεχίζουν να απογοητεύουν.

Πτώση στο ΧΑΚ μετά τα κέρδη των δύο προηγούμενων ημερών

Λευκωσία: Μικρή πτώση κατέγραψε την Τετάρτη το κυπριακό χρηματιστήριο, αναστρέφοντας τη θετική πορεία που παρουσίασε στις δύο πρώτες χρηματιστηριακές συναντήσεις της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,82%, υποχωρώντας στις 108,44 μονάδες.

Αντίθετα, με άνοδο σε ποσοστό 0,35% έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 54,39 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 111.925 ευρώ.

"Εσπασε" το πτωτικό σερί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με θετικό πρόσημο και στο υψηλό ημέρας έκλεισε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, διακόπτοντας ένα πτωτικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων.

Παρά το θετικό κλείσιμο, η επιφυλακτικότητα της αγοράς αποτυπώθηκε στην ενδοσυνεδριακή διακύμανση του Γενικού Δείκτη, ο οποίος αρχικά κινήθηκε με εναλλαγές προσήμου, έως ότου βρέθηκε να υποχωρεί ακόμα και κάτω από τις 1.200 μονάδες.